Volgens Volkskrant “niet onomstreden” vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koç: ‘Eerlijkheid en oprechtheid duren het langst’

De media lijken de pijlen nog steeds te hebben gericht op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. En omdat hij momenteel ziek thuiszit en zijn vrouw het woord voert, richt de Volkskrant de pijlen op haar. Ayfer Koç blijft er zelf echter vrij nuchter onder.

“In Enschede is Ayfer Koç meer dan de partner van Omtzigt, maar helemaal onomstreden is ze niet”, zo leest de titel van het Volkskrant-artikel. Op Twitter ziet men het artikel voornamelijk als een nieuwe poging vanuit de media om Pieter Omtzigt in diskrediet te brengen. En als het niet op de man zelf kan (want iemand die ziek thuiszit is weerloos), dán maar via zijn vrouw.

“Hiervan krijg ik een zeer wrange smaak in mijn mond. Wat een timing, Volkskrant. Trots op jullie zelf? CDA-vriendjes jullie iets ingefluisterd? We kunnen Omtzigt niet pakken, dus pakken wij zijn vrouw maar? Ik sta naast Ayfer Koç en Pieter Omtzigt”, zegt deze redactrice voor NIW.

“Lol. Je legt, net als je man, de betonrot bloot, maar dan bij gemeente Enschede. En dan ben je volgens roddelblaadje de Volkskrant opeens omstreden. Sinds wanneer is de minister-president hoofdredacteur bij de Volkskrant?”

“Wat ’n schande is dit, begint de media hetze rondom Pieter Omtzigt en zijn vrouw nu akelige vormen aan te nemen? Mag niet gebeuren”, stelt Marga Bult.

Koç lijkt er zelf in ieder geval nuchter onder te blijven en heeft er het volgende over gezegd:

Beste mensen, heb geleerd dat eerlijkheid en oprechtheid het langst duren. Laten we ons niet gek maken en elkaar heel houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Monty

  ”We kunnen Omtzigt niet pakken, dus pakken wij zijn vrouw maar?”

  Maar dit is toch niet zo vreemd in de politiek om de partner van een politicus in diskrediet te brengen.

 2. rutte leugenaar

  karaktermoord hoort bij onze linkse media !

 3. Drostemannetje

  De Volkskrant is niet meer of minder dan een antenne van het (linkse) kabinet

 4. Harry Haller

  De Volkskrant is een vunzig NSB-blaadje. Altijd bereid om iemand verdacht te maken, te verlinken en af te slachten.

  Zo kennen we links en het zal nooit veranderen.

  1. Edjan

   Afslachten is een linkse traditie, zie Buikhuisen.

   1. Harry Haller

    Inderdaad, door de Groot-Inquisiteur Piet Grijs (Hugo Brandt Corstius): de stotterende beul die meende dat de criminoloog Buikhuisen een nazistische schedelmeter was.

    1. Edjan

     Inderdaad. De heersende Marxisische mening was toentertijd dat criminaliteit ontstond door ongelijke kansen bij de opvoeding. Nurture. Buikhuisen wilde onderzoeken of er ook lichamelijke oorzaken waren, bijv. in de hersenen. Nature. Dit was niet Marxistich dus prof. Buikhuisen kreeg geen geld voor onderzoek, het geven van colleges werd onmogelijk gemaakt en Piet Grijs begon een lastercampagne. Buikhuisen, hoewel internationaal gewaardeerd, begon maar een antiekzaak. De rooie ratten zijn nog steeds tevreden en passen de methode nog steeds toe.

  2. Niet L niet R

   Niet meer reageren op deze uiterst liñkse krant, kattenbak mee verschonen!

 5. Max Aue

  Wout spreekt over wrange smaak en laster jegens de vrouw van Omtzigt maar zwijgt over de kritische opmerkingen die in het VK-artikel over haar worden gemaakt. Die zijn toch wel relevant lijkt me”

  “Maar helemaal onomstreden is Koç niet. Enschede voerde de afgelopen jaren een streng beleid tegenover bijstandsgerechtigden. De stad werd in 2015 zelfs veroordeeld door de Nationale Ombudsman die Enschede een ‘onbetrouwbare overheid’ noemde. Verantwoordelijk daarvoor in de vorige collegeperiode was CDA-wethouder Patrick Welman.

  De manier waarop de stad uitkeringsgerechtigden behandelde was inhumaan, zegt René Beunders die zich met zijn stichting Sociaal Hart Enschede sterk maakt voor gedupeerden. ‘Mensen werden tot waanzin gedreven.’ Koç steunde dat beleid als fractievoorzitter, benadrukt Beunders. ‘Ik heb geen goed woord over voor deze mevrouw.’

  Het artikel in de Volkskrant is voor het overgrote deel lovend en vriendelijk over haar maar kon deze smet op haar politieke blazoen onmogelijk onvermeld laten. Ook hier is het artikel echter mild:

  “Maar volgens Gertjan Tillema, fractievoorzitter van D66 in Enschede, is het onterecht om de problemen met de bijstand helemaal op het bordje van het CDA te schuiven. ‘Wij zijn als gemeente gebonden aan het landelijk beleid. Daardoor kwamen wij lokaal klem te zitten.’

  PvdA-fractievoorzitter Hummels is het daarmee eens. Alle collegepartijen stonden achter dat strenge beleid, benadrukt ze. Niet alleen het CDA van Koç. ‘Maar natuurlijk wordt haar dat nagedragen. Dat is een erfenis die ze met zich meedraagt.’”

  1. CZ

   Aldus Max Ernst Van Velenamen, de liegende leugenaar!

  2. Meriadoc Brandebok

   Dat artikel zit achter een paywall, Max.

   Geen hond heeft het gelezen. Iedereen gaat af op de titel.

   1. Max Aue

    Ja, en om die reden leek het me zinnig aan te geven dat Wout er wel heel selectief uit citeerde.

  3. hetfietsmenneke

   Hiermee wordt dus gezegd dat het beleid niet echt deugde, maar dat men niet anders kon, vanwege landelijke richtlijnen. Hoezo valt het dan überhaupt iemand in Enschede aan te rekenen dat het beleid werd uitgevoerd?
   Het blijft dus een misselijke aanval op Omtzigts vrouw.

   1. Max Aue

    Het staat vast dat ons fietsmannetje het artikel in de Volkskrant niet heeft gelezen.

    1. rutte leugenaar

     en deze conclusie trekt de strónt vlé®k omdat ?

  4. rutte leugenaar

   welke relevantie kunnen we opmaken uit je poep praat wím ?

 6. Meriadoc Brandebok

  Volgens mij is geen enkele politicus of politica onomstreden. Ze hebben allemaal wel een smetje hier en daar. Zelfs de eerbiedwaardige Kees van der Staaij is niet geheel onomstreden.

  Het lijkt me onvermijdelijk. Als bestuurder moet men vaak moeilijke beslissingen maken, op basis van kleine gedeeltes informatie. Vaak ook impopulaire besluiten, waartoe men gedwongen wordt als de externe omstandigheden van dien aard zijn dat de besluiten moeten worden genomen.

 7. Niet L niet R

  Deze uiterst linkse klant, is voor mij goed voor de kattenbak!

  1. EvertB

   De Volkskrant is zeker geen uiterst linkse krant. Meer eentje die je in het midden kunt positioneren. Wel goed bruikbaar in de kattenbak inderdaad. Maar dat geldt voor vrijwel elke krant.

   1. Harry Haller

    De Volkskrant is zo rood als een kreeft. Alleen extreemlinkse druiloren vinden het een krant van ‘het midden’.

    1. EvertB

     Niet alleen extreemlinksen, hoor. Ik vind het ook een krant voor het politieke midden.

     1. Harry Haller

      Jij bent een extreemlinkse druiloor.

     2. EvertB

      Ik lees jouw berichtjes graag, Rubinstein: een mix van ironie, sarcasme, oprechte boosheid, verwondering, empathie, puurheid, creativiteit, flexibiliteit, conservatisme, vooruitstrevendheid, amicaliteit.

      Ich danke.

 8. RvdBe

  Reken maar dat bruin links diep heeft zitten graven in zijn (social media) verleden, wanhopig op zoek: hij moet toch ergens iets “fout” gezegd hebben? Zodat hij als racist of fascist weg gezet kan worden, dat is dus niet gelukt, dan zijn vrouw maar trachten af te maken.
  Walgelijke bruinhemden.

  1. sonny

   Bruinlinks pleegt karakter en politieke moord!
   Hun voorbeeld, “Die braunen” waren directer, effectiever!

 9. sonny

  Als Omtzigt uit rancune en teleurstelling zou verkassen naar PVV of FvD, zal een groot deel van zijn achterban waarschijnlijk meegaan en ‘rechts’ behoorlijk versterken!
  Hopelijk gaat dat gebeuren!

  1. right

   Sonny@
   Je zal bedoelen, over 4 jaar?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.