shutterstock 521294119

IKEA diep door het stof tegenover DDS: 'Onze oprechte excuses voor gele mondkapjesstickers'

Geen categoriemei 10 2021, 21:50
IKEA gaat diep door het stof, nadat er gisteravond gigantische ophef ontstond op sociale media over bezoekers die een gele sticker zouden moeten dragen wanneer ze -om welke reden dan ook- geen mondkapje kunnen of willen dragen in de gigantische bouwkeet van de Zweedse meubelgigant. De Dagelijkse Standaard was daar als eerste medium bij, maar uiteindelijk hebben wij besloten om er pas over te berichten na een eerste reactie van IKEA zelf.
Die reactie de volgende ochtend. Daarin komt de meubelgigant terug op een bericht dat wij hier vandaag ook aan hebben besteed.
IKEA Nederland heeft zojuist alsnog contact met de redactie van De Dagelijkse Standaard opgenomen om de situatie uit te leggen:

"Wat de mondkapjes betreft, houden we ons aan de regels van de overheid. Mensen vanaf 13 jaar moeten een mondkapje dragen, tenzij dit niet kan vanwege een beperking of ziekte. In IKEA Delft werden er stickers aangeboden die klanten konden gebruiken in de winkel om aan te geven dat ze geen mondkapje kunnen dragen zonder hierop te worden aangesproken."

Allemaal leuk en aardig IKEA, maar hoe zit het dan met de (schijn)verplichting van het dragen van een dergelijke sticker?

"Het was op vrijwillige basis. Onze klanten mochten dus zelf beslissen ze hier gebruik van wilden maken."

Binnen de Nederlandse IKEA-winkels geldt de locatie in Delft als een soort proeftuin. In deze tijd een soort van 'corona-fieldlab' waar mogelijke opties om het virus te bedwingen worden uitgerold. Er zijn dan ook, aldus IKEA, in geen enkele andere vestiging in het land dergelijke stickers uitgedeeld.
Tot slot laat IKEA Nederland nog het volgende weten:

"We vinden het erg vervelend dat dit negatieve associaties heeft opgeroepen en we zijn er dan ook gelijk mee gestopt. We bieden hiervoor onze excuses aan."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten