VVD/D66-tortelduifjes ruziën over Israël: ‘Opportunist’ Rutte en ‘hautaine’ Kaag vinden elkaar hartstikke niet lief

“Hij vindt haar hautain, zij vindt hem een opportunist.” Dat zegt een mede-bewindspersoon over de totaal verstoorde relatie tussen de twee ergste politici die Nederland tegenwoordig kent: Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66). Is het niet zonde? En wij maar denken dat ze een soort van politieke tortelduifjes zijn!

Groot nieuws van De Telegraaf! Want, zo blijkt, Sigrid Kaag en Mark Rutte kunnen achter de schermen eigenlijk maar nauwelijks door één deur met elkaar. Ze mogen elkaar op persoonlijk vlak eigenlijk totaal niet. En daar kwam onlangs nog eens een significant meningsverschil bij over de oorlog tussen Israël en de Palestijnen. Uiteindelijk liep een vergadering helemaal uit de hand, waarna Kaag wegliep en niet meer terugkwam.

De botsing vond afgelopen vrijdag plaats. Stef Blok, toen nog minister van Buitenlandse Zaken maar die positie is nu overgenomen door Kaag, mocht vertellen over de situatie in het Midden-Oosten. Daarna kwam Kaag aan het woord. Die wilde “nog wel wat nuance in het Nederlandse standpunt aanbrengen.” Ze vond ze, aldus “een aanwezige,” dat “in het verhaal van Stef te weinig evenwicht zat.”

Vervolgens triggerde dit Mark Rutte. Die vond het verhaal van Kaag “eenzijdig pro-Palestijns,” wat gezien haar achtergrond natuurlijk bepaald geen verrassing is.

Kaag accepteerde dat op haar beurt weer niet en vocht terug. “Het was buitengewoon fel,” aldus iemand die erbij was. “Wat sfeer betreft was dit niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk.” Toen het onderwerp Israël beëindigd werd liep Kaag dan ook weg, hoewel de vergadering er zelf nog niet helemaal opzat.

Volgens “een bewindspersoon” die met De Telegraaf gesproken had was het bepaald niet de eerste keer dat Kaag en Rutte met elkaar overhoop lagen. “Rutte vindt Kaag hautain, Kaag vindt Rutte een opportunist,” zegt die persoon.

Nou, dan hebben ze allebei voor de verandering een keer gelijk. Rutte ís opportunistisch tot op het bot. De man doet werkelijk alles om aan de macht te blijven. Niet zo gek natuurlijk, want buiten de politiek heeft hij niets in zijn leven. In het verleden had hij zijn moeder nog tenminste, maar ook die is hem ontvallen. Rutte zal politicus zijn, of hij zal niets zijn. Dat is natuurlijk precies waarom hij later, aldus De Telegraaf, terugkwam op de confrontatie en meteen een stap terugdeed door te stellen dat Kaag “helemaal gelijk” had. Toch maar wel, hè? Want hij wil premier blijven. En daarvoor heeft hij de steun nodig van de D66-leider.

Nou ja, hartstikke leuk en interessant natuurlijk. Alleen is er helaas wel één probleempje: als puntje bij paaltje komt maken dit soort ruzies niets uit. Rutte IV komt er. Kaag en Rutte blijven ‘gewoon’ met elkaar samenwerken en gaan een radicaal-linkse agenda opleggen aan het Nederlandse volk; een volk dat bij verkiezingen juist steevast in meerderheid voor een rechtse politiek stemt. Maar straks wel zit opgescheept met een linkse hautaine betweter, en een ietsje minder linkse schaamteloze opportunist. Arm Nederland!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. rutte leugenaar

  De jihad bruid hoort niet in Den Haag. Laat ze zich op de westelijke jordaan oever of de gazastreek vestigen de hork ! Belastinggeld geven aan terroristische organisaties ! Je bent toch volledig achterlijk.

  1. hans-e-pans

   Als een Nederlander of Nederlandse met een persoon uit een ander land trouwt is het dan niet zo dat hij of zij de nationaliteit van de partner krijgt?

   Als dat zo is/was dan denk ik dat Sigrid K. een probleem heeft.

 2. Cootje

  De een heeft te veel eiwitten , de anderen te veel suiker . Komen alleen maar schuimpjes van .

 3. Cootje

  Leuk hoor die mensen met twee petten / hoofddoekjes / om de ene is gelieerd aan Erdogan de andere aan Marokko , de derde is getrouwd met een Arabier , de andere is lid geweest van de moslimbroederschap. En maar zeggen dat twee nationaliteiten geen invloed heeft . Maar hun belangen en hun belangenstromen kost de werkende belasting betaler honderden miljoenen voor hun clubjes en belangen waar zij zich hard voor maken , terwijl u ouders liggen weg te rotten in de bejaarde huizen , terwijl u kinderen kansloos zijn op een fatsoenlijk huis , en dan hebben we het nog niet gehad over die eurofielen die miljarden gratis weggeven aan zuid Europa . En als klap op de vuurpijl de linkse idioten die het bootjes toerisme een goed hart toe dragen met mensen die we in de kost nemen en hun hele families mogen er aan meedoen van die gratis ruif . Een welvarend land naar de bliksem in 20 jaar euro en het aanverwante zooitje .

 4. Edjan

  Ze hebben allebei gelijk. Het kabinet Rutte/Kaag: hautain opportunisme.

 5. janrama

  Hoppa, een opgewarmd prakje als vers voor u opgediend.

  Voor mij zijn Freek en Thierry de walgelijkste figuren die in de kamer rond lopen.

  1. Harry Haller

   JanDrama heeft niet in de gaten dat dit topic niet over de walgelijke Freek en Thierry gaat, maar over de walgelijke Kaag en Rutte.

   Bij de les blijven Tante Betje!

  2. rutte leugenaar

   het topic is kaag – rutte domme jongen , jij bent de walglijkste tról op DDS

  3. Gebande_3

   Graag een beetje meer eerbied voor de man, verantwoordelijk voor VIER politieke partijen in 3 jaar tijd, namelijk Forum voor Defragmentatie, groep Otten, JA21 en groep Haga.
   Een ongekende prestatie.

 6. Monty

  ”En wij maar denken dat ze een soort van politieke tortelduifjes zijn!”

  Dat is natuurlijk ook zo alles is al in kannen en kruiken.
  Alles voor de bühne.

  1. Cootje

   Duifjes hebben vele vijanden ze worden onverwacht aangevallen uit alle hoeken , zijn geen overlevers die duifjes , maar jij bedoelt het zijn riool ratten en dat zijn opportunisten die kunnen geen mededogen en gaan over lijken / mensen in Groningen , toeslag affaire , die geven er niet om om zich te handhaven met een spoor van lijken , gezinsdrama , faillissementen, het is het bord voor zijn kop van de zakenman . Maar in dat gevecht ligt onze Palestijnse dame altijd gestrekt op de grond , het ergste voor haar is dat dat thuis zo is , de wet van een Arabier is achter het aanrecht , en Rutte is van alle markten thuis .die kan zelfs met oudere vrouwen als Merkel en de vrouw van macron opschieten die past zich moeiteloos aan , had wel een D66 profiel voor op de parade boot . Dus Kaag terug in de bezemkast

   1. Monty

    ”Palestijnse dame altijd gestrekt op de grond , het ergste voor haar is dat dat thuis zo is , de wet van een Arabier is achter het aanrecht”

    Vreemd dat haar man hier dan toch van afwijkt.
    Zijn vrouw politiek leider, dat moet voor hem zeer pijnlijk zijn en hij zal het lachertje zijn van zijn vrienden.
    Een bazige vrouw dat ze dat tolereren.

    Heel de wereld ziet hem als onderdanig aan zijn vrouw.
    En dat als arabier.

    1. Cootje

     Alleen naïevelingen krijg je zo uitmuntend op de kast. En kunnen zo heerlijk inhoudelijk reageren als door een wesp gestoken . Vol in het kruisje geraakt

     1. Monty

      Nou nu heb je me.
      Maar hoe kan je verklaren dat haar Arabische man onderdanig aan haar is.

      Dat kan toch helemaal niet.

    2. usb3.0

     monty is echt te dom om te begrijpen dat haar terroristische man het prima vindt zolang er miljoenen naar hamas worden overgeboekt

 7. Gebande_3

  De twee ergste politici die Nederland tegenwoordig kent: Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66).

  De 2 politici met de grootste steun onder de Nederlandse kiezers.
  Jammer voor DDS, gelukkig voor de rest van Nederland.

  1. Monty

   Ja, maar …….maar…..

 8. AS210854

  KAAG heeft maar weereens laten blijken dat ze een verwende egoïstische ondemocratische huilbaby is, door stampvoetend de vergadering is uitgelopen is, toen ze haar zin niet kreeg.

  1. Cootje

   Je zal haast medelijden krijgen met haar vechtgenoot . Je zal zo kreng in huis hebben .

   1. AS210854

    Hahaha.

 9. Branzino

  Zo maar een vraagje: Wat bedoelt de auteur eigenlijk met een erge politicus? Als ik dat weet, kan ik me ook een beeld vormen van de twee ergste politici, in zijn ogen blijkbaar Rutte en Kaag. Ik weet het echt niet. “Erg” versterkt meestal een bijvoeglijk naamwoord, erg mooi of erg sterk, maar “politicus” is geen bijvoeglijk naamwoord. Dan moet het een soort (dis-)kwalificatie zijn en hoort “erg” bij het woord “zijn”. Maar een kamer- of kabinetslid is politicus, dus dat maakt e.e.a. niet veel duidelijker. Is Wilders dan misschien geen echte politicus, en Baudet dan?

  Verder wordt in het artikel een bijzondere visie op de laatste verkiezingsuitslag gegeven, namelijk: “Rutte IV komt er. Kaag en Rutte blijven ‘gewoon’ met elkaar samenwerken en gaan een radicaal-linkse agenda opleggen aan het Nederlandse volk; een volk dat bij verkiezingen juist steevast in meerderheid voor een rechtse politiek stemt.”
  En ik begon langzaam aan te wennen aan de visie van een paar politici, dat alle partijen links van PVV en FvD links, of nog liever extreem-links, zouden zijn. Maar dan heeft toch gewoon de overgrote meerderheid van Nederland voor een linkse politiek gekozen en ongeveer 1/6 deel voor een rechtse? Of vergis ik me nu?

  1. Gebande_3

   Zoals ik reeds eerder stelde: zowel MvdG als een aantal reageerders leven in hun eigen wereld met hun eigen feiten, hun eigen waarheden.

 10. rexm

  Als men in de dierenwereld blijft vallen ze ander categorie van de ratten, tortelduifjes zijn hierin ver te zoeken.

 11. EvertB

  “Rutte zal politicus zijn, of hij zal niets zijn. Dat is natuurlijk precies waarom hij later, aldus De Telegraaf, terugkwam op de confrontatie en meteen een stap terugdeed door te stellen dat Kaag “helemaal gelijk” had. Toch maar wel, hè? Want hij wil premier blijven. En daarvoor heeft hij de steun nodig van de D66-leider.”

  Past volledig in het plaatje dat de positie van D66 ijzersterk is. Rutte kent zijn plaats na de grenzen te hebben verkend. Kaag wijst hem die feilloos aan. Haar geheugen is beter dan die van hem.

 12. Rien E

  Helaas heeft rutte met de rubberen ruggegraat het al weer bijgelegd, aldus de T vanochtend. De man heeft totaal maar dan ook totaal geen principes. De vvd grote woorden, geen daden.

  1. nexit nu aub

   rutte is een gifslang, glijdt overal doorheen !

  2. Branzino

   @Rien E
   In andere kringen dan waar jij je blijkbaar ophoudt wordt een fout kunnen toegeven juist als een sterke karaktertrek beschouwd. Kaag had blijkbaar, na enig nadenken van Rutte, toch gelijk en dan blijkt hij niet te beroerd om dat ook toe te geven.

 13. Meriadoc Brandebok

  Rutte heeft dan ook gelijk: Kaag is uiterst hautain. Een kennelijke hoogmoedigheid en arrogantie heeft haar de weg doen kwijtraken. Het feit dat ze in een prematuur stadium – zonder dat iemand had ingestemd – al riep om een coalitie met de communisten, het feit dat ze haar mond over Israël opentrekt terwijl zij vier jaar haar mond opentrekt, toont dat zij de weg kwijt is.

  Kaag is wellicht bang voor de naderende ondergang. Het is duidelijk dat Rutte en Hoekstra meerdere opties hebben – met JA21 of de CU. Een coalitie met de CU zal er ook wel komen, waardoor Kaag vier jaar zal worden opgesloten in een conservatief blok en bij de volgende verkiezingen een omvangrijk zetelverlies zal moeten incasseren.

  Pechtold had al vroeg door dat hij beter niet verder kon en verdween door de achteruitgang naar een mooi baantje. Dat zal Kaag ook overkomen. Voor zij zich bij de volgende verkiezingen moet verantwoorden zit ze ergens in een Raad van Bestuur.

 14. Aborifa

  Kaag, Minister van Palestijnse Zaken (PaZa).
  Hoe is het mogelijk?
  Nederland is diep gezonken.

 15. Eppo123

  D66 support een club, waar ze kleine kinderen via de tv leren dat ze Joden moeten opblazen.

 16. alla-af sn-akbar

  Die Jasser Arafat was een huisvriend van de familie kaag. Arafat, de grootste corrupte klootzak die daar rondgelopen heeft. Hij had meer dan 200 miljoen aan vermogen. Verdient met eerlijk werken? Nee, hij heeft op grote schaal hulpgelden vanuit Europa, bestemt voor het Palestijnse volk in eigen zak gestoken. Zijn vrouw en dochter woonden altijd al in Parijs, in een peperduur luxueus appartement. Die woonden niet in Gaza, nee stel je voor. Later heeft hij Israel erkent. Maar niet uit mededogen voor het joodse volk. Nee uit eigenbelang. Door Israel te erkennen kon hij weer meer steungelden voor de palestijnen van die debiele Europese leiders krijgen om die vervolgens ook weer voor het grootse deel in eigen zak te steken. Als je zo’n schoft als huisvriend hebt zegt dat genoeg over je eigen mentaliteit. Weg met dit klotewijf.

  1. Emile Takma

   verdiend
   bestemd
   erkend

   1. Harry Haller

    Krijg de vliegende vinkentering Takma.

    1. nexit nu aub

     met motorpech !

    2. Emile Takma

     Ach, goede vriend, als je zo boos en agressief je legerstede moet opzoeken zal het je welzeker zwaar vallen de slaap te vatten.

     Misschien nog een paar stevige borrels?

 17. alla-af sn-akbar

  Beste Emile, je hebt volkomen gelijk. Ik zal er beter op letten. Goed Nederlands blijft belangerijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.