Wilders (PVV): ‘Schande dat Rutte Bevrijdingsvuur ontstak, niemand is verantwoordelijk voor meer onvrijheid dan hij’

Vandaag was het de eer aan demissionair premier Mark Rutte om het Bevrijdingsvuur te ontsteken. Vandaag op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid, maar volgens PVV-leider Geert Wilders is het een schande dat uitgerekend de VVD-premier het vuur heeft ontstoken. “De man kan het woord vrijheid niet eens spellen,” aldus Wilders. 

De PVV-voorman was allesbehalve blij over het feit dat Rutte het Bevrijdingsvuur vandaag heeft ontstoken. Op Twitter haalde Wilders dan ook hard uit naar de minister-president. Want, zo stelt Wilders, Rutte is bij uitstek juist degene die staat voor onvrijheid.

Het lijkt erop dat Wilders hard uit haalt naar de puinhopen van elf jaar Rutte. Sinds 2010 zit Nederland opgezadeld met de VVD-premier en zijn omerta-achtige Rutte-doctrine. Ontelbaar veel mensen zijn het vertrouwen kwijtgeraakt in de overheid in die jaren. Niet zo gek, want onder Ruttes bewind werden tienduizenden mensen gewoon financieel vermorzeld door de Belastingdienst. Daarnaast werd Kamerleden het werk onmogelijk gemaakt door het bewust achterhouden of traineren van informatie. Dus nee, bij de PVV’er moet je niet aankomen met dat Rutte op zou komen voor onze vrijheden. Dat wordt wel duidelijk uit zijn boze vingerwijzing.

Gedurende de coronacrisis kwamen Wilders en Rutte ook vaak genoeg lijnrecht tegenover elkaar te staan wat betreft de maatregelen. Wilders vond dat Rutte en het kabinet bij bepaalde maatregelen te ver ging, en de vrijheid van Nederlanders onnodig te verkleinen. Voorlopig lijkt de PVV-voorman zijn kritiek nog niet in te willen dammen, getuige zijn felle 5 mei-aanval op de premier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Chee

  Tja zoals altijd heeft Wilders ook hier weer volledig gelijk.

  1. Chee

   Die man heeft veel vrijheden bij ons weggehaald afgelopen 10 jaar.
   Zowel financieel (9%) belasting verhoging effectief.
   Veiligheid bezuinigd op het politie apparaat.
   Het binnen laten stromen van vele moslims wat ook de veiligheid en de bezetting van onze huurwoningen heeft doen afnemen.
   En nu werkt hij mee aan een fascistisch corona paspoort.
   De democratie schofferen de afgelopen weken samen met d666 en meer politieke figuren uit oa het CDA.
   Waarheid als een koe dus.

 2. Beukman

  Slap gelսl van Wilders. Hij probeert Rutte te framen als de man die onze vrijheid heeft afgepakt zoals de Duitsers dit 75 jaar geleden deden.
  Maar natuurlijk is het Wilders zelf die ons onze vrijheid wil afnemen, al is ook dit niet te vergelijken met de Duitsers in 1940-45.

  1. Chee

   @beukhol heeft weer een fantasie verhaaltje uit zijn bekrompen breintje ter grote van een doperwt weten te persen, Chapeau.

   1. Beukman

    Dat jouw vrienden zich moeten behelpen met pindabreinen, zal niemand hier verbazen, Chee. Nog iets inhoudelijks te melden, of kom je hier alleen om te trοllen?

    1. rutte leugenaar

     spiegel reflectie bukhol !

  2. CZ

   Bukman, de schlemiele zure bejaarde. Bukken man, zuigman!

  3. rutte leugenaar

   hoe gaat wilders onze vrijheid inperken bukhol, je hebt het verstandelijke vermogen van een vierjarig kind randdebiel!

  4. usb3.0

   Maar beukho*r, leugenclown rutte hééft onze vrijheid afgepakt, beukho*rs mosterdzaadje brein kan dat natuurlijk nooit bevatten..

   1. DavidS1976

    Haha…beukho*r +++

  5. Robert75

   He Beuk. Het is juist Wilders die geen vrijheid meer heeft.

   1. Harry Haller

    Precies Robert. Beukman was even vergeten dat Wilders al 11 jaar zijn vrijheid kwijt is.

    Maar Beukman is dan ook een overheidsdienaar in de vorm van een betaalde tröl. Hij moet dus wel het soort onzin uitkramen waar hij inmiddels specialist in is geworden.

    1. Max Aue

     Ik zie dat mijn goede vriend weer met zijn beste been uit bed is gestapt.

   2. Beukman

    @Robert
    Ten eerste had iedere bewoner van een concentratiekamp graag met Wilders zijn luxe gevangenis (meerdere kamers, elektriciteit, boeken, tv, stromend water, licht, lucht, fitness-apparatuur, internet, mogelijkheid om naar buiten te gaan, geen repressie, etc) willen ruilen. Sterker nog: vrijwel iedereen had met hem willen ruilen

    Ten tweede doelt Wilders duidelijk op de Nederlandse bevolking, en niet op zichzelf.

    Ten derde is Wilders er zelf met zijn puberale gedrag verantwoordelijk voor dat hij nu niet naar buiten kan zonder bewaking.

    Shame on you, Geert!

    1. Harry Haller

     “Ten derde is Wilders er zelf met zijn puberale gedrag verantwoordelijk voor dat hij nu niet naar buiten kan zonder bewaking.”

     Je bent mesjogge Beukman, van het padje af, je hebt een klap van de molen. En je bent een schande dat je dit soort grove onzin durft te schrijven.

     De enige reden, en dat weet jij net zo goed, dat Wilders beveiligd moet worden zijn de permanente bedreigingen uit de hoek van de intolerante islam. Maar de olifant in de kamer benoemen is een brug te ver voor jou. Omdat je een vieze lafbek bent

     Je bent een domme man. Maar toch net slim genoeg om te begrijpen dat je schandalige onzin sprak. Ga je schamen.

     1. Beukman

      Je bent verblind, Dr. Doosje. Door zijn jarenlange ongenuanceerde gescheld en getier op de islam en de stichter ervan, zijn oproep om de islam te verbiden en zijn suggesties dat aanhangers van de islam per definitie criminelen zijn heeft hij miljarden mensen intens gekwetst en beledigd.
      Dat een paar van die mensen nu bereid zijn om wraak te nemen is een nogal logische en begrijpelijke reactie. Wie met pek omgaat, wordt ermee besmeurd.

     2. Harry Haller

      Excuses Beuk, je hebt gelijk. Het was ook Salman Rushdie’s eigen schuld dat hij een fatwa kreeg. En al die duizenden aanslagen wereldwijd zijn eveneens de schuld van de tegenstanders van de islam. De gruwelmoorden van IS waren volledig gerechtvaardigd want ze wilden alleen maar een orthodox islamitisch regime vestigen. En al die aanslagen in Europa -van Madrid tot Parijs, Nice en Berlijn- waren terechte en begrijpelijke uitingen van een vredelievende religie. En dat de islam in heel Europa steeds meer ruimte inneemt en krijgt, eisen stelt en nauwelijks integreert is volstrekt logisch want de islam is superieur aan alle andere godsdiensten en wereldbewoners. Natuurlijk moeten we de islam met open armen blijven ontvangen en ons uitleveren: het ondergeschikt maken aan die vreugdevolle nazi-ideologie die voor iedereen de opperste vrijheid brengt, is ons hoogste verlangen en streven.

      Sorry, dat was ik allemaal even vergeten.

     3. Beukman

      De islam is inderdaad de ideale zondebok, Dr. Doosje.

     4. Harry Haller

      Daar hebben ze dan ook eeuwen lang keihard aan gewerkt, Beukman. En met groot succes!

    2. Robert75

     Het is een hele walgelijke reactie wat heel veel over jouw zegt. Eigenlijk zeg je gewoon dat het Wilders zijn eigen schuld is dat die zijn vrijheid kwijt is en niet meer zonder bewaking over straat kan lopen. Dat is eigenlijk wat je zegt. En dat alleen maar omdat die een ideologie bekritiseerd die sterke overeenkomsten vertoond met die ideologie die vroeger verantwoordelijk was voor die hele zwarte periode uit de Europese geschiedenis. Waar jij notabene ook zo op tegen bent. Dank zij gewillige idioten als jij kan dat zich allemaal weer herhalen. Want het ontbreekt je aan historisch besef.

     1. Harry Haller

      Beukman is een pleaser die alles van de islam goed praat, Ook voor de moord op Theo van Gogh kan hij begrip opbrengen. Hij is een hoog op het moraalpaard gezeten ridder die de meest verwerpelijke ideologie op aarde vurig verdedigt en verkiest boven zijn eigen landgenoten die daar het slachtoffer van zijn.

      Beukman is een geperverteerde smeerkees die alle verhoudingen uit het oog verloren is. Ik ben benieuwd hoe hij over de katholieken en christenen zou praten als die dezelfde middelen en tactieken hanteerde als de islam.

     2. Edjan

      De islam is helemaal geen godsdienst. Het is een veroveringsideologie. Er is pas vrede (=de mohammedanen houden pas op met vechten) als iedereen op de wereld mohammedaan is.
      Als je hier kritiek op hebt, kun je ofwel vermoord worden ofwel dusdanig bedreigd dat je een soort gevangene wordt.
      En een bepaald type blanke met christelijke achtergrond is hier nog blij mee ook. “Het is hun eigen schuld” krijsen ze.
      Het is de reetlikker zoals oa Beukman. De reetlikker die de reet likt van de mohammedanen en met diezelfde tong likt hij de reet van het “gezag”.
      Die reetlikkers denken dat de mohammedanen gaan winnen en dat zij dan aan de “goede” kant staan. Ja, dat is misschien wel zo. Jullie krijgen een speciale behandeling.
      Op een mooie dag worden jullie in processie uit jullie huizen gehaald en naar de markt gebracht. Daar worden jullie op versierde stoelen gezet. En terwijl jullie hoofden naast jullie voeten ploffen, is jullie laatste gedachte: “ik heb het goed gedaan”.
      Niemand houdt van verraders en reetlikkers, Beukman, ook de mohammedanen niet.

     3. Harry Haller

      Inderdaad Edjan, helemaal gelijk. Die schoft van een Beukman is volledig door de mand gevallen en zijn blindheid voor de realiteit heeft walgelijke proporties aangenomen.

     4. Max Aue

      “De islam is helemaal geen godsdienst. Het is een veroveringsideologie.”

      In vergelijking met het christendom zijn het dan wel kleine krabbelaars.

     5. Harry Haller

      Ook Max Aue is buitengewoon geporteerd van de islam en zal deze verderfelijke ideologie tot zijn laatste druppel bloed verdedigen, onder het mom van opkomen voor de vrijheid van godsdienst.

      Want als de grondwetfetisjist die hij is, kijkt hij niet naar de intrinsieke waarden of (sociale) gevolgen van deze als godsdienst vermomde ideologie, maar als de ambtenaar eerste klas Dorknoper uitsluitend naar de letter van de wet.

     6. Edjan

      Max Aue. “In vergelijking met het christendom zijn het dan wel kleine krabbelaars” liegt Max Aue. Fl1kker toch op, leugenaar!
      Die lievelingen van jou hebben tientallen miljoenen doden gemaakt bij de verovering van India. Verder in Noord-Afrika, Spanje, Europa, Azië. Het begon al meteen in Byzantium (nu Turkije) waar hele steden ondergronds werden gegraven door christenen om te ontsnappen aan de moordzuchtige mohammedaanse “krabbelaars”.

      Dom, gedegenereerd kereltje.

     7. Beukman

      Het is de reetlikker zoals oa Beukman. De reetlikker die de reet likt van de mohammedanen en met diezelfde tong likt hij de reet van het “gezag”.
      Die reetlikkers denken dat de mohammedanen gaan winnen en dat zij dan aan de “goede” kant staan.

      Dat is een loepzuivere stropop, Edjan. Ik ben van jou beter gewend.

     8. Edjan

      Vorig jaar bestond Grunberg het om zijn rede op de Dam te misbruiken voor politieke propaganda. De mohammedanen zouden de nieuwe joden zijn. Hetgeen impliceert dat de mohammedanen de slachtoffers zijn en de populisten de nieuwe nazi’s en massamoordenaars.
      Het ligt iets anders. De mohammedanen zijn het nieuwe Herrenvolk en de nieuwe bezetters. De kartelblokkers zijn de nieuwe meelopers en verraders: de nieuwe NSB’ers.
      Smerig tuig.

     9. Edjan

      Beukman, die stropoppen interesseren mij echt geen ene zier.
      Als mensen zo diep gezonken zijn dat ze gaan roepen dat het Wilders zijn eigen schuld is, en dat het van Gogh zijn eigen schuld is, dan wil ik er niets meer mee te maken hebben.
      Wat dat betreft ben ik van jou ook beter gewend.
      En stop die stropop maar ergens waar de zon niet schijnt. Vermoedelijk heb je daar ruimte zat.

     10. Monty

      Alles lezende is het dus het beste voor ons land om islamitische gebedshuizen te sluiten en hun gebedenboek te verbieden.

      Om mee te beginnen.

     11. Beukman

      Niemand beweert hier dat het Wilders zijn eigen schuld is, Edjan. Wél dat hij het er zelf naar heeft gemaakt.
      Wie in Rotterdam gaat rondlopen met een spandoek dat aanhangers van Feijenoord kinderneukers en pedоfielen zijn, loopt een flinke kans op ernstige schade. Is dat zijn eigen schuld? Nee. Maar hij had kunnen weten dat er nu eenmaal mensen met korte lontjes rondlopen.
      De actie van die sukkel kan tevens misbruik van de vrijheid van meningsuiting worden genoemd.

     12. Max Aue

      “Die lievelingen van jou hebben tientallen miljoenen doden gemaakt bij de verovering van India.”

      Dit verhaal is al tientallen malen debunked, Edjan, en dat ga ik niet nog een keer doen.
      Het christendom wordt gekenmerkt door een bloeddorstige en imperialistische mentaliteit die miljoenen mensen het leven kostte. De poging die schande weg te projecteren naar de Islam is doorzichtig en dom.

 3. Monty

  ”Niemand is verantwoordelijk voor meer onvrijheid dan Mark Rutte.”

  Als we Wilders verkiezingsprogramma erop na slaan.
  Heeft hij hier toch ook wel punten in beschreven die de vrijheid gaan beperken.

  1. Chee

   @monty wil zeker om zijn uitspraak te onderbouwen, Wilders zijn punten die onze vrijheid mogelijk zouden kunnen beperken, met ons willen delen.
   Ik weet zeker dat @monty dat niet kan.

   1. Monty

    Lees even zijn verkiezingsprogramma, zijn maar 50 bladzijden of zijn verkorte versie van de afgelopen 4 jaar, is maar één bladzijde.

    1. Chee

     @monty kan dus geen letterlijke citaten hier poneren, die zijn stelling uit zijn ruime fantasie kan bevestigen.
     Het is beschamend voor @monty, niks meer niks minder.

     1. Monty

      Zegt genoeg over jou vermogen van begrijpen lezen.

      Wilders wil de vrijheid van reizen tussen Duitsland en België verbieden en mensen verplichten door posten tussen de landen te reizen en altijd je papieren te tonen.

      Het liefst ziet Wilders een grote muur om Nederland en bepaalde hij wie er in en uitgaan en wat we mogen geloven binnen zijn vrijheden.

     2. Harry Haller

      Monty is er al weer vroeg bij met zijn onbeholpen wartaal.

     3. Monty

      @Harry Haller
      “wartaal”

      Het is toch Wilders ultieme natte droom.
      De Nederlandse grens hermetisch gesloten te houden.

     4. Beukman

      Bovendien wil de man ons onze vrijheid afpakken inzake het belijden van godsdienst.

     5. Max Aue

      Het verbaast me dat we nog zoveel aandacht aan Wilders besteden. De man is politiek volledig uitgepoept en volstrekt irrelevant geworden.

      De man functioneert nog als opvangbak voor onvrede en chagrijn voor lager opgeleide mensen die ontevreden zijn over hun leven. Dat is een nuttige functie maar meer ook niet.

     6. Beukman

      Eens. Net als Trump wekt hij de laatste tijd vooral medelijden met zijn grijsgedraaide getier. Ondertussen kost hij de belastingbetaler handenvol met geld, die daarvoor maar bitter weinig terugkrijgt.
      De PVV is verworden tot een baantjesmachine.

     7. Harry Haller

      “… onze vrijheid afpakken inzake het belijden van godsdienst.”

      Beukman geeft voor het eerst en openlijk toe dat hij bekeerd is tot de islam.

    2. Harry Haller

     Max Auehoe*rt: “Het verbaast me dat we nog zoveel aandacht aan Wilders besteden. De man is politiek volledig uitgepoept en volstrekt irrelevant geworden.”

     Denigrerend afserveren is een belangrijk onderdeel van Aue’s ‘debat techniek’. Toch moet het hem ook opgevallen zijn dat Wilders in bijna alle media het vaakst figureert. Ook in de Volkskrant en aanverwante linkse meuk, ook bij de NPO met fragmenten uit kamerdebatten, enz.

     Blijkbaar vinden zowel de redacties als de lezers/kijkers het steeds opnieuw razend interessant wat Wilders te vertellen heeft.

     1. Max Aue

      “Toch moet het hem ook opgevallen zijn dat Wilders in bijna alle media het vaakst figureert.”

      Het vaakst lijkt me overdreven maar negativiteit en agressie trekt altijd veel aandacht. Baudet probeert hem op dit punt naar de kroon te steken en trekt ook veel aandacht met vieze praat.

     2. Monty

      ”Blijkbaar vinden zowel de redacties als de lezers/kijkers het steeds opnieuw razend interessant wat Wilders te vertellen heeft.”

      Zeker is dit interessant.
      Echter niet interessant genoeg dat er nu massaal op Wilders gestemd gaat worden.
      In tegenstelling, de afgelopen verkiezingen waren dramatisch voor de Wilders.
      Door 200 duizend ‘trouwe’ adepten verraden is niet niks.
      Dat gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten dat maakt je woest.

     3. Max Aue

      “Door 200 duizend ‘trouwe’ adepten verraden is niet niks.
      Dat gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten dat maakt je woest.”

      Wilders beseft dat hij allang over zijn hoogtepunt heen is en dat maakt hem bitter.

   2. Monty

    Hieronder lezende zijn er dus wel mensen die dit wel kunnen.

  2. Jannes-46

   Zoals welke punten dan, Monty?

   1. Jannes-46

    Zal ik dan zelf maar antwoord geven op een bepaald punt? De-islamiseren is niet het beperken van vrijheid maar beoogt juist het tegenovergestelde.

    1. Max Aue

     “De-islamiseren is niet het beperken van vrijheid”

     Toch wel de vrijheid van moslims? Of tellen die niet mee?

     1. rutte leugenaar

      nee domme jongen , de is-lam duldt geen andere levensvormen dan de totalitaire ideologie de is-lam.

      De is-lam beperkt de vrijheid van elk individu buiten de totalitaire ideologie domme jongen.

     2. leukeditter

      goed gezien die tellen niet mee..deugen niet

     3. usb3.0

      Vergis je hoor als het over de islam gaat staat maxje de islamlover en zeer warme pleitbezorger van de islam vooraan hoor…

     4. Max Aue

      “ De is-lam beperkt de vrijheid van elk individu buiten de totalitaire ideologie”

      Mogelijk, maar niet voor de mensen binnen de ideologie. Dat was mijn aantekening.

     5. rutte leugenaar

      er leven meer mensen buiten de ideologie dan er binnen domme jongen

      de bescherming van de grote groep is wederom grond wettelijk vast gelegd domme jongen

 4. Monty

  ”Wilders (PVV) vindt het “een schande” dat Rutte Bevrijdingsvuur heeft ontstoken”

  Dit is natuurlijk wel het laatste jaar van Rutte. Volgend jaar zit hij namelijk achter de tralies.
  Dan heeft Wilders zijn vrijheid laten ontnemen door de rechters en mag Wilders het vrijheidsvuur ontsteken.

 5. Max Aue

  “Veel mensen zijn het vertrouwen kwijtgeraakt in de overheid in die jaren, onder Ruttes bewind”

  Uit peilingen blijkt bepaald niet een afnemend vertrouwen in Rutte, die de verkiezingen won en in peilingen op hetzelfde niveau blijft staan, maar wel in Wilders, die de verkiezingen verloor en sedertdien in de peilingen niet groeide.

  Mooier kan ik het niet maken.

  1. september

   Já,Max helemaal mee eens

   1. rutte leugenaar

    miauw

  2. CZ

   Aldus de leugenaar en zijn schandknaap.

  3. Cootje

   Corona gaat het verschil maken , al die ondernemers die vol in hun kruis zijn geraakt moeten nog achterstallige belastingen betalen , en de 4de Corona golf in juni/ juli , gaat de genade klap geven ,in het najaar wel spannende tolk shows met huilie huilie figuren die in maart met hun volle verstand op een Pinokkio hebben gekozen , democratisch krijgen ze wat ze verdienen ,

  4. Jannes-46

   Tsja, Aue, dom kiesvee blijft nou eenmaal dom kiesvee. Mooier kan ik het niet maken.

   1. rutte leugenaar

    geheel correct , rutte blijft in het zadel met oneigenlijke argumenten en het moedwillig beschadigen van anderen. rutte is een pathologische leugenaar en enkel bezig met rutte en komt er nog mee weg ook.

    Niet dit kabinet maakt beleid maar dat het OMT zodat rutte altijd zegt ” wij volgen de adviezen ” een vieze smerige linkse rat zonder moraal.

   2. Max Aue

    We kunnen de kiezer ook de schuld geven maar in een democratie heeft de kiezer altijd gelijk.

    1. rutte leugenaar

     dat betwist ook niemand strónt vlé®k maar of het inhoudelijk te herleiden is blijft wat moeilijk strónt vlé®k

  5. Monty

   Maar samen met FvD staan ze op 25 zetels is een argument.

   Dat is dan weer winst voor Wilders. Van 20 naar 25 zetels.
   (Niet mijn logica)

  6. STOP FVD

   Inderdaad Max, rechtse rakkertjes vinden dat niet leuk en mauwen erover. Waarheid is hard!!

 6. Spoetnick

  Rutte, de man zonder enig schaamtegevoel.

 7. Cootje

  Vrijheid is afgepakt door de oude politieke partijen , de christelijke partijen in hun toen kleine gemeentes en landelijke dorpen met de misbruiken onder de dekmantel van macht / het geloof / , de socialisten die toen hoogopgeleid de domme arbeider gesteund door hoogopgeleide in hun vakbonden de mensen hebben besodemietert voor hun eigenbelang / ethischs hebben Wim kok , Lodewijk de Waal en nog vele andere hun zakken gevuld . De liberalen hebben zich opgeworpen tot een zogenaamde volkspartij , de domme middenstanders en woningbezitters dachten dat die partij er voor was, de liberalen hebben maar een kleine kring en dat zijn de multinationals , hadden met de import van Werkvee uit de bergen naar ras Democraat Hans Janmaat geluisterd zag Nederland er heel veel beter uit . Die riep eind jaren 80 al vol is vol. Nu kan de derde generatie meestal niet fatsoenlijk Nederlands spreken de socialisten overal in Europa uitgeroeid wegens geen frisse praktijken heeft hier de thee cultuur gelanceerd , met voor hun baangarantie op alle subsidie stromen . Mensen mogen hier zeggen wat ze willen , maar een van de twee partners moet 9 maanden arbeiden en belasting betalen direct of indirect om de wensen van een bananen republiek te bekostigen , we mogen in vrijheid zeggen dat het dieven zijn , als je maar wel betaald , de interne problemen lossen ze zelf maar op.

 8. Mar

  Mark Rutte ontsteekt elk jaar het bevrijdingsvuur sinds hij minister-president is. Zoals al zijn voorgangers.

  Wat zit Wilders nou weer te wauwelen?

 9. Jannes-46

  Eerst maar eens even een puntje van kritiek op de redactie van DDS:

  Daarnaast werden Kamerleden het werk onmogelijk gemaakt door het bewust achterhouden of traineren van informatie.

  Dit moet zijn:

  Daarnaast werd Kamerleden het werk onmogelijk gemaakt door het bewust achterhouden of traineren van informatie.

  1. Jack Flash

   Dikke Willy, valsema en rutte, 3 landverraders op de Dam.
   En dan nog die flapdrol van duin met zijn speech over “vrijheid”.
   Opvallend dat dit jaar weinig vlaggen in mijn stadje uitgestoken waren.

   1. september

    Praat geen onzin,hier waren niet minder dan vorige jaar.

   2. STOP FVD

    Opvallend dat jij daar ineens naar gekeken zou hebben. Daarnaast is het complete onzin, misschien bedoelde je de vlag op de Martinitoren, dat klopt, die hing niet vanwege de HARDE WIND! Wappie!

 10. STOP FVD

  Wat een inkopper, Wilders wilt Rutte zelfs achter de tralies, dus is dit eigenijk nog nieuws? Wilders leeft in zijn eigen wereld. Gelukkig zijn de meeste mensen in het land wat genuanceerder dan Bartje ons doen wil laten geloven. Ten slotte is VVD na 11 jaar “puinhoop” gewoon nog steeds de grootste partij (dus die puinhoop valt best wel mee……).

 11. ikweetwatikwil

  Mensen die anders op 5 mei de vlag buiten hadden , deden het dit jaar niet. Wel herdachten ze de doden van de 2de wereldoorlog door de vlag half stok te hangen.

  1. STOP FVD

   Er waren meer vlaggen op 5 mei dan in welk jaar ook, dus wat voor leugens gooi je in de groep?

 12. Robert75

  Max Aue 7 minuten geleden
  “De islam is helemaal geen godsdienst. Het is een veroveringsideologie.”

  In vergelijking met het christendom zijn het dan wel kleine krabbelaars.

  ————————————-

  En al weer zo iemand zonder historisch besef. Het Christendom heeft niets veroverd. Het Christendom is verspreid door het Woord en niet met het zwaard zoals de Islam wel. En ze deden er alles aan om het verspreiden van het Christendom te voorkomen. En dat begon al in Israël. Als Christen in Israël werd je gestenigd. En was je een Christen in Europa dan was je leeuwenvoer in de Romeinse arena’s

  1. Beukman

   Zeker de Kruistochten vergeten, de Inquisitie, het Verdrijvingsedict, de 80-jarige Oorlog, het kolonialisme, de pogroms, etc.?

  2. Edjan

   Robert, helaas is dat niet correct. Het christendom is in Europa verspreid deels met het zwaard (zie bijv. de “bekering” van Saksen) en deels door grote delen van het Germaanse bijgeloof onderdeel te maken van het christelijke geloof. Zo werd de overgang van het Germaanse geloof naar het christelijke geloof gemakkelijker).
   Die Germaanse (Keltische etc) magie begon op een gegeven moment het Christendom dusdanig te overwoekeren dat de protestanten er een einde aan maakten.
   Overigens gingen hele volkeren over tot het christendom omdat hun heersers dat ook deden: die waren in een decennialang proces bewerkt en omgekocht door christelijke heersers.

   Christenen in Rome werden soms vervolgd door de keizer. Dat was bijna altijd als de christen hun belasting niet betaalden (zij waren alleen belasting schuldig aan hun god, meenden zij) En de keizer was meestal ruim van opvattingen, maar aan zijn geld komen, dan veranderde hij in een monster.

   1. Beukman

    Het christendom is in Europa verspreid deels met het zwaard

    Hetzelfde geldt voor Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en delen van Azië.

  3. Max Aue

   Jezus deed de oproep om alle volken tot Zijn discipelen te maken en daar zijn de christenen buitengewoon effectief in geslaagd. Dat dit zonder geweld ging is te naïef voor woorden.

   1. Edjan

    Met als verschil:
    – Christelijke godsdiensten zijn al eeuwen geen staatsgodsdienst meer. In de grote meerderheid van mohammedaanse landen is de islam staatsgodsdienst.
    – Het christendom gebruikt al lang geen geweld meer voor zijn verspreiding. De islam heeft dat nog lang niet afgezworen.

 13. Niet L niet R

  Ik hang de vlag uit, als Pinokkio Rutte verdwijnt!
  Aan deze man is ieder woord verspilt, hij is zo glad als een aal in een emmer met snot!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.