Theo Hiddema valt FVD hard aan om '5 mei'-coronaposter: 'Niet smaakvol, heel, heel stom'

Theo Hiddema valt FVD hard aan om '5 mei'-coronaposter: 'Niet smaakvol, heel, heel stom'

PvdA-voorman Lodewijk Asscher bij DWDD. Bron: Screenshot DWDD / BNNVARA.

In het BNR Radio-programma In de middag heeft FVD-senator Theo Hiddema flink uitgehaald naar z'n eigen partij. De voormalige rechterhand van Thierry Baudet was niet te spreken over de poster die de partij had gedeeld, waarop ook de namen pronkten van radicale coronaprotestclubs als Viruswaarheid. De coronamaatregelen werden door het plakkaat met de Tweede Wereldoorlog vergeleken, en daar was Hiddema niet van gecharmeerd, liet hij weten.

"Ik heb er intern ook wel het een en ander over gezegd," liet de politicus weten: "Ik begrijp dat je de vrijheidsbeperkende maatregelen in breder verband wilt zien, maar jat dan niet het logo van 4 en 5 mei. En breng zodoende niet het leed van de Joden in relatie met de ongemakken van corona. Het is smakeloos, het is stom, heel stom."

Hiddema wil dat de Eerste Kamerfractie van Forum voor Democratie zich uitspreekt tegen de 5 mei-poster.

Op social media was niet iedereen gecharmeerd van de opmerkingen van het FVD-Kamerlid.

Ruben Snippe denkt niet dat de senaatsfractie zich gaat uitspreken: "Dat gaat geen zoden aan de dijk zetten voor Hiddema." Oud CU-Kamerlid Leen van Dijke meent: "Tsjaa... Hiddema.. politiek arbeidsongeschikt... Het zou sneu zijn als het niet zo ernstig was." En Suzan te Pas merkt op: "Hiddema is verre van scherp. Het opgetuigde beeld van een beschaafde man is twijfelachtig, gezien zijn eerdere voorkeuren."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties