rutkapje

Wilders (PVV): 'Schande dat Rutte Bevrijdingsvuur ontstak, niemand is verantwoordelijk voor meer onvrijheid dan hij’

Geen categoriemei 05 2021, 20:00
Vandaag was het de eer aan demissionair premier Mark Rutte om het Bevrijdingsvuur te ontsteken. Vandaag op Bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid, maar volgens PVV-leider Geert Wilders is het een schande dat uitgerekend de VVD-premier het vuur heeft ontstoken. "De man kan het woord vrijheid niet eens spellen," aldus Wilders.
De PVV-voorman was allesbehalve blij over het feit dat Rutte het Bevrijdingsvuur vandaag heeft ontstoken. Op Twitter haalde Wilders dan ook hard uit naar de minister-president. Want, zo stelt Wilders, Rutte is bij uitstek juist degene die staat voor onvrijheid.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1389955666882801665?ref_src=twsrc%5Etfw
Het lijkt erop dat Wilders hard uit haalt naar de puinhopen van elf jaar Rutte. Sinds 2010 zit Nederland opgezadeld met de VVD-premier en zijn omerta-achtige Rutte-doctrine. Ontelbaar veel mensen zijn het vertrouwen kwijtgeraakt in de overheid in die jaren. Niet zo gek, want onder Ruttes bewind werden tienduizenden mensen gewoon financieel vermorzeld door de Belastingdienst. Daarnaast werd Kamerleden het werk onmogelijk gemaakt door het bewust achterhouden of traineren van informatie. Dus nee, bij de PVV'er moet je niet aankomen met dat Rutte op zou komen voor onze vrijheden. Dat wordt wel duidelijk uit zijn boze vingerwijzing.
Gedurende de coronacrisis kwamen Wilders en Rutte ook vaak genoeg lijnrecht tegenover elkaar te staan wat betreft de maatregelen. Wilders vond dat Rutte en het kabinet bij bepaalde maatregelen te ver ging, en de vrijheid van Nederlanders onnodig te verkleinen. Voorlopig lijkt de PVV-voorman zijn kritiek nog niet in te willen dammen, getuige zijn felle 5 mei-aanval op de premier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten