11850963944 358dc0b607 c

Jan Paternotte (D66) dolblij met vaccinatiebewijs: 'Het komt er toch echt. Meer vrijheden voor mensen'

Geen categoriemei 05 2021, 19:00
D66-politicus Jan Paternotte is helemaal in extase, het lijkt er namelijk sterk op dat Nederland een vaccinatie- en testbewijssysteem gaat invoeren. Wat Paternotte als een grote overwinning ziet was enkele maanden terug nog ondenkbaar, maar nu lijkt dit plan de realiteit te gaan worden. Volgens het D66-Kamerlid krijgen we nu onze vrijheden terug. Critici menen juist dat de ongelijkheid nu alleen maar groter wordt.
De 'liberalen' van D66 zijn in een euforische staat; Nederland lijkt, dankzij het werk van Hugo de Jonge, opgezadeld te worden met een vaccinatie- en testbewijssysteem. D66'er Paternotte meent dat we hierdoor weer onze vrijheden terugkrijgen, maar critici vrezen voor een tweedeling in onze samenleving én op een inbreuk van onze rechten.
https://twitter.com/jpaternotte/status/1389875836438863875?ref_src=twsrc%5Etfw
Op sociale media delen velen bij lange na niet de euforische stemming van Paternotte. Een twitteraar schrijft cynisch "Yes, ongelijkheid!". Waar hij maar al te gelijk in heeft; het invoeren van zo'n bewijs zal eerder zorgen voor flink wat discriminatie in ons land, waardoor 'vrijheden terugkrijgen' voor een bepaalde groep zeker niet zal gelden.
Paternotte kan ook reken op kritiek vanuit de linkerzijde van het politieke spectrum. Ewald Engelen, partner van voormalig PvdD-leider Marianne Thieme én een kritisch links-intellectueel, vindt het bericht van Paternotte "totalitaire omkering." Volgens Engelen is het onbegrijpelijk dat liberale politici voor zo'n voorstel kunnen zijn.
https://twitter.com/ewaldeng/status/1389925533484425217?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is duidelijk dat aan beide kanten van het politieke spectrum men uiterst kritisch is op de invoering van zo'n systeem. Bij Paternotte mag dat echter de pret niet drukken, die vrolijk verder jubelt over "vrijheid," ongeacht wat daar allemaal op af te dingen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten