Wybren van Haga (FVD) ageert tegen binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Geen complottheorie, een voldongen feit’

Het is een buitengewoon merkwaardige timing. Op 4 mei, de avond dat we de doden van de Tweede Wereldoorlog herdenken, en natuurlijk de dag voor 5 mei – de dag dat we de vrijheid vieren – besloot het kabinet bekend te maken dat het geplande vaccinatiepaspoort niet alleen als toegangsbewijs voor buitenlandse reizen gaat gelden, maar ook voor binnenlandse evenementen. FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga is hier overduidelijk alles behalve blij mee. Op social media laat hij zijn afschuw merken door berichten te retweeten van andere twitteraars die onder meer stellen dat het dus geen “complottheorie” is, maar een “voldongen feit” dat er gediscrimineerd gaat worden op basis van medische status.

De Telegraaf legt uit dat “het prikbewijs” steeds meer vorm krijgt én dat zorgminister Hugo de Jonge wil dat dit ronduit discriminerende systeem nog voor de zomervakantie wordt ingevoerd. Op Europees niveau willen ze de Digital Green Card (de internationale versie van het coronapaspoort) al op 21 juni invoeren. “Gezien het begin van de zomervakanties, vrij snel na 21 juni, acht ik het van belang geen tijd te verliezen en van start te gaan zodra dat medisch verantwoord is,” schrijft De Jonge daarover.

In de app die hiervoor gecreëerd wordt worden daarvoor twee QR-codes gegenereerd. Eentje voor buitenlandse reizen en eentje voor activiteiten in eigen land. Laat je die laatste code zien, dan hoef je geen test af te nemen, omdat je die alleen krijgt als je gevaccineerd bent of nog genoeg antistoffen in je lichaam hebt door een eerdere besmetting.

Met andere woorden, over anderhalve maand tot twee maanden is het zover: er zullen dan twee parallelle samenlevingen naast elkaar bestaan. De eerste samenleving is die van de gevaccineerden. Zij mogen overal naartoe, hoeven geen rompslomp te hebben, checken even in, en lopen vervolgens door. En dan is er de andere samenleving, die van de niet-gevaccineerden. Deze mensen moeten als ze ergens naartoe willen eerst een omslachtige test doen. En als ze dat niet willen kunnen ze gewoon niet volwaardig participeren in de economie.

FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga is hier absoluut niet over te spreken. Dat maakte hij al eerder duidelijk in debatten in de Tweede Kamer, maar nu herhaalt hij dat nog eens door op Twitter berichten te retweeten van twitteraars die forse kritiek uiten op de discriminerende plannen van het kabinet.

Zo retweette Van Haga een bericht waarin gesteld wordt dat “de testsamenleving nu al het moderne paard van Troje [blijkt].” In een ander bericht dat hij retweet staat terecht dat deze binnenlandse pas dus “geen complottheorie” is, maar “gewoon een voldongen feit.”

Dit systeem is natuurlijk intrinsiek discriminerend. Er worden op deze manier twee samenlevingen gecreëerd: eentje voor gevaccineerden die overal makkelijk naartoe kunnen en een andere samenleving die met bijzonder veel beperkingen te maken heeft. Eentje waar iets van vrijheid te vinden is, en een andere waar je alleen naar dingen toe mag als je je “laat testen” – en als je dat weigert, nou, dan kun je “gewoon” niets doen. Dan moet je dus de hele dag thuis zitten, en mag je niet deelnemen aan een significant deel van de economie.

Het is een grove schande. En het ergste is misschien nog wel dat kranten als De Telegraaf die ontwikkeling overduidelijk toejuichen.

Ik niet. Als één Nederlander niet vrij is, is niemand vrij. Als één persoon uit principe geen vaccinatie wil en daardoor wordt uitgesloten van het sociale leven is dat een onacceptabele beperking voor ons allemaal. Zo zou het moeten zijn tenminste.

Maar nee, in Nederland gaat dit gewoon gebeuren – en in heel veel andere landen ook. Alleen in Amerika zijn er een paar vrijstaten als Florida waar ze dit soort praktijken uit principe afwijzen en zelfs verbieden. Maar in de rest van de wereld gaan we écht de kant op dat we twee parallelle samenlevingen krijgen: eentje voor gevaccineerden en eentje voor mensen die geen “prik” hebben gehad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Max Aue

  “Het is een grove schande. En het ergste is misschien nog wel dat kranten als De Telegraaf die ontwikkeling overduidelijk toejuichen.”

  Het merendeel van de Nederlandse bevolking juicht het corona-paspoort toe, er is dus een brede democratische legitimering voor.

  1. rutte leugenaar

   nou kom is met wat cijfers voorbij lege huls

   1. Max Aue

    ht*ps://www.dvhn.nl/extra/Breed-draagvlak-voor-coronapaspoort-en-meer-mensen-laten-zich-testen-26758017.html

    1. rutte leugenaar

     zoals ik al voorspelde , ONZIN

     quote Er lijkt in de samenleving een breed draagvlak te zijn voor een coronapaspoort: 7 op de 10 mensen zien het zitten om er toegang mee te krijgen tot evenementen, culturele locaties, werk en onderwijs. Dat melden het RIVM en de GGD’en op basis van hun continue onderzoek. Sociale beperkingen blijven de mensen zwaar vallen. end

     “er lijkt ” maar cijfers ontbreken

     vervolgens quote Met een ‘paspoort-app’ zouden mensen kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of een recente negatieve testuitslag hebben. Een paspoort dat aantoont dat ze Covid-19 hebben gehad, om op basis daarvan toegang te krijgen, zien veel minder mensen zitten (4 op de 10). end

     En juist zo een app is de frikandellen specialist aan het brouwen. max anus toont weer aan ongehinderd door enige kennis wat te wauwelen de sukkel.

     60% is tegen zoals diverse media berichten.

     1. Max Aue

      h*tps://www.rivm.nl/nieuws/steun-voor-coronapaspoort-naleving-bezoekersregeling-neemt-af

     2. STOP FVD

      Jij voorspelt alleen maar onzin. Je kraamt alleen maar onzin uit, gebaseerd op achterhaalde berichten en doet alsof het de recente waarheid is of de toekomstige waarheid. Gaat ‘m niet worden wappie. Fijn dat je er zelf in gelooft, maar de rest haakt af of is al lang afgehaakt.

     3. CZ

      Inderdaad, je bent een wappie, een overheidswappie en een rutte-lover.

    2. M.Dikker

     Ik vraag me af wie er geïnterviewd zijn? Mij is niks gevraagd.

     1. Max Aue

      “Ik vraag me af wie er geïnterviewd zijn? Mij is niks gevraagd.”

      Alleen heel erg domme mensen zien dit als een steekhoudend argument tegen de uitkomst van peilingen.

     2. Branzino

      @M.Dikker
      Er zijn ongeveer 2000 mensen gevraagd, ruim voldoende voor een statistisch verantwoorde uitspraak. De kans, dat jij of ik worden gevraagd is uitermate klein.

     3. M.Dikker

      @Max Aue Door iedereen “dom” te noemen krijg je nog geen gelijk…

     4. STOP FVD

      M.Dikker
      @Max Aue Door iedereen “dom” te noemen krijg je nog geen gelijk…

      Het is maar wie zich aangesproken voelt, ik voel me niet aangesproken, waarom jij wel dan?……

     5. M.Dikker

      @STOPFVD. Nu zie ik wat er mis gaat; je leest niet goed! Probeer het nog eens.

     6. STOP FVD

      Ik lees “Alleen heel erg domme mensen zien dit als een steekhoudend argument tegen de uitkomst van peilingen.” dat JIJ daar uithaalt dat je een steekhoudend argument ziet.

      Derhalve voel jij je denk ik aangesproken en ik niet. Volgens mij lees ik prima, maar geen probleem om dat even voor jou te verduidelijken. Nog meer vragen?

   2. STOP FVD

    Nou kom eens met wat cijfers voorbij, lege huls.

    1. rutte leugenaar

     moet je de kwaliteitskrant van de strónt vlé®k lezen. Slechts 40% is voorstander

     1. STOP FVD

      Anders geef je nog even een linkje met OUD nieuws wappie!

  2. rutte leugenaar

   voor je weer allerhande onzin verkondigt ,

   uit je kwaliteitskrant
   h**ps://www.trouw.nl/opinie/inentingsbewijs-tegen-corona-is-onnodig-en-ongrondwettig~b2d3d2d1/

   60% is tegen een corona paspoort domme jongen

   1. Max Aue

    In het artikel uit Trouw dat leugenaar noemt wordt nergens iets gezegd over het draagvlak voor het corona-paspoort. Het percentage van 60% betreft het aantal mensen dat zich wil laten vaccineren maar het artikel is van januari van dit jaar, inmiddels is de vaccinatiebereidheid weer hoger.

    1. rutte leugenaar

     uit je eigen link domme jongen

     quote Met een ‘paspoort-app’ zouden mensen kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of een recente negatieve testuitslag hebben. Een paspoort dat aantoont dat ze Covid-19 hebben gehad, om op basis daarvan toegang te krijgen, zien veel minder mensen zitten (4 op de 10). end

     we hadden toch over status vaccinatie paspoort domme jongen ? niet steeds alles door elkaar gooien domme jongen

     1. Max Aue

      Het artikel is een paar maand oud en is ingehaald door nieuwe cijfers. De schrijver baseert zijn losse opmerking in januari ook niet op concrete cijfers. Hij is tegen het corona-paspoort en babbelt er een beetje over.

      ht*ps://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/vaccinatiebereidheid

     2. STOP FVD

      Dat hebben we juist wel gedaan leugenaartje, dat jij na 2 dagen reacties hier nog een keer komt om iets onzinnigs te roepen, betekent allerminst dat je gelijk hebt. JE LIEGT! Zelfverzonnen cijfertjes of OUDE nieuwsberichten.

     3. rutte leugenaar

      dank je voor de voortreffelijke argumentatie domme jongen.

      Artikel komt kennelijk uit het cache geheugen bovendrijven maar zelfs na 2 dagen bedenktijd kan je niet overtuigen om iets zinnigs te zeggen.

      Je voldoet aan de verwachtingen domme jongen !

    2. leukeditter

     hoop dat je in je paspoort stikt eikel

     1. STOP FVD

      Hahahahaha, mooi! Nog zo’n machteloze haatzaaier.

   2. STOP FVD

    Dat bericht is van 16 januari leugenaartje, er is in de tussentijd veel veranderd, wel met recente dingen komen om je punt te maken.

    1. Max Aue

     Klopt, leugenaar zwetst maar wat, ook de vaccinatiebereidheid is beduidend toegenomen en ligt nu ruim boven de 80%

     ht*ps://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/vaccinatiebereidheid

     1. rutte leugenaar

      hahahahahaha , de vaccins worden weggegooid omdat de mensen niet komen opdagen , opkomsten van 40 tot maximaal 60% worden gehaald domme jongebn

      vaccinatiegraad van 80% en je hebt ook geen vaccinatie ausweis nodig stommelingen

      hoe spreek je jezelf tegen , geweldig , een avondje Carre is niet leuker maar wel gezelliger

    2. rutte leugenaar

     is dat zo sukkeltje , waar zou dat uit blijken , de link van de strónt vlé®k bevestigd namelijk dat 60% tegen is domme jongenb

     1. Max Aue

      Google even op de recente peilingen van de vaccinatiebereidheid, leugenaar, en zit niet zo dom te kronkelen.

     2. STOP FVD

      “Google even op de recente peilingen van de vaccinatiebereidheid, leugenaar, en zit niet zo dom te kronkelen.”

      Dat gaat lastig worden Max, hij blijft liever in het verleden hangen dan dat het moet toegeven dat hij er WEER naast zit. Machteloos haatzaaiertje is het.

     3. rutte leugenaar

      Als alles zo vooorspoedig loopt begrijp ik de druk op een vaccinatie paspoort niet. Die paar afvalligen hier gaan het verschil niet maken of lúl je gewoon uit je kromme nek stopidioot

     4. Max Aue

      “Machteloos haatzaaiertje is het.”

      Leugenaar is vrij dom en begrijpt eenvoudige feiten en argumenten niet.

      Veel meer dan machteloos schelden kan het kereltje niet.

     5. Max Aue

      “Als alles zo vooorspoedig loopt begrijp ik de druk op een vaccinatie paspoort niet. ”

      Daar zit wel wat in. Het corona-paspoort zal de komende zomer nodig en nuttig zijn maar met een beetje geluk nadien zijn nut en noodzaak verliezen.

     6. STOP FVD

      “rutte leugenaar :
      hahahahahaha , de vaccins worden weggegooid omdat de mensen niet komen opdagen , opkomsten van 40 tot maximaal 60% worden gehaald domme jongebn

      vaccinatiegraad van 80% en je hebt ook geen vaccinatie ausweis nodig stommelingen

      hoe spreek je jezelf tegen , geweldig , een avondje Carre is niet leuker maar wel gezelliger”

      h**ps://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/vaccinatiebereidheid

      Opkomsten 40% tot 60%, volgens de link ligt dat aantal flink hoger, maar jouw getalletje zal je wel zelf uit de duim weer hebben gezogen om je stompzinnige punt te maken. Je zal vast je bron niet willen delen, ik heb zelf gezocht zoals je altijd zegt dat ik moet doen, maar kom uit bij bovenstaande link. Waar zoek jij dan?

      Anyway, lijkt weer duidelijk een gevalletje leugens verspreiden.

     7. rutte leugenaar

      doet me deugd dat de strónt vlé®k zijn argumentatie niet weerlegbaar is 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  3. Patje

   En wat is dan de oplossing voor het overige deel van de bevolking dat zo’n Corona-paspoort niet toe zal juichen?

  4. FreeThinker

   Een democratische legitimering betekend niet dat het een juiste beslissing is. Rond 1939 waren ook de meest Duitsers voor het buitensluiten van Joden, er was dus een democratische legitimering voor. Was dat een juiste beslissing?

   1. STOP FVD

    Sinds 1933 was Duitsland al een dictatuur, dus wat bedoel je precies met dommecratische legitimering?

    1. FreeThinker

     Dat het besluit van de dictator destijds een democratische legitimering had. Ook wanneer er een democratie was geweest had de meerderheid geen probleem gehad met dat besluit. Stel de meerderheid zegt nu dat alle Marrokanen het land uit moeten, dat heeft dan ook een democratische legitimering. Moeten we dat dan ook maar doen?

     1. STOP FVD

      Wanneer er een democratie was geweest had dat nooit gespeeld. Oftewel de mensen zeggen wat de dictator wil horen. Lijkt me logisch, anders gebeurt er wat met je zelf. Moeilijke vergelijking maken met een echte democratie lijkt mij.

  5. usb3.0

   Nee hoor leugenaar dat is absoluut niet waar, jij bent gewoon een fascistische imbeciel die er een sadomasochistisch genoegen schept uit het feit dat je uitgekotst wordt hier..

   1. usb3.0

    En met leugenaar bedoel ik natuurlijk achterlijke imbeciel maxje voor de duidelijkheid

 2. StemPzeweg

  Ik ben 100% voor vaccinpas. Ieder partij die tegen stemt zal mijn stem nooit meer krijgen

  1. rutte leugenaar

   uiteraard , fascisme is een linkse aangelegenheid dus je zit goed , keus genoeg in het kartel

   1. STOP FVD

    Blij dat we genoeg keus hebben, machteloze haatzaaier!

    1. rutte leugenaar

     ik snap niet waarom je je zo druk maakt over een paar ongevaccineerde op DDS sukkeltje . De vaccinatiegraad is geweldig krakeel je , het aantal gewilligen erg hoog , dus waarom een vaccinatie paspoort voor die paar afvalligen invoeren. Zonde van de energie en kosten. Of ligt de werkelijkheid toch iets anders fascisten ?

     Wat zijn jullie een domme varkens

     1. STOP FVD

      Er is er maar 1 iemand die zich druk maakt en met zelfgefabriceerde dan wel oude cijfertjes komt, de rest komt gewoon rustig met feiten.

      En dan is de rest domme varkens, je machteloosheid spreekt daarin boekdelen!

     2. FreeThinker

      Maar als die vaccins over te toonbank heen vliegen met een vaccinatie bereidheid van 85-90%. Waarom maak je je dan druk om die paar niet gevaccineerden? Immers het RIVM zegt dan deze percentages genoeg zijn voor groepsimmuniteit.

 3. Branzino

  Maar Van Haga en het FvD stemden in februari 2020 wel voor een wetsvoorstel dat het kinderdagverblijven toestaat om niet gevaccineerde kinderen te weigeren. Dat is dan blijkbaar geen discriminatie op basis van medische status??? Wat is het verschil tussen selectie a.h.v. een corona- en een BMR-prik? Oh, ik begrijp het al. Die corona-selectie treft Van Haga zelf en die BMR-selectie alleen anderen.

 4. Nikita

  H.E.T g.e.w.a.u.w.e.l h.i.e.r i.s z.e.e.r a.a.n.d.o.e.n.l.i.j.k. M.O.T.T.E J.U.L.L..I.E N.I.E.T W.E.R.K.E HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHH

  1. STOP FVD

   We werken niet allemaal aan de lopende band in de fabriek. Sommige kunnen gewoon op het computertje TIJDENS het werk.

 5. Spoetnick

  Nu nog de vaccincode op je arm laten tatoueren.
  Dan zijn we klaar voor het grote gebeuren.
  Hooguit moet er elk jaar een streepje worden bijgezet.

  1. STOP FVD

   Of gewoon een chipje toch?

   1. leukeditter

    jij ook een sjippie en hopen dat je ontploft

  2. Edjan

   Nou Spoetnick, die SS methodes zijn ouderwets.
   De overheid is uitermate “behulpzaam” en zal gewoon een appje op alle smartphones plempen met codes voor wat je wel en niet mag. Je code ontoereikend? Dan blijft het poortje dicht en het lampje rood.
   China 2.0 is in de maak, de natte droom van al die linkse fascisten.

 6. Neko-

  Dus… We krijgen een soort van medische apartheid.

  Als je niet gevaccineerd bent (hetzij bewust, hetzij omdat dit om medische redenen niet kan of mogelijk is), en je hebt geen zin in om de 40 uur een stok in je neus waarvoor je elke keer 7,50 euro mag betalen, dan word je dus bij deze op een zijspoor gezet.

  Het klinkt hard, maar ik moet dan denken aan de jaren 50 in Amerika met die bordjes bij openbare gelegenheden… Gekleurde mensen niet welkom… Ik had gehoopt dat we dat inmiddels wel voorbij zouden zijn als mensheid, maar blijkbaar dus niet.

  Als gevaccineerde _zou_ je het virus niet meer moeten krijgen/vrezen… Dus in een openbare gelegenheid met gevaccineerden en niet-gevaccineerden is het risico volledig voor de niet-gevaccineerden, die dat risico dan ook bewust aangaan.

  Wat is dan de toegevoegde waarde van zo’n testbewijs? Want als gevaccineerde word je in een groep van andere gevaccineerden niet ziek, maar zou je in een groep van niet-gevaccineerden dus ook niet ziek worden.

  De enige reden voor het invoeren van een dergelijk bewijs is dat de overheid dan vaccinaties kan doordrukken… ook bij mensen die ze niet willen, maar omwille van werk of andere omstandigheden dus gedwongen worden ze wel te nemen. Dat… of financieel aan de afgrond gebracht worden door elke 40 uur of zo een test te doen, en daar telkens 7,50 euro voor af te tikken…

  1. Branzino

   @Neko-
   Je maakt een essentiële denkfout. Het gaat niet om bescherming van de geaccineerden, die overigens nog een heel kleine kans op covid hebben. Maar als je alles gewoon vrij laat in de veronderstelling, dat alleen de gevaccineerden risico lopen, zullen ook uiteindelijk alle ongevaccineerden ziek worden, deels in een ziekenhuis/IC terechtkomen en deels sterven. Als dat groepje heel klein is, geen probleem, omdat het totale effect heel beperkt zal zijn. Je mag in Nederland immers ook de baby-vaccinaties weigeren. Maar als die groep weigeraars te groot wordt, ondervindt onze hele samenleving er problemen van. Daarom die moeite om zoveel mogelijk te vaccineren.

   1. FreeThinker

    Die mensen nemen zelf dat risico. Overigens, met die redenatie kunnen we ook beter roken, drinken, sporten, (recreatief) autorijden en wat wel niet aangezien de maatschappij daar ook heel veel problemen van ondervindt. Heb je enig idee hoeveel mensen in het ziekhuis/IC belanden of dood gaan aan een hartaanval of een andere hart en vaatziekte door roken en drinken?

    1. Branzino

     @Neko-
     Als mensen ziekten niet willen voorkomen, moeten ze dat zelf weten, behalve als anderen er onredelijk vaal last van hebben, bijvoorbeeld door uit de hand lopende zorgkosten. Bij corona is dat het geval, want besmette mensen veroorzaken gemuteerde virussen en die moeten steeds bestreden worden.
     Roken en drinken zijn plagen en zouden m.i. inderdaad verboden moeten worden. Ik begrijp niet geen enkele regering waar ook ter wereld, behalve een enkele islamitische, dit aandurft. Maar dan gaat het voor om centen en de belasting van de gezondheidssector. Sporten is van een heel andere orde, autorijden ook. Ter vergelijking: door roken zijn er jaarlijks 20.000 doden, door autorijden enkele honderden.

     1. FreeThinker

      Uiteraard muteerd het virus maar de geschiedenis laat zien dat mutaties aanzienlijk minder schadelijk zijn dan de voorgaande varianten. Dat is ook de reden waarom huidige mutaties van de griep niet zo erg zijn als de Spaanse griep. En waarom mutaties van het Rhino virus niet schadelijker dan voorgaande varianten van het Rhino virus.

     2. Branzino

      @FreeThinker
      Mutaties minder schadelijk dan de oorspronkelijke? Dat is niet waar. Mutaties kunnen zowel schadelijker als onschuldiger zijn. Het is en kwestie van kansen. De Britse variant van corona is besmettelijker, waarschijnlijk niet dodelijker. Is dat schadelijker of juist niet? Er verandert voortdurend iets in een virus, de meeste variaties worden niet opgemerkt. Maar sommige wel en dan is het afwachten wat dat betekent. Theoretisch zou een virus zichzelf kunnen wegmuteren. Maar dat is wel heel erg theoretisch. In de griepepidemiën van de laatste 10 jar zijn grote verschillen in zieken en doden te zien. Dat wijst niet op 100% zeker afnemend ziekmakend.

     3. FreeThinker

      Met die redenatie moeten we dus ook een vaccinatie paspoort hebben voor de griepprik. Want er is immers een kans dat de mutatie schadelijker is. Ook maar een vaccinatie paspoort voor rhinovirussen en adenovirussen. En ook enkel reizen naar plekken waar dezelfde vaccinatie graden aanwezig zijn want gevaccineerde mensen kunnen uiteraard een gemuteerd coronavirus te pakken krijgen in Brazilie of Afrika en deze mee naar Nederland nemen.

     4. Branzino

      @FreeThinker
      Slim geredeneerd, maar ongeldig. Het griepvirus is qua ernst van de ziekte in het algemeen en de maatschappelijke effecten niet te vergelijken met corona, de te nemen maatregelen dus ook niet. Anderen beweren anders, maar dat is wetenschappelijk niet hard te maken.

     5. FreeThinker

      Uiteraard alleen landen in Zuid Amerika, Afrika, Azie of USA hebben toch naast de griep ook het corona virus? En in lang niet al die landen zal er sprake van groepsimmuniteit zijn. Ben je dan niet bang dat gevaccineerde (of ongevaccineerde) individuelen een gemuteerd corona virus mee nemen uit dat soort landen?

     6. Neko-

      @Branzino
      Die druk op de zorg is het gevolg van kabinetsbeleid. Er is bezuinigd, waardoor er minder bedden en minder personeel is.

      En de overheid zet in op vaccineren, maar doet NIETS met het opschalen van de zorg aan de andere kant van de vergelijking. Geen extra geld naar de zorg. Geen bedden erbij. Geen personeel erbij. Terwijl ook dat juist voor een verlichting van druk op de zorg kan zorgen.

      De overheid probeert hun falen daarin te verbloemen door de verantwoording van die druk op de zorg als gevolg van Covid19 bij de bevolking neer te leggen.

      En ik ben het met je eens dat het heftige beelden zijn als een afdeling van een ziekenhuis getoond word die compleet overspoeld word. En ik ben het met je eens dat we moeten proberen dat te minimaliseren…

      Maar een verplichting tot vaccinatie (wat dat paspoort eigenlijk is) is daarbij voor mij een duidelijke stap de verkeerde kant op.

   2. Neko-

    @Branzino

    Je haalt hier twee verschillende zaken bij elkaar die eigenlijk los van elkaar staan.

    Of de gevaccineerden dat paspoort nu hebben of niet, heeft geen enkele weerslag op het ziek worden van ongevaccineerden, en hun mogelijke ziekenhuis opnamen.

    Sterker nog… het RIVM heeft aangegeven dat zelfs gevaccineerden nog steeds ziek kunnen worden, en daarmee de zorg kunnen belasten, dus wat is dan nog de waarde van dat paspoort?

    Het enige doel van dat paspoort is mensen die niet gevaccineerd zijn/willen worden toch voor het blok te zetten.

    Een vaccin welke een ontwikkeltijd en test-periode van minder als een jaar heeft, is voor mij als een contract dat ik niet gelezen heb… En ik zou van de overheid blind bij het kruisje moeten tekenen…

    Als dat vaccin ook wat meer bekend heeft op de langere termijn effecten, en daar geen kwalijke dingen uit komen, dan beschouw ik dat contract als gelezen en heb ik geen problemen met het zetten van dat vaccin. Maar dat overheden er alles aan gelegen is om mij te beperken in mijn doen en laten tot ik mij conformeer aan iets wat zij aangeven dat ik _moet_ doen… dat vind ik een kwalijke ontwikkeling.

    Uit uw verdere reacties begrijp ik dat u vind dat de overheid roken en drinken ook maar zou moeten verbieden… Tot zover de vrijheid van persoonlijke keuzes.

    Ik leef nog altijd in een vrij land waar ik voor mijzelf keuzes mag maken over hoe ik wil leven. De overheid heeft geen recht dit voor mij te bepalen. En ik weiger de stellingname dat ik ‘ziek’ ben tot ik het tegendeel bewezen heb. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is was het toch?

    De overheid heeft ook geen recht om voor een uitbater van een restaurant of evenement te bepalen dat alleen mensen met een paspoort binnen mogen en de rest als paria’s geweigerd moeten worden.

    En als een uitbater van een horeca onderneming of een evenement mensen ‘nee’ moet verkopen als ze zonder paspoort aan de deur, maar wel met geld in de pocket staan (wat na de lockdown ZEER gewenst is om er financieel weer bovenop te komen)… dan denk ik dat commerciele belangen wel eens kunnen prevaleren over dat restrictieve beleid dat het demissionaire(!!!!!) kabinet ons nu door de strot probeert te drukken.

  2. Niet L niet R

   In 40/45 hadden wij ook zo,n bewijs de J !!!!

   1. Branzino

    @Niet L niet R
    “In 40/45 hadden wij ook zo,n bewijs de J”

    We hebben nog steeds dergelijke bewijzen die je z.g. vrijheid beperken, bijvoorbeeld:
    * Zonder rijbewijs mag je niet zelf een auto besturen.
    * De Tweede Kamer vindt, dat zonder BMR-vaccinatiebewijs kinderen in kinderdagverblijven mogen worden geweigerd.
    * Ouderen krijgen zonder medische verklaring geen rijbewijs.
    * etc.

 7. STOP FVD

  Leuk linkje voor haatzaaiertje rutteleugenaar en co. :

  ht**ps://www.instagram.com/p/COd3WJdnzmz/?igshid=1cd1b02idnttu

  1. FreeThinker

   Als je gevaccineerd bent, waar maak je je dan druk om? Je bent toch immers beschermd?

 8. Vanduinen

  Mensen laten zich door het slechte weer er niet van weerhouden om zich te laten vaccineren. Op het terrein van de locale sporthal is het een komen en gaan naar en van de GGD prikpost. Verstandige mensen, over een paar maanden met het Corona paspoort op reis zonder belemmering. De tweedeling wordt teweeg gebracht door de weigeraars, NIET door de gevaccineerden.

  1. FreeThinker

   Ja, geef de mensen die zich beroepen op de integriteit van het menselijk lichaam maar de schuld.

   1. Edjan

    Free ++++++++++

   2. Mireille

    Dat loopt wel los. Borstvergroting, verkleining, botox, gezicht verbouwen, spiraaltje plaatsen, injecties voor een wereldreis die nodig zijn, ect. Het valt wel mee als het over integriteit gaat.

 9. roderick

  Het zal niet meer lang duren dan krijgen wij een Hiller kruis op onze jas genaaid en wat zullen wij dan allemaal stoer en blij zijn en wat daarna komt dat weten wij de trein en vervolgens aan gesloten op het gas.

 10. Niet L niet R

  Waar is de reactie van de Kamer!
  Die beslist over deze walchelijke zaak!
  Wordt de kamer alsnog monddood verklaart?

 11. Niet L niet R

  Komt er ook een paspoort voor ouderen met overgewicht?
  Komt er ook een pas poort voor de hogere elite die zwaar drums gebruiken?
  Komt er ook een paspoort voor anders denkende?

 12. Niet L niet R

  Wil die gesjeesde onderwijzer dat mensen met een P opgenaaid rondlopen, hebben de personen die dit voorstaan, niets geleerd van 40/45 ?
  Een schande, was jong heb dit allemaal gezien, om te kotsen!

 13. Niet L niet R

  Bij die gesjeesde onderwijzer dieministertje probeert te spelen. Een grote L op zijn voorhoofd zetten!

  1. Edjan

   Niet L niet R. Ik begrijp dat je kwaad bent. Maar wat bedoel je met “P” en met “L”?

   Tot nu toe zou het coronapaspoort alleen gebruikt worden voor buitenlandse reizen en binnenlandse evenementen. Mocht het ook verplicht gaan worden bij openbaar vervoer, musea, winkels etc, dan heeft de overheid een flinke stap gezet op weg naar de Chinaficatie.

   Het is begrijpelijk dat de rooie ratten hierbij staan te juichen.

  2. Edjan

   Niet L niet R. Inderdaad zou de Tweede Kamer hierover moeten beslissen. Maar de leden daarvan worden geselecteerd op volgzaamheid.

 14. Edjan

  ht*ps://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2021/05/de-jonge-wil-snelle-invoering-vaccinpaspoort-voor-aansluiting-bij-eu-blok-822056/

  citaat: “Begin juni neemt het kabinet een officieel besluit over de invoering. De Tweede Kamer heeft daarna drie weken de tijd om zich te buigen over alle aspecten van het voorstel.”

  1. Neko-

   We hebben geen kabinet… We hebben een demissionair kabinet dat zich via die corona-wet het recht heeft toegeeigend om buiten de kamer om, en buiten de nog te vormen regering om, zelf wel te stellen wat hen goeddunkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.