Beau van Erven Dorens biedt excuus aan na ongekende aanval op anti-coronavaccin christen: ‘Niet fatsoenlijk’

Beau van Erven Dorens heeft op Instagram vandaag zijn excuses aangeboden voor zijn misdraging van gisteravond. Tijdens de uitzending van zijn show haalde hij namelijk hard uit naar één van zijn gasten die hij opdroeg zijn mond te houden. Beau werd woedend omdat de gast, evangelist Florens van der Spek, dingen zei over corona en vaccins waar hij niet blij mee was. Maar Beau wist wie hij aan tafel uitnodigde.

Het gedrag van presentator Beau van Erven Dorens tijdens zijn talkshow Beau gisteravond was uitermate onbeschoft. De mediaman liet zich gaan, omdat de gast deed waarvoor hij feitelijk is uitgenodigd, te weten zijn controversiële mening over coronavaccins verkondigen.

Tijdens de uitzending zei Van der Spek dat hij de prik niet wil krijgen. Zijn belangrijkste twee redenen waren dat Jezus hem “het eeuwige leven” biedt door verlost te zijn van zijn zonden, en omdat hij biologisch eet. Nou weet ik niet wat biologisch eten te maken heeft met het virus, maar volgens Van der Spek maakt hem dat resistent. Oké, onzin natuurlijk. Misschien dat je als je gezond leeft een beter immuunsysteem hebt, maar dat je “resistent” zou zijn is natuurlijk je reinste flauwekul.

In plaats van dat kalm te weerleggen liet Beau zich helemaal gaan. “Iedereen even zijn kop houden!” gilde hij. En even later: “Nee echt! Ik ben er helemaal klaar mee! Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden.”

Dat was natuurlijk gewoon onbeschoft. Want Beau wist van tevoren wie hij aan tafel haalde. Hij en zijn redactie wisten wat Van der Spek zou zeggen. Immers, dat is precies waarom ze hem uitgenodigd hadden. Ze wílden dat geluid aan tafel horen. Misschien om hem uit te lachen – geen idee – maar ze deden dit bewust. Dan is het volstrekt onacceptabel dat Beau begint te schreeuwen en zo’n gast vertelt dat hij zijn bek moet houden.

Beau beseft dat zelf ook. Want op Instagram biedt hij nu zijn excuses aan. “Het ging er in de show vanavond even hard aan toe… ik schoot uit mijn slof tegen Florens van der Spek (die uit religieuze overwegingen geen vaccin wil hebben), omdat de discussie mijns inziens ontspoorde,” aldus de presentator.

“Na afloop heb ik nogmaals mijn excuses aan hem gemaakt, want iemand zo ruw tot de orde roepen is niet fatsoenlijk. Maar we hebben het goed gemaakt en ik heb de Statenbijbel van hem gekregen! Ik zal het even moeten opzoeken, maar daar staat vast ergens in dat gij die de stem verheft de goede woorden niet kan vinden. En zo is het!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo hebben ze er toch nog een positief einde aan gebreid. Hoewel de kans dat Beau die Bijbel daadwerkelijk leest natuurlijk ongeveer net zo groot is als de kans dat Van der Spek zich alsnog laat inenten tegen Covid-19.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Lucienne

  Vergeet de club van Willem Engel niet of de Usb poorten! Baudet en consorten. Rare luitjes met stro in de klompen.

  1. Rien E

   Alleen lucienne steekt hier natuurlijk positief bij af, dat stinkt een uur in de wind naar valse hypocrisie.

 2. Mistgabel

  Ik geloof niet en moet er ook niks van hebben, maar wat Florens zei tegen die heetgebakerde heuler Frits Wester waarom die bang moet zijn voor ongevaccineerden als hij zoveel vertrouwen heeft in het vaccin.

  Ze lopen te bleren, maar als je gevaccineerd bent ben je toch zogenaamd beschermd.en veilig.voor corona.
  Waarom dan die heisa.

  Dat vindt ik nu ook met de discussie over kinderen vaccineren.

  Waarom moeten die?
  Die hebben er amper last van, maar dan wordt er gezegd: ze kunnen anderen aansteken.

  Hallo, wakker worden, die anderen zijn dan toch veilig door vaccinatie…

 3. Mistgabel

  En weer een tafel met 1 tegen de rest om degene af te maken.
  Zo werkt de leugenfabriek MSM.

  Maar Beautje ging af als een gieter.

 4. B. Pascal

  Wanneer je van mening bent dat je lichaam beter zelf immuun kan worden, dan hoor je: Je kop houden! Wanneer je van mening bent dat een factiën je immuun moet maken, dat je daarna niet meer bang hoeft te zijn dan hoor je: ik ben er helemaal klaar mee.

  Het is nog een kleine stap om te zeggen: ik maak je dood vanwege je mening.

  LINKS IS ZIEK, EN WIL STRIJD EN OORLOG

 5. Hamer Sikkel

  Men zou eigenlijk ‘Knielen op een bed violen’ moeten lezen om inzicht te krijgen in het wereldje van de fanatieke christenen.
  Verder heeft iedere volwassene recht op een eigen mening inzake het coronavaccin.
  Wel de ouders ter verantwoording roepen die hun kinderen weigeren te laten inenten en deze mismaakt toestaan door polio en doodziek vanwege mazelen.
  Zelfs de God van de Liefde kan dit niet tolereren.⁉️

  1. Buzz68

   Kinderen worden niet gevaccineerd. Dus geen schuldgevoel.
   Een van m’n kinderen heeft Corona al gehad. Nou dat stelde werkelijk niets voor; niet eens ziek genoeg voor een aspirientje.

   1. Mistgabel

    h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6136683/europese-commissie-keurt-pfizer-vaccin-voor-twaalfjarigen-goed.html

    Vanaf 12 tot 18 jaar noem ik kind.

 6. AS210854

  Zo zie je maar weer, dat de linkse drek niet kan hebben als er iemand een andere mening heeft als zijzelf 🤮🤮 dat hij nu zijn verontschuldigingen aangeboden heeft is alleen maar voor de bühne.

 7. JvD

  Het was uitermate schokkend hoe Beau van Erven Dorens zijn gast, de heer van der Spek de mond snoerde. Ik zat met plaatsvervangende schaamte !. Een simpel excuus is mijns inziens niet voldoende, maar het is gebeurd en onomkeerbaar ook al neemt hij als ‘goed gebaar’ de Statenbijbel in ontvangst waar hij vermoedelijk geen letter in lezen zal maar vooruit, ook dat valt niet af te dwingen. Een grote kras op het blazoen van Beau, die ik als presentator hoog achtte. Als ik de heer van der Spek geweest was, was ik opgestaan en weggelopen net zoals Thierry Baudet heeft gedaan bij Jinek. Het valt overigens op, dat in de MSM in de hele discussie over het wel of niet vaccineren, nooit eens een deskundige wordt uitgenodigd die een andere kijk op de zaak heeft dan doorgaans de pro- deskundigen. De heer van der Spek was een makkelijk te kapittelen slachtoffer. Wees eens flink Beau : nodig nu eens iemand uit met kennis van zaken op het gebied van immunologie of vaccinologie die op kritische wijze aankijkt tegen vaccineren met het coronavaccin. Ik ben benieuwd of je zo’n persoon ook zo respectloos zal bejegenen. Maar laat je vooral niet sturen door het mediakartel die de dienst uitmaakt. Of je nu voor of tegen vaccineren bent, pas dan kan er gesproken worden over onafhankelijke media waar de MSM zo prat op gaat !.

 8. arnoud

  Die man, heeft duidelijk gezegd, dat als je angst !! hebt en bang bent voor een virus, dat je dan je eigen immuun systeem ondermijnt en dat is ook gewoon waar, hij zij ook ik heb geen angst, en dat heb ik ook niet, daarom ben ik ook totaal niet bang voor dat virus, wat een griep mutatie is. angst is wel zoiets verderflijks maar hoe iets werkt als je van je lichaam houd en geen angst kent, dat is al iets dat het Goddelijke in je is, en is een genezende energie. ik ben het helemaal met die man eens, er gebeurt op het moment in de wereld iets heel vreselijks.. en dat is dat er op grote schaal angst !! gepropageerd word, en dat! brengt de mens van zich zelf af, het is een groot en duister kwaad wat er nu gaande is, samen met die drang om iedereen te vaccineren.

 9. andergeluid

  Al deze presentators en hun meeste mede tafelgenoten hebben het allemaal maar hoe goed het vaccin wel niet is.
  Nu mijn vraag hoeveel van deze mensen hebben zich echt laten vaccineren?
  Dus heb ik het niet over een placebo maar een echt vaccin???
  en weten ze dan ook dat het een vaccin experiment is ???? en weten ze wat er in zit? en wat straks de gevolgen zijn dan wel kunnen zijn???
  Nou Bo we horen het graag welke jij al genomen heb
  en voor overige nieuwsgierigen ga lezen wat deze vaccinatie is en doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.