Caroline van der Plas (BBB) geraakt door CDA-haatcampagne tegen Omtzigt: “Hij weet dat hij hier welkom is”

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is erg geraakt door de manier waarop het CDA Pieter Omtzigt behandelt. Ze leeft, zegt ze tegen De Dagelijkse Standaard, “erg met hem mee.” En, ook belangrijk: hij is altijd welkom bij BBB. Want Van der Plas is altijd op zoek naar “goede mensen.” Dus Pieter, hop, ga weg bij die achterbakse partij waar je nu bij zit!

BBB-powervrouw Caroline van der Plas zegt op Twitter dat ze het “helemaal koud” krijgt van de wanstaltige, onmenselijke, en ronduit beschamende manier waarop CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt behandeld is door zijn eigen partij. Of eigenlijk: mishandeld is.

Toen Erik de Vlieger even later liet weten dat Van der Plas maar even heel snel een “personeelsadvertentie” moet plaatsen, reageerde ze daar op. “Pieter weet dat hij welkom is,” schreef ze als reactie.

Desgevraagd bevestigt ze dat die open uitnodiging bestaat tegen De Dagelijkse Standaard. “Pieter weet dat hij welkom is. Ik heb dat al voor wij in de Kamer zaten al eens op Twitter gezegd.” En niet alleen op Twitter. “Hij weet dat, ik heb dat ook een keer tegen hem gezegd. Voor de rest hebben we daar niet actief contact over, maar goede mensen zijn altijd welkom en ik denk dat Pieter heel goed bij ons past.”

Natuurlijk moet hij zelf beslissen “wat hij doet,” voegt Van der Plas toe, nadat hij straks is uitgeziekt. “Maar ik leef erg met hem mee.”

Dat zal Omtzigt ongetwijfeld waarderen, want bij de partij waar hij nú zit is dat inlevingsvermogen overduidelijk niet-bestaand. “Teringhond,” “eikel,” “nazi,” “gestoord…” Het zijn slechts een paar voorbeelden van scheldwoorden die hij daar te verduren kreeg de afgelopen maanden. Van zijn eigen mensen. Zijn collega’s. Zijn zogenaamde bondgenoten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, dan is deze man veel beter op zijn plek bij BBB. Of hij daar zélf trek in heeft, geen idee. Maar het zou een significante verbetering voor hem zijn ten opzichte van die vreselijke, hypocriete, misselijke partij waar hij nu bij zit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. LifeBuddy

  Pieter Omtzigt had deze sLinkse slangenkuil al veel eerder in rook op moeten laten gaan. Pieter is veel te slap om [nedere]land op een Eerlijke manier te regeren. Dus ongeschikt!!!

 2. Branzino

  Van der Plas is nu wel heel erg onfris bezig. Van hoor en wederhoor heeft ze blijkbaar nog nooit gehoord, nu ze na eenzijdige uitlatingen van Omtzigt onmiddellijk begint met hem bij het CDA los te weken. Laat het CDA eerst eens reageren en ronselen moet ze helemaal niet doen.

  1. Emile Takma

   “Van der Plas is nu wel heel erg onfris bezig.”

   Nee, voor onfrisse politieke spelletjes is Hendrika niet slim genoeg, dit is dom gebazel van een ondermaatse politica.

   1. CZ

    Aldus sukkel Emile Max Ernst Rien Code Van Velenamen

   2. Jack Flash

    Jij bent een ondier takkema, en je weet het.

   3. Cootje

    Voor onfrisse politieke spelletjes is ze niet slim genoeg . Dus fatsoenlijke bestuurders die zogenaamd slim zijn en hun juiste vrienden op de juiste plaats hebben zitten kunnen met zijn drieën andere slimme bestuurders voor 19 miljoen in het pak steken . De slimme kunnen een penthouse er aan over houden , belasting ambtenaren plegen meineed , en onze nationale trost de banken kunnen hun misdaden afkopen zonder individuele strafvervolging , met honderden miljoen aan boetes , fatsoenlijk verrot , bestaand onfris heeft zij inderdaad de capaciteiten niet voor .

 3. StemPzeweg

  Ik hoop dat dit het einde is van het CDA. Weg met die farizeeërs!

 4. Emile Takma

  Wat een geestig idee: Hendrika en Pieter gaan samen in de Boerenpartij.

  😂

  1. CZ

   Aldus zuigertje en dom jochie Emile Max Ernst Rien Code Van Velenamen

  2. Jack Flash

   DDS is beter af zonder takkema, er blijven reaguurders weg vanwege dat gedrocht.

   1. sonny

    JF@
    Simpelweg niet reageren op die zielepoot, met de nadruk op POOT!

    1. right

     Sonny@
     Juist, en vooral verder geen aandacht geven!

  3. Human Beast

   Wat is er geestig aan hondekop?
   Ga eens wat nuttigs doen met je leven.

 5. Cootje

  De volgende thriller in de fatsoenlijke politiek , meineed top ambtenaren , en de journalisten blijven graven in de beerput deze fatsoenlijke ambtenaren hadden de ziekte van Rutte in de toeslagen affaire , onze dorpsidioot heeft het over fatsoenlijke bestuurders , maar toch wel heerlijk dat ze allemaal op hun muil gaan , en de beerput zit nog vol en de deksel ligt er af.

 6. yellow thread street

  Omtzigt moet zich zo snel mogelijk aansluiten bij de BBB.
  Deze partij is passend voor hem.
  Duidelijk is dat hij ongewenst is bij de prominenten van het CDA.
  Wat er precies waar is van deze uitspraken valt niet te zeggen, er is wel wat aan de hand, en wie heeft wat gezegd.
  Ook is mogelijk dat de VVD en D66 een helpende hand geboden hebben.
  Er zal een complete aardverschuiving ontstaan, nederlanders zien het licht, we worden geregeerd door het grote geld en hebben in werkelijkheid geen enkele inbreng.
  Stuur maar aan op nieuwe verkiezingen, het CDA halveert, weg met leugenaar Rutte, en Kaag is inmiddels wel door de mand gevallen, Ploumen en Klaver zijn dombo’s.

 7. Winfrida

  Het CDA is gewoon een verraderspartij. Samen heulen met met de VVD en D66 en dus de EU. Pieter Omzigt wens ik sterkte.

 8. ikweetwatikwil

  Omtzigt heeft zijn best gedaan, hij had het ver kunnen schoppen. Maar het CDA heeft hem laten vallen want ze hadden andere mensen op het oog. Ze zijn niet zo voor het volk.
  Het was aardig van vd Plas om Omtzigt dát steuntje te geven wat zijn eigen partij NIET heeft gedaan.

 9. Adriaen van Bergen

  Eerlijke politicus bij eerlijke politica.
  Hebben we eindelijk een partij die poogt tot eerlijk zijn.
  Daar zijn er niet veel van in NL (of daarbuiten).

 10. Niet L niet R

  Denk dat het CDA snel moet afhakken bij de formatie. Het CDA is allen geloofwaardigheid kwijt bij de kiezers, kan het gekker?
  Het is toch niet geloofwaardig om nu mee te doen met het vormen van een kabinet!!

 11. Wim Vreeswijk

  Zelf heb ik ook lange tijd nagedacht over Pieter Omtzigt. Niemand is zonder zonden, ook Pieter niet want hij heeft ooit tegen het referendum gestemd en was vóór het Marrakech Pact wat open grenzen inhoudt voor Marokkanen die naar Nederland gingen. Pieter heeft ook daarentegen gepresteerd. Zo is hij een enorme dossiervreter waardoor hij met grote regelmaat vijanden maakte binnen het CDA omdat hij teveel heilige huisjes omver wierp. Op zich is dat laatste wèl goed want dat is als politicus je plicht om taboes te doorbreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.