Caroline van der Plas (BBB) leest boerenhaters de les: ‘Ze knokken voor hun bestaan en hun gezin!’

Een website die luistert naar de naam Boerderij.nl heeft een headline geschreven waarvoor iedereen die ook maar een beetje waardering heeft voor onze boeren zich kapot zou moeten schamen. Maar in Nederland hebben we Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging. Toen zíj́ die titel in kwestie liet ze meteen even weten wat ze daar van vond.

“FDF wil weer protesteren voor stikstof en verdienmodel,” bericht het achterlijke Boerderij.nl op haar website. Dat is natuurlijk een volstrekt belachelijke manier om boeren in een bepaalde hoek te zetten. Namelijk het verdomhoekje.

Caroline van der Plas van BBB vindt daar dan ook wat van. Hoewel ze dat doet op een manier die veel minder hard is dan de mijne, maakt ze wel even duidelijk dat ze absoluut niet blij is met de framing van de titel.

“De kop had eigenlijk moeten zijn: ‘Boeren knokken voor hun bestaansrecht en dat van hun gezin! Knokken om het recht om boer te zijn, het recht om HUN boerderij en HUN grond te mogen houden. Het recht om NIET ongewenst verklaard te worden’,” aldus Van der Plas. “Maar dat past niet in een kop.”

Nee. Maar dat eerste deel past natuurlijk wel degel in een titel. Dat Boerderij.nl – een website waarvan je verwacht dat ze pal achter de boeren staan niet mee doen aan de kwalijke framing van de haters – daar niet voor gekozen heeft, is ronduit belachelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kunnen we iets afspreken met elkaar? Laten we vanaf nu pal achter onze boeren staan. Want als de gekken van de elites hun zin krijgen houden we straks in Nederland geen boeren (om van te spreken) meer over. Als iemand onze steun verdient, dan is het de Nederlandse boer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. AS210854

  HELEMAAL MEE EENS. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 2. Emile Takma

  Je hoeft geen boerenhater te zijn om te zien dat de grootschalige landbouw en de bio-industrie een ramp is voor de biodiversiteit, de volksgezondheid, het dierenwelzijn en het klimaat.

  De boeren moeten hun productiewijze drastisch veranderen of stoppen. Mooier kan het niet worden gemaakt.

  Van der Plas is een stupide populist die niet verder komt dat dwarsliggen in noodzakelijke en onvermijdelijke transitie.

  1. Rood

   Aldus psychopaat en bruinwerker Van Velenamen.

   1. Forlan

    Iig geen kleihanden nee 😆

  2. ikweetwatikwil

   Takma heeft het over dwarsliggen, echt en daar beschuldigd hij Van der PLas van. Je moet het lef maar hebben.

   1. Forlan

    Ja het lef, of hij is gewoon echt zo eenzijdig blind dat hij de ironie niet doorheeft..

  3. AS210854

   NEEEEEE, alles vol BOUWEN met woningen en iedereen Nederland laten komen, EN AAN DE VREET HOUDEN , DAT IS GOED VOOR HET MILIEU EN GEZONDHEID ENZENZENZ. DUS MET JOUW GOEDKEURING OP NAAR DE 21 MILJOEN.

  4. Harry Haller2

   En waar had Emile Takma dan gedacht dat de grootschalige landbouw uitgeoefend moet worden? Mensen moeten per slot eten.

   1. Rood

    Harry, je voert de tro̵l en zorgt dat hij een heerlijke tijd heeft met z’n vunzige kussen sloop.

    1. Harry Haller2

     Dat weet ik Rood. Ik ken Simon Brouwenstein/Ceteris paribus langer dan jij.

     1. Rood

      Harry, daar heb je een punt.

   2. Meriadoc Brandebok

    Persoonlijk ben ik van mening dat de problemen rondom de landbouw slechts in Europees verband kunnen worden opgelost. De paradox is dat ons land te klein is om op deze voet door te gaan, maar tegelijkertijd ook niet honderden agrariërs aan de bedelstaf kan brengen.

    Je kunt het niet maken om hier gefaseerd megastallen te verbieden, terwijl dat niet is verboden in Duitsland.

    1. Harry Haller2

     Verstandige en ter zake doende reactie, Meriadoc.

   3. Beavis

    Tip! Negeer dit figuur! Echt totaal negeren! Geen enkele aandacht aan geven! Daar tref je hem het hardst mee! Emile Takma is een laffe hond die schuil gaat achter allerlei nicknames en een grote mond heeft achter zijn toetsenbordje! Face to face zal hij te laf voor zijn!

    1. Mr.blauw.sky

     “Geen enkele aandacht aan geven!”

     Maar daar houdt werkelijk nooit iemand zich aan dit soort oproepen zijn voor de enkel en alleen voor de bühne…

     1. vlekkenoplosser

      H E L A A S !

  5. Beavis

   Wat ben je toch een ontzettend stuk str@nt zeg!! Een echte bloedzuiger!!! Boerenfamilies die hun bedrijf met keihard werken (iets wat voor jou onbekend is) hebben opgebouwd zien nu hun toekomst zeer somber tegemoet! Onthou even een ding. Dat vreten (betaald door je uitkering) wat je elke dag op tafel hebt staan, heb je te danken aan hard werkende boeren!!

   Even off topic: terwijl de meeste NLers vandaag lekker buiten hebben genoten van het mooie weer, heb jij de hele dag weer achter je toetsenbord gezeten om weer allerlei reacties te plaatsen met de bedoeling het bloed bij anderen onder hun nagels vandaan te halen! Je kickt en leeft op dit soort reacties! LOL!! Wat een leeg leven heb je toch jongen!

   1. DubbelZout

    “Wat ben je toch een ontzettend stuk str@nt zeg!!”

    Toch geen familie van ?

  6. usb3.0

   emile is een boerenhater pur sang

 3. JoopvdJoop

  Ineens hebben de boeren het gedaan qua uitstoot.
  We hadden het gat in de ozonlaag een 20 jaar geleden.
  We hadden de zure regen 30 jaar geleden.
  Hoor je niks meer van.
  Dit zal ook wel weer overwaaien.
  Klimaat verandert,is van alle tijden.
  Snappen die simpele linkse kletsmajoors niet.

  1. Levie

   Beetje domme klets. Cfk’s zijn uitgebannen waardoor de ozonlaag niet meer wordt aangetast. Uitstoot van stoffen die zure regen veroorzaken is gedecimeerd, ook jij hebt een katalysator onder je auto. Dat is waarom je er niets meer van hoort. Wat is er links aan het hier leefbaar te houden? Dit geldt ook in deze zaak, er zijn teveel boeren in ons postzegellandje. 50% van ons landoppervlak is in bezit van boeren, mogen er ook nog ergens mensen wonen?

   1. Winfrida

    @Levie

    Laten wij eerst eens beginnen met het sluiten van landsgrenzen. Door steeds nieuwe mensen binnen te halen, wordt dit er ook niet beter op. Onze boeren zorgen voor ons rijke voedsel. Jaren geleden hoorde je hier niemand over. Nu zijn er opeens teveel boeren, maar niet teveel gelukzoekers. Hoe meer mensen bij elkaar, hoe meer uitstoot.

    1. Levie

     Ik zou eerst stoppen met de EU subsidies, dan vallen er al veel boeren door de mand. Vluchtelingenstromen hou je niet meer tegen maar dat hoeft inderdaad niet allemaal naar ons kleine landje. Volgens mij is er in bijvoorbeeld Rusland veel meer ruimte beschikbaar.

     1. Bas Manon

      en wat denk onze Levi dat die vluchtelingenstroom kost?, en mensen schijten en pissen ook en die recyclen niet gebruiken alleen maar stroom, water, brandstof enz. enz. medicijnen die in het oppervlaktewater komen omdat ze niet gefilterd kunnen worden door de overstorten van de gemeenten.
      Teveel boeren zeg je?, jeminee, Denemarken, net zo groot als Nederland heeft 6 miljoen inwoners en Nederland heeft 17 miljoen inwoners en daarom is er geen plek meer voor de boeren?, mensen die een eerlijke boterham verdienen en ervoor zorgen dat jij geen honger hoeft te lijden. Hoeveel hersencellen heb je nog over na maanden een mondkapje te hebben gedragen?

     2. vlekkenoplosser

      quote levie , Vluchtelingenstromen hou je niet meer tegen maar dat hoeft inderdaad niet allemaal naar ons kleine landje. end

      Wat een gewauwel , neem een voorbeeld aan Australie. minder, minder, minder

     3. hetfietsmenneke

      Van welke planeet kom jij? Zwever!

   2. toetssteen

    @Levie
    Wow! De Chinezen, de mensen uit India enz, ze hebben cfk’s uitgebannen… Het is mogelijk dat u meent dat de wereld opgehangen is aan dit piepkleine landje genaamd Nederland, maar de realiteit is het niet.
    Joop heeft gewoon gelijk.

    1. Emile Takma

     Levie beweert toch niet dat Cfk’s alleen in Nederland zijn uitgebannen, Toetssteen? Dat gebeurde wereldwijd met dit gevolg.

     1. vlekkenoplosser

      de strónt vl®k praat weer poep met zijn gewauwel. Cfk’s zijn niet wereld wijd verboden domme jongen. De strónt vlé®k is kennelijk niet op de hoogte van de bergen oud witgoed in bijvoorbeeld Afrika.

      Overigens worden de drijfgassen nog op grote schaal gebruikt omdat ze goedkoper zijn behalve in de EU. Veel landen hebben vrijstelling strónt vlé®k

      h**ps://www.clo.nl/indicatoren/nl0217-concentratie-ozonlaagafbrekende-stoffen

      De daling is helemaal niet zo spectaculair ! Ook deze hoax is sterk overtrokken net zoals zure regen ! Allemaal leuke verhaaltjes om angsten te zaaien

   3. hetfietsmenneke

    Hoe meer links beleid, hoe minder leefbaar de samenleving wordt. Voorbeeld: Amsterdam

    1. Emile Takma

     Waarom is Amsterdam onleefbaar. Volgens mij slaat dat nergens op.

    2. Beukman

     Amsterdam wordt mede door links beleid juist steeds leefbaarder. Op steeds meer plekken kan je weer lopen, fietsen en ademen.

     1. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

      Het is bukhol kennelijk niet opgevallen dat de rust komt door weggebleven toeristen door de corona idioterie, bukhol verspreidt graag fake news

     2. Beukman

      Rustig maar vetvlek. De wereld vergaat niet.
      Amsterdam is een zéér leefbare stad.
      Toegegeven: in de binnenstad is het alweer aardig druk door het aantrekkende toerisme, maar niettemin valt ook daar nog steeds prima te leven.
      Buiten de binnenstad is het helemaal prima, al zal een oikofoob als jij dat nooit willen en kunnen toegeven.

     3. vlekkenoplosser

      onzin bukhol ! Oud noord wordt ovrgenomen door expats en islamieten domme jongen. Je bent de weg kwijt domme leugenaar. Probeer eens op het mosplein hand in hand te lopen met je vriendje domme hufter.

      het islamitische tuig zal dit niet goedkeuren domme jongen

     4. Beukman

      En omdat jij op het Mosplein niet hand in hand kan lopen met je vriendje is Amsterdam onleefbaar?
      Stel je niet aan, vetklep. En ontspan je een beetje.

     5. vlekkenoplosser

      fijn dat bukhol het eens is ! In Nederland zijn diverse gebieden waar je als homo man geen homo man mag zijn van het islamitisch tuig.

      weet bukhol veel achter de geraniums in zijn verpleegtehuis

     6. Beukman

      En in Australië heerst er een muizenplaag.
      Maar tóch is Amsterdam een fijne en zeer leefbare stad.
      Oikofoben doen er goed aan om te verkassen naar Hongarije.

     7. vlekkenoplosser

      hier een rattenplaag die het oosten aanbidt

   4. Bas Manon

    en jij denkt dus echt dat het Ozongat gedicht is door geen beruik meer te maken van CFK’s?, denk je echt dat dit helemaal tot boven aan de Ozonlaag komt?, heb je weleens van zwaartekracht gehoord?
    Jij hebt ook vast alle regeltjes opgevolgd die De Jonge heeft opgelegd, een niet werkend mondkapje om gedragsverandering te bewerkstellingen dat ging echt niet om het virus want het virus waait aan alle kanten om het kapje heen, een mondkapje dat ziek maakt omdat jij je eigen afvalstoffen weer inademt en je eigen immuun systeem hierdoor verzwakt, ja ja, zelf nadenken schijnt niet je sterkste kant te zijn.

    1. Beukman

     en jij denkt dus echt dat het Ozongat gedicht is door geen beruik meer te maken van CFK’s?

     Inderdaad, Bas.

     De afname heeft de laatste jaren niet verder doorgezet, en stabiliseert dus nu min-of-meer op dit lagere niveau. Dit hangt samen met het feit dat de piek in de concentraties van stoffen die de ozonlaag aantasten is bereikt. Dit komt omdat de wereldwijde productie en het gebruik van ozonlaagafbrekende stoffen onder invloed van het internationaal afgesproken Montreal protocol zeer sterk is teruggedrongen. De concentraties van de belangrijkste ozonlaagafbrekende stoffen zijn daardoor aan het dalen.

     clo.nl/indicatoren/nl0173-aantasting-van-de-ozonlaag-de-oorzaken-en-effecten

     1. vlekkenoplosser

      dus de ozon laag blijft beschadigd ondanks geen cfk’s meer. Is het niet de natuur die het gat veroorzaakt bukhol ! De link laat geen twijfel mogelijk bukhol !

     2. Beukman

      Rustig maar, ADHD-er.
      Haal rustig adem.
      Ontspan je middenrif.
      Maak je hoofd leeg.

      Van jouw link:

      De afname heeft de laatste jaren niet verder doorgezet, en stabiliseert dus nu min-of-meer op dit lagere niveau. Dit hangt samen met het feit dat de piek in de concentraties van stoffen die de ozonlaag aantasten is bereikt. Dit komt omdat de wereldwijde productie en het gebruik van ozonlaagafbrekende stoffen onder invloed van het internationaal afgesproken Montreal protocol zeer sterk is teruggedrongen. De concentraties van de belangrijkste ozonlaagafbrekende stoffen zijn daardoor aan het dalen.

     3. Rood

      Aldus ze zuigende Bukman.

     4. vlekkenoplosser

      dus dom varken , de ozonlaag wordt gestuurd door de natuur en niet door de fabel van cfk’s dom varken

      duidelijker kan de link het niet maken dom varken,

    2. Levie

     Het ozongat is er nog steeds maar groeit niet meer door het decimeren van uitstoot CFK’S. Mondkapjes dragen was om het sproeieffect tegen te gaan, het effect ervan is discutabel maar zo’n probleem was het nu ook weer niet zo’n ding te dragen hè? Vermeende negatieve effecten van het dragen ervan zijn kul, artsen dragen ze al decennialang.

     1. vlekkenoplosser

      wat is het nou ? is het gat verholpen of groeit het gat niet meer , waren het cfk’s , de natuur . Ik denk dat de link duidelijk is. cfk’s verbannen en herstel ozonlaag staakt. De natuur blijft over maar das kennelijk moeilijk te begrijpen voor sommig.

      Overigens zijn er tientallen onderzoeken die aantonen dat het dagelijks meerdere uren van een mondkapje dragen ernstige longschade kan opleveren. Het zuurstof gehalte in het kapje daalt immers bij elke uitblaas tot circa 17% wat ook weer ingeademd wordt.

      Overigens waarom zou je dat ding dragen bij 0,00000000001% effect ?

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=TzZhBGsjfZc

      leuk instrumnt voor het inboezemen van angsten verdr niets

   5. JoopvdJoop

    Beetje simplistisch denken.
    Mogen er ook nog mensen wonen!!!
    Begint u over Rusland.
    Cfk.s uitgebannen,laat me niet lachen.
    De schilders gebruiken ook nog steeds synthetische verf.

   6. Jopie

    JA, op die andere 50%.
    Het landoppervlak van Nederland is ca. 33.883 vierkante kilometer dus er blijft +/_ 16.900 vierkante kilometer over om te wonen.

 4. Edjan

  In de vijftiger jaren kwam de eerste schaalvergroting: de ruilverkaveling. Daardoor was de landbouw minder versnipperd en efficiënter. Er verschenen grote landbouwmachines.

  Maar het was nog niet genoeg. De “markt” begon het boerenbedrijf dictaten op te leggen. De prijs moest omlaag, de efficiëntie omhoog dus nog meer schaalvergroting. De banken betaalden en kregen een grote vinger in de pap. De politiek begunstigde deze ontwikkeling.

  In de 90er jaren verschenen de megastallen. De menselijke maat was verdwenen. De boeren moesten mee of verdwijnen. Ze moesten grote leningen afsluiten bij de banken die alleen betaalden als de boeren meededen met die schaalvergroting.

  In Frankrijk konden veel boeren het niet bijbenen: ze bleven een soort keuterboeren maar verdienden niet genoeg geld om van de leven: velen van hen pleegden zelfmoord.
  De boeren in oa Nederland en Duitsland deden goed mee en werden rijk. Maar de menselijk maat was weg. Dieren waren alleen nog maar productiemiddel. Boeren werden een soort zetbaas van de banken.

  Het zou misschien toch wel goed zijn om te kijken of en hoe er een stap terug gezet kan worden. Het terugdringen van de bevolkingsgrootte zal hiervoor nodig zijn.

 5. Niet L niet R

  De linkse elite onder leiding van Juffrouw Kaag, wil het boeren bestand halveren, er moeten huizen gebouwd worden, en voor wie?
  Een normaal denkende Nederlander is trots op zijn land en is tegen ongebreidelde instroom van gelukzoekers!
  Oorlogsslachtoffers zijn altijd welkom geweest in Nederland!

 6. Jopie

  De boeren moeten hun veestapel inkrimpen, de bouw werd stilgelegd, allemaal om de stikstof, MAAR de fundering van één windmolen is 1000 kub. beton en alle infrastructuur, volgens mij levert dat net zoveel stikstof als ’n hele nieuwe wijk bouwen of 20 boerenbedrijven hun veestapel laten krimpen.

  1. Emile Takma

   “ volgens mij”

   Volgens mij niet Jopie, tenzij je je wonderlijke bewering kunt onderbouwen.

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.