Caroline van der Plas geeft afwezige FVD’ers elleboogstoot: ‘Ik heb gevraagd hoe het nou zit met Build Back Better’

Nadat BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas afgelopen dinsdag in aanvaring kwam met Thierry Baudet, die haar aanviel omdat ze “arrogant” zou zijn nadat ze weigerde een debatverzoek van de FVD-voorman te steunen, zijn de betrekkingen tussen de BoerBurgerBeweging en Forum voor Democratie niet opgeknapt.

Vandaag deelde Van der Plas opnieuw een stoot uit aan de FVD-fractieleden, die niet zijn komen opdagen bij een rondetafelgesprek met europarlementariërs in de Tweede Kamer. Veel andere partijen lieten ook verstek gaan: behalve Van der Plas waren alleen VVD, D66, CDA, Volt en JA21 vertegenwoordigd. Reden voor Van der Plas om uit te halen naar de partij van Thierry Baudet, die de laatste maanden het veel heeft over ‘build back better,’ volgens hem een wereldwijd complot om wereldleiders links beleid te laten uitvoeren.

Van der Plas: “Bij afwezigheid van onze ambtsgenoten van Forum voor Democratie,” aldus de BBB-parlementariër schouderophalend: “heb ik de europarlementariërs maar gevraagd hoe het nou zit met Build Back Better en de The Great Reset.” Haar boodschap voor Baudet is zonneklaar: “Ik duik nergens voor weg.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. NO8DO

  Nog even en BBB of Caroline haalt FvD in, in de peilingen en geloofwaardigheid.

 2. Monty

  Het kan natuurlijk ook zijn dat Baudet belangrijkere zaken had te bespreken op dat tijdstip.
  Een volksvertegenwoordiger kan niet overal tegelijk zijn en moet prioriteiten stellen.

  Misschien dat hij deze nog zal delen met Caroline.

 3. Beukman

  Vandaag deelde Van der Plas opnieuw een kopstoot uit aan de FVD-fractieleden, die niet zijn komen opdagen bij een rondetafelgesprek met europarlementariërs in de Tweede Kamer.

  Wat bewijst dat de preek van Baudet eerder deze week in de TK louter voor de bühne bedoeld was. BBB zelf interesseert hem geen mallemoer.

 4. Wim Vreeswijk

  Kom niet aan Caroline !

 5. Stanly2000

  Ik mis het antwoord van de europarlementariërs over het BBB onderwerp. Heeft zij wel antwoord gekregen of was het hier ook een taboe?

  1. NO8DO

   tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2021A02523

   1. Stanly2000

    Ik zit al anderhalf uur te kijken, maar nog geen antwoord op BBB of van BBB over BBB. Bijna alleen maar lofzang op de EU.

  2. n.oostende

   Dat vroeg ik me ook al af maar blijkbaar viel mijn reactie in ongenade.

 6. fanof43

  Echt een aanwinst voor de Kamer, die mevrouw Van der Plas! Top!

 7. Emile Takma

  “Bij afwezigheid van onze ambtsgenoten van Forum voor Democratie,” aldus de BBB-parlementariër schouderophalend: “heb ik de europarlementariërs maar gevraagd hoe het nou zit met Build Back Better en de The Great Reset.”

  Hendrika komt even scherp uit de hoek.

  Wel vermakelijk, die fittie tussen rechtspopulisten.

  1. Telos

   Aandoenlijke psychopaat, leugenaar en megahufter; Ernst Max Emile Van Velenamen.

   1. usb3.0

    Het naampje wordt steeds langer maar feitelijk de spijker op z’n kop

    1. Telos

     Ja het is een überzuigertje, gelukkig heeft iedereen dat hier wel in de gaten. Ieder dorp heeft wel een golie en Willem is er zo eentje.