Column Jan Bennink: Pieter Omtzigts wraak wordt ijskoud opgediend

Pieter Omtzigt. Een zeldzaam goede man. Oprecht, bevlogen en aardig.

Ik kan het weten want ik sprak hem jaren geleden kort bij de patatbalie. En ik heb weinig tijd nodig om een man te peilen. (Dat is bij vrouwen anders, maar ter zake.)

Echter. Al Capone parafraserend: “Don’t mistake his kindness for weakness.”

Omtzigt wist al jaren dat de partij waar hij hart en ziel aan heeft gegeven, de partij wiens achterban is opgepompt met electoraat dat puur voor hem nog CDA stemde, hem het liefst face down in het Twentekanaal zag dobberen.

Dat besef begon bij hem vast zo’n beetje in te dalen, rond de verkiezingen van 2012 waarvoor hij na wat gesputter over de PVV, op een onverkiesbare plek werd gezet, maar door 36.750 naobers alsnog de kamer in werd gestemd.

Hoe groter zijn populariteit, des te groter het probleem voor The Big Club, waar Pieter geen lid van is en nooit is geweest

Ook het door Gekaufte NRC Journalisten voorgekookte moment waarop hij zich van het MH17 dossier liet wegsnauwen, moet bij Pieter weinig vertrouwen hebben gewekt in de wederzijdse werkrelatie.

En ook de gelegenheid waarbij zijn Ayfer klunzig werd gefeliciteerd met de “overwinning” van zijn zichtbaar impopulaire tegenstander en hij zich het podium op liet trekken, met vrouw en een bosje pompstation bloemen, moet hem woedend en wanhopig hebben gemaakt.

Maar zelfs toen WEF mooiboy Hoekstra tegen alle beloftes in, de CDA scepter overnam en Hugo de pijp aan de “goudeerlijke” Rutger Ploum gaf, gaf ons Pieter uiterlijk geen krimp en bleef loyaal.

Een onmenselijke prestatie, zeker omdat hij ook in die tijd van grimmige haat, afgunst en intrige, voor het oog van de natie bleef doorwerken aan zijn dossiers.

Ik heb toentertijd nooit begrepen, waarom Pieter zich al deze scheermessen en vuistbijlen, die in zijn rug werden geworpen door rancuneuze kleptocraten en dienaren van een “andere God”, zo minnelijk liet welgevallen.

Deze hondse trouw aan een ranselend baasje, ging veel verder dan de gewone loyaliteit waar Tukkers om geroemd zijn.

Hij had immers eenvoudig voor zichzelf kunnen beginnen.

Een Lijst Omtzigt had tijdens de verkiezingen voor een enorm Fortuyn effect kunnen zorgen. En zijn wraak op het CDA zou compleet zijn.

Vele malen nam “muis ik” het “olifant hem” op Twitter kwalijk dat hij zo met zijn enorme ballen liet spelen.

Uiteraard zat ik fout, besef ik nu, het schaakbord overziend.

Pieter Omtzigt wilde vast niet de geschiedenis ingaan als de rancuneuze sloper van de partij die ooit door Abraham Kuijper werd opgericht.

Pieter wilde al die rotzakken van “The Club” terugpakken, het ware gezicht van het CDA openbaren én iets goeds doen voor het land.

En dus liep hij niet weg vóór de verkiezingen, als makkelijke prooi voor de hyena’s uit het Mediapark en het NRC gebouw, maar melde hij zich ziek vlak er na.

En hield zich daarna muisstil.

Zo pakte hij niet alleen de rust om voor heel Nederland, een van darmdampen borrelend inktzwartboek over “trainwreck CDA” open te doen. Zodat mensen beseffen waarom deze scheefgegroeide kerkruïne tot de grond moet worden afgebroken, hij kreeg ook, door zich als populaire middenpoliticus, onzichtbaar te maken, de macht over de hele formatie in handen.

Hoe? Heel simpel Ron Fresen.

Pieter is goed voor 25, misschien wel 30 zetels. En Rutte kan geen kant op, zolang de “dark horses” van Omtzigt, die nu in de Tweede Kamer zijn gekozen, zich niet bekend hebben gemaakt.

Omtzigt is megapopulair. En heeft vast wat aanhang bij de PvdA fractie, de VVD, de SP, Groen Links, de PVV en niet te vergeten het CDA zelf.

Zolang Omtzigt niet duidelijk maakt wanneer hij terugkomt in de Tweede Kamer en vooral wie hij allemaal meeneemt, van welke fractie, bungelen Rutte en Kaag machteloos verder, onmachtig om een kamermeerderheid, die langer dan een week duurt, te garanderen. En nieuwe verkiezingen gooien rinkelend hun WEF ruiten in.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Rutte probeert Omtzigt niet voor niets via het geval Sywert, te beschadigen. Het CDA probeert hem niet voor niet door hun schmierende tweetjes weg te zetten als een idioot.

Pieter heeft ze keihard bij de ballen.

Deze column van Jan “Superjan” Bennink verscheen eerst op JanBennink.Com. Lees die site!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Monty

  Pieter Omzigt zal de geschiedenis in gaan als de man die het demissionair kabinet Rutte 3 ten val heeft gebracht.
  Toen werd hij nog bejubeld hierop dit blog.

  Maar het zal niet zolang meer duren dat hij ook hier wordt uitgescholden. ‘Rutte leugenaar’ noemde hem al een ‘randdebiel’.
  Zijn voorbeeld zal gevolgt worden nu blijkt dat hij niet alleen het CDA leegvreet maar ook FvD en de PVV.
  En zijn politieke agenda gewoon links is.

  Dat zal hem hierop dit blog niet in dank afgenomen worden en in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt worden.

  1. Cootje

   Wat hij ook doet omhoog rechtsaf linksaf of rechtdoor . Als hij maar de luis in de pels is van de nu geïnstalleerde elite. En laat hem in godsnaam weten wie invloed heeft gekocht in het cda , want dan hebben we echt de poppen aan het dansen , omkoping in het cda door een multinational doet de deksel op deze bananen republiek

   1. Monty

    ”Als hij maar de luis in de pels is van de nu geïnstalleerde elite”

    Maar zoals het er naar uit gaat zien wordt hij ook de luis in de pels van de oppositie.
    Daar zal hij de grootste oppositiepartij worden.
    Denk niet dat de ‘ rechtse’ partijen blij met hem zijn.

    1. Cootje

     Die vreselijk blij met hem hij gooit de hele klassieken elitaire elite op een hoop . En hoe meer er zijn en worden beschadigt des te leuker is het en wordt het

 2. Cootje

  Die miljoen in de verkiezing kas en de daar bij geleverde diensten en gunsten dat wordt het breken beentje boven de formatie , omkoping in het hart van de democratie beinvloeding van derde is in Rusland normaal , heerlijk dat het CDA het niet kan ontkennen en het boven de markt blijft hangen , of kunnen ze het onderling wegstrepen subsidies kaag aan terroristen , kan in een bananen republiek

  1. Emile Takma

   “Die miljoen in de verkiezing kas en de daar bij geleverde diensten en gunsten dat wordt het breken beentje boven de formatie”

   Escaped from the language lab.

   1. Cootje

    Die zogenaamde fatsoenlijke partij het CDA krijgt daar wel gerechtelijk mee te maken dit is een strafbaar feit pure omkoping in een partij voor dienstverlening en geld , ze hebben nu al 5 dagen het niet ontzenuwd zo ernstige beschuldiging dat wordt het zwaard van Damocles dat langzaam neer valt op deze fatsoenlijke partij?

 3. Emile Takma

  “ Pieter Omtzigt wilde vast niet de geschiedenis ingaan als de rancuneuze sloper van de partij die ooit door Abraham Kuijper werd opgericht.“

  Wat een onnozele opmerking. Kuyper (begin eens met zijn naam goed te spellen) richtte de Anti-Revolutionaire Partij op en Pieter Omtzigt is katholiek.
  Als je al een naam wilt noemen in dit verband had je Schaepman of Romme kunnen noemen die de Roomsch-Katholieke Volkspartij c.q. de Katholieke Volkspartij oprichtten.

  1. nexit nu aub

   Wat een geweldig goed inhoudelijk artikel. Het gewauwel van de strónt vlé®k erop is natuurlijk de vlag van de modderschuit.

   De strónt vlé®k heeft inhoudelijk weer niets bij te dragen of te weerleggen de domme jongen.

   1. Nexit aub

    Excuses, ik zal niet meer zo met strónt smijten.

    1. nexit nu aub

     je moet je schijtbek houden inhoudsloos stuk strónt !

     1. Emile Takma

      Ik kan je niet meer goed volgen Poeperd.

     2. nexit nu aub

      jij kan niemand volgen of begrijpen decadente strónt vlé®k dus vertel eens wat nieuws hufter

     3. Beukman

      Toch is het glashelder, Emile.
      Rennie Poep fakkelt je af met zijn ene nick, en biedt daarna zijn excuses aan met een andere.
      Ik denk dat dit excuus welgemeend is, en dat er een voornemen uit spreekt om voortaan alleen nog maar voorbeeldige bijdragen te plaatsen, dus zonder gescheld en getier.
      Of dit gaat lukken moeten we nog zien, maar misschien kunnen we hem er bij helpen.

     4. usb3.0

      nee hoor beukho*r, ook jij bent een smerige leugenaar die voorbipsmaatje tamil taakstraf van repliek voorziet.

  2. Cootje

   De katholieken zijn toch nazaten van de misbruiken in de kerken van jonge jongens die een heel spoor van die ellende heeft nagelaten omdat er mensen zijn die geloven in een sprookje van een vent die dood was en weer terug gekomen al die kerken staan leeg , en bij de plaatselijke begrafenisplaatsen liggen nog al die doden te hopen dat ze terug mogen komen , al die dienaren hebben hun misdaden mee het graf in genomen

 4. Emile Takma

  “ Pieter is goed voor 25, misschien wel 30 zetels.”

  Jan Bennink zwetst maar wat, maar mocht hij onverhoopt gelijk krijgen dan is dit een verheugend feit voor de linkse partijen die met de nieuwe partij van Omtzigt (die volgens van der Galien kneiterlinks is) een Kabinet kunnen vormen waar links de vingers bij aflikt.

  Jan Bennink brengt hier veel amusement.

  1. nexit nu aub

   helaas ontbreekt het de strónt vlé®k weer aan een gedegen onderbouwing en komt zijn gewauwel niet evreder dan riool gepruttel

 5. Duckday

  Wat zeer goed was de toeslag die die goed naar buiten heeft gebracht.Maar verder stemde hij overal voor ja hij volgde gedwee zijn partij politiek dus dat geeft toch wel even stof tot nadenken

  1. Monty

   Het zal niet lang duren en ook Omzigt zal op dit blog uitgescholden worden net als binnen het CDA is gebeurd.

   ‘Rutte leugenaar’ noemde hem al een ‘randdebiel’.

   1. Niet L niet R

    Bent u zeker de eerste die dat doet !

    1. usb3.0

     Klopt en dat doet monty onder het mom van “‘Rutte leugenaar’ noemde hem al een ‘randdebiel’”

 6. Piet Klein

  Of er sprake is van wraak kan ik niet beoordelen of dat Omtzigt een poging deed om dat wat krom is te corrigeren binnen het CDA.

  In al de commotie die plaats vindt naar aanleiding is het goed om nog een vast te stellen hoe Rutte, Hoekstra e.a. niet functioneren.

  Het is bizar voor woorden dat Rutte en ook Hoekstra toen duidelijk werd dat het flink mis ging in de toeslagen affaire niet handelde en de zaak recht zetten. Dat ze niet geschokt waren dat zo veel Nederlanders ernstig gedupeerd waren en direct er iets aan wilde doen maar willens en wetens gepoogd hebben de zaak onder het vloerkleed te vegen, documenten hebben vernietigd. Onder normale mensen gesproken spoor je dan niet dat je het leed laat bestaan, niet handelt en zelfs de zaak wil wegpoetsen.

  Toen Omtzigt en Leijten met een grote precisie en bekend om hun degelijkheid het ontwerp voor het voetlicht brachten nog steeds niet wil opkomen voor gedupeerde burgers sterker nog je best doet om het Omtzigt lastig te maken dan spoor je niet.

  De Sywert gate maakte een ernstig falen duidelijk onnodig, tegen te hoge prijs werd via Sywert mondkapjes gekocht die zelf geen ervaring had met medische hulpmiddelen. De schijn van vriendjes politiek naar een CDA-er was gewekt of is mogelijk al een feit.

  Vervolgens wordt onder Hoekstra voor enorme bedragen geld uitgegeven waarbij de bonnetjes verdwenen zijn. Je zou als Hoekstra je sterk moeten maken om elke schijn dat er nog meer vriendjes deals hebben plaats gevonden, wet te nemen. Niet moeilijk te realiseren. Als ik kosten maak in mijn bedrijf zonder bonnetjes, accepteert de belastingdienst deze kosten niet en is mijn winst hoger en navenant de vennootschapsbelasting. Als ik de bon kwijt men is het niet moeilijk. Ik kijk naar wie geboekt is en vraag een kopiefactuur op bij de betreffende instantie en eventueel aanvullende gegevens. Het is helemaal niet ingewikkeld als je het geld kunt uitgeven in een jaar kan je eenvoudig uitzoeken waarvoor. En dat lukt zeker als je een massief ambtenaren apparaat tot je beschikking hebt. Het is niet meer dan de basics in boekhouding. Snapt Hoekstra dat niet en ziet hij niet dat hij nu alle schijn van vriendjes deals moet elimineren. Of zijn er wel veel meer vriendjes deals.

  De ECB drukt al jaren de rente naar nul tot negatief. Lange tijd was het doel 2% inflatie. De ECB drukt zoveel geld bij dat de banken uw geld niet meer willen geen tot negatieve rente tot gevolg. Dat inflatiedoel is inmiddels bereikt. Als de banken negatieve rente willen berekenen is er genoeg geld en zou de ECB minder geld hoeven bij te drukken tenminste zoveel minder dat de rente niet negatief wordt. Nu de inflatie naar 2% gaat haast de ECB zich om te melden dat ze voorlopig doorgaan. Hoekstra zou eenvoudig negatieve rente kunnen verbieden (bij wet) en daarmee zullen partijen meebewegen zoals de ECB die dan maar minder geld hoeft bij te drukken.

  We zien dat Hoekstra er niet voor terug deinst gedupeerde Nederlanders door een foute uitvoering niet te helpen van hem en zijn collega’s, de integriteit van de politiek daarmee beschadigt, er niet voor terug deinst de democratie geweld aan te doen. Niet in staat is om 5 miljard of meer uitgaven te verantwoorden en daarmee de schijn van vrienden deals niet weg neemt zelfs als dit eenvoudig is vast te stellen. Dat hij niet in staat is een verantwoord monetaire beleid te stimuleren.

  Het is dan ook van de zotte dat Hoekstra niet ter discussie staat en Omtzigt wel. Dat gesuggereerd wordt dat Omtzigt hulp nodig heeft maar als er iemand hulp nodig zou hebben om te leren integer te zijn, gewoon een ministerie aan te sturen en ten minste de basics van monetair beleid te snappen dan is het Hoekstra. Maar beter is het als je na zulke grote fouten je consequenties pakt en vertrekt.

  1. Niet L niet R

   Meer dan perfect verwoordt!!!!

 7. Niet L niet R

  Pieter Omtzicht is niet de luis in de pels, maar de rots van de democratie!!
  Het stinkt in de top van de huidige elite politiek!Als Nederland overgeleverd gaat worden aan Pinokkio Rutte en uiterst linkse juffrouw Kaag blijft er niet democratie over!

 8. right

  Omtzigt is inderdaad links, maar wel eerlijk en niet achterbaks, zoals de rest van de CDA “plucheridders”!
  Dat geeft hem credits, ook door “rechts”.

 9. 56RdK

  @Rigth, inderdaad!! ++++++++++++++!