De hele wereld staat op zijn kop: ‘Het seizoen heeft toch wel grote invloed op de verspreiding van corona’

Dit is natuurlijk nauwelijks te geloven. Echt. Maar de mainstream media geven nu ook toe dat het “seizoenseffect” toch wel significant is op corona. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Oxford. Sterker nog, zomerweer vermindert de besmettingscijfers zomaar met… 40 procent. Dat zijn enorm significante cijfers.

De Telegraaf is dan ook heel erg blij en natuurlijk onder de indruk van dit “nieuws.”Dat is bijzonder veel. Meer dan bijvoorbeeld de beslissing om scholen te sluiten, of om bijeenkomsten te verbieden met meer dan honderd mensen,” stelt de krant.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Wiskundige Jan Kulveit van de universiteit van Oxford zegt in de studie: “Als we onvoldoende rekening houden met de seizoensgebondenheid van het virus, kan dat leiden tot ernstige beleidsfouten. En het kan ervoor zorgen dat we soms te rooskleurige vooruitzichten scheppen.”

Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano  is ook heel erg onder de indruk. Goh, dat is “wel erg hoog” stelt hij. “Onze schattingen zaten rond de 20 procent, maar het is moeilijk meetbaar” zegt hij.

Wat een nieuws. En het gekke is… sommige mensen schreven hier in september 2020 al over. Want anders dan de zogenaamde ‘journalisten’ van de ‘mainstream media’ hebben dat soort mensen a) wel iets dat we ook wel gezond verstand noemen en b) de moed om onderzoek te verrichten.

En dus kon deze man die bekendstaat vanwege zijn peilingen maanden geleden al schrijven: “Er zijn heel duidelijk regionale patronen zichtbaar, wat aangeeft dat de verspreiding van het virus duidelijk samenhangt met het weer in die regio’s. Mijn start van de data-analyses over de verspreiding van COVID-19 kwam doordat ik eind februari – begin maart zag dat het virus zich eigenlijk alleen aan het verspreiden was in de gebieden met een bepaald winterweer. Dat bleek zich voor te doen boven de 30 graden noorderbreedte bij temperaturen tussen de 4 en 12 graden en een specifieke luchtvochtigheid van onder de 6g/kg.”

Dat zijn natuurlijk allemaal waarden die veranderen – niet schrikken – in de zomer.

In augustus van vorig jaar, dus een maand voor bovenstaande citaten, merkt hij dat ook al op, dit omdat hij gewoon zag wat er in Brazilië gebeurde. Ook in dat geval keek hij naar – niet schrikken! – de cijfers en andersoortige statistieken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar goed, nu is het bevestigd door wetenschappers uit Oxford en dus kunnen ‘journalisten’ dat veilig naäpen. Wat zullen ze trots zijn op zichzelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Jack Flash

  Hetzelfde gebeurde vorig jaar.
  Alleen was er toen nog geen vaccin.
  Tja, de hoax wordt steeds zichtbaarder.
  Er zullen nog veel mensen boos worden, vooral gevaccineerden.

  1. Gerda2

   En wat te denken van de regeringsleiders G7?
   Bekijk de foto’s en filmpjes in Cornwall maar eens.
   Bij aankomst elleboogjes.
   Later staan ze op de groepsfoto zowat tegen elkaar aan, zonder mondkapjes. Er is ook een leuke foto waar je de gasten gezellig ziet keuvelen (zonder mondkapjes), maar op de achtergrond zie je het bedienend personeel met de mondluiers voor.

   1. Gerda2

    De boven ons geplaatsten weten wat goed voor ons is.

  2. nexit nu aub

   de hoax was al sinds het ontstaan zichtbaar ! influenza verdreven door corona. Geen medisch besluit maar een politiek besluit.

 2. Meriadoc Brandebok

  DDS is wel een excuus verschuldigd. De economie groeit sneller dan verwacht en er wprdt een groei van 1.8% geraamd. DDS heeft tijdens de gehele coronacrisis volgehouden dat de economie en de middenklasse helemaal “kapot” zouden gaan.

  Krijgen we een rectificatie.

  Schiet ook niet echt op met de Reset wel.

  1. Jack Flash

   EU is failliet MB.
   Ooit daar eens bij stil gestaan?
   Een Mercedes op fietsenwieltjes rijdt niet lekker.

  2. Gebande K0K

   Michaels grote voorbeelden Baudet en Trump kennen het begrip “excuses maken” niet.
   Dus liegt en fantaseert dit illustere trio liever alles bij elkaar.

   1. Jack Flash

    Weer lekker off topic kokkie met jouw Baudet-frustratie.

 3. Telos

  Onzin!

  ht.ps://www.blckbx.tv/videos/waar-is-het-bewijs-dat-vaccineren-werkt

 4. Telos

  De overheden zitten met hun smoelwerk in hun eigen reet en kunnen nu niet meer terug. Maar dat we volledig zijn besodemieterd staat als een wetenschappelijke paal boven water.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.