Door de NPO om de tuin geleide minister Slob roept VPRO op matje: ‘Er moet opheldering komen’

De zeer gewiekste D66-leider Sigrid Kaag en de VPRO hebben minister Arie Slob aardig voor schut weten te zetten. Afgelopen december ontkende de minister nog stellig dat D66 enige invloed zou uitoefenen op de Kaag-documentaire. Achteraf blijkt hier niks van te kloppen, D66 was nog net niet de regisseur van de matige propagandafilm. Opnieuw is Slob om de tuin geleid door de NPO, want hij wist simpelweg niet beter. 

Arie Slob mag nu al enkele jaren de klappen opvangen voor de grove blunders die worden gemaakt door de NPO. In feite is de hele Kaag-affaire een uiterst treurig verhaal voor de minister. Het laat namelijk zien dat hij totaal geen controle heeft over de NPO, keer op keer lopen ze hem te misleiden. Hij mag zich vervolgens wel in allerlei bochten wringen om de NPO voor de zoveelste maal te redden.

Dat de NPO Slob continu mis- en gebruikt valt ook columnist Marianne Zwagerman op.

Als laatste redmiddel om zijn eer te herstellen zal Slob de VPRO nog wel op het matje roepen, want hij wil tekst en uitleg waarom de omroep gelogen heeft tegenover de minister. In december zat hij de documentaire nog vurig te verdedigen tegenover kritische verwijten van de PVV. Het sneue aan deze verdediging is dus nog wel dat Slob gewoon niet alle informatie tot zijn beschikking had. De VPRO had een gewoon een onzin verhaal verkondigd aan de minister en stellig belooft dat D66 op geen enig moment invloed had op het tot stand komen van de documentaire. Slobs grootste fout was om de omroep op zijn blauwe ogen te geloven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De VPRO en D66 hebben alle aantijgingen stellig ontkend, maar zijn nu toch maar mooi tegen de lamp aangelopen. Het bevestigt nog maar eens welke partijen de touwtjes in handen hebben in Hilversum. Ondertussen moet Slob dus erkennen dat hij opnieuw is misleid door de NPO. Wat nogal een treurig gegeven is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. vlekkenoplosser

  onrust in het partijkartel

  doe maar nieuwe verkiezingen , met de kennis van nu wordt de uitlag van toen nu , ………………………………………………………………………

 2. Cootje

  Genaaid door een Arabische geloofsgenoten . Wist van niks , was haar campagne team zijn schuld . Hoe ?toch wel haar schuld en gedraaid in allerlei bochten . Heerlijk voer voor Wilders twee van die zwakkelingen , die ons land moeten gaan besturen

 3. Pieter48

  D66 ooit opgericht door een democraat. Nu verworden tot een soort klimaat en volgelingen van het Brusselse ideale vierde rijk. Zelfs de staats tv wordt in geschakeld om deze machtswellustelingen aan de macht te helpen. Democratie nieuwe stijl?

  1. Cootje

   De vertegenwoordigers van de Amsterdamse grachtengordel , was het bastion van klaver maar die heeft met windmolens in Amsterdam zijn hand overspeelt . Dat Wilders Kaag een heks noemt zal hij toch niet letterlijk nemen . Hij moet toch genieten dat de eerste vrouw deze club naar de ondergang lijd . Verstand van het midden oosten en Arabische invloeden is geen garantie voor de politiek plus dat ze in diskrediet is gebracht en beschadigt door al haar bokkensprongen of dansend op de tafel .

 4. Cootje

  De fatsoenlijke politiek van onze transgender ligt zolangzamerhand op zijn gat .de ene en de andere vallen door de mand , de rotte vis wordt in gedeelte door de zeer echte journalisten op zijn tijd buiten gehangen en zoals het hoort heerlijk op de man / vrouw gespeeld . Hoog spel spelen zonder individuele kleerscheuren is niet meer van deze tijd zoveel mogelijk proberen te beschadigen in de media en publieke kranten . Zodat ze het lachen vergaan en je vanzelf echte politici overhoud .want stinkende wonden moet je op zijn tijd een hoeveelheid zout in strooien ,

 5. HD

  Arie is een aardig man maar in de politiek is hij niet op zijn plek, totaal geen uitstraling, daadkracht.
  Altijd stoere praat maar net als zijn leider slappe knieën.
  Nu ook weer VPRO op het matje roepen terwijl de VPRO met de NPO meer macht hebben.
  Toch wel zielig voor Arie, in het bedrijfsleven zou Arie geen stand houden.
  En daarom zit Arie in de politiek, misschien straks een baantje bij de GGD, bij zijn CU vriendje.

 6. Cootje

  Heerlijk op de vrouw met de kaag affaire ,achter het nieuws en nieuws uur schamen zich dood met deze VPRO klandizie ,dat blijft nog wel even etteren , de ombudsvrouw komt volgende week met haar conclusie dus de thee blijft warm

 7. Meriadoc Brandebok

  Als Kaag ervan op de hoogte was dat de VPRO aan het kortsluiten was met D66 hoe de documentaire moest worden vormgegeven (hetgeen opzichzelf geen ramp is) had zijSlob daarover moeten inlichten. De VPRO had dat tenminste moeten doen.

 8. A-BBa

  Wat een hypocriet ventje die van der Slob. Alsof hij niet weet hoe het spelletje wordt gespeeld. Nou ff snel zijn eigen huid redden.

  1. vlekkenoplosser

   gristelijke waarden

  2. Jack Flash

   2 “ministers” met de vingers tussen de deur.
   Geweldig Martin.

 9. sonny

  Kaag laat alle kritiek lachend van zich afglijden, immers ze zit minimaäl 4 jaar aan de bestuurlijke knoppen!
  Dat gaat niemand veranderen!
  Ze zal het suffe electoraat wel even mores leren!

  1. Emile Takma

   Het gaat ook helemaal nergens over.

   1. Harry Haller2

    …. blijft Takma krampachtig en tegen beter weten in volhouden.

    1. Emile Takma

     Vandaag vast weer vijf nieuwe artikelen op DDS over ‘Kaag-gate’.

     😀

    2. usb3.0

     Precies Haller tegen beter weten in en niet op de inhoudt ingaande natuurlijk..

     1. Emile Takma

      inhoud

     2. usb3.0

      taalautist heeft geen argumenten meer

   2. usb3.0

    Jawel tamil, het gaat natuurlijk wel ergens over, de smerige spelletjes van de door jouw zo geliefde terroristen financier worden openlijk tentoongespreid..

   3. Gebande K0K

    Het begon bij:
    Eerst Hugo de Jonge, volgens de verongelijkten moest hij hangen.
    Daarna Mark Rutte, volgens de verongelijkten moest hij hangen.
    Daarna Wopke Hoekstra, volgens de verongelijkten moest hij hangen.
    Daarna Sigrid Kaag., volgens de verongelijkten moest zij hangen.
    Straks:
    Segers, Ploumen en/of Klaver, al zij aanschuiven aan de coalitie.

    En de verongelijkten schreeuwen hun keel schor, maar meer resultaat halen ze niet.

    1. usb3.0

     Toch mooi dat gebande cockje even alles op een rijtje zet voor iedereen

     1. Gebande K0K

      Toch mooi dat verongelijkte stickje toegeeft niets te bereiken., zoals ook in zijn dagelijkse leven.

     2. usb3.0

      “Toch mooi dat verongelijkte stickje toegeeft niets te bereiken”

      Nee cockje dat kun je natuurlijk niet uit mijn reactie opmaken, maar ja je moet toch wat hè 24/7 op je zolderkamertje..

     3. Rood

      @USB: Cockje is een zure bejaarde, lichting ’72, die loopt met een rollator en komt hier een beetje stoer doen.

    2. Cootje

     Ik ben blij met deze uiterste terechte goede media voorziening en telkens op de juiste momenten er vallen vele gladjanussen door de mand heerlijk lekker op de man / vrouw

    3. Cootje

     Ploumen / klaver is vergane glorie , is jammer dat ze in de bestuurslagen nog een jaar of 50 vervelend kunnen doen

  2. Cootje

   Kaag was gisteren duidelijk geërgerd geëmotioneerd de weg kwijt , eerst kregen de ambtenaren de schuld en haar begeleiders en later was ze zelf toch bewust van haar schuld , dat lachend van haar afglijden zal nog een hele must voor haar worden , Wilders gaat deze heks op zijn manier bestoken en het is duidelijk zichtbaar dat zij op de man / vrouw spelen in het openbaar het lachen vergaat . Er is niet veel voor nodig om haar op de kast te krijgen de tafel heeft ze al gehad

 10. Cootje

  En terecht over dat moraal wijf

  1. Emile Takma

   Ze heeft inderdaad een hoge moraal, Cootje.

   Nu jij nog.

   1. usb3.0

    Als je vindt dat kaag, zoals tamil vindt, een hoog moraal hebt dan is je moraalkompas volledig van het padje af natuurlijk, maar ja dat tamil een enorme domme jongen is weten we inmiddels allemaal wel…

    1. Emile Takma

     een hoog moraal hebt = een hoge moraal heeft

     1. Rood

      Aldus taalnazi Van Velenamen

     2. usb3.0

      “een hoog moraal hebt = een hoge moraal heeft”

      Je bent een domme jongen

    2. Oepsie

     U kan beter dit soort voedselbank klanten, geen ‘asem’ geven. Speklapje en gesjeesde kok/schoonmaker, zijn al genoeg, een drukkende last op de maatschappij.

     1. Gebande K0K

      Oepsi/Nikita, DDS was toch ver onder jouw niveau.
      Je was toch hier vertrokken ?
      Houd je eens aan je stoere uitspraken, rubberen dildo.

   2. Cootje

    Ze zakt met haar bekakte gelaat wel veel door het ijs , heeft ze al met D66 lid Sidney Smeets gesproken die heeft voor haar moraal nog wat smeuïge verhaaltjes

 11. Cootje

  Ik zeg toch dat de echte journalisten telkens met een goed verhaal naar buiten komen de deksel is van de beerput en telkens als het rustig wordt , hebben ze een kwetsend leuk bericht over de fatsoenlijke verrotte Nederlandse politiek .

 12. Gebande K0K

  De politici welke de verongelijkte schreeuwers vertegenwoordigen, eindigen pruttelend aan de zijlijn.
  De poging met de (VVD)Telegraaf voorop, om de onderhandelingspositie van Kaag te verzwakken mislukt.
  Een herinnering aan Rutte zijn weigerende geheugen lijkt mij voldoende.
  En Sigrid Kaag zit straks gewoon in de regering.
  Leuker is de realiteit niet te verkopen.

  1. Meriadoc Brandebok

   De onderhandelingspositie van Kaag is verzwakt. Zij en haar medewerkers hebben namelijk een zogenaamd neutrale documentaire beïnvloed. Maar dat is niet het ergste. Het ergste is dat Kaag en de VPRO daarover hebben gelogen. Slob is door hen onjuist geïnformeerd.

   Het zal een gamechanger in de formatie zijn. Om politiek te overleven is Kaag afhankelijk van het CDA en de VVD. En bij linksliberale partijen zetten ze een leider gemakkelijk opzij. Kaag wankelt maar weet dat zelf nog niet.

   1. Gebande K0K

    We zullen zien Merijn.
    Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat zowel Rutte als Hoekstra creatief met hun geheugen omgaan. Ook zij waren enige tijd de urinestaaf.

    1. Meriadoc Brandebok

     Jazeker, Gebande K0k, maar zij pretenderen dan ook niet het nieuwe soort leiderschap na te streven dat Kaag meent te willen voeren. Als je zelf ook jokt en feiten verdraaid moet je je ook niet presenteren als het eerlijke alternatief van andere jokkenbrokken. Weet je nog, “hier scheiden onze wegen”, “ik zou mijn conclusies trekken”. Iedereen die in april met het morele deugvingertje Rutte de les las over de bestuurscultuur is zelf door de mand gezakt als totale hypocriete farizeeërs.

   2. Beukman

    een zogenaamd neutrale documentaire

    Een documentaire over een persoon is per definitie niet neutraal.
    Het is ook volstrekt logisch dat iemand die zich wekenlang door een camera laat volgen, wel enige invloed zal opeisen in de eindmontage.

    Tjeenk Willink heeft van de week nog eens benadrukt dat het bij de formatie veel te veel over de poppetjes gaat ipv over het te voeren beleid.
    Iedereen was het daar mee eens. Het zou daarom wel heel raar zijn als de hetze tegen Kaag invloed gaat hebben op de onderhandelingen.

    1. Emile Takma

     Kaag heeft zich een jaar lang laten volgen door een cameraploeg die haar overal mochten volgen. Dat is heel moedig en het zou wel heel vreemd zijn als zij en haar campagneteam geen enkele zeggenschap zouden hebben in wat er in de documentaire terecht komt. Dat geldt voor haar rol als Minister waarin, zoals ze zelf netjes uitlegde, er soms opmerkingen worden gemaakt over bevriende landen of politici die je er uit wilt om anderen niet te beschadigen, maar ook haar veranderende rol naar lijsttrekker waarbij het volstrekt logisch is dat haar campagneteam vlak voor de verkiezingen de beeldvorming probeert een beetje bij te sturen.
     Ik vind dat volstrekt normaal en dat ze bij de VPRO op onderdelen kleine wijzigingen hebben aangebracht vind ik ook niet in strijd met journalistieke ethiek. Dat gebeurde met eerdere documentaires, bijvoorbeeld over Kok, ook.

     Dit is een belachelijke storm in een glas water.

     1. Cootje

      Jij kan het wel normaal vinden maar als journalisten van nieuws uur , een van daag , op1 , de media raad , de ombudsvrouw en nog vele volgens jou fatsoenlijke instellingen over haar heen vallen , mag jij inhoudelijk reageren op een storm in een glas water , een gekleurde bril op

     2. Rood

      Je voert de zuiger.

     3. usb3.0

      Nee tamieltje dit is helemaal geen klein dingetje het is enorm natuurlijk, kaag, die zich graag omringt met terroristen, moet gewoon haar conclusies trekken en opmiegen

    2. Meriadoc Brandebok

     Toen Kaag in een sterkere positie verkeerde ging het volgens veel D66-ers wel over de poppetjes. Kaag zou, aldus D66-ers, een sterkere onderhandelingspositie bezitten dan Rutte dan wel Hoekstra omdat Kaag als grote baken der morele integriteit in het moeras van den Haag de leugenaars zou leren hoe het nieuwe leiderschap moest worden vormgegeven.

     1. Emile Takma

      Er is geen enkele reden om de integriteit van Kaag in twijfel te trekken.

      Deze zieke rechtse hetze is leugenachtig en hysterisch.

     2. Beukman

      Van dat leiderschap hebben we nog maar weinig gezien helaas, en best mogelijk dat ook zij vroeg of laat door het morele ijs gaat zakken. Dat is immers inherent aan een regeren vanuit het Haagse wespennest.

      Maar zoals Emile ook al schrijft: dít gaat nergens over. Deze hetze is er een uit de serie “Beschadig die heks. Pak desnoods haar kinderen”.

     3. Rood

      Aldus de drie bruine ridders.

     4. Beukman

      Aldus de radicale jongerenpartij van de SP.

     5. vlekkenoplosser

      publieke tv misbruiken voor eigen gewin vlak voor de verkiezingen gaat nergens over volgens bukhol en de strónt vl®k !

      linkse klabakken zijn corruptie en verstrengelde belangen te lang gewend !

     6. Rood

      Hear, hear!

     7. Beukman

      Onzin, vetvlek. De omroepen binnen de PO hebben veel vrijheid om programma’s te maken die zij mooi vinden.
      Van eigen gewin is uiteraard ook al geen sprake.

      Op wie ben jij eigenlijk woedender, op Kaag of op de VPRO? Of is het meer een ongerichte woede, woede als levenshouding zeg maar?

     8. Meriadoc Brandebok

      Nee hoor, het gaat wel degelijk ergens over, Beukman. In de eerste plaats heeft Kaag de documentaire tot een propagandafilm gemaakt. En alsof dat niet erg genoeg was heeft zij iedereen misleid. Zelfs Slob wist niet dat er sprake was van beïnvloeding (omdat hij door de VPRO onjuist was geïnformeerd en door Kaag – opzettelijk – niet was ingelicht).

      En door dit schandaal is haar positie in de formatie sterk verzwakt.

  2. Cootje

   Wel als Arabische pispaal , misschien met een kort rokje op de voorste boot , met Sidney Smeets naast haar

 13. Gebande K0K

  Kan niet wachten op het DDS FILMPJEvoor vandaag.
  Waarover zal MvdG zijn licht laten schijnen?
  Forumland, Wilders of toch weer Kaag?

  1. Cootje

   Natuurlijk KAAG die storm gaat nog niet liggen , tot de grond afzeiken dat wijf met haar bekakte stem . Een ander de schuld geven afwentelen op een ander , een ander heeft het gedaan , hoort in de rattenhol onder de grond is een teken van het afschuifsysteem de fatsoenlijke politici eigen als het te heet onder hun voeten wordt , begon al met omtzigt beweren dat ze bij die ministerraad in het buitenland zat . Takkenwijf

   1. vlekkenoplosser

    terroristen voeden met Nederlands belastinggeld, publieke gesubsidieerde tv gebruiken voor eigen gewin , anderen de maat nemen maar zelf het regeringsvliegtuig 4 X laten vliegen voor 1 bezoekje , zomaar even wat wapenfeiten van de leegzuiger al kaq .

    Een monsterlijk gedrocht met een verrot karakter !

 14. Piet Klein

  Het grote falen is enerzijds dat de VPRO onder schijn van neutraliteit een promotiedocu op de buis brengt. Het grote falen is anderzijds dat NPO en veel omroepen de indruk wekken dat ze neutraal zijn maar feitelijk net zoals media als NRC, VK etc. een duidelijke politieke voorkeur hebben. In het verleden was dit klip en klaar. De omroepen waren gelieerd aan de zuilen in de maatschappij. Nu is tot en met de NPO willens en wetens cryptisch politiek gekleurd bezig. Er past maar één actie van Slob en dat is het naar huis sturen van de top van de NPO. Verder moet explicieter worden dat de NPO neutraal is en zouden medewerkers geselecteerd moeten worden op geen binding met politieke partijen. Medewerkers zouden met name toeschouwers moeten willen zijn en zouden een representatief beeld moeten geven van wat er leeft in de maatschappij leeft. Dat zou moeten beteken dat alle politiek partijen, misschien naar rato van het aantal zetels in de NPO media zoals bijvoorbeeld Nieuwsuur in beeld moeten zijn waarbij het de journalisten vooral moet gaan om het ruimte geven aan de opinie van de partijen. Of Slob voldoende sterk is om dit te bewerkstelligen is zeer de vraag want zowel VVD als D66 hebben massief ingezet op het beïnvloeden van de media. De PvdA had een sterke positie in medialand maar mogelijk zijn het aan het verliezen aan VVD en D66. Bakken belastinggeld worden gespendeerd om vanuit de overheid de media te beïnvloeden. Van Slob en CU-er zou je de onafhankelijkheid kunnen verwachten dat hij doet wat hij zou moeten doen en direct de top van NPO naar huis sturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.