Eensgezinde CDA-top tegen Pieter Omtzigt: nee hoor, sponsoren bepalen niet de koers van de partij

Zowel CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra als partijvoorzitter Marnix van Rij ontkennen de aantijging van Pieter Omtzigt dat de politieke koers van de christendemocraten bepaald zou worden door sponsoren die de campagnekas van de partij vullen. De beschuldiging was terug te lezen in het lijvige document dat Omtzigt schreef als evaluatie van de verkiezingscampagne.

Hoeksta en Van Rij spreken het tegen. Die laatste verklaarde op NPO Radio 1 dat het CDA altijd alle regels gerespecteerd heeft, en er ter zijner tijd uitleg zal worden afgelegd over de politieke giften: “De verantwoording daarover zal in de jaarrekening 2021 plaatsvinden zoals dat ook moet.”

Vlak voor het begin van de ministerraad liet ook Hoekstra weten dat je geen miljonair hoeft te zijn om het CDA-beleid te beïnvloeden, maar slechts partijlid: “Er is maar één groep die gaat over het CDA en dat zijn de leden.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    Toch een gedurfde uitspraak van CDA-fractievoorzitter Wopke H. en dat zonder te lachen en zonder met de ogen te knipperen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.