Experts vrezen voor komst van meer Syriëgangers: ‘Het is in de lijn der verwachting’

Zaterdag heeft Nederland voor het eerst een ISIS-vrouw opgehaald uit Syrië, de gevolgen van deze actie kunnen nadelig uitvallen voor ons land. Juridische experts menen dat het hek van de dam is: “Aan gelijke gevallen kunnen immers gelijke rechten worden ontleend.” Het zou goed kunnen dat de Staat meer Syriëgangers naar Nederland haalt om ze te berechten. 

PVV-leider Geert Wilders zag gisteren de bui al hangen toen het nieuws bekend werd gemaakt dat er een ISIS-bruid naar Nederland werd gehaald. Volgens de politicus is het onaanvaardbaar dat we “de vijand” zo maar naar Nederland laten komen.

De Telegraaf heeft gesproken met enkele juridische experts en zij komen alvast met vervelend nieuws aan. Nu de eerste ISIS-vrouw naar Nederland is gehaald, is het niet ondenkbaar dat ook geharde ISIS-strijders naar Nederland worden teruggehaald om hier berecht te worden.

“Zeker als de overheid hier al uitvoering aan geeft, door deze vrouw actief terug te halen naar Nederland. Het is dan in de lijn der verwachting dat bij andere gevallen eenzelfde keuze wordt gemaakt. Aan gelijke gevallen kunnen immers gelijke rechten worden ontleend.”, aldus strafrechtadvocaat Richard Korver.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Normaal gesproken zouden deze mensen in eigen land, oftewel ons land dus, moeten worden berecht. Nu de eerste daadwerkelijke Syriëganger is teruggehaald, zal dit mogelijk een kettingreactie in gang zetten. Demissionair ministers Kaag en Grapperhaus hebben aankomende week flink wat verantwoording af te leggen, want het heimelijk terugbrengen van een ISIS-vrouw is natuurlijk volstrekt absurd. Vooral omdat niemand op de hoogte was gesteld. De golf van kritiek die gisteren is ontstaan is dan ook meer dan terecht. Dit soort gebrek aan transparantie lijkt kenmerkend te zijn voor het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Edjan

  citaat: “… is het niet ondenkbaar dat ook geharde ISIS-strijders naar Nederland worden teruggehaald om hier berecht te worden.” einde citaat.

  … en dan krijgen ze hier een mooi strafje, een inburgeringscursusje en dan worden ze losgelaten in de maatschappij.

 2. Promeush

  Wij kunnen weer belasting betalen, advocaat, gevangenis, ww uitkering,huis etc.
  Ik snap werkelijk niet waarom Nederland het Nederlandse paspoort niet heeft ingetrokken. Snel doen voor alle andere Syriergangers.

 3. Drostemannetje

  D666 met Kaag voorop vinden dit allemaal prima. Hoe meer islam naar Nederland hoe beter. Kort door de bocht is D666 de partij die Nederland wil opheffen in een groot Islamitisch Europa.

  1. Aborifa

   Mw. Al Qaq zit vast aan de lange arm van ISIS.

  2. Marija

   Dat is niet eens kort door de bocht, maargewoon de waarheid.

 4. Monty

  ”PVV-leider Geert Wilders zag gisteren de bui al hangen”

  Maar wat gaat Wilders hieraan doen? Blijft het alleen bij benoemen en achteraf zeggen zie je wel dat ik gelijk had.

  Hoeveel IS strijder zijn ons land al binnen gedrongen met de talloze vluchtelingen. Hier hoor je Wilders ook niet meer over.
  Ondanks de vele aanslagen die zij de afgelopen jaren hebben gepleegd in ons land.

  Nu ruikt hij weer een kans.

  Neemt trouwens niet weg dat ze het IS-Bruidje beter bij haar geloofsgenoten hadden kunnen laten.

  1. Mark Auel

   ‘Neemt trouwens niet weg dat ze het IS-Bruidje beter bij haar geloofsgenoten hadden kunnen laten.’

   Wat zeik je dan over Wilders achterlijke kankermongool?

   1. Emile Takma

    “Achterlijke kankermongool”

    Mark zit weer enorm goed in zijn vel.

    😄

    1. Mistgabel

     De VS en de EU hebben daar vieze spelletjes gespeeld.

     De leugenfabriek MSM heeft het Nederlandse volk over Syrie verder voorgelogen.

     Hoe dom moet je zijn om een media, die jarenlang bewezen leugens heeft verspreid over andere oorlogen zoals Irak, Libië en Afghanistan, simpelweg weer te geloven met eenzelfde verhaal van een dictator ergens in een ver land die zijn eigen bevolking vermoordt en daarmee een gevaar is voor de hele wereldgemeenschap.

  2. Vrijedenkert

   Afkeurend reageren en protesteren tegen diegene die al zijn teruggekeerd is zinloos!
   Hun Nederlanderschap is niet afgenomen en bij terugkeer/terugname wordt hun Nederlanderschap in principe herbevestigd en geen D666-rechter zal dan nog akkoord gaan met opnieuw afnemen nationaliteit en uitzetten…
   Daarom protesteren o.a. Wilders en andere vanaf begin alleen tegen gevallen die nog gaan terugkeren en voornemens daarvoor.

   1. Vrijedenkert

    P.S. Oftewel, net zoals alle andere gevallen van immigratie! Wat eenmaal binnen is legaal of illegaal gaat nooit meer weg…

 5. jhak

  Woestijn schorpioenen horen tenslotte in de woestijn en die hebben we hier niet.
  Trouwens volgens Ouwehand moeten dieren in vrijheid kunnen leven en dus ook ongedierte.
  Lekker daar laten.

 6. CZ

  Waarom vrezen? Het is logisch!

 7. HD

  Als die zieke moslimterroristen hier is ons land iets uithalen, zijn die landverraders van een Grapperhaus en die Palestijnse Kaag verantwoordelijk.
  Kunnen dan wel weer een stille tocht organiseren.
  Beste is die terroristen laten verdwijnen met familie en al.
  Wil je vrede bereid je dan voor op een oorlog, want dat gaat het worden.

  1. Wally

   Kaag WIL een islamstaat hier. Dat mens is stapelgek!

   1. CZ

    Ze is niet voor niets getrouwd met een palestijnse moslim.

 8. Vrijedenkert

  Overtuigde religieuze fanatici zullen nooit hun denkbeelden opgeven of zich aanpassen!
  Bekijk het als b.v. de Moslimbroederschap:
  In sommige landen heeft deze organisatie geweld afgezworen maar in andere landen niet, leden in andere landen hoeven zich niet aan die belofte te houden en zijn dus vrij om te doen wat nodig is en je kan heel eenvoudig de wereld rondreizen en de organisatie heeft geduld een plan om binnen honderd jaar bepaalde doelstellingen te halen!
  Lukt dat niet nemen ze gewoon meer tijd…

 9. Appelstroop

  Deze mensen verdienen niets anders dan datgene wat zij anderen hebben aangedaan. Nederland is gek als ze deze varkens terug halen.

 10. Wally

  En dit soort idioten bezit ook altijd wapens…. je zou toch bijna denken dat die partijen het expres doen. Nou ja, van een paar weten we dat zeker, die willen o zo graag een islamitisch land met de strengste leer hier vestigen. En daarna gaan al die linkse tutjes ineens om zich heen kijken en blèren dat ze dit niet wilden heur….

  1. CZ

   Een aardje naar al-Qaq’s vaartje.

 11. 56RdK

  De jeugdzorg kan het niet meer aan, vooral dankzij de overvloed van de allochtone jeugd. Wachtlijsten van jaren voordat er een behandeling kan plaatsvinden.

  Maar de linkse deugschlemielen, zoals dat ombudswijf Kalverboer hebben hun zin.
  Totaal verknipt addergebroed wordt naar Nederland gehaald en uiteraard ondergebracht bij een islamitisch pleeggezin. Om het over de teruggehaalde IS-heks maar niet te reppen.

  Want islam is vrede, tolerant en respect, hé!
  Zo is op Twitter te zien hoe een hier opgegroeid islamistisch stuk jong vuilnis op de Dam een Israëlische vlag bespuugt. Onder goedkeurend oog van twee van zijn hoofddoekmokkels.

 12. A-BBa

  Geachte @redactie: zouden jullie misschien jullie smeekbede naar geld onderaan de artikelen kunnen zetten i.p.v. er middenin?

 13. yellow thread street

  Wat zal dit akkefietje alleen al gekost hebben om deze mevrouw met haar kinderen opgehaald te hebben.
  Met het vliegtuig en met hoeveel mensen.
  Gestoord, deze types passen niet in nederland, hun roots zullen ze nooit verloochenen en waar sluiten ze zich op termijn weer bij aan.
  Waarschijnlijk zullen ze achteraan moeten sluiten op de wachtlijst voor een woning, lijkt mij wel zo eerlijk.
  En de vele kinderen, de meesten zullen ook de genen van hun pa hebben en zich ontplooien als criminelen.
  Een schande dat dit mogelijk is, dit moet stoppen, onze veiligheid komt steeds verder in het geding.

 14. goedisfout

  De foute vrouw welke nu toevallig minister van buitenlandse zaken is weet niet wat “demissionair” betekent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.