vlcsnap 2021 06 03 11h21m56s813

Van der Plas (BBB) hekelt bevoordeling Randstad: 'Oost-Nederland de kruimels, anderen krijgen helemaal niks'

Geen categoriejun 06 2021, 12:30
BBB-politica Caroline van der Plas is niet te spreken over het nieuws dat het platteland praktisch wordt overgeslagen bij een landelijke geldinjectie door het Groeifonds van de Rijksoverheid. In Nederland hebben we al langer te maken met een ongezonde obsessie voor de Randstad, maar nu de geldpotjes weer geleegd worden wordt het pijnlijk duidelijk dat sommige regio's in Nederland compleet worden vergeten. Typisch voor de Nederlandse politiek, aldus de BBB-leider.
Het Nationaal Groeifonds mag weer een geldinjectie doen in de lokale economie. Het fonds is ooit in het leven geroepen om te investeren in projecten die onze economie versterken op de lange termijn. Echter gaat het merendeel van het geld naar de Randstad, de rest van Nederland wordt simpelweg vergeten.
Dit nieuws is niet in goede aarde gevallen bij Van der Plas. Ze hekelt het feit dat politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne de mond vol hebben over Randstad-centrisme en het vergeten platteland in Nederland. Maar nu de verkiezingen over zijn hoor je nauwelijks nog een partij dit probleem aankaarten.
https://twitter.com/lientje1967/status/1401158062396878854?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Doordat bepaalde regio's keer op keer subsidies mislopen, of omdat gewoon alle potjes worden uitgegeven binnen de Randstad, ontstaat er een steeds grotere afstand tussen Den Haag en het platteland. Gelukkig heeft de Tweede Kamer nu de partij BBB erbij. Een partij die gevestigde macht wél op haar vingers durft te tikken én daardoor opkomt voor de belangen van provincies die niet in Randstad liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten