shutterstock 1401389120

Experts vrezen voor komst van meer Syriëgangers: 'Het is in de lijn der verwachting'

Geen categoriejun 06 2021, 11:15
Zaterdag heeft Nederland voor het eerst een ISIS-vrouw opgehaald uit Syrië, de gevolgen van deze actie kunnen nadelig uitvallen voor ons land. Juridische experts menen dat het hek van de dam is: "Aan gelijke gevallen kunnen immers gelijke rechten worden ontleend." Het zou goed kunnen dat de Staat meer Syriëgangers naar Nederland haalt om ze te berechten.
PVV-leider Geert Wilders zag gisteren de bui al hangen toen het nieuws bekend werd gemaakt dat er een ISIS-bruid naar Nederland werd gehaald. Volgens de politicus is het onaanvaardbaar dat we "de vijand" zo maar naar Nederland laten komen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1401085720887009281?ref_src=twsrc%5Etfw
De Telegraaf heeft gesproken met enkele juridische experts en zij komen alvast met vervelend nieuws aan. Nu de eerste ISIS-vrouw naar Nederland is gehaald, is het niet ondenkbaar dat ook geharde ISIS-strijders naar Nederland worden teruggehaald om hier berecht te worden.
"Zeker als de overheid hier al uitvoering aan geeft, door deze vrouw actief terug te halen naar Nederland. Het is dan in de lijn der verwachting dat bij andere gevallen eenzelfde keuze wordt gemaakt. Aan gelijke gevallen kunnen immers gelijke rechten worden ontleend.", aldus strafrechtadvocaat Richard Korver.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Normaal gesproken zouden deze mensen in eigen land, oftewel ons land dus, moeten worden berecht. Nu de eerste daadwerkelijke Syriëganger is teruggehaald, zal dit mogelijk een kettingreactie in gang zetten. Demissionair ministers Kaag en Grapperhaus hebben aankomende week flink wat verantwoording af te leggen, want het heimelijk terugbrengen van een ISIS-vrouw is natuurlijk volstrekt absurd. Vooral omdat niemand op de hoogte was gesteld. De golf van kritiek die gisteren is ontstaan is dan ook meer dan terecht. Dit soort gebrek aan transparantie lijkt kenmerkend te zijn voor het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten