Prominente microbioloog wil onderzoek naar lab-theorie corona: 'Verontrustende informatie'

Prominente microbioloog wil onderzoek naar lab-theorie corona: 'Verontrustende informatie'

Take Photo / Shutterstock.com

Hoogleraar microbiologie Peter Palese zette zijn handtekening vorig jaar onder een brief in The Lancet waarin de vloer werd aangeveegd met de theorie dat het coronavirus weleens afkomstig kon zijn uit het laboratorium in Wuhan, China. Dat zou allemaal onzin zijn, niet mogelijk, belachelijk.

Maar nu heeft Palese laten weten dat hij zijn handen aftrekt van die brief. Nieuwe "verontrustende informatie" heeft zijn geloof in een natuurlijke origine van het virus ondermijnd, aldus de hoogleraar afgelopen vrijdag.

In de eerder genoemde brief stelde Palese samen met 26 andere experts dat lab-theorieën "complottheorieën" van wappies waren. Maar nu geeft hij toe dat het achteraf gezien wel degelijk een mogelijkheid is. "Ik denk dat een grondig onderzoek naar de origine van Covid-19 nodig is," aldus Palese. "Veel verontrustende informatie is naar boven gekomen sinds ik die brief heb ondertekend. Ik wil antwoorden zien, op alle vragen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties