Faalhaas-staatssecretaris Van Huffelen wil na maanden gepruts tóch “andere aanpak” afwikkeling toeslagenaffaire

Bij D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen is ineens een lichtje gaan branden: de huidige ‘hersteloperatie’ voor gedupeerde toeslagenouders moet snel veranderen. Al maandenlang weet Nederland dat de gedupeerden in veel gevallen nog in onzekerheid leven en nú pas erkent de staatssecretaris dat een andere aanpak misschien wel handig is. Het is gewoon schandalig om dit nu pas te erkennen. 

Nadat vele ouders in de toeslagenaffaire jarenlang zijn gepest en gediscrimineerd door de Belastingdienst en het kabinet diep door het stof is gegaan lijkt er tot op heden niet al te veel te veranderen voor ze. De radicale omslag – ook wel bekend als de ‘nieuwe bestuurscultuur’ – is er nooit gekomen. De politiek eindverantwoordelijken zijn niet afgetreden. Schadevergoedingen laten maar op zich wachten, en al langer zijn er signalen dat het huidige systeem van uitbetalingen gewoon niet erg goed werkt. Daarbovenop verloopt het onderzoek naar andere mensen die mogelijk ten onrechte op een zwarte lijst ook niet erg vlotjes.

RTL Nieuws komt met treurig nieuws: waar Alexandra van Huffelen vorig najaar nog riep dat eind dit jaar meer dan 8000 gedupeerden geholpen zouden zijn met een beoordeling staat de teller volgende maand waarschijnlijk pas op 2300 – dat is 1200 minder dan gepland. Oftewel dit is het zoveelste voorbeeld waaruit blijkt wat voor een incompetente overheid wij wel niet hebben, en dan zeker wat betreft de Belastingdienst.

Nu we enkele maanden verder zijn realiseert de D66-bestuurder zich pas dat de huidige aanpak een grote flop is. Wat natuurlijk een grote klap in het gezicht is van al die gedupeerden. Zij hadden uiteraard gehoopt deze ellende zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten, maar met al die oplopende vertragingen kan het nog wel een tijdje gaan duren. Ondertussen maakt men zich bij de overheid zorgen om honderdduizenden mensen die hun belastingaangifte alsnog kunnen aanvechten omdat ze op een zwarte lijst staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Belastingdienst heeft er door mismanagement één grote zooi van gemaakt en doordat we nog steeds zitten opgescheept met een uiterst incompetent kabinet stapelen de problemen zich in rap tempo op. Wat voor veel mensen slecht nieuws is, maar voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire gewoonweg rampzalig. Ondertussen moeten we niet verwachten dat een volgend kabinet het beter gaat doen. We stevenen af op een kabinet-Rutte IV. Dus nog méér van hetzelfde. Wat een schande voor iedereen die zo zwaar gedupeerd is door de mannen en vrouwen van Alexandra van Huffelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Stopperspil

  Heb er zo genoeg van, dat gejammer over de kinderopvangtoeslag. De betrokken ouders zouden allemaal 30.000 euro compensatie krijgen. Kan me herinneren dat nota bene de man die zo gevochten heeft voor de ouders, Pieter Omtzigt, heeft gezegd dat hij dat een slecht idee vond omdat hij ouders kent die een paar honderd euro schade hadden en dus onterecht zouden profiteren van de regeling. Dit neemt niet weg dat mensen die echt zwaar gedupeerd zijn geholpen moeten worden. Maar laat de belastingdienst in ieder geval de tijd om alle gevallen grondig te onderzoeken.

  1. ikweetwatikwil

   30.000 Euro voor de betrokken ouders is ook wel veel. Er moet inderdaad veel uitgezocht worden.
   Laten we niet vergeten dat er ook misbruik gemaakt is van de kinderopvang en niet een klein beetje.

 2. nexit nu aub

  nog zo een incompetente linkse rakker uit het partijkartel

 3. 56RdK

  “De Belastingdienst heeft er door mismanagement één grote zooi van gemaakt”
  Deze dienst wordt aangestuurd c.q. krijgt opdrachten van politiek Den Haag, lees Rutte c.s.
  Ten tweede is (en wordt) er op grote schaal vastgesteld gefraudeerd met toeslagen en uitkeringen, jarenlang! Maar in deze tijd vol woke-waanzin zijn daders opeens slachtoffers en worden ze, zachtjes gezegd, uitermate rijkelijk en vaak ten onrechte bedeeld. Ook hun kinderen!
  Conform politieke besluitvorming vanuit Den Haag.

  Dus waar is nu het mismanagement?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.