FVD haalt verwoestend uit na windmolenuitspraak RvS: ‘Kartelpartijen luisteren nooit naar burgers, wél naar Europa! Dus stop met bouwen’

Forum voor Democratie kijkt met gemixte gevoelens naar de uitspraak van de Raad van State. Naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof heeft de RvS de overheid op het matje geroepen, ook zij moeten zich aan alle geldende regels houden omtrent de bouw van windturbines. Als men in Nederland referenda had gehad, dan was de windmolenidioterie al veel eerder aan banden gelegd, aldus de kritische politieke partij. 

De Raad van State heeft de overheid een veeg uit de pan gegeven: de overheid houdt zich niet aan de juiste én Europees geldende milieubeoordelingen. Er wordt in ons land bij de aanleg niet goed genoeg gekeken naar de gevolgen van geluidsoverlast en de impact op de natuur bij de plaatsing van windmolens. Al jaren klagen burgers én natuurclubs over de megalomane windparken. Werd er ooit geluisterd? Nee, natuurlijk niet.

Forum hekelt het feit dat kartelpartijen zoals VVD, CDA en D66 altijd buigen voor Europees recht, maar nooit naar de eigen bevolking luisteren. Het voordeel van de RvS-uitspraak is nu wel dat de kans groot is dat overheid enkele megalomane projecten gaat stilzetten.

Ons kabinet voert altijd braaf uit wat men in Brussel opdraagt. Dus dat betekent, in dit geval, wat betreft de windparken goed nieuws. Eindelijk gaat men wél voldoen aan betere normen. Toch kaart Forum een belangrijk en kritiek punt aan. Als burgers een machtiger instrument hadden, zoals een referendum, dan hadden we niet jaren hoeven te wachten op de uitspraak van een of andere Europese rechter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kritiek op deze mega windturbines of parken is niet nieuw. Al jaren verzetten groepen en clubs zich tegen de komst van enkele gigantische projecten. Tot op heden met weinig succes, het kan de overheid in veel gevallen geen moer schelen wat de bevolking vindt. Voor bezorgde burgers is deze RvS-uitspraak mooi, maar het had veel leed kunnen voorkomen als Nederland een referendum-stelsel kende. Nu wordt de burger nog te vaak genegeerd én buigt onze overheid te vaak en te gemakkelijk voor de wensen van Brussel. Burgers hebben simpelweg geen corrigerend instrument om zelf de overheid op het matje te roepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Michael M

  Kap nou eens met die windmolens. Zet 1 kerncentrale neer dat gelijk staat aan 100000 windmolens. Ten eerste verknal je er alles mee. Zelfs miljoenen insecten worden doodgeslagen door die grote windmolen monsters. Het zijn wel de bijtjes welke de bloemen vruchtbaar maken en er voor zorgen dat u nog honing op uw bord krijgt of nog een appel of peer kunt eten. Zonder deze nuttige diertjes is het afgelopen met ons voedsel.

  1. Emile Takma

   Welke aanvullende CO2-heffing bedoel je, Poeperdje?

   Ik zou er voor zijn, begrijp me goed, maar in Nederland kennen we die niet.

   1. vlekkenoplosser

    ga kijken hoec de belastingen zijn oipgebouwd domme strónt vlé®k ! Dan kakel je niet ongehinderd uit je domme nek strónt vlé®k

    kijk weer even op je jaarrekening strónt vlé®k

    Wat zijn overheidshefffingen ? blablablabla gevolgd door De overheidheffing “ODE”staat op uw energierekening om de investering in duurzame energie te stimuleren ”

    Wat ben je een onwetend dom varken strónt vlé®k

    1. Emile Takma

     Je stelt veel vragen, Poeperd, maar ik gaf je al de informatie. Zo ingewikkeld is het toch niet mijn link te lezen?

     1. vlekkenoplosser

      de rekening bestaat voor 41 % uit belastingen , wat wil je niet begrijpen strónt vlé®k ?

     2. Rood

      FTO Van Velenamen

  2. Emile Takma

   Leuk ideetje, Michel maar er is één klein bezwaar: het is praktisch niet mogelijk.

   😎

   1. vlekkenoplosser

    het is praktisch en technisch mogelijk strónt vlé®k zoals al meermaals vast gesteld domme jongen

 2. vlekkenoplosser

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

 3. leukeditter

  wat heeft Baudet toch gelijk altijd..nederland eerst en EU de poedelprijs

 4. AS210854

  Alleen als ze de Nederlandse autorijders een poot uit kunnen trekken met de BPM, luisteren ze niet naar Brussel. 🤮🤮🤮🤮🤮

  1. vlekkenoplosser

   of de aanvullende CO2 heffing dan wel de accijnzen aan de pomp

   1. Emile Takma

    Welke aanvullende CO2-heffing bedoel je, Poeperdje?

    Ik zou er voor zijn, begrijp me goed, maar in Nederland kennen we die niet.

    1. Rood

     FTO Van Velenamen.

    2. vlekkenoplosser

     ook deze belasting kent de strónt vlé®k niet !!

     geweldig 🤣😂🤣😂🤣😂

     de onwetende strónt vlé®k

     h**ps://www.anwb.nl/auto/autobelastingen/bpm

     bestaat niet in Nederland zegt de onwetende , het staat er echt , quote Ik zou er voor zijn, begrijp me goed, maar in Nederland kennen we die niet. end hahahaha wat ben je een sukkeltje

     1. Jack Flash

      Misschien betaalt zijn moeder de rekeningen vlekkenoplosser.

     2. vlekkenoplosser

      het is toch ongehoord hoe zo een onwetende strónt vlé®k dagelijks probeert iedereen de maat te nemen terwijl de strónt vlé®k inhoudelijk op geen enkel dossier kennis heeft van de inhoud.

      Wat moet je nou met zo een miesgasser ?

 5. Heras

  260 biomassacentrales. Daar komt de grootste van fattenval bij. Hele zonneparken, Datacentra, windmolens in natuurgebieden. Allemaal gebouwd van ons belastinggeld. We protesteren, maar niemand helpt. Politie, advocaten rechters: allemaal in dienst van de overheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.