Geert Wilders gaat lós na niet vervolgen Zwarte Piet-dreiger Akwasi: “Het OM is door en door corrupt!”

PVV-leider Geert Wilders vindt het totaal onacceptabel dat het Openbaar Ministerie heeft besloten om Zwarte Piet-hater Akwasi niet te vervolgen, terwijl hij heel duidelijk heel dreigende uitlatingen heeft gedaan. “Het OM,” laat Wilders weten, is simpelweg “door en door corrupt!” Dát verklaart waarom hij wél vervolgd wordt, maar een culturele terrorist als Akwasi niet.

Vandaag werd bekend dat het Openbaar Ministerie Zwarte Piet-dreiger Akwasi niet gaat vervolgen. Blijkbaar mag je in ons land dus gewoon zeggen dat je een Zwarte Piet gaat “knallen.” En: “Kan iemand sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg €500 op z’n hoofd.”

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Dat zijn uitspraken die Akwasi gedaan heeft. Een kind begrijpt nog dat dit niet alleen dreigementen zijn, maar ook behoorlijk strijdig met de wet.

Nou ja, een kind wel. Maar het OM niet. Want Akwasi mag doen wat hij wil. De man is blijkbaar onaantastbaar. Nou ja, zegt het OM, twee tweets waarin hij dit soort hatelijkheden deelde zijn mogelijk wél strafbaar, maar ja, die vindt het OM wat te lang geleden geplaatst. Dus ja. Door het oog van de naald, en zo.

Dat is vreselijke nieuws: vreselijk voor iedereen die de wet serieus neemt, die ons cultureel erfgoed wil beschermen, en die denkt dat de wet er met reden is. Natuurlijk niet vreselijk voor Akwasi. Want die heeft precies wat hij wilde.

Geert Wilders heeft dan ook volkomen terecht woedend gereageerd. De PVV’er is losgegaan op Twitter. “Het OM is door en door corrupt,” oordeelt hij volstrekt juist in een tweet die hij kort na bekendmaking van dit walgelijke nieuws online zette.

Heet je Akwasi en wil je Sinterklaas van de boot schieten en Zwarte Piet neerknallen,” gaat hij verder, “dan vindt het OM dan prima, maar heet je Wilders en stel je een vraag over Marokkanen dan ben je de klos.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En daar valt eigenlijk helemaal niets op aan te merken, want dat is precies wat er hier aan de hand is. Zogenaamde toppunten van integratie en diversiteit zoals Akwasi mogen alles zeggen, maar rechtse politici als Wilders hebben binnen een mum van tijd al Justitie achter zich aan. Misselijkmakend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Stanly2000

  Ik had al weinig vertrouwen in het OM. Het is nu zeker niet minder geworden.

  1. Stanly2000

   minder=meer

  2. Drostemannetje

   Had ook niet anders verwacht. Links is oke. Rechts is fout, zie Halsema, blokkeerfriezen, etc, etc.

 2. Aborifa

  De Opperste Rechter zal oordelen Die is objectief en zal A. veroordelen. Gaat rechtstreeks de hel in. Kan nog wel even duren hoewel de meeste rappers niet lang leven.

  1. september

   Al die aanhangers van de Islam denken dat ze na hun dood in het hiernamaals 70 maagden tegen komen.

   1. Aborifa

    Ze mogen er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet.
    In het moslim-hiernamaals wordt niet geneukt, dat hebben ze op aarde al genoeg gedaan.

 3. Cootje

  Minder minder is dodelijker , vol is vol is duidelijker , maar de gekleurde politiek is voor donker zwart , die kleuren die de artiesten van opsporing verzocht ook hebben , die kleuren die al twee eeuwen hun hand op houden en zeggen dat hun moeder een slaaf was uit de goede VOC tijd , toen die lui nog werkte al was het onder dwang . Maar opsporing verzocht heeft wekelijks andere artiesten zo burgemeester van Amsterdam met een button 1873 is toch geen gezicht burgemeester van zo kleine gemeenschap die alleen huiliehuilie kan

 4. Cootje

  De naam bananen republiek waardig

 5. Cootje

  Hebben we al ruim 10 jaar een l..u,.l gaaaaaaaf land

 6. Cootje

  Als je mensen die leven onder een palmboom een vinger geeft ben je in een minimum van tijd je haren en je gouden tanden kwijt ,

  1. NO8DO

   Als je mensen een vinger geeft ben je in een minimum van tijd je gouden tanden kwijt.

   Daarom: Hand voor je mond als je geeuwt of gaapt.

 7. usb3.0

  Hét levende bewijs dat Wilders weer gelijk heeft en iedereen kan het zien, de enige hier die dit fijn vindt hier is lülhannes tamil zuigdruif takelstra

  1. Aborifa

   Nederland is ondanks alles wat er fout gaat een fijn land om te leven.
   Jammer dat er figuren zijn als Takma die blindelings achter de rode vlag aan lopen. Maar Takma meent het goed.Hij weet niet beter.

   1. usb3.0

    “Maar Takma meent het goed”

    Nee hoor, dat meent tamil takelstraf helemaal niet goed, tamil is een zuigdruif eerste klas, een psychopathische leugenaar met een haat tegen Wilders/Nederland..

    1. Aborifa

     Wees maar gerust mijn kind.
     Tak is een goede vrind.
     Want al is hij zwart als roet,
     Hij meent het toch goed.

     1. september

      Dat is een mooi gedicht.En wat die Takma betrefr die veranderd toch nooit.

 8. Winfrida

  Waarom doen de linkse partijen altijd voorkomen alsof zij het gelijk aan hun zijde hebben? Dat altijd wijzende vingertje naar de rechtse partijen. Het zijn wel Nederlanders waar je het over hebt, kom nou eens voor de Nederlanders op.

  1. Gebande K0K

   Misschien vertegenwoordigen de partijen die u onder links verstaat, wel 80% van de Nederlanders. En daar komen ze zeker voor op.

   1. Winfrida

    @Gebande K0K

    Onze Zwarte Piet wordt keihard aangepakt. Nog even en onze christelijke feestdagen zullen verdwijnen. Evenals als de grenzen en heel veel geld, dankzij de EU. Dat heet macht!

    1. Gebande K0K

     Onze Zwarte Piet wordt keihard aangepakt.

     Het sprookjesfiguur Zwarte Piet is niemands eigendom, slechts een verhaaltje/pressiemiddel voor kinderen tot 8/9 jaar.
     Mocht u in deze leeftijdsgroep vallen, mijn excuses voor de teleurstelling dat hij niet bestaat.

     Betreffende christelijke feestdagen weet 90% niet wat er met Pasen, Pinksteren, Allerheiligen of Allerzielen wordt herdacht.
     Dus laat die schijnheiligheid maar achterwegen.
     Mocht het u om de vrije dagen gaan, zeg dat dan gewoon.

     1. Winfrida

      @Gebande K0K

      Ooh, dan kan Zwarte Piet blijven. Geen bezwaar dus. Ik ben christelijk opgevoed en het gaat mij niet om de vrije dagen, absoluut niet. Maar zij horen bij Nederland, ons land. Maak je borst maar nat, de islam neemt ons wel over.

     2. hetfietsmenneke

      Ik weet niet onder welke steen jij vandaan komt gekropen, maar jouw beeld van Nederland is wel heel erg vreemd. Kruip maar snel terug, dan hoef je de normale mensen niet meer lastig te vallen met je onzinnig gebrabbel.

 9. HD

  Ik zeg je, ben je in Nederland blank, hetero en rechts, heb je echt een probleem.

  1. september

   Ik ben Met pensioen dus heb echt geen problemen hier

  2. Gebande K0K

   heb je echt een probleem.

   Dat heeft u zeker.
   PVV haalt de SP links in.
   FvD heeft last van zichzelf.
   Alle andere partijen zijn in uw ogen links.

   Waar kunt u nog met uw rechtse gevoel terecht?

   1. nexit nu aub

    nergens is sympathie voor rechtse politiek micro zwetscockje , rechts politiek bestaat niet in Nederland domme jongen !

 10. Emile Takma

  Van corruptie zou sprake zijn als het OM, dan wel funtionarissen binnen het OM, zich met deze uitspraak persoonlijk zouden verrijken of anderszins zouden bevoordelen.

  Daarvan is, voor zover is na te gaan, geen sprake en die bewering mist ook logica.

  Onzin dus. Wilders zwetst maar wat.

  1. Oepsie

   ”Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt teneinde zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst.”

   Past in het verhaal van Wilders . Domme speklap! Hij wordt als wederdienst in opdracht van landverraders vervolgd en ik ga er gevoeglijk van uit, dat jij het überhaupt niet kan begrijpen en wil begrijpen daar heb je een aantal IQ puntjes te weinig voor. Afgekeurd vlees, gooi je nu eenmaal in de vuilnisbak en zit niet de gehele dag 24/7 op een of ander gratis forum.

  2. nexit nu aub

   corruptie is ook niet optreden tegen strafbare feiten waar je positief tegen over staat strónt vlé®k

   je gewauwel is wederom ongelofelijk dom gezwets domme jongen.

 11. staleo

  Ik vraag mij af welke agenda onze regering eigenlijk heeft.
  Als ze zo verder gaan is het blanke ras straks onderdanig aan de rest van de wereld, en deze zullen daar dan ook flink gebruik(misbruik) van maken.
  Wilders heeft gewoon gelijk, maar hij kan bij overheid totaal niets goed meer doen.
  Alle partijen die nu het eens zijn met deze regering, zijn het schuld dat onze kinderen en kleinkinderen totaal geen leven of toekomst meer hebben.

  1. Gebande K0K

   Ik vraag mij af welke agenda onze regering eigenlijk heeft.
   Als ze zo verder gaan is het blanke ras straks onderdanig aan de rest van de wereld,

   U kent onze Nederlandse regering wereldmacht toe.
   Verwacht u serieus genomen te worden?

   1. Oepsie

    In ieder geval, nemen wij een ‘leugenkock’, absoluut niet serieus. Een man van twaalf ambachten en dertien ongelukken. En zijn leven lang al in het onrendabelen leger.

 12. Beukman

  De twee strafbare tweets zijn meer dan tien jaar oud, en verjaard als misdrijf. Typisch dat Geert het daar niet over heeft.

  Overigens zijn ze nooit iemand opgevallen als strafbaar, totdat anti-Akwasi-zeloten zich opsloten om dagen en nachten lang iedere uiting van de man te onderzoeken. Wat een pathetische figuren. Hebben die lui niks beters te doen?

  1. ikweetwatikwil

   “Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”, zei Akwasi begin juni tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam.2020

   1. Beukman

    Het OM meende dat de uitspraak strafbaar was. Het ging echter niet over van vervolging nadat Akwasi had toegezegd om er publiekelijk afstand van te nemen, wat hij inderdaad heeft gedaan.
    Daarmee is de zaak voorwaardelijk geseponeerd, en heeft het recht zijn loop gekregen. Daar is niks corrupts aan.

    1. Edjan

     De corruptie heeft zijn loop gekregen. Daar is niets rechtvaardigs aan.

     1. Beukman

      Je zal moeten uitleggen waarom de uitspraak van het OM in strijd is met het recht, Edjan. Anders betekent jouw bewering niets.

     2. nexit nu aub

      omdat hij strafbare feiten heeft gepleegd domme bukhol ! makkelijker kan ik het niet maken wel leuker

      ik wil die zwarte @@p wel op zijn gezicht trappen als ik hem ontmoet ! misschien wel afmaken ook , als hij dat mag zeggen van zwarte piet mag ik het vinden van deze racistische klapperboom Afrikaan !

      Het is dus heel simpel bukhol , het OM heeft jurisprudentie geleverd zodat ik gerust ongestraft mag vinden dat ik de klapperboom afrikaan op zijn gezichgt wil en kan trappen bukhol !

   2. Gebande K0K

    Uitspraken geplaatst op DDS en geaccepteerd door Michael van der Galien 12 juni 2021

    Ongelooflijk dat die vieze tyfush@er (Sigrid Kaag)in de regering kan zitten.

    op deze palezwijnen hóer hebben gestemd.

    wat een hulpeloze en waardeloze zak str@nt ben je toch Rukman. Je verdient die vleeshaak ten volle!

    Ik hoop dat dat vieze stinkwijf van je darmkanker krijgt en je kinderen aansteekt Rukman.

    Whatever Rukman, die larven van je mogen ook onder een betonmortelwagen komen, mij om het even.

    1. Beukman

     Sympathiek van je dat je geen uitspraken over Sylvana Simons hebt opgenomen in je beknopte bloemlezing.

    2. ikweetwatikwil

     Gunt gebande kok , bewaar je dat allemaal? Dat zijn uitlatingen die bij mij in de prullebak komen.

     1. Gebande K0K

      U vult het grijze, ronde archief met een zekere mate van selectiviteit.
      Duidelijk !

     2. nexit nu aub

      micro zwetscockje vult het grijze, ronde archief met zijn onwetendheid Duidelijk !

    3. Mark Auel

     Als het je troost biedt wil ik jou wel hetzelfde wensen hoor smerige D66 stemmende mafkees!

    4. Telos

     Binnenkort wordt de gebande weer geband. 🙂

     1. usb3.0

      Logisch

     2. nexit nu aub

      duurt lang , nog nooit inhoudelijk 1 reactie geleverd ! Wat zou het schelen als al die vlekken die enkel one liners plaatsen eraf getiefd zouden worden.

  2. nexit nu aub

   heeft bukhol een link naar de verjaringstermijn ?

   op zijn gezicht trappen die stemmingmaker

  3. usb3.0

   hypocrietje beukho*r prietpraat wat over verjaring, het feit blijft dat deze akwaksie op de dam staat te schreeuwen dat hij de eerste de beste Nederland op z’n bek trapt als deze Nederlander als zwarte piet verkleed gaat..

   1. Beukman

    Onzin.

 13. rafi

  Het OM bestaat voor, is mijn hypothese, het leeuwendeel uit van die Jacobine Vreekamp-typetjes: GL- en D’666-trutjes die vallen op negers. Als Wilders nou eens zijn huid zwart zou laten verven, i.p.v. zijn haar ‘blond’ (het is volgens mij echter grijs (geverfd)), dan heeft ie veronderstel ik zo vrijspraak.

 14. Michael M

  Bij het OM wordt met twee maten gemeten. !!!!

 15. staleo

  Gebande kok,
  Ik ken de Nederlandse regering geen wereldmacht toe, maar zie alleen wat hier en ook in veel andere landen gebeurd en geef daarop mijn verwachting voor de toekomst.
  Dat uw mening ALTIJD tegenstrijdig is met welke reactie dan ook, daar kan ikm niets aan doen.

 16. Michael M

  Laat nou geen scheet, anders roepen linkse rakkers dat het ook racisme is. Ik als gay wordt genoeg gediscrimineerd. Kijk maar in Tsjetsjenië, Iran, Hongarije nu, Ik zou zeggen tegen die laffe linkse figuren, ga daar met je spandoek en ballen heen als je het lef hebt en kom op voor de mensenrechten aldaar. Zet daar je tanden in. Maar daar staat niet eens 1 links figuur. Laf.

 17. Duckday

  Dit klopt voor geen millimeter zijn onze rechters nog te vertrouwen als je minde zecht vervolgen ze jaren maar iemand die zijn kop er af knalt doet men niks .Heeft dit te maken met discriminatie of speeld er een ***** in mee .Nee zoek eens op you tube en tik eens D**** in dan zie je alle ministers van Justitie geen aantwoord geven en kijken de andere kant op.Het vertrouwen in onze rechtstaat zakt steeds verder af men zorg voor twee deling en dat klopt niet.

 18. Bes Tolen

  Het erge is dat de belangen van de autochtone bevolking bij de politiek en overheid nauwelijks tot helemaal niet tellen. Nederland is een rot land geworden voor juist onnoemelijk veel autochtone mensen, die zich o.m. allerlei verwensingen, verwijten en discriminatie moeten laten welgevallen. Dat mag niet langer en daarom zou het goed zijn als een omvangrijke schare mensen eens rechters de veroordeling zouden vragen van ministers en staatssecretarissen, die zich bezig houden en hebben gehouden met zaken als asielzoekers en illegalen, ouderdomspensioenen en wat er zo meer valt te inventariseren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.