Pro-immigratie en klimaatwaanzin CDA-voorman Wopke Hoekstra wil ‘nieuwe leider op rechts’ zijn

Het is ronduit lachwekkend. Volgens het NRC Handelsblad wil Wopke Hoekstra graag gezien worden als “de leider van op rechts.” Ter vervanging van Mark Rutte, die natuurlijk ultralinks is en met zijn VVD dus voor een enorm gapend gat op mainstreamrechts heeft gezorgd (aldus het CDA én NRC).

Volgens het NRC Handelsblad, de krant voor gans elitair-links Nederland, heeft Wopke Hoekstra, leider van het CDA, tijdens en ook nu na de campagne een nieuwe strategie bedacht om zijn partij uiteindelijk weer iets van formidabel te maken: hij moet gezien worden als dé leider op rechts. Want, denken de CDA’ers, daar valt wat te halen voor hun partij, zeker nu Rutte overduidelijk naar links (of in mainstream termen: ‘het midden’) is geschoven (lees: gerend).

Hoekstra doet dat door rechtsere dingen te zeggen dan in het CDA-programma staan. En natuurlijk door zich vanaf dag één af te zetten tegen een mogelijke coalitie met PvdA en/of GroenLinks. Daarnaast praat hij het liefst over thema’s als veiligheid en de aanpak van drugscriminaliteit, “wil hij het minimumloon niet verhogen en het voornemen om betalen voor seks te verbieden terugdraaien.” Ha. Ja.

Hoe dan ook, voor Hoekstra heeft de verkiezingsuitslag bevestigd dat er in “het midden” (lees: centrumlinks) niets te halen valt voor het CDA, en ook niet op links (lees: “extreem-links”). Waar wel? Op rechts. “In maart volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Om te winnen, zo valt te horen rond Hoekstra, moet het rechtse electoraat weten dat ze ook bij het CDA terecht kan.”

Daarom moet het CDA wat “liberaler” worden. Of zich in ieder geval zo opstellen, publiekelijk. Want tja, de VVD is natuurlijk al langere tijd allesbehalve rechtsliberaal. Dus daar valt mogelijk iets te halen. Aldus het NRC en Hoekstra.

Klinkt allemaal hartstikke leuk, natuurlijk, alleen is er één klein probleem: het is allemaal theater. Hoekstra is net als de linkervleugel van zijn partij, de VVD, D66 en alle andere linkse partijen die ons land arm is voor het Marrakesh immigratiepact, voor een almachtige EU, voor de achterlijke klimaatwet, voor belastingverhogingen, tegen referenda… en ook nog eens tegen samenwerking met “rechts-populistische” partijen als PVV en FVD. Oh, en zoals Thierry Baudet heel handig toevoegt, het CDA vindt moderne architectuur óók nog eens helemaal prima.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kortom, het is allemaal flauwekul. Het CDA onder Hoekstra wordt niet rechts, en zelfs niet rechtser. Het CDA is een linkse partij, was een linkse partij, en zal altijd een linkse partij blijven. Mét of zonder Wopke “Judas” Hoekstra.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. RvdBe

  Wat Rutte kan kan ik ook, moet Hoekstra denken, voor de gewone rechtse mens is de keuze beperkt, dus als links georiënteerde flink rechtse taal uitslaan om je electoraat uit te breiden, als de buit eenmaal binnen is kun je je linkse gewoontes weer oppakken.

 2. Appelstroop

  Snap wel dat NRC CDA als rechtse partij wil zien, schuift alles nog meer op naar links. Dan kan de VVD zeker ook in het linkse hokje extreem-rechts. CDA is gewoon een middenpartij met wat speelruimte, zeker geen rechtse partij. En volgens mij zijn er niet veel mensen die Hoekstra mogen. Rutte is gewoon de leider op rechts (zie grote verkiezingswinst) en daar hebben ze het bij het NRC maar mee te doen, een andere serieuze optie is er niet op rechts.

 3. Drostemannetje

  Hoekstra is helemaal niks. Kartelbestuurder net als Rutte en Kaag. Oude politiek. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voordat de kiezer dat door heeft.

 4. StemPzeweg

  Hoekstra is het lelijke broertje van Rutte. Net zo corrupt, net zo vals net zo leugenachtig en net zo wereldvreemd alleen een slechte imitatie van het origineel

 5. roodkapjelusttaart

  HAHA, Wopke Hoekstra rechts, hij hoort bij diezelfde occult club en die gore WEF troep.

 6. ajamhavermans

  In de eerste plaats is Wobke Hoekstra geen leider, in de 2e plaats wat wilt hij nu met die paar zetels welke het CDA nog heeft???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.