Kamerleden pakken ‘rosé drinkende’ Thierry Baudet aan: ‘Enige wat hij doet is filmpjes knippen’

De Tweede Kamer heeft gisteren fors uitgehaald naar FVD-voorman Thierry Baudet. Toen Baudet opnieuw een debat aanvroeg dat al op de agenda stond, gaven coalitie-Kamerleden van andere partijen aan inmiddels wel een beetje genoeg te hebben van de wijze van opereren van het alle kanten uitschietende Kamerlid.

SP-Kamerlid Renske Leijten, die samen met Pieter Omtzigt de toeslagenaffaire aanhangig maakte en bekendstaat als toegewijde volksvertegenwoordiger, was het felst in haar afwijzing van de methodes van Baudet: “Het enige wat de heer Baudet doet, is een debat aanvragen, een filmpje knippen en weer rosé gaan lopen drinken.”

Daarnaast was BBB-frontvrouw Caroline van der Plas niet van plan om een debatverzoek, over een onderwerp dat ook elders behandeld kan worden, te steunen: “Op het gevaar af dat we weer als weigeraars in een filmpje van Forum komen – dat gebeurde vorige week ook, zeer kwalijk – steun ik ook nu het verzoek van de heer Baudet niet.”

Ook bij zijn oude kompaan Henk Otten heeft Baudet het voor elkaar gespeeld nog lager in de achting te geraken. Dat de FVD-voorman nu zelfs met Van der Plas in de clinch ligt, is iets wat zijn voormalige medestrijder totaal onbegrijpelijk vindt: “Welja Thierry, ga ook even lekker ruzie maken met Caroline van der Plas!”, aldus een verontwaardigde Otten: “Thierry, hier het nieuwe motto voor je smeulende FVD-puinhopen: ‘Divide Destruct Dumber.'” En, zo voegt het Eerste Kamerlid er aan toe: “In jouw geval een stuk toepasselijker dan ‘Build Back Better.’ Je hebt er echt een totale bende van gemaakt!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. maraton

  Wie heeft de deur van zijn droomeiland open laten staan zodat deze gevaarlijke clown kon ontsnappen?
  Te lang hebben hardwerkende serieuze kamerleden zijn idiote oneman show gepikt.

 2. Emile Takma

  Het politieke failliet van Baudet is inderdaad compleet.

  We Baudet de komende tijd waarschijnlijk nog zelden in de kamer zien. Hij strijkt zijn Kamersalaris op, snuift coke en drinkt rosé en maakt alleen nog filmpjes voor zijn slinkende achterban.

  Het Kamerwerk laat hij opknappen door zijn vriendjes Freek en Pepijn.

  1. Eindbaas

   Wie

  2. Emile Takma

   We = Wie.

   Dank, Eindbaas.

 3. nexit_nooit

  En morgen schrijft MvdG Baudet en trawanten weer kilometers hoog de hemel in.
  Je vraagt je af of ze die betonnen plaat van elkaar lenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.