Kijk! Caroline van der Plas (BBB) wast dierenfanaat Esther Ouwehand (PvdD) de oren: ‘2001? Dat is 20 jaar geleden!’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas zat gisteravond bij Beau om Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren van repliek te dienen. Want die partij is heel blij dat het kabinet een achterlijke dierenwet gaat uitvoeren die het bijna onmogelijk moet maken voor boeren om dieren te houden. Van der Plas is daar natuurlijk helemaal niet blij mee. Gelukkig had ze genoeg kennis van zaken om Ouwehand een lesje in oren wassen te geven.

De dierenwet is door de Kamers heen, natuurlijk, en moet nu worden uitgevoerd. Ouwehand zei daarop dat dit “niet de ambities van de PvdA zijn geweest, maar ik herhaal nog maar een keer, het was [in 2002] een kabinet met VVD erin, D66 en de Partij voor de Arbeid.” En dat werd allemaal herhaald door Gerda Verburg van het CDA, “nou, die staat toch niet bekend als een dierenrechtenactivist.”

“Maar mevrouw Ouwehand, 2001? We praten gewoon over 20 jaar geleden!” zei Van der Plas daarop. “Als je het hebt over toen in 2001, de systemen waren echt volstrekt anders. De légbatterij bestond nog. Zeugen gingen niet in groepshuisvesting, die stonden werkelijk hun hele leven. Het was een héél ander systeem.”

“U kunt steeds teruggaan naar 2001,” ging de BBB-leider verder, “maar in de tussentijd zijn er al zoveel nieuwe regels en wetten gekomen, en is de varkenshouderij en de pluimveehouderij al zoveel aangepast, je kan niet meer zeggen, ‘in 2001 is afgesproken’…”

Hilarisch genoeg antwoordde Ouwehand daarop dat Van der Plas en de boeren zich dan dus nergens druk over hoeven te maken. Maar dat is je reinste flauwekul. Volgens de wet waar zij zo blij mee is moet “het natuurlijke gedrag van dieren leidend” worden. Nou, het is niet “natuurlijk” voor welk dier dan ook om op te groeien op een “boerderij.” Normale mensen zien dan ook al lang aankomen welke kant dit opgaat: uiteindelijk krijg je rechtszaken over het houden van dieren op boerderijen, en linkse D66-rechters zullen helemaal meegaan in de redenering van radicaal-linkse organisaties die hun veganisme willen opdringen aan de rest van de maatschappij.

Sterker nog, in dezelfde uitzending zei Ouwehand ook het volgende:

Dus gevraagd of Henny Huisman zijn parkiet nog mag houden, reageerde ze door te zeggen dat “er niet achter de deur wordt gecontroleerd” (natuurlijk niet, maar je kunt de verkoop gewoon verbieden of illegaal verklaren in de rechtbank, hè?)… maar dat a) hij minimaal twee parkieten moet houden en b) dat ze hun vleugels moeten kunnen strekken.”

Mensen met vogels kunnen dan dus gedwongen worden, in theorie, om de vogels in staat te stellen lekker even te vliegen. Of ze dan nog terugkomen? Ach, dat zal Ouwehand een zorg zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vergis je niet, de Partij voor de Dieren wil onze hele manier van leven met dieren ongedaan maken. Dit soort extreme types willen dat honden uiteindelijk alleen nog “in het wild” met elkaar in roedels leven, dat mensen geen katten meer houden want binnen zitten is “onnatuurlijk” voor ze… en dat boeren helemaal geen dieren meer houden en we allemaal verplicht vegetariër of zelfs veganist worden. Want hun zieke natuurobsessie is niets meer of minder dan een nieuwe, fundamentalistische religie. Gelukkig hebben wij Caroline van der Plas – om nog iets van weerwoord te bieden aan deze gekkigheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Heinzelmann

  Want wie een hond heeft, heeft ook vlooien. Daarom ook al niet. Wie parkieten houdt of kanaries heeft grotere kans op luchtweg infecties. Dat kan iedere longarts uitleggen.

 2. Duckday

  Met die wet mag je ook geen meelwormen kweken en je mag ze niet opeten😁

 3. jhak

  Esther ouwehand onmiddellijk verbieden s avonds naar huis te komen om de hele nacht achter slot en grendel te worden opgesloten. Onze verre voorouders, 4 a 5000 jaar geleden leefden tenslotte ook anders dan wij nu. Maf mens.

  1. Forlan

   Ik heb de hel nacht zitten huilen naast de vissenkom. Moeten Blub en Blab hun leven maar voortzetten aan de Rijn hier achter mijn huis😭😭😭😭😭

 4. J. Punt

  Net zo handhaven als het boerkaverbod: niet dus! Arme boa’s, moeten straks ook nog tegen hun zin in discussie met woedende sportschool reuzen als ze hun vechthond uitlaten! Dan maar oude dametjes met schoothondjes omsingelen met 5 man en maar boete’s schrijven?

 5. gebande_4

  BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas zat gisteravond bij Beau

  WAT?//
  Je denkt toch niet dat er ook maar een DDS reageerder naar die linkse, staatsvertegenwoordige, onbetrouwbare grachtengordel omroep kijkt.

  Ik wacht wel op het BBB-journaal.

  1. AS210854

   Een BBB journaal zou inderdaad niet verkeerd zijn, krijgen we eindelijk een eerlijk journaal te zien en niet z’n voorgekauwde oneerlijke linkse drek journaal van de d66 npo.

  2. DubbelZout

   Tripple Bee BREAKING NEWS ! 😀

   1. Nikita

    Drie bijtjes ??? hahahahahah als je het Engels niet machtig bent doe het dan niet, het staat zo ….

 6. rafi

  Ach, als die ‘rechters’ van D666 mailing hebben aan de scheiding der machten en dus op de stoel van de uitvoerende macht gaan zitten (Urgenda en MD contra Shell), dan moet de uitvoerende macht maar ook maar lak hebben aan dit beginsel en dus aan dit wetje van de wetgevende macht en dus niet handhaven, ook al wil de rechterlijke macht dat wel. Schenden van de Trias Politica door de wetgevende macht is niet minder erg dan verhoopte schending ervan door een der twee andere machten. Het hek is nu toch al van de dam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.