LOL! EU-leiders keren zich tegen oproep Rutte om vertrek Hongarije

Zowel de Franse president Emmanuel Macron als de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, keren zich tegen de oproep van onze eigen demissionaire premier Mark Rutte om Hongarije te laten vertrekken uit de Europese Unie. “Er zijn tien miljoen goede reden” om het land erbij te houden, stelt Von der Leyen.

De EU als gemeenschap van waarden is een totale grap. De unie kan Hongarije er niet uittrappen omdat dit niet in het verdrag van de EU is opgenomen, landen kunnen alleen zélf vertrekken. Rutte blies wel hoog van de toren dat Hongarije er maar uit moest stappen, maar voelt er zelf ook niks voor om het voor de EU mogelijk te maken lidmaatschappen in te kunnen trekken, zegt hij volgens De Telegraaf.

Tegelijkertijd willen Macron en Von der Leyen niet eens dat Hongarije eruit stapt, want dat geeft natuurlijk een slecht signaal naar de rest van de lidstaten (helemaal na de Brexit). Ze zouden het land wel kunnen straffen, maar het is maar de vraag hoe eventuele toekomstige lidstaten tegen zo’n stap aan zullen kijken. Het is in ieder geval geen aantrekkelijk vooruitzicht!

De oh zo belangrijke waarden van de Europese Unie worden dus waarschijnlijk alleen in woord verdedigd, maar niet in daad. Von der Leyen kwam namelijk niet verder dan het sturen van een brief waarin ze namens de Europese Commissie haar zorgen uitte over de wet. En ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel hield het bij een ‘krachtige‘ “deze wet is verkeerd”.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De EU kan dus eigenlijk niet zoveel en ook dát levert imagoproblemen op. Orbán lacht zich ondertussen helemaal kapot. Als hij vaker dit soort ‘stunts’ uithaalt, en die kans zit er dik in, dan blijft er weinig van die ‘gemeenschap van waarden’ over. Of wat denk je dat er gebeurt als Vladimir Poetin de antihomowetten in zijn land verder aanscherpt, dat Duitsland geen Russisch gas meer gaat kopen? De vrijblijvende morele afkeuring vanuit de EU loopt tegen zijn grenzen aan en dat beginnen we steeds meer te merken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Emile Takma

  Rutte zei niet dat Hongarije uit de EU moest stappen maar stelde de terechte vraag wat je in de EU te zoeken hebt als je de fundamentele waarden van de unie niet onderschrijft.

  1. Harry Haller2

   De laffe hond Takma krabbelt terug aangezien hij voelt dat His Masters Voice toch iets te ver is gegaan.

   Wat een blamage voor deze grootbek.

   1. Cootje

    Die foutjes maakt hij altijd , behalve taalfouten daar in is hij een expert . Als transgender op zijn zolderkamertje is hij de ene dag het manlijker type. En dan profileert hij zich weer als vrouw , zwaar minderwaardigheid complex geen vrienden is hij gespecialiseerd in de fatsoenlijke oude politiek . Die een spoor van vernieling heeft achter gelaten

  2. Stanly2000

   Premier Mark Rutte zou Hongarije het liefst uit de Europese Unie zetten als het land zich zo blijft opstellen. “Voor mij hebben ze dan niets meer te zoeken in de EU”

  3. vlekkenoplosser

   NEXIT NU strónt vlé®k

   10.000.000.000 – lees 10 miljard – euro terug op de nationale begroting
   Goede betaalbare zorg zonder E.R strónt vlé®k
   Goede betaalbare scholing zonder tientallen duiznden euros schuld strónt vlé®k
   Goed betaalbare sociale huurhuizen strónt vlé®k
   God betaalbare opvang zonder eigen bijdragen voor de oudere strónt vlé®k
   Goede jeugdzorg zonder uitval strónt vléþk

   Zoveel te wensen en te vervullen als we de contributie van dat verhuiscircus te brussel intrekken strónt vlé®k. Zoveel wensen die ineens betaalbaar worden strónt vlé®k als we stoppen met dat parlementaire regenten circus.

   NEXIT NU !

   1. Pauline Kummer

    Je zou er haast in geloven, bijna, een beetje. Wie maakt het af?

   2. DubbelZout

    Het zal ook niet
    Uitgekotste heeft weer een nieuwe nick

    1. vlekkenoplosser

     onbeperkt in voorraad domme jongen ! Wel 1 tegelijk en niet 100 tegelijk zoals de strónt vlé®k

  4. Appelstroop

   Geld, vrij reizen met andere EU landen en handelsverdragen.

  5. RvdBe

   Hongarije heeft maar 1 ding te zoeken in de eu en dat is geld, dat Rutte zich afvraagt wat Hongarije nog in de eu te zoeken heeft geeft aan dat deze man net als Takkema geen flauw benul hebben van de beweegredenen van de netto ontvangers van de eu.

   1. usb3.0

    Wat heeft Nederland te zoeken in de eu? nou dat Nederland zo welvarend is dat Nederland via de eu gratis geld weggeeft dat is het nut van Nederland in de eu en de Nederlanders maar werken..

 2. Cootje

  Ha ha was toch al bekend dat Pinokkio zich weer uitliet voor de bühne , lekker hoor zo verdeelde Europese zooitje en Orban voelt zich als een vis in het water , ze zijn in zuid Europa als de dood dat de pleuris uitbreekt die hebben met de garantstellingen en dat zijn er voor Nederland totaal bij elkaar opgeteld voor 250/300 miljard per jaar , is maar eenderde van onze economie als het boeltje sneuvelt , plus dat de ECB nog voor 5000 miljard € aan waardeloze obligaties in zijn depo heeft liggen , die bij het uiteenvallen niets meer waard zijn , dus die Orban blijft nog wel een poos de heerlijke luis in de pels van de Europese malloten

 3. Monty

  Vreemd dat Orban zelf niet uit de EU wil.

 4. ikweetwatikwil

  Rutte heeft in de EU niets anders in te brengen dan geld.

  1. vlekkenoplosser

   ons geld , 200 miljoen per week !

 5. HD

  Rutte het vernieuwde leiderschap, wat een zielig wezen.
  Hulde aan de Hongaren. Hulde aan Orban.

 6. Bes Tolen

  Rutte wil zelf zeker wel uit de EU stappen. Maar gauw aan beginnen, Rutte, onze koloniaal volgens Orban. Daar klopt misschien wel wat van: erfenis?

 7. Bes Tolen

  Nou ja Varga had het over koloniaal Rutte. Ik ook al een paar maand geleden. Orban zal me de vergissing dat ik zijn naam noemde en niet Varga wel vergeven. Varga heeft DDS gelezen.

 8. rafi

  Dat landen er niet uitgetrapt kunnen worden betekent gewoonweg dat landen kunnen doen wat ze willen, inclusief gen boetes betalen en hun netto, ja, zelfs bruto bijdrage kunnen inhouden, en toch zullen lid blijven. Ik roep al heel lang dat we de EU maken kunnen wat we willen. De EU is veel geschreeuw en weinig wol. Alleen idiote landen zoals vooral NL doet alles wat de EU wil. Zullen we dus nu eindelijk eens dat pulskorsvissen weer oppakken?

 9. RvdBe

  Hongarije en andere Oostbloklanden zijn in de jaren 90 gepaaid om zonder noemenswaardige eisen toe te treden tot de eu, dit om ze weg te houden van Russische invloeden.
  Kan je met “tranen” in de ogen horen hoe Hongarije het verbod op transgender indoctrinatie verbied: eigen schuld sukkels.
  En dat de Hongaren maar lang uit onze belastingruif mogen vreten, maakt toch geen zak meer uit sinds we geen zeggenschap meer hebben over onze eigen financiën.

 10. rexm

  Rutte heeft de laatste 14 dagen veel met Kaag opgetrokken, Rutte is nu gedeeltelijk gehersenspoeld met het Nieuwe Leiderschap van Kaag, Kaag zit aan zijn stoelpoten te zagen, zou hij het door hebben.???

 11. Bes Tolen

  De politici lijken tegenwoordig geselecteerd te worden door een duistere buitenlandse macht. helemaal geen binding met het land waar ze hun streken leveren.
  Het is duidelijk, dat Kaag niks voor de Gazastrook kan doen dus gaat ze uit arren moede maar hier aan de slag. Het gaat wel erg gemakkelijk.

  1. Emile Takma

   Kan Bes zijn wonderlijke bewering dat politici zijn geselecteerd door een duistere buitenlandse macht een ietsiepietsie onderbouwen? Zo komt het nogal dom over.

   1. vlekkenoplosser

    nee hoor strónt vlé®k , jij vindt het dom overkomen. Dus eigenlijk is het logisch en realiteit.

    wil de strónt vlé®k het WEF misschien toelichten !

    je bent het domste jongetje van dds dat is al lang duidelijk strónt vlé®k

   2. usb3.0

    tamil vraagt structureel om bronnen en onderbouwingen vanwaar deze domheid

 12. Bes Tolen

  Emile Takma. Bijvoorbeeld het Vaticaan. Toen de Merovingers werden omgebracht zo 754 vanwege hun al dan niet vermeende afstamming van Jezus, via een Gallische prinses uit de vierde eeuw, kreeg je de Kerkelijke Staat opgezet door de eerste Karolingische koning der Franken. Dat betekende handhaving algeheel verbod op wat er ook Etruskisch was. Pas nadat Italië een eenheid was geworden in 1871, kreeg je enig onderzoek naar Etruskisch. Zou het dat mee kunnen zijn?

  1. Emile Takma

   Waar slaat dit op Bes? Moet dit bewijzen dat onze politici door duistere buitenlandse machten worden geselecteerd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.