Betrapt! GeenStijl confronteert Sigrid Kaag met “ik wist het niet”-leugen: “Hoe komt ‘Sigrid en wij’ dan in het fragment?”

In haar eerste verklaring sinds bekend werd dat D66 en de VPRO actief samenwerkten om een propagandadocumentaire te maken over Sigrid Kaag liet mevrouw de prinses weten dat niets misdaan had. Ze was zich nergens van bewust! Het was haar team dat dit deed. Helaas voor haar tonen de onderlinge berichten een ander beeld. Oeps!

Ah, dit is echt heerlijk, zeg. Echt hoor. Met de minuut wordt de saga rond KaagGate vermakelijker. En dat wil wat zeggen, want ik zit nu al bijna 24 uur met een lijpe, gelukzalige grijns voor de computer.

Hoe dan ook, eerder vandaag reageerde Sigrid Kaag dan eindelijk op de heisa rond haar persoon. Haar verdediging bestond er – naast allerlei gehakkel en gestotter – eigenlijk uit dat ze nergens van wist. Zeg maar, de D66-versie van Shaggy’s It Wasn’t Me. Maar dan zonder vette beat.

Al die aanwijzingen kwamen van haar team. Zelf staat en stond ze daar ver, ver boven. Kilometers ver, zelfs. Ze houdt zich écht niet bezig met dat soort dingen. Haha, nee, daar is het gepeupel voor. Niet mevrouw Kaag zelf. Die zorgt er immers voor dat ze nooit vieze handen krijgt.

Maar, oeps! Er is een klein, miniem!, probleempje. GeenStijl heeft namelijk de correspondentie in handen tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, D66, én de documentairemakers. En, je gelooft het niet, maar daaruit blijkt dat Kaag wel degelijk betrokken was bij het hele gebeuren.

Lees dit fragment maar eens goed door:

Daar staat dus, “[e]n dan van onze kant nog een meer wezenlijk punt, waar Sigrid en wij na een nachtje slapen alleen maar meer van doordrongen zijn geraakt. Er moet echt iets in de documentaire over haar idealen, over het waarop van de stap die ze nu zet. Nu zit dat er helemaal niet in.”

“Waar Sigrid en wij.” Jawel, het staat er echt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals ze in Amerika in dit soort situaties: Oeps! It looks like somebody got caught with her hands in the cookie jar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Gerda2

  Al het twaalfde stukkie, om van de telling Beukman uit te gaan.

  Het is inderdaad wat veel, maar als het belangrijk nieuws is, dan moet het maar.

 2. hans-e-pans

  Het is dus waar als men zegt dat Politici niet in hun eerste leugen gestikt zijn.

 3. Cootje

  Kunnen die Emile en die Beukhol zich weer distantiëren van de fatsoenlijk Arabische godin , of heks

 4. JoopvdJoop

  De boel voor de gek houden en net doen of je neus bloed.
  Feitelijk heb je niet meer woorden nodig voor deze mevrouw en haar partij.
  Berkman en consorten willen graag voor de gek gehouden worden en Kaag lacht in haar vuistje,weer een paar dombo’s die het voor me opnemen.

  1. JoopvdJoop

   Beukman

 5. Cootje

  De zolderkamer fantast zal je nu wel niet horen als zelfs de ombudsman zich er mee bemoeid . Als hun leiders in hun kruis worden geraakt zijn ze ijzig stil , want tegen deze aantijgingen hebben ze inhoudelijk geen verweer , gewoon misbruik van belasting centen door een Arabische heks , je kan aan haar vragen ben je met de fiets of met een Arabische bezem

 6. Cootje

  De Mongolen verplichting om met een hoefdoekje te gaan lopen snijd ook geen ene hout meer , hese achterbakse stem met achterbakse streken .

  1. Mr.blauw.sky

   Zelfs Dion Graus is een heuse Adonis vergeleken bij die hellevaag

 7. Cootje

  En het komt toch mooi uit de echte journalisten komen elke keer precies op tijd met een leuk item , en zo lekker persoonlijk op de man / vrouw ,/ Arabier / elke keer goed onderbouwd door de zogenaamde fatsoenlijke politieke elite die ORBAN probeert de les te lezen

 8. Cootje

  Heerlijke voer voor Wilders in zijn heksen documentaire . Hoofdrol voor de heks in eigen persoon

 9. Yoyo

  Zet de zaag maar volledig in Kaag.
  We zullen haar kunnen missen als Frank de Boer die kiespijn heeft.

 10. Beukman

  Ook “Sigrid en wij” betekent niet dat Kaag zich met de eindmontage heeft bemoeid.

  Wat jammer toch dat er tegenwoordig geen onschuldige mensen meer op de brandstapel mogen. Meer dan virtueel lynchen zit er niet meer in.

 11. Ritter

  “Totale fusie tussen NPO en D66 & Staat en Media”

  ht*ps://youtu.be/0_Gusr2519k

 12. Marija

  Wel off topic, maar mag ik u attenderen op een artikel in Wynia’s Week van vandaag: van Wouter Roorda:
  Wie betaalt onze publiek opinie?
  George Soros zet bakken geld in om publieke opinies te beïnvloeden ook in Nederland. Hij steunt steeds radicalere organisaties, die ook al geld krijgen van dat loeder Kaag.
  Lees en concludeer dat corruptie in Nederlandse regering en organisaties welig tiert.

  1. Gerda2

   Marija, ik las het vanochtend ook.

   wyniasweek.nl/george-soros-financiert-steeds-radicalere-organisaties/

 13. Aborifa

  Wat al langer werd vermoed, lijkt nu uit te komen.
  Eerst maar eens hebt onderzoek afwachten.
  Is die ombudsvrouw onafhankelijk?

 14. rafi

  Er is maar 1 fatsoenlijke en redelijke conclusie mogelijk: Kaag moet aftreden. Zou het niet een enorm mooie illustratie zijn van de ernst van haar oproep tot een nieuwe bestuurscultuur?: het ZELFOFFER! Ik denk, nee, weet wel zeker: haar naam zal door deze daad met gouden letters in de annalen onzer parlementaire geschiedenis bijgeschreven worden!

 15. hetfietsmenneke

  Nog steeds geen reactie van Takma? Die zit er zeker mee in zijn maag, dat zijn idool nu zo door het ijs is gezakt.

 16. Flengan

  Sigrid is de incestueze zus van de schlemiel, zoveel is duidelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.