Video! Zwammende Sigrid Kaag probeert zichzelf te redden: ‘Uh, ja, maar, nou, was niet op verzoek van mij!’

Zogenaamde ‘journalisten’ hebben Sigrid Kaag vandaag geconfronteerd met de documenten waaruit blijkt dat D66, het ministerie van Buitenlandse Zaken én de VRPO samen een “documentaire” hadden gemaakt over haar die eigenlijk een propagandafilmpje was. Nou, de manier waarop ze het journaille te woord stond maakt één ding heel duidelijk: in moeilijke omstandigheden improviseren kan ze écht niet. Dan transformeert de elitaire ‘moederfiguur’ heel snel in een vervelende snob met geen geduld voor andersdenkenden.

Politiek verslaggever voor de De Telegraaf Alexander Bakker heeft een video online gezet, die hij snel even gemaakt heeft, van Sigrid Kaag die de media te woord staat nadat ze betrapt is dat ze samen met de NPO propagandamateriaal heeft gemaakt. Voor zichzelf. Het is een korte video, van nog geen minuut, maar oh, oh, oh, wat laat mevrouw zich kennen. Ze zwamt, ze hakkelt, ze stottert… en wordt vervolgens dan maar boos dat iemand haar lastige vragen durft te stellen. Waar halen ze het botte lef vandaan!

Wat vond Kaag er eigenlijk van dat haar campagneteam had geprobeerd een quoteje erin te krijgen, omdat ze vonden dat haar politieke denkbeelden eigenlijk niet duidelijk genoeg werden in de documentaire? Je zou denken dat ze daarop reageert door te zeggen dat haar team zich daar helemaal niet mee moest bemoeien. Maar nee, niets is minder waar!

“Ja, dat was ook de kritiek op de documentaire, hè, dat ze een onvoldoende beeld kregen daarover. Dat was terechte kritiek achteraf ook.”

Huh? Dus ze vond die “feedback” van haar team eigenlijk wel prima? Hi-la-risch.

Uh ja. “Maar wat vindt u ervan dat uw campagneteam het probeerde?” vroeg één van de aanwezige journalisten toch nog maar een keer. “Ja, uh, nou, uh, het is niet op mijn verzoek. Het is, uh, niet op mijn verzoek. Uh dat is, dat is. Ze kijken ernaar vanuit buitenlandse zaken en D66…”

“Maar u bent partijleider,” zei de journalist daarop. “U wil nieuw leiderschap.”

“Uh. Ja, maar, uh, uiteraard nieuw leiderschap,” antwoordde een zichtbaar geïrriteerd wordende Kaag. “Op inhoud, op keuzes, op houding.”

“Maar dit gaat over de inhoud,” aldus de verslaggever snel.

Oeps.

“Ja, maar, als u me even laat uitpraten!, dan uh, dan zegt u, uh, ik vind, dat wist ik bijvoorbeeld niet en dat is een afspraak, een werkafspraak geweest, kennelijk aan het einde. Maar de documentairemakers hebben hun eigen onafhankelijke,” ging ze hilarisch genoeg verder, “inzichten en keuzes gemaakt. En ik denk dat het, het zijn opmerkingen geweest, die kunnen ze meenemen, die kunnen ze negeren, dat is aan hén.”

Dat laatste sprak ze zo gedecideerd mogelijk uit, want ze wil natuurlijk wel snel even overkomen als een echte powervrouw.

“En nou ga ik weer even naar de formateur,” zei Kaag daarna, waarna ze heel hard, met rode kop en al, naar binnen rende.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Jongens, vermakelijker dan dit wordt het niet in Den Haag! Ze had gewoon kunnen zeggen: “Natúúrlijk probeert mijn campagneteam mij zo positief mogelijk afgebeeld te krijgen. Dat is hun wérk. Daar ga ik toch geen sorry voor zeggen, mafketels!” Maar nee. Ze móét het quasi-moreel-superieure spelletje blijven spelen, omdat haar hele imago (en ongetwijfeld ook haar zelfbeeld) daar van aan elkaar hangt.

Hilarisch. Ja, dit is echt puur genieten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. tata

  De heks laat haar masker vallen.

 2. Rood

  Sigrid Qaq is een ramp voor ons land.

  1. Harry Haller2

   Heel D66 is een ramp voor ons land. Inclusief de rampzalig domme aanhangers van die partij, waaronder ons aller GebandeK0K bij wie de laatste hersencellen zijn verdampt door de giftige frituurwalmen in zijn frietkot. Zulk volk zou hun stemrecht ontnomen moeten worden.

   1. Gebande K0K

    Harry Haller2 3 uur geleden
    Woont in de voormalige varkensstal, nu 2e woonkamer.

    Een varken tussen de varkens.

   2. Branzino

    @Harry Hakker
    Zoals je vast weet ben ik ook een verklaarde D66-stemmer. Je vergeet blijkbaar, dat D66 één van de twee grote winnaars was op 17 maart (naast die andere partij die de helft van de gewonnen zetels al weer kwijt is) en er dus heel veel landgenoten waren die bij hun volle verstand gebruik hebben gemaakt van hun recht om te kiezen en daarvoor hebben gekozen voor die partij en partijleider die in hun ogen het meeste voor Nederland kunnen betekenen. Die verklaar je allemaal te lijden aan hersenbeschadigingen. Veel waardevolle inhoud kan ik je bijdrage niet ontdekken.
    Je moet me toch ook eens in detail uitleggen waaruit blijkt, dat Kaag en haar aanhangers waaronder ik, nu al een ramp voor ons land zijn.

    1. Harry Haller2

     Branzino, in de beginjaren was D66 een gewone progressieve partij die naar vernieuwing in het politieke bestel streefde.

     Nu is D66 een woke partij die rücksichtlos alles wat ook maar in de verste verte naar progressiviteit zweemt najaagt en omarmt: rigide, star, zonder compassie, oog voor verhoudingen of oog voor andere groepen in de samenleving. Doordrammen is hun tweede natuur en betweterigheid hun grondhouding. Dat uitstralen van de wijsheid in pacht hebben past natuurlijk goed bij jou.

     De meeste D66’ers hebben iets robotachtigs en stralen weinig sympathie uit. Ze vinden het onbegrijpelijk dat niet iedereen zo denkt als zij, want het is toch zo duidelijk dat zij gelijk hebben. Dedain en hautain: robopaten pur sang.

     1. Cootje

      In de begin jaren werd D66 geleid door hetero’s , sins ze de regenboog in hun familie hebben opgenomen is het de partij geworden van Sidney Smeets . Trekt toch bepaalde figuren aan die graag bij deze club horen

     2. Aborifa

      Om een beetje gelijk speelveld te bewerkstelligen is er zendtijd voor politieke partijen. Vanouds zijn de zendgemachtigen al gepolitiseerd. Dus BNN Vara krijg je linkse propaganda. Bij de Vpro ook. De andere omroepen zijn wat minder links.
      Als de Vpro samen met een politieke partij een propagandafilm maakt voor een lijsttrekker gaat dat wel erg ver.
      Goed dat er onderzoek komt.

    2. Cootje

     Je vergeet dat de Amsterdamse grachtengordel , de man met de opgestroopte mouwen van GroenLinks zijn totale verkiezingswinst naar D66 zag gaan waar Wilders terecht zegt dat ze een heks is , en ze nu lekker op de korrel wordt genomen door de echte journalisten die komen zo als beloofd telkens met nieuwe belastende feiten en zo heerlijk op de vrouw gespeeld , moet haast net als Rutte een wanhopige poging doen om dementie te voorkomen , bij omtzigt was ze volgens haar herinnering niet aanwezig bij deze ministerraad later bleek ze duidelijk aanwezig , Arabische vergeet methode

    3. usb3.0

     d666 is een verschrikkelijke zieke partij, de Nede4rlanders die daar op hebben gestemd zijn ziek in hun hoofd

     1. rafi

      ++++++++++

 3. HD

  Het was die transgender die bij haar in de auto zat natuurlijk.

 4. Beukman

  Dit is inmiddels het elfde stukkie op DDS over een rel van niets. Hysterie is besmettelijk.
  En ja hoor, het gaat weer eens over een sterke vrouw die zich er niet onder laat krijgen. Dat wekt irritatie bij een bepaald soort mannen.

  Feit blijft dat het nergens over gaat. De VPRO is geen verantwoording schuldig over de inhoud van haar programma’s, net zomin als andere omroepen in het bestel verantwoording schuldig zijn over het doodknuffelen van Baudet, Wilders, en zijn kat.

  1. Emile Takma

   Ik geloof Kaag overigens op haar woord. De VPRO wilde iets met Kaag en de zaken worden geregeld door haar campagneteam.

   Zo werken die dingen.

   1. Beukman

    Inderdaad. Kaag heeft wel wat anders aan haar hoofd.

    Dat haar team vervolgens een paar plooien gladstreek is niet alleen begrijpelijk – kijk maar eens naar de hysterische reacties van de goedmensen alhier op iedere oneffenheid – het is ook gebruikelijk. Waarom zou je je als politicus laten lenen voor een documentaire waarin je – vlak voor de verkiezingen – wordt afgemaakt?

   2. Harry Haller2

    Ook op GeenStijl en in de Telegraaf en Volkskrant wordt in hoofdartikelen ruim aandacht besteed aan de inzet van publieksomroepen als propagandakanaal voor die heks.

    Begrijpelijk: daarmee werd de verkiezingsoverwinning voor haar gekocht.

    Nieuw Leiderschap gaat plat op haar bek.

    1. Emile Takma

     Ja, de smeercampagne tegen Kaag wordt in komkommertijd door de rechtse pers breed uitgemeten.

     Dat het allemaal onzin is wordt zorgvuldig onder de mat geveegd: een goed lasterverhaal jegens Kaag ga je niet kapot checken.

     1. Rood

      FTO Van Velenamen

     2. Harry Haller2

      “Ja, de smeercampagne tegen Kaag wordt in komkommertijd door de rechtse pers breed uitgemeten.”

      Emile Takma kan geen kwaad woord horen over zijn grote heldin, de onverstoorbare sterke vrouw en intelligente Leider en Loods door de klimaattransitie en de Nieuwe Tijd die ons wacht, Sigrid Heil Kaag.

      Omdat Emile zelf een transwatje is, is zijn adoratie wel begrijpelijk. Zijn fantasieen van Sigrid met hoge zwarte laklaarzen woeden op orkaankracht door zijn hoofd.

     3. Harry Haller2

      De Volkskrant ‘rechtse pers’?

     4. Emile Takma

      “Omdat Emile zelf een transwatje is, is zijn adoratie wel begrijpelijk. Zijn fantasieen van Sigrid met hoge zwarte laklaarzen woeden op orkaankracht door zijn hoofd.”

      De oude Haller maakt zich weer eens onsterfelijk belachelijk met zijn ad hominem fantasieën. Meestal doet hij dat als hij inhoudelijk een beetje klem zit.

     5. Rood

      FTO psychopaat Van Velenamen

    2. usb3.0

     “Begrijpelijk: daarmee werd de verkiezingsoverwinning voor haar gekocht.”

     Klopt, net als de exitpolls die de d666 gelijk op 8 zetels winst zette, en tamieltje is te dom hiervoor

  2. Rieks

   Een rel van niks……is nog maar de vraag. Maar je kunt een klein punt ook, uit politieke overwegingen natuurlijk, opkloppen tot een onvergeeflijke misdraging van Kaag. Zo werkt politiek, zo wordt Rutte of een CDA -er ook aangepakt als die een steekje laten vallen. Dus hiermee doorgaan.tot vervelens toe voor D66, voor links.

 5. dumbfarmer

  beetje hetzelfde als bij alle andere zaken waar ze op aangesproken wordt. De standaard manouvres zijn langzaamaan wel duidelijk: ontkennen, kan dat niet, dan was het een ‘proefballonnetje’, kan dat niet, dan was het iemand anders zijn idee, kan dat niet, dan gooi het op ‘de toon’, en kan dat niet, wegwezen en niet reageren.
  En dat hoeft niet perse in die volgorde.

  1. Emile Takma

   Het is mooi om te zien hoe deze sterke staatsvrouw onverstoorbaar blijft onder de permanente modder die op haar wordt afgevuurd.

   1. dumbfarmer

    uhuh.. die ‘stick up her ass’ helpt vast om d’r rug recht te houden.

   2. usb3.0

    tamil is het type die propaganda prima vindt mits dit natuurlijk gebeurt door heks kaag, elk ander persoon krijgt van tamieltje de volle laag want tamieltje is een vies smerig bloedzuigertje en een domme jongen

   3. dumbfarmer

    Ze heeft de trukendoos mooi afgekeken van maatje(-snaaier) Rutte.. dus niks nieuws.

 6. Emile Takma

  Zogenaamde ‘journalisten’”

  Worden hier de rioolcollega’s van GeenStijl bedoeld?

 7. Ritter

  Kaag geeft medewerkers de schuld

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1602264682/kaag-geeft-medewerkers-de-schuld

  1. Emile Takma

   Dat is niet de schuld geven maar aangeven dat haar medewerkers hun werk goed hebben gedaan.

   1. usb3.0

    nee hoor tamil je zwamt, kaag is een heks en jij een zeer domme jongen..

 8. Rieks

  Dit moet natuurlijk zoveel mogelijk uitgebuit worden, tot vervelens toe voor haar. Net zoals de pers heeft gedaan met de toeslagenzaak.

 9. Ritter

  Eva Jinek onder vergrootglas: ‘Ook afspraken met Sigrid Kaag?’

  Eva’s liefdespartner Dexter van der Voorn heeft meegewerkt aan de VPRO-documentaire over Sigrid Kaag.

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2021/06/eva-jinek-onder-vergrootglas-ook-afspraken-met-sigrid-kaag/

  1. Emile Takma

   Niveautje weer, Ritter.

   Ben je al over de verkiezingsnederlaag van Donald Trump heen of weet je zeker dat de stembusuitslagen na hertelling alsnog tot zijn herverkiezing zullen leiden?

   1. Rood

    FTO Van Velenamen.

   2. usb3.0

    tamil blijft een beetje hangen omdat deze domme jongen geen argumenten heeft..

 10. AS210854

  Altijd al gezegd KAAG is het BLONDE PAARD VAN TROJE, en zie daar , heb nog gelijk OOK.

 11. Ritter

  Jan Slagter wil dat Achtuurjournaal opent met Kaag-gate

  Angela denkt dat de media Kaag gaan sparen. “Moet u de naam Kaag in dit verband eens vervangen door Baudet, Wilders of Rutte. ‘Meneer Baudet, we willen zo graag een groot interview met u dat u zelf het thema mag bepalen.’ Hoe groot denkt u dat dán het tumult zou zijn aan de talkshowtafels?”, schrijft ze.

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2021/06/jan-slagter-wil-dat-achtuurjournaal-opent-met-kaag-gate/

 12. september

  De ombudsvrouw van de NPO gaat die documentaire onderzoeken,staat vandaag in de Telegraaf. Dus we zijn er nog lang niet vanaf

 13. Albion

  Ja het is prachtig te zien inderdaad. We gaan nog veel plezier beleven aan Kaag.
  Ik heb een paar vriendschappen verbroken, omdat ze niet alleen Kaag stemden, maar ook zo ziekelijk het D66-gedachtegoed steunen. Ik kwam er gewoon achter dat ik niet met zulk soort mensen om kan gaan. Zo fascistisch dat het is gewoon. Tot nu toe is dat alleen gebeurt bij D66’ers.

  Ik hoop dat ze nog verder zal afglijden en haar ware gezicht laat zien. Ze is diabolisch, de vrouwelijke ‘rosemary’s baby’. En wat je zegt Michael, ze heeft een zelfbeeld waar ze in is gaan geloven. Dat maakt het ook zo zielig. Eigenlijk is ze een soort elitair psychiatrisch patiënt.

  Ja Kaag, stel ons niet teleur. Vermaak Nederland met je aanstaande mentale meltdown.

 14. Duckday

  Rutte en KAAG zijn super in leugens bedrog hoogmoed en waanzin. Beide helpen ze dit MOOIE land over de afgrond.En de kudde knikte

 15. Bob Fleumer

  Beste mevrouw Quaag, pak uw biezen voor het te laat is, U wordt niet gewenst in Nederland door een grote meerderheid. Steek uw energie maar in Gaza of ga daar in een gaarkeuken werken dan bereikt u misschien nog wat.

 16. Mistgabel

  Kaagie was dag in dag uit met de verkiezingen op de NPO.

  De VPRO waar oud-D66-medeweker Lennart van der Meulen directeur is.
  NPO waar D66-stemmer Shula Rijxman (de vrouw van Ollongren) de baas is.

  De NPO heeft de mensen thuis gehersenspoeld met propaganda en manipulatie.
  Je kunt wel zeggen dat deze verkiezingen met belastinggeld zijn gekocht.
  Verkiezingsbedrog dus.

  Achter de tralies met die gasten, NPO opheffen en nieuwe verkiezingen!

 17. RvdBe

  Echt sterk leiderschap wat ze hier toont: de schuld afschuiven naar haar campagneteam.

 18. BigLJohn

  Sigrid Kaag is gehuwd met een Palestijn en omarmt zijn visies. Enorme bedragen van ons belastinggeld werden er al door haar gestort naar Hamas c.q. de Palestijnse staat. Daarenboven is zij lid bij het World Economisch Forum van Klaus Swab. Klaus Swab is een communist en globalist die het communisme (naar Chinees model) wereldwijd wil uitvoeren. Hij ontvangt staatslieden en CEO’s van grote bedrijven die zich door hem laten inspireren. Rutte en Maxima zijn ook de vaste bezoekers van Klaus Swab. Er rouleert een foto op internet alwaar Klaus Swab zitting houdt met de volgende bezoekers rondom hem; Maxima, Rutte en Kaag. Deze foto staat op mijn computer. De vader van Klaus Swab was een vooraanstaande SS’er. Tot een van de leden van het WEF behoort ook de zoon van Grapperhaus. Sigrid Kaag voert dus een verborgen agenda uit. Is dit wat zij bedoelt met nieuw leiderschap ? Communisme ? Het is de Build Back Better politiek. De boeren moeten verdwijnen, alsmede de horeca en de middenstand. Onze vissers zijn ook niet meer veilig voor haar. Dit alles onder het mom van klimaatpolitiek (stikstof) en de Corona leugen. Reken maar dat tegen de herfst alle Corona maatregelen een voor een weer ingevoerd gaan worden. Dan nog iets; ik heb een video op mijn computer staan waarin de uitvinder van de PCR test (wijlen Kary Mullis) het woord voert tegenover een verslaggever. Daarin verklaart hij dat met zijn test geen enkel virus aan te tonen is. Had hij nog geleefd dan hadden die Coronamaatregelen nooit een kans gehad. Tijdens de Mexicaanse griep wist men net te voorkomen dat dit soort maatregelen ingevoerd gingen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.