Nieuwe richtlijn: Indiase coronavariant is te ‘stigmatiserend’, dus heet voortaan “variant Delta”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de benamingen van de verschillende varianten van het coronavirus aanpassen. Voorheen werden deze genoemd naar de plaats waar ze vandaan kwamen. Zo zagen we eerder al een opmars van de Britse, Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse en Indiase varianten. Maar dat is te “stigmatiserend,” zo besluit de WHO deze week.

Daarom krijgen de significante en gevaarlijke mutaties van Covid-19 vanaf heden een letter uit het Griekse alfabet om ze mee aan te duiden. Dit zou landen moeten aansporen om varianten actief op te sporen, aangezien ze niet meteen de naam van een heel land krijgen.

Het beleid geldt ook voor de reeds bestaande varianten. De Britse variant wordt Alpha, de Zuid-Afrikaanse Beta, de Braziliaanse Gamma en de Indiase krijgt de letter Delta.

Of de naamsveranderingen een succes worden, is nog niet duidelijk. Mogelijk komt het gewijzigde naamgevingsbeleid te laat om de wereldwijd reeds ingeburgerde termen weer los te wrikken en te vervangen door Griekse letters.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. RS

    hoe gaat het dan met de codes voor bepaalde landen ? Ik noem als voorbeeld maar Brazilie…………..als dat toch een bepaalde code heeft en men mag het land niet in ? hoe weet je dat dan ? Mag je nog wel op vakantie ?Of is dit een domme vraag ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.