Oranje met gênante nederlaag uitgeschakeld in EK: ‘Volkomen mislukt toernooi, nauwelijks houvast voor toekomst’

Het EK voetbal voor Nederland is voorbij: het nationale elftal was in Boedapest gisteren niet opgewassen tegen Tsjechië, en moest na 90 minuten met 2-0 het veld verlaten. De achtste finales zijn dus het eindstation voor Oranje.

Kranten laten geen spaan heel van de speelwijze van het elftal. Het Algemeen Dagblad concludeert: “Het EK is volkomen mislukt, houvast richting de toekomst is er nauwelijks.” Alle sterspelers worden gefileerd: “Wijnaldum was “vermoeid,” Depay “onvoorstelbaar slecht”, Frenkie de Jong “nooit bepalend” en De Ligt – die een rode kaart kreeg- “maakt een dure fout.”

De Telegraaf richt de pijlen vooral op Frank de Boer. Het elftal dat hij coacht “betaalt hoofdprijs voor zijn stommiteit,” aldus de krant. Waarna nog eens het omstreden 5-3-2-systeem wordt afgekraakt. “Allerlei meelifters, performance coaches, charlatans en wat al niet meer kregen de ruimte zich te profileren,” concludeerde de grootste krant van het land.

De Volkskrant sprak van een “smadelijke, kansloze nederlaag.” Het Parool ziet als één van de weinigen lichtpunten voor de toekomst: de ploeg van Frank de Boer moet “stevig nadenken.” Het roer moet om bij de KNVB, vinden zij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Rieks

  Leuke spelertjes die af en toe een goed moment hebben maar niet goed genoeg zijn voor de top. Aan De Boer ligt het niet dat Malen een mooie kans mist, dat Stekelenburg onder hoge bal doorgaat als een amateur. Ook de tweede was trouwens houdbaar. Depay, een vreselijk overschatte speler net als veel anderen (De Jong – kampioen mekkeren- Wijnaldum, Dumfries).

  1. Emile Takma

   Het volk is teleurgesteld en leegt de onderbuik.

   1. usb3.0

    tamil vindt deze emotie niet kunnen

    1. Emile Takma

     Gerrit is ook teleurgesteld.

     1. usb3.0

      tamil kan niet accepteren dat mensen emoties hebben, aangezien tamil het empathie heeft van een dronken aardbei en een kind van 8 jaar, zeg groep 3/4, is dat natuurlijk logisch..

     2. Emile Takma

      Gerrit is zojuist overgegaan naar groep 5, dus hij kijkt neer op de kinderen van groep 3 en 4.

      Flinke jongen.

     3. usb3.0

      tamil geeft toe dat hij het empathie inlevingsvermogen heeft van een dronken aardbei en een kind van 8 jaar, zeg groep 3/4, is dat natuurlijk logisch..

   2. ikweetwatikwil

    t’Ja Takma , Nederland is nog niet helemaal blind. Over Blind gesproken , één van de betere spelers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.