Peiling Maurice de Hond: de meest corrupte partij en leugenachtige van Nederland stijgt een zetel

Het is eigenlijk nauwelijks te bevatten. VVD-leider Mark Rutte is de afgelopen maanden zwaar onder vuur komen te liggen omdat hij over van alles en nog wat – eigenlijk alles waarover hij kón liegen, ook daadwerkelijk loog. Maar wat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond? De VVD zou vandaag 35 zetels halen in plaats van de 34 die de partij op 17 maart haalde. 

Oké, dat is “slechts” één zetel winst. En het valt natuurlijk ruim binnen de foutmarge. Dat klopt allemaal. Maar dat een partij die zó vaak betrokken is bij corruptiezaken, en die zoveel zo overduidelijk liegende politici heeft niet volledig in elkaar stort zegt héél veel over het Nederlandse electoraat; en niets daarvan goeds.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat VVD-minister Tamara van Ark keihard gelogen heeft tegen de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal met mondkapjesgodfather Sywert van Lienden. Eerder kwam VVD-premier Mark Rutte onder vuur omdat hij loog over Pieter Omtzigt. En dan is er nog een heel scala aan schandalen waaronder, ik noem maar wat, de toeslagenaffaire.

Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de VVD jaar na jaar de partij is met “veruit de meeste én de ernstigste integriteitsaffaires.” In gewone straattaal: het is veruit de meest corrupte partij van Nederland.

Maar het maakt de VVD-gezinde kiezer allemaal niets uit. Want Mark Rutte, ach, die glimlacht zo leuk voor de camera en als je hem totaal niet kent en niet volgt wat voor wangedrag hij steevast uithaalt kun je zo maar denken dat hij best een heel vriendelijke man is. Dát is voor VVD-kiezers blijkbaar het enige dat telt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Erger dan VVD-kiezers worden ze niet gemaakt, ben ik bang. Dat die mensen hun veters kunnen strikken, hun achterwerk kunnen afvegen nadat ze naar het toilet zijn gegaan, en zich niet pardoes verslikken als ze water drinken omdat ze niet beseffen dat je daadwerkelijk moet slikken als je drinkt, is een godswonder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. plakband

  Kennelijk zijn criminaliteit en stommiteit de grootste gemene delers in de Nederlandse samenleving.
  Daarvan profiteert vooral de criminele elite.
  Het zij zo.
  Voor de slimme jeugd is de keuze beperkt.
  Wordt politicus, crimineel of maak dat je wegkomt.
  Denemarken, Polen of Hongarije bieden nog een toekomst.

  1. Michael M

   De zoveel zo overduidelijk liegende politici zegt héél veel over het Nederlandse electoraat? Ik denk dat het meer zegt over het overgrote deel van de bevolking welke zich nauwelijks nog interesseert in politiek dus doen maar wat als ze moeten stemmen. Dan krijg je hele rare uitslagen zoals partij 66 zonder de ( D ) welke hoog scoorde. Ongelooflijk. Dat geloof je gewoon niet. Maar eigenlijk ook weer wel. Velen in Nederland zijn zich niet bewust van politiek en misschien ooit wanneer het ze eens een keer goed raakt in de portemonnee !!!

 2. janrama

  ”Dat die mensen hun veters kunnen strikken, hun achterwerk kunnen afvegen nadat ze naar het toilet zijn gegaan, en zich niet pardoes verslikken als ze water drinken omdat ze niet beseffen dat je daadwerkelijk moet slikken als je drinkt, is een godswonder.”
  ———————

  Michaels’s minachting voor de VVD kiezer kent geen grenzen.

  Maar ach als je Baudet als messias ziet kan niemand je serieus nemen.

  1. nexit nu aub

   het is ongelofelijk hoe de kiezer zich laat bedonderen door de vvd en met name rutte jandrama.

   wat zei rutte ook alweer over syriegangers ? wij gaan geen mensen repatriëren uit de kampen. Wat doet rutte op dit moment jandrama ?

   je bent volledig krankzinnig als je je stem geeft aan de vvd. De maffia of eender welke outlaw motorbende is geloofwaardiger dan het varken rutte.

   En nee , baudet is niet mijn Messias domme arrogante hypocriete tról

  2. september

   Van die nexit nu kun.dit verwachten alleen maar schelden.de P.V.V.krijgt het hier nooit voor het zeggen.

  3. Stanly2000

   Jantje heeft weer last van zijn fobie. Baudet!

 3. nexit_nooit

  Erger dan VVD-kiezers worden ze niet gemaakt, ben ik bang. Dat die mensen hun veters kunnen strikken, hun achterwerk kunnen afvegen nadat ze naar het toilet zijn gegaan, en zich niet pardoes verslikken als ze water drinken omdat ze niet beseffen dat je daadwerkelijk moet slikken als je drinkt, is een godswonder.

  Gezien vanuit/vanaf Forumland kan ik mij deze reactie vanuit de parallelle forum-werkelijkheid voorstellen.
  Vanuit mijn positie in de aardse werkelijkheid zie ik het toch anders.

  1. nexit nu aub

   jawel hoor , de racistische extreem geradicaliseerde schreeuwers van de rechtse kleurlingen club bij1 zijn vele malen erger.

   1. nexit_nooit

    Had ik met de luieremmer gerammeld?

 4. Emile Takma

  Nederlanders willen graag een professioneel landsbestuur. Om die reden meent een meerderheid dat Rutte de volgende regering moet leiden.

  Zo eenvoudig ligt het.

  1. leukeditter

   Zo eenvoudig ligt het…hebben we onze lompste leerling weer die leuke glimlach van adolf rutte adoreert. Of hij alles aan elkaar liegt maakt voor ahmed takma niet uit.

  2. Cootje

   Professioneel bestuur is je vriendjes de mondkapjes laten bezorgen , verder hoeveel kamerleden of oud kamerleden of echtgenotes hun bedrijfjes de voorkeur krijgen bij toekenningen van diensten en werkzaamheden , hoe granuliet in een natuurpad terecht kwam , hoe wetenschappers WODC hun wetenschappelijke mening moesten aanpassen , professioneel bestuur ? Noem mij een instelling in Nederland die goed functioneerde met professioneel bestuur ? zwel is het zo met het banen carroussel dat de verantwoordelijke vaak op tijd het hazenpad gebruiken

   1. Cootje

    Natuurplas

  3. nexit nu aub

   een professionele leugenaar aan het hoofd van een criminele bende leugenaars en zelfverrijkers.

   De nederlander is knettergek en dat bewijst ook de wekelijkse afdracht van 200.000.000 euris aan brussel.

   Zo eenvoudig ligt het.

   1. Emile Takma

    “ De nederlander is knettergek”

    Als de peilingen tegenvallen is dat inderdaad de schuld van de kiezer die wat anders vindt dan de partij van jouw voorkeur.

    Ik neem aan dat Poeperd aanhanger is van de Beweging Wilders/Graus?

    1. september

     Dat is Hij ook heeft Hij hier Vaak gezegd,beter opletten Takkema Met je vele namen.

     1. Emile Takma

      Ik heb maar één naam, september, en die luidt Emile Takma.

      Let overigens een beetje op je Nederlands, je taalbeheersing komt dom over.

     2. CZ

      Aldus aartsleugenaar en psychopaat Max Emile Noppen Van Velenamen.

 5. StemPzeweg

  Onvoorstelbaar! Wat heeft Nederland met de VVD? een partij dat in vrijwel elke opzicht fout is en smerig beleid voorstaat.

 6. Cootje

  Als je verdiept in de sociaal Democraten wat een spoor van vernieling die hebben achtergelaten hier en in Europa , die hebben hun macht posities samen met hun vakbond vrienden gebruik voor zelfverrijking , chantage , machtsmisbruik , fraudes , die hebben in zuid Europa nog steeds boter op hun hoofd , en zijn in noord Europa genivelleerd tot studenten clubjes , hier in Nederland konden oud vakbondsmensen hun zakken nog vullen bij de multinationals wiens brood men eet. Dus dan heeft Pinokkio nog heel veel credit. Want de gewone man moet eerst tot op het bot geraakt en gekraakt zijn wil hij zijn polder visie opgeven , maar als Rutte over links gaat is het afgelopen met de VVD , en dat weet hij dus houd zijn poot stijf en is niet bang voor nieuwe verkiezingen , moet tutje Kaag wel bang voor wezen

  1. Winfrida

   @Cootje

   Ik geloof bijna dat het Mark Rutte zelf is, hij heeft charisma. Daar vallen mensen op. Die het verder weinig kan schelen, wat hij in de politiek op links of rechts gaat doen. Wel ontzettend dom!

 7. jhak

  Een oud spreekwoord zegt: “uit twee kwaden moet je de beste kiezen”.
  Heden ten dage is het: ” uit vijf kwaden moet je de beste kiezen”.
  Snappie?

  1. Beukman

   Juist!

   1. nexit nu aub

    bukhol begrijpt niet dat je niet hoeft te kiezen uit de 5 kwaden. Keuze zat buiten het partijkartel

    1. Beukman

     Vertel eens, Rennie?

     1. CZ

      Zuigen, Bukman!

 8. Cootje

  De nummer 1 narcotica positie in Europa omzet 40/50 miljard , andere criminaliteit vormen 30 miljard omzet , banken die aan hun miljarden winsten 400/750 miljoen boetes betaalde zonder individuele strafvervolging , mensen die miljoenen verdienen in een bevoorrecht positie aan mondkapjes en andere aanbestedingen , dus onderleiding van de laatste 11 jaar Rutte met een totale uitholling van handhaving en gerecht. Alles tot op de bodem uitgehold en bezuinigt is de samenleving in een rap tempo een bananen republiek geworden waar boven en onderwereld een is geworden , en waar de recht van de slimste de sterkste de brutaalste overwint , en daar bij moet je de kip met de gouden eieren niet weggooien , dus de VVD hoeft zich geen zorgen te maken

 9. Branzino

  En nog steeds staat mijn al drie keer gepresenteerde vraag waar de drie zetels van Van Haga en die ene zetel van Den Haan zijn gebleven. De peiling van De Hond telt op tot 150. Op deze manier is die peiling ongeschikt om een goed beeld te vormen. Er kunnen twee dingen gebeurd zijn:

  * Van Haga en Den Haan zijn volgens de peiling hun zetels kwijtgeraakt
  of
  * Er moeten nog enkele zetels bij één of meer andere partijen in mindering worden gebracht en aan Van Haga en Den Haan worden toegerekend.

  Het eerste lijkt me voor Van Haga niet zo waarschijnlijk, groei zou zelfs kunnen (FvD scoort immers vier zetels minder dan voor de afsplitsing). Het laatste zal vooral rechtse partijen treffen en dan lijkt JA21 zeker een kandidaat. Maar PVV en zelfs FvD zouden ook kunnen.

  1. nexit nu aub

   blabla bladieblablablabla

   1. Branzino

    @nexit aub nu
    Gelukkig, jij weet blijkbaar het antwoord op mijn vraag. Is het de PVV die een paar zetels teveel gekregen heeft van De Hond, of FvD? JA21 zou ook kunnen. Kom, zeg het ons, je kunt het!

    1. Branzino

     @nexit nu aub
     Geen antwoord? Als je mijn vraag niet begrijpt, kun je dat gewoon zeggen en leg ik het in eenvoudige taal nog een keertje uit. Maar die peiling deugt aan de rechterkant helemaal niet.

  2. Emile Takma

   Het probleem is dat van Haga met zijn rebellenclubje nog niet veel meer profiel heeft dan afvalligen van FvD. Ik vermoed dat de Hond dit clubje verdwaalden nog niet herkenbaar in zijn peiling denkt te kunnen presenteren.
   Om die reden lijkt de schade voor het FvD nog mee te vallen, respondenten die mogelijk sympathiseren met Haga c.s. kruisen dan toch maar FvD aan

   1. Branzino

    @Emile Takma
    Als je met je theorie gelijk hebt, moeten de zetels van Van Haga nog van die voor het FvD afgetrokken worden. Ik hoop, dat je gelijk hebt 😉 .

    Ik denk overigens, dat De Hond een geautomatiseerde peiling uitvoert op de partijen die op 17 maart in de Kamer gekozen zijn. Deelnemers aan die peiling kunnen dus helemaal niet op Van Haga of Den Haan stemmen en kiezen daarom maar wat anders.

    1. Emile Takma

     “ Deelnemers aan die peiling kunnen dus helemaal niet op Van Haga of Den Haan stemmen en kiezen daarom maar wat anders.”

     Ja, en daarom zullen ze van arren moede het vakje van FvD maar aankruisen of mogelijk van JA21. Een duidelijker profiel van de groep Haga lijkt me in elk geval slecht voor het FvD.

     1. CZ

      Blabla met Max Emile Van Velenamen.

     2. Branzino

      @Emile Takma

      Inderdaad en dus moeten die zetels bij het FvD en/of JA21 en/of PVV in mindering worden gebracht en bij de Lijst Van Haga, en heel misschien ook Den Haan, bijgeteld worden. FvD houdt misschien slechts één enkel zeteltje over, misschien ietsje meer, JA21 moet zijn gepeilde groei met 3 zetels (100%) misschien wel inleveren. Zo wordt rechts niet per se kleiner, maar wel meer versnipperd en daarom een stuk onschadelijker.
      Het feit, dat niemand van de aanhang van deze partijen hier op deze vreemde move van De Hond ingaat, geeft aan dat er iets niet in orde is.

      Is er echt niemand anders die hier zijn of haar licht over wil laten schijnen. Doodzwijgen helpt niet en is een soort struisvogelpolitiek.

 10. EvertB

  ‘Peiling Maurice de Hond: de meest corrupte partij en leugenachtige van Nederland stijgt een zetel’

  De gemiddelde kiezer heeft nu andere zaken dan corruptie en leugens op het oog: zomer, vakantie, grotendeels opheffen coronamaatregelen, terrasje pakken enzovoorts.

  Allemaal leuke ideeën, vrolijkheid en vrijheid. Wee de kniesoor die het aandurft om sfeerverpestende onderwerpen ter sprake te brengen.

  1. nexit nu aub

   ze komen er wel achter als ze verplicht in quarantaine moeten !

   Dom naïef kortzichtig volk

  2. september

   Dat is waar maar Ik ga niet met vakantie. Naar een land waar je bij terugkomst in q. moet.

 11. Monty

  Misschien moeten de oppositiepartijen hun krachten bundelen en een monster coalitie vormen om dictator Rutte te verslaan

  Dit is in Israël ook gelukt om dictator Netanyahu ten val te brengen.

  ‘Waar een wil is is een weg’

  Maar dan moet wel echt veranderingen willen.

 12. Emile Takma

  Deze regering heeft met stevig beleid de corona eronder gekregen. Dat succes straalt natuurlijk af op Rutte.

  1. Cootje

   Er komt een hete herfst aan met Corona en een verdeeld politiek landschap . En Rutte heeft niets gepresteerd , hooguit een paar MKBers blij gemaakt met een dode mus. De echte rekening moet toch nog komen en dan worden de poppentjes op hun plaats gezet , ik denk Franse toestanden

   1. Monty

    ”ik denk Franse toestanden”

    Ja in de digitale wereld. In het echte leven zal dat in ons land niet gebeuren.

    Hier gaan de mensen alleen massaal de straat op bij voetbal wedstrijden om hun gram te halen.
    Het overgrote deel van de bevolking is tevreden.
    Anders had de uitslag van de afgelopen verkiezingen er wel anders uitgezien.

  2. leukeditter

   hahahahahahahahahahaa wat een lomp varken tjongejonge eronder gekregen , wie Rutte????????? die een papiertje voor moet lezen??? weet je wie deze hoax er onder heeft gekregen??? juist net als vorig jaar : de tijd van het jaar!! als je dat niet wil zien ben je nog stommer dan een gemiddelde buitenlander

   1. Branzino

    @Leukeditter
    De tijd van het jaar? De zomertemperatuur zul je bedoelen? Daar zijn ze in Suriname, Brazilië en India inmiddels ook achter wat voor effect die hoge temperaturen hebben.
    En in het VK gaat het ook goed met de beta-variant uit India, dankzij de zomer.

    Ik zou uitkijken met die kwalificatie “stommer dan een gemiddelde buitenlander”.

    1. leukeditter

     nog zo.n stomme ezel…. india en brazilie hebben een totaaaaaal ander klimaat maar dat ga ik nu weer niet uitleggen.. in heeeeel europa net als vorig jaar geeeeen hoax corona..moeilijk hoor pffff

     1. Branzino

      @leukeditter
      Die relatieve zomerstilte kwam door het weer, maar vooral door de succesvolle maatregelen om de eerste golf de baas te worden. Toen er meer ruimte dan bedoeld werd genomen, namen de besmettingen ook weer snel toe, ook toen het nog lekker warm was.

    2. Gerda2

     In India liep het aantal doden op na start vaccinatie.
     Ondanks dat staat India nog op plaats 108 van Worldometers wat overleden personen betreft.
     Op sommige plaatsen worden vaccinatie teams door de bewoners verjaagd.
     Het gebruik van Ivermectine neemt weer toe en met succes net als op vele andere plekken in de wereld. Ook zijn er andere betrouwbare medicijnen.
     Het onthouden van deze middelen in veel westerse landen is misdadig. Hopelijk gaan er in de toekomst wat koppen rollen als gevolg hiervan.

     Maar afwachten wat de Delta-variant in de UK gaat doen.
     Gisteren overleden er in dit land 13 personen aan Covid.

     1. Emile Takma

      Na de start van de vaccinatie liep het aantal COVID-doden in India nog op als naijlingseffect van de toegenomen besmettingen, niet als gevolg van het vaccin.

     2. CZ

      Onzin door Max Emile Van Noppen Van Velenamen.

     3. Branzino

      @CZ
      Er zijn nog steeds veel mensen die niet te overtuigen zijn met gezond-verstand-redeneringen. Zij realiseren zich niet dat rond een week na de besmetting iemand pas ziek wordt, even later (enkele dagen tot een week of zelfs langer) kan het nodig zijn zo iemand naar een ziekenhuis te brengen, waar hij zo ziek kan blijken te zijn dat IC-opname nodig is, een week of meer later. Na enige tijd kan iemand sterven, een week of meer later. Dat is dus minstens vier weken na de besmetting. Dat betekent dat de aantallen doden na start van de vaccinatie nog minstens vier weken zullen blijven stijgen. In Nederland was dat niet anders.

     4. Gerda2

      Emile T,
      Naijlingseffect?
      Voor de vaccinaties begonnen ging het behoorlijk goed, weinig doden.
      Bekijk de grafieken maar.
      Explosieve stijging na start vaccinatie.

 13. nexit_nooit

  Het is voor mij onduidelijk waarom MvdG zich zo druk maakt.
  In zijn Forumland, 2,6% van de Nederlandse advertentie-uitgaven vertegenwoordigend, heeft hij toch totaal geen last van Rutte en/of de VVD.
  Kan hij zich niet beter richten op de oprichting van het Forumlander Dagblad, genaamd:
  “Het Avondland”, “De Minerva-bode”, “De Renaissance Krant” of zoiets.

 14. Drostemannetje

  De VVD is de partij van de zelfverrijkers en de banencarrousel. Echter, het is nog altijd beter dan de Antifa-terroristen van Groen links, de 5de colonnepartij PVDA met hun voortrekkersrol voor allochtonen en de landverraders van D666 doe ons land wil laten opgaan in een Islamitisch Europa.

 15. 56RdK

  Inderdaad Michael, VVD-aanhang is een uitermate dom, kortzichtig volk (gelijk aan holle vaten) dat graag maar al te graag blaaskaakt en niet in staat is verder te kijken dan de dag van morgen.

 16. Patt

  Op zich is het logies. Alle partijen liegen en bedriegen. Neem b.v. het kwartje van Kok nooit terug gegeven. Terwijl veel partijen het wel in het verkiezingsprogramma hadden staan. Praten altijd in verkiezingstijd over verlagen eigen risico zorg maar doen niks. enz. enz. Doen nooit wat de burgers willen en weten het altijd beter dan de deskundige op een bepaald gebied. Energie transitie mag de burger niks kosten maar de energie prijzen zijn per 1 juli wel weer fors verhoogd. Zeer onbetrouwbaar. mijn dochter staat 13 jaar op een wachtlijst voor een woning maar een asielzoekers hebben voorrang. En maar huizen bouwen maar niet voor eigen mensen. enz. enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.