Voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes wil Sywert niet in Buitenhof zien: ''Eendimensionale krabbelaar''

Voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes wil Sywert niet in Buitenhof zien: ''Eendimensionale krabbelaar''

Sywert van Lienden is een typische CDA'er. Bron: DWDD / Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal Hans Laroes laat op Twitter weten dat hij vindt dat Buitenhof niet "typetjes" als Sywert van Lienden te gast moet vragen. Want, stelt de man die ook nog eens ooit voorzitter van de Raad voor de Journalistiek was, daar is het programma "niet voor bedoeld."

Laroes krijgt kritiek van andere twitteraars die vinden dat dit een vreemde opmerking. Hun redering is dat Van Lienden onder vuur ligt en daarom juist de mogelijkheid zou moeten krijgen om zijn critici publiekelijk van repliek te dienen.

Rob Hoogland van De Telegraaf stelt bijvoorbeeld dat het "wederhoor" is, en dat dit juist wél van belang is.

Laroes is daar niet van onder de indruk. Want, stelt hij, Buitenhof is bedoeld voor "de grote thema's in binnen- en buitenland. Politiek, cultureel, economisch. Niet voor het wederhoor van een eendimensionale krabbelaar."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties