TCE 20210415 02675

Peiling Maurice de Hond: de meest corrupte partij en leugenachtige van Nederland stijgt een zetel

Geen categoriejun 06 2021, 9:45
Het is eigenlijk nauwelijks te bevatten. VVD-leider Mark Rutte is de afgelopen maanden zwaar onder vuur komen te liggen omdat hij over van alles en nog wat - eigenlijk alles waarover hij kón liegen, ook daadwerkelijk loog. Maar wat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond? De VVD zou vandaag 35 zetels halen in plaats van de 34 die de partij op 17 maart haalde.
Oké, dat is "slechts" één zetel winst. En het valt natuurlijk ruim binnen de foutmarge. Dat klopt allemaal. Maar dat een partij die zó vaak betrokken is bij corruptiezaken, en die zoveel zo overduidelijk liegende politici heeft niet volledig in elkaar stort zegt héél veel over het Nederlandse electoraat; en niets daarvan goeds.
De afgelopen dagen werd duidelijk dat VVD-minister Tamara van Ark keihard gelogen heeft tegen de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal met mondkapjesgodfather Sywert van Lienden. Eerder kwam VVD-premier Mark Rutte onder vuur omdat hij loog over Pieter Omtzigt. En dan is er nog een heel scala aan schandalen waaronder, ik noem maar wat, de toeslagenaffaire.
Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de VVD jaar na jaar de partij is met "veruit de meeste én de ernstigste integriteitsaffaires." In gewone straattaal: het is veruit de meest corrupte partij van Nederland.
Maar het maakt de VVD-gezinde kiezer allemaal niets uit. Want Mark Rutte, ach, die glimlacht zo leuk voor de camera en als je hem totaal niet kent en niet volgt wat voor wangedrag hij steevast uithaalt kun je zo maar denken dat hij best een heel vriendelijke man is. Dát is voor VVD-kiezers blijkbaar het enige dat telt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Erger dan VVD-kiezers worden ze niet gemaakt, ben ik bang. Dat die mensen hun veters kunnen strikken, hun achterwerk kunnen afvegen nadat ze naar het toilet zijn gegaan, en zich niet pardoes verslikken als ze water drinken omdat ze niet beseffen dat je daadwerkelijk moet slikken als je drinkt, is een godswonder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten