resnekleijten

Socialistische Renske Leijten wil dat bedrijven gaan creperen voor het milieu: 'Huidige klimaatbeleid is failliet!'

Geen categoriejun 17 2021, 11:48
Trouw bericht dat een ambitieus klimaatbeleid zou moeten kunnen rekenen op "brede steun van de Nederlandse bevolking." Nou ja, als aan "een aantal vergaande voorwoorden" wordt voldaan. Eén van die voorwaarden? Het grote bedrijfsleven moet diep in de buidel tasten, want zoals altijd mag het de mensen zelf natuurlijk niets kosten.
De industrie en andere "vervuilers" - dat betekent tegenwoordig dus gewoon dat bedrijven CO2 uitstoten, wat een mens óók doet - zouden "fors moeten gaan betalen" voor die uitstoot. Dokken jongens, met jullie CO2!
Het zal helemaal niemand verbazen dat dit soort eisen worden toegejuicht door de maoïsten van de SP. Tweede Kamerlid Renske Leijten laat weten: "Goed klimaatbeleid vraagt om regie. Nu verdwijnt veel klimaatgeld op verkeerde plekken en in volle zakken. En het wérkt niet!"
"Kortom, het huidige klimaatbeleid is failliet. Het zou goed zijn om 'klimaatpaus' Nijpels met pensioen te sturen en écht goede maatregelen te nemen."
https://twitter.com/RenskeLeijten/status/1405430263400878081
Met die "echt goede maatregelen" bedoelt ze natuurlijk dat bedrijven de rekening voor deze waanzin betalen, in plaats van de gewone burger, die juist door types als Nijpels met alle liefde geofferd wordt.
Het zal wel. Het eindresultaat is hetzelfde: extreemlinkse politiek, ons door de strot geduwd door linkse types - hetzij linkse corporatisten, hetzij maoïsten. De economie wordt kapotgemaakt, verstandig beleid behoort tot het verleden. Of het nou over "links" of over "extreem-links" gaat maakt helaas bar weinig uit. Het is sowieso slecht voor Nederland.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar ja, wat verwacht je anders van de eigentijdse aanhangers van een Chinese meneer die alles wat leek op economische vooruitgang resoluut in de pan hakte?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten