Socialistische Renske Leijten wil dat bedrijven gaan creperen voor het milieu: ‘Huidige klimaatbeleid is failliet!’

Trouw bericht dat een ambitieus klimaatbeleid zou moeten kunnen rekenen op “brede steun van de Nederlandse bevolking.” Nou ja, als aan “een aantal vergaande voorwoorden” wordt voldaan. Eén van die voorwaarden? Het grote bedrijfsleven moet diep in de buidel tasten, want zoals altijd mag het de mensen zelf natuurlijk niets kosten.

De industrie en andere “vervuilers” – dat betekent tegenwoordig dus gewoon dat bedrijven CO2 uitstoten, wat een mens óók doet – zouden “fors moeten gaan betalen” voor die uitstoot. Dokken jongens, met jullie CO2!

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Het zal helemaal niemand verbazen dat dit soort eisen worden toegejuicht door de maoïsten van de SP. Tweede Kamerlid Renske Leijten laat weten: “Goed klimaatbeleid vraagt om regie. Nu verdwijnt veel klimaatgeld op verkeerde plekken en in volle zakken. En het wérkt niet!”

“Kortom, het huidige klimaatbeleid is failliet. Het zou goed zijn om ‘klimaatpaus’ Nijpels met pensioen te sturen en écht goede maatregelen te nemen.”

Met die “echt goede maatregelen” bedoelt ze natuurlijk dat bedrijven de rekening voor deze waanzin betalen, in plaats van de gewone burger, die juist door types als Nijpels met alle liefde geofferd wordt.

Het zal wel. Het eindresultaat is hetzelfde: extreemlinkse politiek, ons door de strot geduwd door linkse types – hetzij linkse corporatisten, hetzij maoïsten. De economie wordt kapotgemaakt, verstandig beleid behoort tot het verleden. Of het nou over “links” of over “extreem-links” gaat maakt helaas bar weinig uit. Het is sowieso slecht voor Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, wat verwacht je anders van de eigentijdse aanhangers van een Chinese meneer die alles wat leek op economische vooruitgang resoluut in de pan hakte?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. A-BBa

  Toch wel vreemd: niets van wat @Michael Van Der Galien zegt wat Renske Leijten wil staat in haar tweet. Waar komt de info dan vandaan? Sneu om iemand op deze manier slecht te maken. Een spreuk als: Met die “echt goede maatregelen” bedoelt ze natuurlijk dat bedrijven de rekening voor deze waanzin betalen” heeft absoluut niets met goede journalistiek te maken. Droevige ontwikkeling.

  1. Edjan

   Dat ben ik wel met je eens. Anderzijds mag Renske ook wel wat duidelijker zijn: citaat:
   “Nu verdwijnt veel klimaatgeld op verkeerde plekken en in volle zakken. En het wérkt niet! Kortom: het huidige klimaatbeleid is failliet.”

   Wat werkt er niet? Welk geld verdwijnt in welke volle zakken?
   Ik zou denken: biomassa is contraproductief en windmolens werken niet. En Vattenfalls etc hebben de verkeerde, volle zakken waar veel geld in verdwijnt.

   Maar hier houdt Renske wijselijk haar mond over. Ze praat maar wat mee om stemmen te trekken, zoals al die linksige partijen. Wat ze precies wil? Dat “weet” ze pas na onderhandelingen met andere partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.