Van der Plas (BBB) hekelt nieuwe genderneutrale warreltaal: ‘Ben liever raadsheer dan raadsmens’

De pareltjes van progressieve partijen in Nederland hebben weer een fantastisch plan om de ongelijkheid te bestrijden in Nederland: niet langer zullen rechters worden aangesproken met de term ‘raadsheer’ maar met een meer “genderneutrale term” als het aan D66, PvdA en GroenLinks ligt. BBB-Politica Van der Plas hekelt dit gedram. 

Zoals gewoonlijk houdt progressief Nederland zich weer bezig met een “probleem” waar echt vrijwel niemand – op enkele eeuwig geschoffeerde woke-rebellen na – last van heeft. GroenLinks, PvdA en D66 hebben enkele vragen ingediend over de gendernormatieve titel die rechters in Nederland hebben. De titel ‘raadsheer’ zou namelijk niet inclusief zijn. Zowel de voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil als BBB-politica Caroline van der Plas hekelen deze “strijd.”

In een ironische sneer maakt Özdil duidelijk dat de progressieve partijen, door dit soort nonsens, natuurlijk helemaal de weg kwijt zijn. Het moge geen wonder zijn dat zowel de PvdA als GroenLinks de laatste verkiezingen opnieuw geen potten konden breken bij de kiezer, en met 8 en 9 zetels konden afdruipen. Vrijwel geen enkele Nederlander interesseert zich voor dit soort woke-onzin. Toch bombarderen zij dit soort ”’problemen”’ tot halve maatschappij-ontwrichtende kwesties. Helaas voor hen denkt de gemiddelde Nederlander daar toch écht anders over.

Van der Plas mengt zich met BBB nu ook in de discussie en stelt dat ze liever raadsheer wordt genoemd dan ‘raadsmens.’ Titulatuur of triviale aanspreektermen ombuigen naar dit soort genderneutrale jargon is natuurlijk volstrekt idioot én klinkt natuurlijk bespottelijk. Er zullen vrij weinig mensen rondlopen die willen worden aangesproken als ‘raadsmens’ of ‘mens met baarmoeder’ – wat ook al wordt geëist door de woke-brigade.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zowel Van der Plas als Özdil steken hun afkeer van de identiteitspolitiek niet onder stoelen of banken. Toch is er één voordeel aan het soort teksten waarten zij zich nu keren: dit soort genderneutrale gebrabbel levert de progressieve partijen zeker geen winst op, dus om die reden mogen ze nog wel even door gaan met dit soort onzinnige gewauwel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. jhak

  Wat een gel*l elke keer over dat genderspul. Een sinasappel is zoet of zuur en als ie dat niet is dan is ie flauw. Wat een flauwe kul dat gendergel*l. Burgemeester wordt zeker ook burgemens.
  Meester en juffrouw zeker leermens, maar dat kan dan weer een geheel andere betekenis hebben. Wat een woke onzin.

 2. Gebande K0K

  Omdat het ene boermens de runderen melkte, beukte het andere boermens zijn varken.
  Verwarrend voor agrariërs.

 3. Rien E

  Het nivo van de tweede (slaap)kamer is om te huilen zo slecht. Zijn er dan geen echte problemen meer? Idd wat een flauwekul en daar woorden ze ook nog (te) dik voor betaald. Gratis advies, begin eens met werken.

 4. Spoetnick

  De benaming ‘rechter’ is behoorlijk stigmatiserend en misleidend.
  De nieuwe aanwas van ‘rechters’ is namelijk behoorlijk links.
  Moet de benaming niet aangepast worden naar bv langzamers.
  Dat is genderneutraal en doet recht aan de ‘zorgvuldigheid’ die wordt nagestreefd.

 5. Niemandalletje

  Misschien beter om het aanvullend woordje ‘lui’ weer van stal te halen.
  De ambiguïteit kan in vele gevallen juist treffend over komen.

 6. Danielle

  Je kan wel merken dat ze achter lopen met dat hele woke gedachtengoed… Zelfs iemand identificeren als mens is al niet meer goed genoeg sinds er ook genoeg zijn die zich niet identificeren als mens maar als iets anders, dus raadsmens is ook al achterhaald afgaande op wat de woke brigade weleens plaatst.
  Was wel grappig sinds er vorige week of 2 weken terug nog iets was op amerikaanse tv over dat iemand aanspreken met mens niet inclusief genoeg was sinds er ook mensen waren die zich identificeerden met dieren ( furries ) levenloze voorwerpen of als planten, al weet ik de officiële term voor de laatste 2 niet meer. Vandaar dat ik ook verwacht had dat die hele woke brigade dat al wel had overgenomen…

 7. Klaus Schwab

  Goede zaak. Vanaf nu heet Sunny Bergman Sunny Bergmens.

 8. kees cup

  Ondank hun hysterische geouweh0er over seksime ontvangen heel veel, ook feministische, vrouwen zelf liever een grote “jongeheer” dan een jongemens.

 9. Jopie

  Als je “mens met baarmoeder” hebt, heb je waarschijnlijk ook “mens met baarvader” en dus ook “mens met niks”

 10. Mistgabel

  Word ateeds gekker met die linkse deugwappies.
  Doorgedraaide gehersenspoelde manwijven met tuinbroeken met een indentiteits probleem.

  Voor die paar mafklappers moet de hele wereld veranderen.

  Schijnbaar lopen er toch meer gekken buiten dan binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.