Van der Plas (BBB) neemt het op voor ‘pardonners’: ‘Schandalig dat zij nog steeds geen Nederlands paspoort hebben’

BBB-leider Caroline van der Plas noemt het schandalig dat 7.000 mensen die in 2007 pardon kregen, nog steeds geen Nederlands paspoort hebben ontvangen. Zij reageert op een petitie van VluchtelingenWerk Nederland, die haar en andere Kamerleden vandaag is aangeboden.

Nu lijkt het misschien dat de BBB pro-immigratie is, maar niets is minder waar. In het verkiezingsprogramma van de partij staan hele alinea’s waarin wordt gepleit voor het weren van gelukszoekers, het inzetten op minder immigratie en het faciliteren van terugkeer voor ‘echte’ vluchtelingen zodra het land van herkomst weer veilig is. Dat lijkt ook één van de redenen voor de BBB te zijn om immigratie te willen beteugelen: zodat we in de toekomst niet nog zo’n grootschalig generaal pardon hoeven af te geven.

De Dagelijkse Standaard

“Mensen die echt op de vlucht zijn voor oorlogen, (…), zijn welkom in Nederland, voor de tijd die daarvoor nodig is. Voorkeur heeft het, om ervoor te zorgen dat deze mensen in eigen regio’s worden opgevangen. Dit maakt het gemakkelijker om deze mensen (…) in te zetten bij de wederopbouw van hun land.” – Verkiezingsprogramma BBB

Voor Van der Plas gaat het bij deze petitie meer om de gedachte dat wat het parlement besloten heeft, ook daadwerkelijk uitgevoerd moet worden. En er is nou eenmaal een generaal pardon afgegeven, dus dan moet dat ook bekrachtigd worden.

Het feit is gewoon dat Nederland flink wat steken heeft laten vallen door ruim 10.000 mensen jarenlang de mogelijkheid te hebben ontzegd om een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. Die mensen hadden ooit misschien terug gemoeten, maar die kans is inmiddels echt wel vervlogen. En al helemaal als je al in 2007 een pardon hebt gekregen. Dat lijkt echt helemaal nergens op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel, VVD) moet in dit geval eens gewoon uitvoeren wat haar is opgedragen en deze zaak netjes afhandelen. Dan kan ze daarna weer verder met het uitvoeren van het zwaar beroerde asielbeleid van de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Spoetnick

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Jammer dat deze mensen niet meteen zijn uitgezet.
  Hun onbekende identiteit is te wijten aan het weggooien van de eigen papieren, het opgeven van een valse naam, geboorteplaats en land. Het Nederlands staatsburgerschap dient beschermd te worden tegen deze indringers. Vluchten over een afstand van meer dan 250 kilometer van je eigen land is absoluut ongeloofwaardig. Idiote politici hebben de bewijslast omgedraaid. Vandaar dat deze bedreiging van Nederland alleen maar toeneemt. Vooral advocaten en ‘hulpverleners’ profiteren van deze situatie.

  1. Duckday

   Klopt en er worden stinkend rijk hulpverleners advocaten hebben jaren een dik belegde boterham. Stop met kom maar binnen beleid.Neem een wet aan waarbij geen nl paspoort alleen tijdelijk verblijf indien veilig direct terug. Geen papieren bij binnenkomst direct er uit.

 2. Monty

  BBB-leider Caroline van der Plas heeft ook ‘linkse’ hobby’s.
  Zal haar hier niet in dank worden af genomen.

 3. Ritter

  Het lijkt erop dat BBB zo is als de VVD; in het programma zegt de VVD de illegale massa migratie te willen beteugelen maar in de praktijk doen ze anders.

  Kennelijk wil BBB zich populair maken bij de media.

  Bij het Generaal Pardon zitten veel mensen die geen echte vluchteling zijn maar door tegenwerking in Nederland gebleven zijn. En daarom hebben ze maar een Pardon gekregen.

  Liegen en tegenwerking word kennelijk beloond met een verblijfsvergunning.
  ———-‘

  asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’

  Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.

  h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/982161/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

 4. vlekkenoplosser

  krijg je met die spontane politiek getrokken generale pardons

  Enkel slachtoffers. mindr , minder , minder

 5. right

  De jonge vluchtende mannen moeten hun vaderland verdedigen, de wapens grijpen, inplaats van krokodillentranen te huilen, jammeren dat ze hun geliefde vaderland, vrouw en kinderen in de steek hebben moeten laten, om zich tot volle tevredenheid financieel te laten betuttelen en knuffelen in Europa!

  1. sonny

   Right,
   Ze dumpen kinderen in Europa, deze krijgen generaal pardon…….daarna de (familie)gezinshereniging, opa, oma, tante’s, ome’s en de verdere nichtjes en neefjes worden benoemd als ‘eigen’ kinderen!
   Missie volbracht!
   De domme ‘humanistische’ EU ten dank????

   1. usb3.0

    En jij ook Sonny

  2. usb3.0

   Precies right, je slaat de spijker op z’n kop..

 6. Emile Takma

  Hendrika maakt zich sterk voor vluchtelingen.

  Mooi.

  1. vlekkenoplosser

   beter lezen strónt vlé®k , dat staat er niet domme jongen

  2. Ritter

   @Emile Takma

   “Vluchtelingen”??
   ===============
   Asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’

   Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.

   h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/982161/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

 7. Duckday

  OOk deze vrouw denkt een graante mee te pikken met die zielige verhaaltjes over vluchtelingen.Het zijn over het algemeen geluks zoekers echte vluchtelingen zijn welkom.
  Maar geef deze personen gewoon een tijdelijke vergunning veilig dan terug eigen land op bouwen. Asiel aan veragers die binnen komen met geen papieren zouden nooit binnen gelaten mogen worden het zelf met die slappe verhalen die ze verzinnen met leugens. Ook die isi vrouwen weg er mee laat ze daar blijven dan worden ze beter gestraft dan hier in Nederland.En straks een aanslag plegen

 8. Bes Tolen

  Naïeve Van der Plas? Blijkbaar. Kost boerenland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.