houwie

Van Houwelingen (FvD) over advies Gezondheidsraad om kinderen te vaccineren: "Zijn ze van de ratten besnuffeld?"

Geen categoriejun 29 2021, 19:00
FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen noemt het advies van de Gezondheidsraad om kinderen te vaccineren tegen het coronavirus "bizar". Hij ziet er geen enkel voordeel in en wijst op recentelijk onderzoek waaruit blijkt dat het zelfs mogelijk schadelijk is voor kinderen om te worden ingeënt met coronavaccins.
https://twitter.com/pvanhouwelingen/status/1409824174646784000?s=21
Het NRC-artikel waar hij naar verwijst legt precies uit waarom het positieve advies van de Gezondheidsraad veel te voorbarig is. Zo zou het vaccineren van kinderen slechts een "marginaal voordeel" opleveren voor anderen. En dat is precies de kern van het artikel: kinderen worden op deze manier gebruikt als immunologisch schild, terwijl er voor hen mogelijk toch meer nadelen aan kleven dan in eerste instantie werd gedacht.
We zien nu namelijk al enkele gevallen van hartontsteking (myocarditis) en ontsteking van het hartzakje (pericarditis) bij jongeren na toediening van vooral het tweede Pfizer-vaccin. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is er een "waarschijnlijk verband" tussen de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) en myocarditis/pericarditis bij tieners en jongvolwassenen, meldt de NRC.
En dat is alleen nog maar wat uit recentelijk onderzoek is gebleken. Over effecten en bijwerkingen op de lange termijn is simpelweg nog niets bekend. Maar we weten wel dat dit bij het Mexicaanse griepvaccin in 2009 grandioos verkeerd ging. Ernstige bijwerkingen van dat vaccin kwamen pas negen maanden na de start van de vaccinatiecampagne in beeld.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De Gezondheidsraad mag zich dus best even achter de oren krabben en serieus ingaan op de vragen van Van Houwelingen. Ouderen zijn inmiddels al beschermd tegen de zware symptomen van Covid-19 en gevaccineerden kunnen het coronavirus nog steeds overdragen. Tel daar bij op dat ook kinderen en jongvolwassenen immuniteit opbouwen tegen het virus en vraag je dan nog eens af wat de meerwaarde van vaccineren van kinderen nou eigenlijk nog is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten