Van der Plas (BBB) over gruwelbeelden slachthuis: ‘Ik veroordeel dit, denken dat ik dit prima vind is belachelijk’

Op nieuwe undercoverbeelden uit een groot Nederlands slachthuis is te zien hoe varkens en koeien ernstig worden mishandeld. Op Twitter doen mensen nu alsof Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zou wegkijken en de problemen in de veesector niet erkent. Maar zij is de beroerdste niet en maakt in één tweet helder wat haar positie is.

De beelden brengen echt verschrikkelijke praktijken in beeld die haast niet anders kunnen worden genoemd dan sadistische dierenmishandeling. De stalmedewerkers weten namelijk heel goed dat ze in overtreding zijn en doen zelfs pogingen om hun zieke daden te verbergen voor een toezichtcamera.

Volgens de maker van de beelden, een medewerker van Varkens in Nood, werden de dieren zo mishandeld omdat slachterij Gosschalk uit Epe zoveel mogelijk wilde produceren. “Al tijdens mijn kennismaking werd gezegd dat het 100 euro per minuut kost als de slachtbaan stilligt. Dus daarom is er baat bij tempo. Dat er zoveel mogelijk varkens, dieren verwerkt worden.”

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zegt al vaker in te hebben gegrepen bij het bedrijf en gaat nu zelfs nog een stap verder. Er komen meer camera’s in het bedrijf te hangen en de slachterij mag vanaf vandaag niet eens meer met levende dieren omgaan tenzij er een NVWA-dierenarts aanwezig is.

Ieder weldenkend mens zou dit soort praktijken direct afkeuren, maar omdat Caroline van der Plas en haar partij worden gezien als de fractie die opkomt voor de belangen van de boeren en de veesector, wordt ze toch even op het matje geroepen door de moralisten van Twitter.

Van der Plas is duidelijk niet gecharmeerd van het idee dat ze zich hier überhaupt tegen moet uitspreken en is dat soort moralisten dan ook liever kwijt dan rijk. Het is netjes dat ze er toch de moeite voor neemt, ondanks het feit dat tegenstanders van haar partij haar overduidelijk in een hokje proberen te stoppen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Emile Takma

  “denken dat ik dit prima vind”

  Dat zou er nog bij moeten komen, Hendrika!

  1. Rood

   Aldus Van Velenamen

 2. Beukman

  “Heb inmiddels vernomen van slachterij dat diverse maatregelen zijn genomen.”

  Alsof het aan 1 slachterij ligt.

  Een paar feitjes uit onze geliefde biοindustrie:

  – Kalveren die levend worden gevild omdat ze nog niet dood waren.
  – Varkens die levend verbranden in kοkend water.
  – Kippen die niet goed zijn doodgemaakt, en daardoor levend worden gekοοkt.
  – Halsslagaders die niet goed worden dοοrgesneden, waardοοr het dier langzaam dοοdblοedt.
  – Kreupele dieren die niet meer kunnen staan, en blijven liggen tot ze van ellende sterven.
  – Schapen die uitglijden over hun eigen strοnt en dan blijven liggen.
  – Geen drinkwater in stallen.
  – Snavels die worden weggebrand om te vοοrkomen dat de beesten elkaar uit frustratie pikken.
  – Varkens waarvan de staart wordt afgeknipt.
  – Prοpvοlle stallen zonder daglicht.

  Alles bij elkaar sterven er jaarlijks meer dan 30 miljoen dieren “te vroeg” in de biοindustrie, over het algemeen in uiterst rottige omstandigheden.

  1. Emile Takma

   De meeste reaguurders op dit blog maken zich liever druk over het halal slachten waarvan ze zeker menen te weten dat het een afschuwelijk barbaarse vorm van dierenmishandeling is.

   1. Rood

    Aldus de uitgekotste, Van Velenamen

   2. Harry Haller2

    Dat klopt Takma: halal en kosjer slachten zijn afschuwelijk barbaarse manieren van dierenmishandeling die verboden moeten worden.

    Wat onverlet laat dat aan de afschuwelijke misstanden en dierenholocaust in de industriele veehouderij eveneens -en per direct- een einde gemaakt dient worden. Dat dit nog bestaat is een grove schande.

   3. AS210854

    Bij sommige zou ik me nergens over druk maken, als geslacht worden.

    1. AS210854

     ze

  2. 1pitter

   Bio-industrie is bedacht door de 7de dagsadventisten (Pvd) 1 bok en een geit is voor hun al bio-industrie omdat het een religieuze opvatting is. Net zoals dat het moslimbroederschap te term islamofobie heeft bedacht, heb je kritiek op islam ben je knettergek volgens hun. En het wordt zo overgenomen.

 3. september

  Wat in de bioindustrie gebeurt is veel erger dan het halalslachten

  1. Emile Takma

   Zeker, maar halal-slachten is de slachtmethode van Joden en moslims, vandaar.

 4. Levie

  Schijnheilig gedoe. Iedereen weet toch onderhand hoe het er in de vleesindustrie aan toegaat Bio, Halal of traditioneel. Heb je er moeite mee eet dan gewoon geen vlees.

  1. Harry Haller2

   Wachten tot niemand meer vlees eet, duurt te lang Levi. Verboden en wetten helpen sneller.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.