Video! Harm Beertema (PVV) leest DENK de les: ‘Diversiteit? PVV’ers zijn meest gediscrimineerde groep van het land!’

In een commissievergadering had PVV-Kamerlid Harm Beertema het helemaal gehad met Stephan van Baarle van DENK. Want, zei Beertema, Van Baarle én politici van het hele partijkartel spelen een ongelooflijk vies spel door de PVV systematisch uit te sluiten. En zelfs daar eindigt de hetze tegen zijn partij niet. Want als je eenmaal op de lijst hebt gestaan voor de PVV, ging Beertema verder, dan kun je een baan buiten de politiek op je buik schrijven. PVV’ers zijn dan ook, zei hij, de meest gediscrimineerde groep van Nederland.

Van Baarle vond het niet fijn dat Beertema eerder in het debat het één en ander had gezegd over het gebrek aan vrijheid en democratie in ons land. Dat viel allemaal reuze mee, aldus de DENK’er. Nou, daar wilde Beertema wel even op reageren. Want zoals hij vervolgens haarfijn uitlegde is de discriminatie van PVV’ers wijdverspreid in Nederland, zowel in de politiek als daarbuiten.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

“Het is geen boosheid. Het is wel teleurstelling,” zei Beertema over de gevoelens die hij ervaart als hij ziet hoe hij en andere PVV’ers continu behandeld worden, “die wordt veroorzaakt door het feit dat anderhalf miljoen kiezers door al deze mensen hier, die hier zitten, consequent, al tien jaar worden buitengesloten. Ik probeer dan niet cynisch door te worden; ik probeer mijn vrolijkheid te bewaren. Maar vanuit mijn idee van democratie klopt daar iets niet.”

“Ik denk dat onze mensen allemaal zeer fatsoenlijke mensen zijn, die allemaal keihard werken en hun bijdrage leveren aan deze samenleving,” ging hij verder. “Die gemarginaliseerd worden door u en door al deze andere collega’s, door al die andere partijen, met het grootste gemak van ‘zij doen niet mee.’ Dat heb ik de minister ook weleens duidelijk geprobeerd te maken. Iedereen doet mee in de diversiteitsagenda, behalve [zij] die echt zo keihard gediscrimineerd wordt. En dat zijn PVV’ers. Bekénde PVV’ers.”

Want ja, PVV’ers ervaren écht heel negatieve consequenties van hun betrokkenheid in de politiek. “Als je op een lijst gaat staan van de PVV dan zeggen wij altijd: ‘Dat is je laatste baan.’ Je komt nóóit meer aan de bak. Voor mij hoeft dat niet meer, maar voor mijn jonge collega’s wel.”

“Dat zijn dingen,” stelde Beertema vervolgens duidelijk geraakt, “waar je verdrietig van kan worden.”

Vervolgens pakte hij er een voorbeeld bij van Van Baarle zelf. PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had een verzoek tot een Kamerdebat ingediend. Op zich een prima aanvraag. Maar wat deed Van Baarle? Die liet weten de aanvraag toch niet te steunen. Want, zei hij, hij wilde niet dat de Tweede Kamer “een babbelbox wordt van alt-right.”

“En u gaat weer zitten,” zei Beertema daar over. “Dan denk ik: we hebben een collega erbij die de elementaire spelregels van de democratie niet begrijpt en die op zo’n ordinaire, smerige manier onze partij wegzet, zonder enig argument geen debat steunt.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nee, die spelregels snappen ze bij DENK inderdaad vast niet. Maar veel erger is dat de rest van de Kamer er óók niets mee heeft, en dat de democratie in Nederland al heel lang een wassen neus is. Diversiteit is altijd ontzettend belangrijk, totdat het gaat om diversiteit van politieke standpunten. Dan mag je er ineens wél op los discrimineren. Beertema heeft dus volkomen gelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Branzino

  De pot verwijt hier heel duidelijk de ketel de meest vreselijke dingen. Het kost even wat tijd, maar er kan zonder probleem een lange film gemaakt worden van de manier waarop de PVV in de persoon van elk fractielid zich laatdunkend uitlaat over andere standpunten, collega’s en andere partijen. Op YouTube is nog steeds veel materiaal te vinden, tot jaren geleden. Met zo’n partij zou ik niet eens willen praten, omdat ze de fundamentele principes van democratie niet kennen. Dat is namelijk de ander serieus nemen. En nu maar klagen. Ik zou zeggen, Beertema, blijf lekker klagen maar wel graag in je eigen tijd en op je eigen kamertje, zodat niemand er verder last van heeft.

  Het is in feite heel simpel: de PVV is gewoon te klein en werkt te geïsoleerd om in het Nederlandse politieke systeem een rol van betekenis te spelen. Die omvang hoeft niet het probleem te zijn, wel die geïsoleerde positie en dat bepalen ze helemaal zelf met hun houding t.o.v. anderen.

  1. nexit nu aub

   blabla bladieblabla

   1. Mr.blauw.sky

    blublub dieblub

  2. ikweetwatikwil

   , Beertema, blijf lekker klagen maar wel graag in je eigen tijd en op je eigen kamertje, zodat niemand er verder last van heeft.
   Zegt Branzino

   Dát bedoeld dus Beertema

   Links heeft het systeem ontwikkeld van, wij beginnen zij antwoorden ,zij zijn de schuldigen. Dát gaat lekker. Maar daar prikken we doorheen.

   1. Branzino

    @ikweetwatikwil
    “Dát bedoeld dus Beertema” (of is het “Dát bedoelt dus Beertema”)

    Dat bedoelt Beertema misschien wel, maar daar ga ik niet in mee. Die afkeurende houding wordt opgeroepen en versterkt door de neerbuigende houding, vrijwel altijd beledigend, en tot geen enkel compromis bereid van de hele PVV-fractie. Er is nooit, maar dan ook echt helemaal nooit sprake van inleven, toegeven, inleveren van de zijde van de PVV. Overigens vind ik dat wel sterk en heeft het soms ook wel enig nut. Maar dan moet je niet als een klein kind dat zich tekort gedaan voelt, gaan zitten klagen dat iedereen naar tegen je doet. Dat klagen moet je dan inderdaad maar bij ome Geert op schoot ergens in een klein kamertje gaan doen, want dan mag je inderdaad niet meer meespelen. Gisteren had iemand hier het over de Tweede Kamer als een kleuterklas. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens, maar dit facet van kleuterklassen herken ik wel degelijk en vind ik ook passend in de situatie.

    1. ikweetwatikwil

     Branzino wat de “t” betreft heb je gelijk. Maar dat is ook het enige. De PVV is standvastig. Je kunt niet inleveren op massa immigratie en islamisering. Het zijn feiten. Ben je daar tegen ,dan klaag je niet, je stelt vast, dat Nederland op deze manier geen Nederland blijft. De islam heeft de neiging om te heersen en dat willen we niet. Nederland heeft pech met de links gehersenspoelde media.
     Ooit was links wel goed, maar dat is heel lang geleden.

     1. Branzino

      @ikweetwatikwil
      Neem die “t” alsjeblieft niet te serieus.

      Maar de rest van je reactie raakt de kern waarom het draait. Je kunt in een land als Nederland een 100% overtuiging hebben, het is soms toch nodig om een compromis te sluiten als je wilt meeregeren. Als je dat compromis niet wilt, en daar heeft iedereen het recht toe, en je overtuigt geen meerderheid in Nederland, dan kun je niet volledig meedoen. Je kunt natuurlijk wel bij gelegenheid je unieke standpunt inbrengen, maar dat is het dan. We kennen hier geen dictatuur van een minderheid.

      Wat jij feiten noemt zijn niet allemaal door iedereen als zodanig beleefde verschijnselen. Er is sprake van substantiële immigratie, feit. Maar of dat een bedreiging is voor onze cultuur is een oordeel en daar kun je het dus over oneens zijn. Mensen die ergens andere over denken wegzetten als idioten (om het even simpel te verwoorden, excuus) leidt nergens toe. Dat geldt overigens ook voor het wegzetten van coronacritici als wappies. Veel beter is het om te onderzoeken waar zulke scherpe oordelen vandaan komen en worden gevoed. Wat zijn daarvoor de achterliggende feiten? Maar dan stranden de gedachtewisselingen vaak al snel.

     2. Niet L niet R

      Links is ultra links geworden, maar eens komt de afrekening!

    2. nexit nu aub

     blabla bladieblablabla

     1. Mr.blauw.sky

      blublub bluberdeblub

     2. nexit nu aub

      zink je stopidioot ?

      3 x hóéra

    3. Oepsie

     Daar komt narcist Branzino, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te Paard zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Arie hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.
     Branzino is een ijdele narcistische man (woke)? die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Branzino ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Branzino een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.
     De depressie die op de loer ligt als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.
     Je zou denken dat volgens de heersende opvattingen dergelijke getalenteerde mensen, de trots van hun ouders, een sterk en stabiel zelfbewustzijn zouden moeten hebben. Juist het tegendeel blijkt echter waar. Alles waar zij aan beginnen, doen zij goed, uitstekend zelfs, ze worden bewonderd en benijd, ze oogsten succes waar ze maar willen, maar het blijft allemaal zinloos. Zodra ze niet ‘on top’, niet ontegenzeggelijk de superster zijn of wanneer ze plotseling het gevoel krijgen mislukt te zijn, gemeten aan een of ander ideaalbeeld van zichzelf, dan worden deze mensen vaak geplaagd door angsten of hevige schuld- of schaamtegevoelens.
     De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij de mens met ‘grootheidswaan’ laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. Best wel een triest bestaan.

     1. Branzino

      @Oepsie
      Mooie reactie. Ik neem aan lang geleden zelf uitgeschreven, of overgeschreven? In ieder geval goed bewaard, zodat je er telkens weer handig gekozen stukjes tekst uit kunt kopiëren. Alleen de namen veranderen en je hebt weer iets te publiceren. Je had alleen de voornaam Arie moeten vervangen of ook zijn achternaam, Boomsma, moeten laten staan. Zulke stukjes tekst hoeven natuurlijk nergens op te slaan, want de tekst is van zichzelf al briljant genoeg.

      Voor mij had je hem nog niet gebruikt. Dank dus, dat ik nu ook mee mag doen. En dan ook nog eens een heel lange kopie van je verzamelde tekst. Ik mis alleen nog een stukje aan het eind, daarom nu toch even snel, dan zijn we wat vollediger:

      De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners, moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

      Op rijm was deze tekst nog mooier geweest, maar ze is nu al briljant.

      Ik zie bij het googlen op zinsfragmenten van je bijdrage (doe ik altijd als ik wat vraagtekens heb bij een tekst), vooral verwijzingen naar gay dating sites en DDS, jouw bijdragen dus. Is het echt zo, dat dergelijke briljante teksten op datingsites staan? Dan stijgen ze in mijn achting. Wie daarop naar wie ziekt vind ik minder relevant. Ik hoop, dat je succes hebt.

     2. Branzino

      “ziekt” = “zoekt” Kleine aanpassing met veel betekenis!

     3. nexit nu aub

      blabla bladieblablabla

     4. Branzino

      @nexit nu aub
      Deze tekst was wel een beetje lang voor je om helemaal te lezen, denk ik. Excuus, welgemeend. Maar waarschijnlijk kende je ze al, omdat Oepsie deze woorden al veel vaker heeft gebruikt en vast ook niet zelf bedacht heeft. Misschien een ideetje voor jou om ook te doen? Dan hoef je niet steeds weer die bla….bla te gebruiken, want dat wordt een beetje afgezaagd en eigenlijk ook wel kinderlijk, niet passend bij je leeftijd.

     5. Oepsie

      @ Branzino,
      Idd ik heb nog veel meer geschreven. Maar dat behoef je maar een keer te doen, want, ik kan het toepassen, op heel veel lieden zoals jij. Alleen de naam veranderen en klaar is Klaartje. Ik ben ook niet verplicht om alles te gebruiken, alleen dat wat echt op de “persoon” van toepassing is, terwijl ik aan de term ‘Zultkop’ meer dan genoeg zou hebben om aam te geven hoe ik over jou als levensvorm denk, maar ik onderbouw het graag, zo dat er geen vragen overblijven waar je mee kan gaan zitten tobben. Zie het als een geschreven boek. Je accepteer het, of je gaat in de verdediging. Dat laatste verwachte ik al. En ja, op zo’n klein I-phoontje is het soms niet goed te overzien wat je veranderd. Maar goed, de opzet was je even in het zonnetje te zetten, omdat je je gehele leven al naar erkenning zoekt, maar het nooit heb gekregen, dat doe ik graag, bij onrendabele luitjes zoals jij. Je moeder was/is in ieder geval heel trots op je. En nu tot lezens borstkloppertje, ik heb belangrijkere dingen te doen. ik heb geen behoefte en tijd om steeds weer met een onrendabele te communiceren.

     6. Branzino

      @Oepsie
      Ik ergens mee tobben??? Nee hoor, maak je om mij geen zorgen. Ik heb een fantastische leven, ontspannen, leuk en goed betaald werk dat op me af komt i.p.v. het op te moeten zoeken, volledig vrij in het dagelijks leven. Alles gaat naar wens. En soms mag ik op reacties als die van jou reageren, ook heel plezierig en meestal een buitenlans, want zoveel mensen als jij lopen er in Nederland niet rond.

      Of je mij een zultkop vindt of iets anders maakt me niets uit. Ik hou niet van zult, maar kan deze kwalificatie naast me eggen. Ik vind helemaal niets van jou, want ik ken je niet en heb ook de behoefte niet om je te leren kennen. Anderson ligt dat blijkbaar anders, ook goed.

      Dat je iets belangrijkers te doen hebt, dan met een onrendabele te communiceren, kan ik me voorstellen. Zo sta ik er ook in, al vind ik mensen niet zo gauw onrendabel. Als ze mij vermaken, vind ik dat al heel wat rentabiliteit.

     7. Branzino

      @Oepsie
      Maar kom je nu nog met een aanvulling op je reactie over adolf H. gisteren?

     8. Branzino

      @Oepsie
      Ik vind het overigens wel sportief, dat je nu toegeeft voor het kritisch reageren op je opponenten te putten uit standaard tekst waarin je alleen maar een naam hoeft te veranderen. Heel efficiënt. Maar erg to-the-point kan zo’n reactie dan niet zijn, laat staan doordacht. Toch ook wel een beetje een belediging van je lezers, die je blijkbaar niet de moeite waard vindt voor een maatwerk-reactie. Laten we zeggen, dat je er in mondelinge discussies niet ver mee zou komen. Drie minuten maximaal, schat ik en dan val je door de mand.

  3. RobVerhoeven

   Heb je hier ook voorbeelden van? Praatjesmaker!

  4. RobVerhoeven

   Nee kneus, uit ervaring blijkt dat Beertema altijd gelijk heeft!
   Beertema is een van de weinige echt integere politici in dit land!

 2. nexit nu aub

  koekje van eigen deeg zullen we maar zeggen !

  Het gesch@pen klimaat omtrent de PVV en alles wat daarmee samen hangt kan je bestempelen als sociaal, inclusief, divers of eender welke andere politiek correct term.

  De politiek sluit alles en iedereen uit die hun niet wel gevalt. Betaalt u contant bent u crimineel , stookt u gas bent u crimineel , gebruikt u fossiel bent u crimineel en stemt u PVV bent u een asociale tokkie. Wil de echte asociale tokkie opstaan !

 3. right

  Tja, beste beertema, het grootste deel van het electoraat is ervan overtuigd dat ‘links’ het beste met ons voor heeft!
  Ten onrechte uiteraard, men is geïndoctrineerd, ziende blind, dan wel verstandelijk gehandicapt!
  Een andere reden kan ik niet bedenken, wie wel?
  We worden jaar in jaar uit genaaid, er gaan wederom miljarden naar Griekenland, vele miljoenen naar Palestina, zinloze ontwikkelingshulp naar het initiatiefloze Afrikaanse volk, catastrofaal immigratiebeleid, surrealistische vergroening/energie-transitie!
  Ongelooflijk, wat een sukkels!

  1. sonny

   right@
   “catastrofaal immigratiebeleid”?
   Zwak verwoord, als ik naar de NPO reclameblokken kijk, lijkt het alsof ik naar een Zimbabwaanse televisiezender kijk!
   Flora&fauna moet in Nederland inheems worden/blijven!
   De bevolkingspopulatie moet echter bestaan uit uitheemse diversiteit!
   Vreemde paradox, toch?

   1. Branzino

    @sonny
    Op mijn reactie gisteren n.a.v. je opmerkingen over adolf en anti-semitisme heb je niet meer gereageerd. Ik gaf je nog even het voordeel van de twijfel en de kans om e.e.a. recht te zetten. Met deze reactie laat je jezelf heel duidelijk kennen en is verdere toelichting niet nodig.
    Ik zou overigens eens een oogarts bezoeken als je de NPO-reclameblokken ziet zoals je beschrijft. Je kunt trouwens ook tijdens een bezoekje aan Zimbabwe zelf kijken wat daar op TV te zien is.

    1. nexit nu aub

     blabla bladieblablabla

    2. sonny

     bambino@
     “Zimbabwe zelf kijken wat daar op TV te zien”
     Op hun lokale TV worden enkel beelden en voorbeelden gegeven van de westerse weelde, auto’s, villa’s, luxe, schaars geklede erotische dames, en vooral schijnbaar gratisgeld!
     Dus gaan ze in de startblokken!
     Wat een ontluistering als ze in een COA worden opgesloten!

    3. sonny

     bambino@
     adolf=Adolf.
     Netjes schrijven svp!

     1. Branzino

      @sonny
      Natuurlijk schrijf jij adolf graag met een hoofdletter; ik doe dat heel bewust niet. Maar als je het gedrag van “jouw” adolf wel consequent vindt, omdat hij naast de Joden ook andere groepen die volgens hem van Duitsland profiteerden wilde uitroeien, houdt voor mij elke discussie op.

  2. Branzino

   @right
   Je geeft zelf het antwoord al op de vraag, waarom men (links en traditioneel rechts) radicaler rechts niet accepteert. Het antwoord is je laatste zin. Als andersdenkenden voortdurend worden afgeschilderd als “sukkels” komt het helemaal ooit tot samenwerking. Ik zou me niet laten uitmaken voor sukkel, om dat vervolgens te vergeten en te proberen om toch afspraken voor samenwerking te maken.

   Andersdenkenden tegemoet treden met argumenten, liefst feiten en oordelen, help om tot iets gezamenlijks te komen. Zo simpel is het. Bij de PVV, en ook het FvD, kennen ze dat kunstje niet.

   1. sonny

    bambino@
    “sukkels”, bewieroken, knuffelen is dus je remedie, typisch ‘soft-links’ geleuter!
    Je kunt de linkse electorale kudde geen feiten aanpraten, of met ze argumenteren, dat kunnen en willen ze niet!
    Ze volgen immer, kritiekloos de actuele goeroe(s).

    1. right

     sonny@
     Je kunt beter stoppen, branzino reageert duidelijk niet inhoudelijk!
     Hij is té zwak voor jou!

     1. nexit nu aub

      de tról is voor iedereen te zwak in het debat. Beargumenteren kan de tról niet. Verbanden leggen kan de tról niet. Onder zijn steen is geen zicht op de dagelijkse realiteit zodat de tról samen met bukhol en de strónt vlé®k de grootst mogelijke waanzin als absolute waarheid proberen te verkopen.

      inderdaad , erg zielig volk !

     2. Branzino

      @nexit nu aub
      Je besteedt wel erg veel woorden aan een bijdrage van iemand die je nooit zegt te lezen. Je lijkt me wel erg goed te kennen.

     3. Branzino

      @right
      Juist Sonny is te zwak voor iedereen. Zeker nadat hij gisteren zijn relativerende opmerkingen over het anti-semitisme van Adolf H. niet wilde uitleggen, hoewel hem de kans daartoe geboden werd. Zie topic “Sylvana Simons (BIJ1) eist definitieve exit van Gouden Koets: ‘Symbool van ons koloniale verleden’”
      Hij maakt het daarmee alleen maar erger en zou van dit forum verwijderd moeten worden.

   2. nexit nu aub

    blabla bladieblablabla

 4. Klaus Schwab

  Feit is dat de derde partij van Nederland systematisch wordt uitgesloten van allerlei politieke benoemingen zoals burgemeester posten en commissaris van de koning. Een marginale partij als de PvdA daarentegen doet vol op mee in de baantjes carrousel. Heel veel Hagenaars hadden Richard de Mos graag als nieuwe burgemeester gehad, maar commissaris van de koning Jaap Smit(PvdA) bepaalde even dat Richard niet mocht worden voorgedragen, zonder ook maar enige verklaring te hoeven geven.
  Het partijkartel is springlevend in Nederland en je kan je vraagtekens zetten bij het democratische gehalte van dit land.
  Het is dan ook geen wonder dat mensen totaal geen vertrouwen meer hebben in politici en hun partijen.

 5. maraton

  De Erdogan fraktie is wel de laatste om de PVV de oren te wassen.
  Maar toch zou een in wezen fatsoenlijke en slimme man als Beertema zich eens af moeten vragen of, komende uit een nest dat continue vervuild wordt door binnenhof pooier Graus, dat wel een aanbeveling is voor welke serieuze baan dan ook.
  Naast zijn leider wordt ook hij uiteraard gechanteerd door deze viespeuk.

  1. Emile Takma

   Beertema is jaren geleden in de modderpoel van de PVV gestapt en weet als geen ander dat daaruit geen weg terug is.

   1. nexit nu aub

    ach , het is beter vertoeven in de modderpoel van de PVV dan in de slangenkuil van de pvda strónt vlé®k ! Daar volgen lijsttrekkers elkaar in een ongekend tempo op.

 6. Monty

  ”als je eenmaal op de lijst hebt gestaan voor de PVV, ging Beertema verder, dan kun je een baan buiten de politiek op je buik schrijven. PVV’ers zijn dan ook, zei hij, de meest gediscrimineerde groep van Nederland”

  Is wel vreemd. Wilders beweert dat een groot deel van de bevolking achter hem staat.

  Maar daar zullen dan wel geen wetgevers tussen zitten.

  1. Emile Takma

   Werkgevers zijn niet gek, of ze nou profit of non-profit zijn: van mensen die op de PVV stemmen en dat idiote gedachtegoed aanhangen kun je redelijkerwijs niet verwachten dat ze intelligent of bekwaam zijn.

   1. JoopvdJoop

    Van

   2. nexit nu aub

    bazen genoeg die PVV stemmen domme decadente strónt vlé®k

    bazen stemmen zelden GL of D66 domme jongen

   3. ikweetwatikwil

    Welk idiote gedachtengoed van de PVV bedoel je Takma?

    1. ikweetwatikwil

     t,Ja nu komt er echt wat intelligentie aan te pas. Anderhalf uur later Takma.

    2. Branzino

     @ikweetwatikwil
     Ik vind het ook wel een goede kritische vraag van je. Welk gedachtegoed bedoelt Takma eigenlijk? Ik heb diep zitten nadenken maar kom niet op iets wat de naam gedachtegoed verdient. Idioot of intelligent, geen van beide niet.

     1. Harry Haller

      Branzino vindt -net als Emile Takma- dat het diskwalificeren van de opponent de beste manier is om het eigen ego te doen groeien. Beiden bieden geen ruimte voor een andere mening, omdat ze bang zijn daarmee hun eigen vermeende superioriteit te ondergraven. Want in hun hart voelen ze dat ook hun mening slechts een gedachtevorm is die zo ingeruild kan worden.

      Ruim 1,3 miljoen Nederlandse kiezers zijn het hartgrondig oneens met de overheidspolitiek inzake immigratie, integratie en islam. Ze voelen niets voor de opgedrongen multiculturele samenleving op grond van talloze feiten, cijfers, statistieken en ook emoties. Stuk voor stuk geldige motieven, die evenwel door kneuzen als Branzino of Takma worden afgedaan als idioot.

      Als je geen respect op kunt brengen voor het standpunt van je opponent bent je het debat op geen enkele manier waard en heb je bij voorbaat verloren.

     2. Emile Takma

      @Branzino,

      Gedachtegoed vind je mogelijk een een positieve term (het woorddeel ‘goed’ suggereert inderdaad iets waardevols) maar ik denk wel dat er een zekere samenhang en logica zit in het verhaal dat de PVV verkondigt. Dat verhaal kan volgens mij worden aangeduid met termen als volksnationalisme (met als verwording racisme en meer specifiek islamofobie) en als consequentie antiglobalisme.
      Verder is er een cocktail van conservatieve en rechts-populistische ideeën die associatief met het volksnationalisme zijn verbonden: conservatisme en een verzet tegen de elite die ons land zou uitleveren aan de EU.

      Er zit wel systeem in maar die wordt logisch vooral op het niveau van de onderbuik helder herkend. DDS is een prachtig blog om deze denkwereld te beleven.

     3. EmiIe Takma

      Ik kan het weten, want ik breng zelf bijzonder veel tijd door op dit blog. Ik heb dan ook absoluut geen leven, dus heb ik van dit blog mijn thuis gemaakt. Het is sneu, maar hier voel ik mij verheven boven iedereen.

     4. Telos

      Aldus Ernst Max Emile Van Velenamen.

     5. nexit nu aub

      goed naar de naam kijken , dit is de strónt vlé®k NIET >
      maar een vervelende bij goochem

     6. Branzino

      Emil;e Takma
      Ik geloof niet dat “goed” in gedachtegoed verwijst naar de kwaliteit van die gedachten. Het is een woorddeel dat ook in strooigoed, zaaigoed, strijkgoed en zelfs in “je goeie goed” voorkomt. Het duidt het geheel aan, de samenhang, structuur. En juist dat geheel van samenhangende gedachten/ideeën zie ik nauwelijks bij de PVV. Het draait om islamisering, alsof dat het samenbindende is in de uitdagingen waarvoor Nederland staat. Dat vind ik het idiote in het z.g. gedachtegoed van de PVV. Natuurlijk, dat is de overtuiging van Wilders. Maar voor mij en verreweg de meeste Nederlanders, dus uitgezonderd slechts die 1,3 miljoen die Haller terecht noemt, is dat een veel te simpele voorstelling van zaken. Daarbij komt dan ook nog eens de houding en arrogantie waarmee dit bedenksel wordt uitgedragen. En zo wordt elke behoefte aan samenwerking in de kiem gesmoord.

     7. Harry Haller

      Branzino, je noemt alleen de islam. Bij de PVV draait het om meer n.l. het brede veld van immigratie en de slechte integratie van veel nieuwkomers. Dat jij je eenpuntig richt op islam, vertelt alles over je selectieve kijk waardoor je niet alleen een ander maar vooral jezelf bedondert.

      Voorts heeft de PVV een andere kijk op misdaad en criminaliteit, op de Nederlandse identiteit en op de plaats van Nederland in Europa. Daar mag je het mee oneens zijn, maar 1,3 miljoen Nederlanders wegzetten als onnozele onderbuikracisten kan alleen geboren worden in het arrogante brein van het opgeblazen ego dat zich onder jouw schedeldak bevind.

      “En zo wordt elke behoefte aan samenwerking in de kiem gesmoord”, zeg je. Misschien zou je moeten beginnen je eigen opstellen t.o.v. de PVV eens aan te passen.

     8. Branzino

      @Harry Haller
      Man, man, doe eens een beetje rustig. Het is zaterdag, het zonnetje schijnt, Nederland is groepswinnaar en Duits is nog steeds kandidaat voor EK-uitschakeling, Wat wil een mens dan nog meer? Wees eens tevreden.

      Overigens wordt door Wilders elke mening over immigratie, slechte integratie en nieuwkomers binnen twee of drie zinnen gekoppeld aan de islam. Ik wilde het simpel houden. Ook in de laatste verkiezingscampagne heeft hij de islam en alles wat daarmee samenhangt tot hoofdthema gemaakt. Goed, dat jij het breder ziet, maar Wilders kijkt alleen door zijn koker.

      Ik bedonder verder niemand, geef alleen heet transparant mijn mening en sta open voor elke andere. Ik laat dat vooral aan jou regelmatig zien. mezelf bedonderen lijkt me lastig. Als jij dat wel zou kunnen, hoor ik graag hoe.

      De andere kijk van de PVV op misdaad en criminaliteit, op de Nederlandse identiteit en op de plaats van Nederland in Europa herken ik natuurlijk. Maar ook dat koppelt hij heel sterk aan de islam, alsof het verwijderen van de islam uit onze samenleving ook allerlei andere, soms terecht opgemerkte problemen, meteen oplost.
      Die 1,3 miljoen Nederlandse PVV-stemmers zet ik niet weg als onnozele onderbuikracisten. Dat woord en zelfs beeld heb ik nooit gebruikt en is aan jouw brein ontsproten. Maar ik zal jouw brein nooit kwalificeren als het arrogante brein van het opgeblazen ego dat zich onder jouw schedeldak bevind. Lijkt me trouwens ook knap pijnlijk om een opgeblazen ego onder je schedeldak te moeten houden. Dat moet ergens gaan schuren.

      Conclusie mijnerzijds: Ik heb geen enkele behoefte om mijn eigen opstelling t.o.v. de PVV eens aan te passen. Ze mogen blijven bestaan, maar het hoeft niet van mij en ik zou niet wakker liggen van een verdere aftakeling.

   4. usb3.0

    smeerlap tamil takelstraf schreeuwt moord en brand als men Marokkaanse, Turkse, of kansparels geen baan geeft

    1. Emile Takma

     “smeerlap tamil takelstraf ”

     Kan iemand me uitleggen wat Gerrit bedoelt?

     1. usb3.0

      tamil is een domme jongen hè

     2. EmiIe Takma

      Daarin heb je dan wel weer gelijk, usb3.0.

  2. usb3.0

   Beertema heeft volkomen gelijk, toch vreemd dat met name monty, braznebinootje, tamil dit niet erg vinden..

   1. Mr.blauw.sky

    Aan de andere kant vind jij ook vaak iets niet erg waarover menig reageerder
    de wenkbrauwtjes optrekt..

    1. usb3.0

     ja maar jij bak dit en jij bak dat

     1. Mr.blauw.sky

      Spiegelreflexie USB tje? Wie de hele dag aan het jij bakken is kan een keer de bal terug verwachten..

     2. usb3.0

      Spiegelreflexie bloeskei? Wie de hele dag aan het jij bakken is kan een keer de bal terug verwachten..

     3. Mr.blauw.sky

      Spiegelreflexie USB tje? Wie de hele dag aan het jij bakken is kan een keer de bal terug verwachten..

     4. usb3.0

      Spiegel-reflexie bloeskei? Wie de hele dag aan het jij bakken is kan een keer de bal terug verwachten..

     5. Mr.blauw.sky

      Spiegelreflectie USB tje? Wie de hele dag aan het jij bakken is kan een keer de bal terug verwachten..

   2. Monty

    Alsof jij problemen hebt met discriminatie.

    Iedereen discriminerend op de één of andere manier. Ik ook.

    Vind het alleen vreemd dat Wilders beweert dat een groot deel van het land achter hem staat.
    Hoe kunnen Wilders adepten dan gediscrimineerd worden.
    Veel werkgevers die ook Wilders stemmen zouden deze mensen dan toch eerder aannemen?

    Of klopt het verhaal van Wilders niet?

    1. Mr.blauw.sky

     ++++++++++!

 7. DubbelZout

  Het zijn de Calimero”s van deze wereld
  Poepie kan er van meepraten

  1. nexit nu aub

   de strónt vlé®k weet niets van de pvv, dus ook over dit onderwerp kan de strónt vlé®k niet meepraten zoutloos

   1. DubbelZout

    Gezien het feit dat u zich aangesproken voelt weet u dondersgoed dat dit niet over Emile gaat

    1. nexit nu aub

     waaruit trek jij de conclusie dat ik me aangesproken voel door je gewauwel ?

 8. Bes Tolen

  De PVV stelt als partij de belangrijkste vraagstukken aan de orde en het is schandalig dat de partij en haar vertegenwoordigers politiek zwaar gediscrimineerd worden. Dat betekent dat Nederland geen echte democratie is, de bevolking valselijk wordt voorgelicht door de overheid en de belangen van de bevolking worden verkwanseld. Nederland heeft een slechte toekomst, die al langer is aangebroken met achteruitgang op alle gebieden. De oorzaken liggen wel internationaal en steeds weer blijkt dat hier een enorme organisatie achter zit, die haar wil oplegt. De laatste tijd blijken ook grote veranderingen bij TV uitzendingen. Ook internationaal. Het gaat overal slecht mee. Denk ook aan het tekort aan huizen wat zonder de opgedrongen massa immigratie niet het geval zou zijn. [Domme opmerkingen van de OESO helpen natuurlijk geen lor]. Onderwijs is logischerwijs in de knoei. Wat niet?

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Bes Tolen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.