Vrouwelijke Syriëganger definitief in Nederland aangekomen: verschijnt binnen enkele dagen voor rechter

Gisteren was een Nederlandse delegatie in Syrië aanwezig om een Nederlandse vrouwelijke Syriëganger te ontvangen. Zojuist is bekend geworden dat de dame in kwestie is aangekomen in Nederland, waar ze aankomende woensdag voor de rechter zal verschijnen.

Woensdag wordt ze door het Openbaar Ministerie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, dat laat NU.nl weten. Er ontstond gisteren flink wat commotie nadat het nieuws werd bevestigd dat een Nederlandse delegatie een Syriëganger naar ons land terug zou brengen. FVD-leider Thierry Baudet en PVV-leider Geert Wilders waren beide niet te spreken over D66, CDA en VVD, die in hun ogen de veiligheid in geding brengen met het terughalen van Syriëgangers. Baudet hekelde ook het feit dat zowel het CDA als VVD de massa-immigratie keer op keer niet aanpakken.

Volgens het ministerie deed zich zaterdag een “uitzonderlijke gelegenheid” voor, waardoor de vrouw naar Nederland kon worden gehaald. Het proces tegen de vrouwelijke Syriëganger is al sinds 2016 in gang en zal woensdag worden voortgezet op Nederlandse bodem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. staleo

  In Maastricht is enkele weken geleden een allochtoon die tot 2x toe een poging heeft ondernomen om zich aan te sluiten bij i.s. veroordeelt tot gevangenisstraf en afname van zijn Nederlanderschap.
  Ik mag aannemen dat deze troel die jarenlang bij is is geweest precies hetzelfde wordt behandelt.
  Het is wel vreemd dat een 12 jarig kind van haar niet geworteld is in Syrie en gewoon mee naar Nederland mag.

  1. hans-e-pans

   Deze vrouw(en) hebben, naar ik mag aannemen, bij hun volle verstand de beslissing(en) genomen om tegen beter weten in naar Syrië af te reizen dus nu zie in de gevangenkampen van de Koerden zitten moeten ze niet huilie huilie doen.

   De Nederlandse Roverheid/Rechterlijke macht voer nu aan dat zich ’een uitzonderlijke gelegenheid’ voordeed om de vrouw met haar twee kinderen ’onder zeer complexe omstandigheden’ terug te halen naar Nederland, dit natuurlijk alleen omdat er eerst grote woorden zijn gesproken door deze regering/rechterlijke macht.

   Nederland is een land van spreekwoorden en gezegden en, hoe toepasselijk, een daarvan luid “als een schaap over de dam is volgen er meer”, misschien is schaap daarom wel extra toepasselijk op deze vrouw(en), misschien meer “dom schaap”.

   Als een Nederlander, of dat nu een vrouw is of een man, zich in dienst stelt van een vreemde mogendheid vervalt volgens mij, en de Nederlandse wet, het Nederlanderschap. De kinderen die daar geboren werden/worden krijgen automatisch de nationaliteit van het land waar ze geboren worden, in dit geval de “Islamitische staat”.

   Deze kinderen zijn dus helemaal geen Nederlandse staatsburgers met alle bijkomende voordelen, dus de Nederlandse Roverheid werkt in deze zelf mee aan illegale inreizigers.

 2. usb3.0

  We weten allemaal natuurlijk hoe dit af gaat lopen, omdat er kinderen bij betrokken zijn zal er een ernstig foei gesprekje plaatsvinden

 3. Edjan

  Nu is het nog éen vrouw en een kind. Maar als die terug mag, mogen de andere vrouwen en kinderen waarschijnlijk ook terug.
  En dan wordt het wel erg zielig en discriminerend om de mannen daar te laten. Koudbloedige moordmachines, maar in de kranten zal het verhaal zijn dat het avontuurlijke jongens zijn die ook echt aan hun idealen wilden werken.
  Foeigesprekje, taakstrafje, cursusje en hup: de maatschappij weer in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.