VVD’er en COA-baas Milo Schoenmaker wil bijstandsmoeders “onder één dak” zetten met asielzoekers: “Dat kan!”

Milo Schoenmaker is VVD’er en onder meer oud-burgemeester van Gouda. Tegenwoordig is hij hoofd van het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. En in die hoedanigheid heeft hij volgens zichzelf een geweldig idee: bijstandsmoeders gewoon onder één dak brengen met asielzoekers. Omdat er te weinig woningen zijn. Gezellig!

Als je wilt weten hoe erg VVD’ers tegenwoordig van God los zijn, en hoe ze denken over het “gepeupel,” hoef je alleen maar even te kijken naar het nieuwe plan van Milo Schoenmaker, de baas van het COA. Want deze elitaire man die altijd ruim voldoende geld te makken heeft gehad, heeft een ge-wel-dig idee, vindt hij zelf: voortaan kunnen bijstandsmoeders en asielzoekers eigenlijk prima onder één dak geduwd worden. Lekker met elkaar laten leven. Gezellig! Want er zijn te weinig woningen beschikbaar, nou, zo los je dat probleem op!

“We willen toe naar flexibele opvang. Daar is een omslag voor nodig: we willen langjarige contracten met de gemeenten afsluiten, zodat we groei en krimp op de locaties zelf kunnen organiseren,” aldus Schoenmaker. Als er dan wat minder asielzoekers komen, komen er natuurlijk bedden vrij in die kampen (want dat zijn het). En, zegt hij, daar kunnen “kwetsbare groepen” eigenlijk prima in. Nu moet het COA opvanglocaties met weinig inwoners nog sluiten. Maar als je die “kwetsbaren” erbij haalt, kun je ze alsnog volstoppen. “Het COA wordt door de overheid gefinancierd,” zegt hij heel blij, “op basis van het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. Lege bedden worden in principe niet gefinancierd, dus dat betekent dat je bij krimp vrij snel moet handelen.”

Gevraagd of dit dan betekent dat een bijstandsmoeder onder één dak komt te wonen met een “statushouder” antwoordt hij: “Dat kan, als dat past. We hebben ook vaak gezinnen en daar kunnen dan andere personen bij worden geplaatst.” Maar hij geeft de voorkeur aan studenten. “In Nijmegen en Utrecht hebben asielzoekers een tijd samengewoond met studenten. In Oegstgeest is contact gezocht met Divorce Housing, een organisatie die zich inzet voor huisvesting voor mensen die gescheiden zijn.”

Let op hoe dit idee voortkomt uit het “probleem” dat het COA geen geld krijgt “voor leegstaande bedden.” En dus moeten daar maar een paar rasechte Nederlandse op gegooid worden.

Dit kan écht alleen maar komen van een VVD’er. Het wordt écht niet schaamtelozer, arroganter, en anti-eigen volk dan dit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bunky01

  Zullen we deze hufter met zijn gelijkgestemde maatjes dan maar vast in een opvangcentrum voor gelukzoekers sodemieteren. Kunnen ze uit eigen ondervinding meepraten of dit nu wel of geen goed idee is. Wat een enorme bal gehakt is dit.

  1. Jack Flash

   Dit soort botte fratsen verbaast mij niet meer..
   Knettergek.

   1. hans-e-pans

    Misschien moet deze VVD-directeur van het COA, meneer Milo S. maar eerst eens bewijzen dat dit voorstel van hem echt wel in de praktijk uitvoerbaar is.

    Hij zou bvb een vluchtelingengezin met een groot aantal kinderen, liefst jongens, een jaar in zijn huis kunnen opnemen.

    Dan na 1 jaar een uitvoerig verslag uitbrengen of dit experiment bij hem thuis geslaagd is, mocht het niet geslaagd zijn graag een uitvoerige omschrijving wat er mogelijk fout is gegaan.

 2. Paardenmiddel

  En hoe woont deze vdd…?? Laat hijzelf eens een statushouder onderdak bieden. Zijn huis is groot genoeg

 3. Ritter

  Verreweg de meeste “vluchtelingen” zijn in werkelijkheid illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” door meer dan zes veilige landen reizen on Noord/West Europa te bereiken. Want in Noord/West Europa staat de honingpot.

  Zolang deze illegale migranten weten dat in Noord/West Europa de honingpot staat ( in de vorm van ons sociaal stelsel) zullen ze blijven komen. En ideeën zoals in het artikel vermeld is alleen maar meer motivatie van de ( potentiele) illegale migrant om naar hier te reizen.

  Hoelang kan deze massa illegale migratie nog goedgaan? In de grote steden is de au autochtoon al in de de minderheid.

  Om over het financiële plaatje nog maar te zwijgen.

  De totale nettokosten van de migratie over de jaren 1995-2019 bedroegen 400 miljard euro, evenveel als alle Nederlandse aardgasbaten; opgehoest door de belastingbetaler.

  h*tps://twitter.com/demo_demo_nl/status/1367009505813364736

  Daarbij zijn de cultuur/religie verschillen vaak zo groot dat in één huis wonen problemen gaat geven.

  1. Emile Takma

   Heeft Ritter zich al verzoend met de smadelijke verkiezingsnederlaag van Donald Trump?

   1. ikweetwatikwil

    Takma heeft zich verzoend met het idee om bij gelukzoekers gepropt te worden . Ieder zijn meug.

    1. usb3.0

     iwwiw, ja en dat direct hè, daar heeft tamil takjelstra geen minuut over na hoeven denken, tamil wil het liefst bij hele grote Afrikanen

   2. Stanly2000

    Wat heeft Trump met het huisvesten van bijstandsmoeders en asielzoekers van doen? Ernst wil weer van onderwerp veranderen.

 4. Vanduinen

  Eerlijk gezegd valt dit plan nog wel mee. Vaak is het terugsturen, maar ik begrijp het wel. Karton is duurder geworden, dan kun je beter die asielzoekerz achter de hand houden. Later kunnen ze nog wel eens inzetbaar zijn.

 5. yellow thread street

  De bijstandsmoeders zullen zich wel genaaid voelen bij het lezen van dit soort berichten.
  Het is de kat op het spek binden.
  Wat denk je dat die afrikaantjes nachts allemaal gaan doen met deze vrouwen, gewild of ongewild.

  1. Vrijedenkert

   De bijstandsmoeders voelen zich dan niet genaaid maar worden dan letterlijk genaaid!
   Dit soort fratsen creëert men Zweedse toestanden…

 6. dumbfarmer

  weer zo’n voorbeeld van een “bestuurder” die absoluut niet weet waar hij het over heeft..
  een bijstandsmoeder is alleenstaand..
  Als hij alleen al even checkt wat de koran daar over zegt, want het merendeel in de coa’s hangt die idieologie aan, dan zou hij meteen snappen waarom dit gewoon een waanzinnig idioot idee is.
  Dan kan hij wel roepen dan van: we hebben handhaving, maar dat is gewoon mosterd na de maaltijd, en de enige uitkomst is dan dat die ‘vluchteling’ ergens anders geplaatst wordt, of minstens ‘hulp’ krijgt van alle kanten terwijl die bijstandsmoeder het mag bekijken en waarschijnlijk geprobeert wordt de schuld daar te leggen ipv bij de dader..

 7. jhak

  Wat een achterlijke vent is die Milo. We hebben al problemen genoeg in de azcees met al die geimporteerde medela derde. Het lijkt me beter om een plan te bedenken om onze vrouwen beter te beschermen en een betere levensverwachting te schenken.
  Milongool !

 8. alla-af sn-akbar

  Arme bijstandsmoeders.

 9. HD

  Goed plan, geven we de bijstandsmoeders allemaal een Kel-Tec PMR 30, weinig terugslag en simpel in gebruik.
  En natuurlijk een stapel doosjes extra.
  Als de dames meer nodig hebben kunnen ze zich melden bij de beheerder.

 10. rafi

  Wat te denken om bijstandsmoeders bij al die gescheiden progressieve mannen in huis te stoppen? Dat verlicht de woningnood.

 11. usb3.0

  ja dan zullen de verkrächtingscijfers flink omhoog gaan, deze mensen hebben echt geen idee wat er speelt in de wereld..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.