Wanstaltige Wopke Hoekstra deelt medische gegevens Omtzigt met honderden CDA’ers: ‘Hij zoekt medische hulp’

Walgelijker dan dit wordt het niet. Want dat je als CDA-leider medische informatie deelt over een (oud-)Kamerlid van je partij, puur en alleen om hem te beschadigen en jezelf in een beter licht te plaatsen, is héél erg. Toch is dat precies wat Wopke Hoekstra deed in een Zoom-call met honderden partijleden. “Hij had gezegd,” aldus Hoekstra in dat gesprek over Pieter Omtzigt, “‘Ik moet zestien weken rust houden, en ik moet ook medische hulp zoeken’.” Dit is een gróf schandaal.

Dinsdagavond was er een Zoom-vergadering met honderden “prominente” CDA’ers én partijvoorzitter Marnix van Rij én fractieleider Wopke Hoekstra. Helaas voor de heren waren journalisten van het ANP en het Nederlands Dagblad er ook bij. Die hadden via een bron de inloglink namelijk ontvangen.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Wat zij zagen en hoorden was ronduit schokkend. Want in een poging om Omtzigt zo zwart mogelijk te maken vertelde Hoekstra volgens de aanwezige journalisten dat Omtzigt hem privé had verteld dat hij “medische hulp” moest zoeken. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat er de afgelopen maanden vele tientallen uren zijn geïnvesteerd in het contact met Pieter. Omdat wij zo graag met de hele familie verder willen,” aldus Hoekstra in wat duidelijk een poging was om zijn eigen straatje schoon te vegen.

“Hij had gezegd: ‘Ik moet zestien weken rust houden, en ik moet ook medische hulp zoeken.’ Daarna zou hij zich weer bij ons voegen,” ging Hoekstra verder. “Dat het desondanks niet gelukt is weer bij elkaar te komen, is zeer teleurstellend. We zullen als fractie door deze heel lastige fase moeten heenkomen.”

Dit is beschamend. Dit soort informatie hoor je niet met anderen te delen – en al helemaal niet met honderden anderen. Dat je zoiets bespreekt, als Hoekstra zijnde, met één of twee belangrijke adviseurs – iedereen kan dat begrijpen. Maar het gaat hier om een gesprek met honderden deelnemers. Daarin deponeert hij dus gewoon even de beschuldiging (want dat is het) dat Omtzigt zo in de war zou zijn, dat hij “medische” oftewel psychologische hulp nodig heeft.

Dit is een grof schandaal – en met deze ene uitspraak heeft Hoekstra niet alleen bewezen dat hij kwaadwillend is, maar ook dat hij per direct moet opstappen als leider van zijn partij.

Oh, en ja, die Hoekstra ontkent natuurlijk dat hij dit gezegd heeft. Blijkbaar moeten wij dus geloven dat CDA-vriendelijke media dit soort uitspraken verzinnen. Terwijl ze zelf bij de online vergadering waren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Houd toch op, Wopke. Je bent een achterbaks mannetje. Je hebt wel degelijk gesproken over de medische status van Omtzigt, tegenover honderden CDA’ers. Raap je resterende eergevoel bij elkaar en stap, in navolging van de door jou zo belasterde Pieter Omtzigt, gewoon op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Gebande K0K

  “Hij had gezegd,” aldus Hoekstra in dat gesprek over Pieter Omtzigt, “‘Ik moet zestien weken rust houden, en ik moet ook medische hulp zoeken’.” Dit is een gróf schandaal.

  Inderdaad, een schandaal.
  Dit soort zaken hoort in schimmige achterkamertjes besproken te worden.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, sLinkse economen van de VVD/CDA enz, hebben een paar sLinkse koppesnellers in de hand genomen.

  2. nexit nu aub

   je bespreekt een medisch dossier van een ander niet publiek en zeker niet in achterkamertjes micro zwetscockje !

   1 dat is niet netjes en correct
   2 het is wettelijk niet toegestaan conform de avg.
   3 het heeft geen meerwaarde
   4 iemand die al opgestapt is bij je club behoor je niet zo te bespreken in het openbaar

   hoekstra is een flapdrol die slechts laster verspreid

 2. Edjan

  Het CDA heeft geen wezenlijke inhoud meer. Geen idealen. Net als een stel andere partijen, zoals de PvdA.
  Als er verkiezingen zijn, roept het CDA tegen de burgers: wij zijn een grote partij. Miljoenen stemmen op ons, omdat wij uw belangen zo goed behartigen. Welke belangen? Nou ja, die van u! En wij zijn ook voor vlu htelingen

  1. Edjan

   Vervolg.
   Een wij zijn ook voor vluchtelingen en voor windmolens. Biomassa centrales zijn wij heel erg op tegen. En voor het huwelijk maar dan wel LHBTQRSTVXZ.

   De bezieling is nep, komt uit van een public relation bureau. Wat rest is macht en een mooie baantjescarrousel. En geld. En waar geld en macht zijn, is corruptie nooit ver weg.

   1. Vanduinen

    Precies @Edjan, absoluut gelijk voor 100%. Je had het niet beter kunnen zeggen. Zo draait het bij de club van de taboeïst Baudet om geldelijke steun uit de VS voor zijn ideeën, bij Geert hetzelfde. Hoe kun je anders overleven. Zeg het maar!

    1. Telos

     Aldus Van Velenamen.

 3. Vanduinen

  Maar dit is waar de politek omdraait. Alexander Pechtholt kreeg te maken met aangiften vanwege een gekregen Penthouse. Ollongren vanwege het afschaffen van het referedum. Kaag krijgt er van langs over een vermeende Palestijnse affaire.

  1. Telos

   “vermeende”

   Aldus zuiger en veelpleger Van Velenamen.

  2. Telos

   Vraag een CDA-politicus wat hem of haar drijft om CDA’er te zijn en je krijgt iets te horen in de trant van ‘idealen en waarden’. Het is een voortdurend herhaald mantra, maar je komt er zelden achter wat dat praktisch betekent. Erger: het CDA wordt voortdurend getekend door schandalen en gedoe. Het is geen fijne aanblik: zoveel holle hoogdravendheid, zo weinig overtuiging, zo veel ellenbogenwerk.

  3. Telos

   Prima dat het CDA de vlek nóg groter maakt. Uitstekend! Het CDA kan gewoon opgeheven worden, er bestaat geen verschil met VVD, D66 of PvdA.

 4. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Wappie Wopke Hoekstra gaat nog meer slinkse Gekke Koeie ziekte’s van de VVD/CDA enz, de ether insturen. Medische gegevens van iemand MISbruiken is het laagste bij de grond wat er is. De slangen kuil wordt nu definitief Gedempt. HaHaHaHa,!!!

 5. Appelstroop

  Het is vrij gebruikelijk dat als je een burn out krijgt, ze je pilletjes willen geven (anti-depressiva) en dat er een psycholoog of wat dan ook wordt ingeschakeld voor therapie om je te helpen er weer bovenop te komen.

  Kijk, dat dat even voor honderen CDA leden + media wordt verteld, is wel een beetje raar, maar zo schokkend is het nou ook weer niet.

  Hoop dat Omtzigt gewoon even rust neemt en dan nog eens goed kijkt of hij echt weg gaat bij het CDA, een hele nieuwe partij oprichten vlak na een burnout zie ik hem niet doen, en niemand zit te wachten op NOG een nieuwe partij/groep.

 6. Monty

  ”Wanstaltige Wopke Hoekstra deelt medische gegevens Omtzigt met honderden CDA’ers”

  En wat de media vervolgens?
  Die delen deze gegevens weer aan duizenden lezers en luisteraars.
  Over hypocriet gesproken.

  Had die gegevens achterwege gelaten en laten blijken dat jullie die gegevens wel respecteren.

  Maar ja, het verkoopt en wordt gelezen. Zoveel compassie hebben ze met Omzigt.

  1. Telos

   Het maakt hem alleen maar sterker. Probeer een pitbull maar een te jennen.

  2. Telos

   Een partij die geen oog heeft voor de kiezers en de burgers in het algemeen, maar uitsluitend in de weer is met zijn eigen rivaliteiten, loyaliteiten en belangengedoe – zo’n partij is ten dode opgeschreven. Een partij zonder profiel is al helemaal kansloos. Vage dingen roepen over idealen en waarden zijn sowieso nogal loos, maar al helemaal als de partij die beloftes zelf helemaal niet uitstraalt.

 7. Piet Klein

  Wat is Hoekstra een mislukkeling, een faalkonijn. De reden dat Omtzigt thuis zit heeft geen enkele medische oorzaak maar is Hoekstra en consorten. Want toen Omtzigt feitelijk de politici voor een ramp wilde behoeden en wilde opkomen voor ernstig gedupeerde Nederlanders die gedupeerd werden door deze politici namen deze politici waaronder Hoekstra het werk van Omtzigt niet dankbaar aan en gingen niet direct aan de slag om het onrecht ongedaan te maken. Nee ze gingen de kwestie onder het vloerkleed vegen, informatie achterhouden, een leugencircus starten, gingen Omtzigt dumpen en bedachten voor Omtzigt een functie elders. En toen Omtzigt vermoedelijk met bloedend hart afscheid nam van zijn CDA, hij zijn pogingen om eerlijke integere politiek te bedrijven voor de gewone burger zag verschrompelen in mislukkingen als Hoekstra, toen Omtzigt de zware sociale druk te veel werd en besloot afscheid te nemen van het CDA toen ging Hoekstra door met het beschadigen van Omtzigt door hem zogenaamd ‘medisch’ te verklaren. Maar er is niks mis met Omtzigt behalve dat hij pijn lijdt doordat hard werken om recht te willen doen aan de Nederlander beloond werd met pakken bagger vanuit het CDA. Het is volstrekt normaal dat dit pijn doet. Dat maar blijven bashen van Omtzigt het is een schande. Degene die hulp nodig heeft is Hoekstra, lessen in integriteit, lessen in democratie, lessen in medemenselijkheid maar hij heeft zich ondertussen compleet onmogelijk gemaakt. Het enige wat het CDA kan doen is afscheid van hem nemen en een pakket psychische hulp als afscheidscadeau meegeven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.