Wybren van Haga: ‘Bevrijd Nederland van windmolenparken en zonne-akkers, bouw kerncentrales’

Nederland moet onmiddellijk stoppen met het aanleggen van nieuwe windmolenparken en zonne-akkers, zo betoogt Groep Van Haga-naamgever Wybren van Haga vandaag. Het van FVD afgesplitste Kamerlid wil af van grote hoeveelheden land die worden vrijgemaakt voor zonne- en windenergie.

“Landschapsvervuiling, een verpest uitzicht, hinderlijke slagschaduw van ronddraaiende wieken, hoofdpijn door laagfrequent geluid, waardedaling van woningen. Vraag omwonenden van een windpark naar hun bezwaren en ze dreunen dit rijtje moeiteloos op,” aldus onderbouwt hij zijn theorie dat Nederland moet worden “bevrijd” van deze vormen van energieopwekking. “Verloedering van het landschap” ligt op de loer, vindt Van Haga.

In plaats daarvan moeten zonnepanelen op daken worden gelegd, en niet in groene weides. Dat levert “drie keer winst” op, denkt de parlementariër: “We houden ons landschap mooi, we stappen over op schone energie én we realiseren voor onze inwoners een lagere energierekening.”

Maar daarnaast moet ook kernenergie een flinke impuls krijgen: “De politieke meerderheid voor kernenergie is groter geworden. Start dat onderzoek naar wat er nodig is om bedrijven te verleiden om kerncentrales te bouwen en te bepalen op welke locaties deze moeten komen,” laat Van Haga weten.

De plannen van Groep van Haga worden deze week nog in de Tweede Kamer gepresenteerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Adriaen van Bergen

    Goed idee, maar toch maar FvD.

  2. Stanly2000

    “We houden ons landschap mooi, we stappen over op schone energie én we realiseren voor onze inwoners een lagere energierekening.”
    Klopt als een zwerende vinger. Helaas onze GL en andere milieu-dwazen willen ditniet zien en gaan stug door met het verpesten van NL op bevel van Frans T. (EU dwaas en ongekozen zakkenvuller)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.