Wybren van Haga wordt kartelknuffelaar: ‘Gelukkig heeft D66 een echte ondernemer in de Tweede Kamer’

Oké. Dat Wybren van Haga, nu hij weer voor zichzelf begonnen is, een wat andere opstelling kiest, soit. Dat kan. Maar is het nou echt nodig om het partijkartel – en dan met name dé kwaadaardige partij van ons land, D66 dus – kapot te knuffelen? Nee. 

Wybren van Haga was in de aanloop na de verkiezingen van 17 maart wat mij betreft dé revelatie van de Nederlandse politiek in 2020/2021. Hij sprak als een echte FVD’er, wat wil zeggen: als iemand die het narratief, wat corona betrof zéker, wilde doorbreken. Omdat hij meer ervaring had in de Tweede Kamer wist hij daarnaast ook nog eens heel goed hoe het politieke spel gespeeld werd. Die combinatie – ervaring in de politiek + een helder FVD-standpunt – leverde hem niet alleen de tweede plek op de kieslijst op van FVD, maar ook nog eens 200.000 voorkeursstemmen.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Maar daarna besloot hij zich af te scheiden. Vanwege een poster. Zei hij publiekelijk. Of anders omdat Thierry Baudet een artikel schreef waarin hij uitlegde dat FVD “ophef” is… of helemaal niet zou zijn. Het zijn dingen die voor niemand die FVD langer kent als een verrassing kwam, maar voor Van Haga was het aanleiding om eruit te stappen.

Oké. Jammer. Want nodeloos.

Goed. Dan denk je, misschien dat hij zich in zijn eigen groep gewoon als een soort FVD’er gaat gedragen; als de Wybren van Haga die we tijdens de verkiezingscampagne zijn gaan kennen. Maar wat zien we sinds zijn afscheiding? Meer en meer schuift hij op in de richting van het partijkartel. Hij wordt steeds minder FVD’er en steeds meer VVD’er.

Het toppunt werd vandaag bereikt. Want wat tweette hij vandaag? Dit:

Dit is een gotspe. D66 is veruit de meest kwaadaardige partij van Nederland, bar none. Zelfs GroenLinks is niet zo kwaadaardig, zo ronduit slecht als de club van Sigrid Kaag. Maar Van Haga prijst de partij tóch.

Dat is al erg genoeg. Maar daar komt dit nog eens bij: hij prijst de partij omdat er zowaar een D66-ondernemer in de Tweede Kamer zit die opeens net doet alsof hij het lot van andere ondernemers heel belangrijk vindt… terwijl D66 het MKB de afgelopen coronatijd bewust, willens en wetens, op buitengewoon koelbloedige wijze, de nek heeft omgedraaid.

“Samen gaan we het financieringsprobleem aanpakken!” aldus Van Haga. Over een partij die ondernemers het afgelopen jaar systematisch, bewust, opzettelijk kapot heeft gemaakt. Geruïneerd.

Het is een schande dat Van Haga dit uit zijn vingertoppen heeft gekregen. Hij is in de Kamer gekomen door mensen die begrijpen dat D66 het politiekgeworden kwaad is, en specifiek door ondernemers die ervan overtuigd waren dat hij hún belangen ten koste van alles zou verdedigen, en op hardhandige wijze zou afrekenen met de anti-MKB’ers van het partijkartel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar wat doet deze man nu? Nadat hij zijn zetel zeker heeft gesteld (overigens een verdiende zetel hoor, laat daar geen misverstand over bestaan, als je meer dan 200.000 voorkeursstemmen krijgt kan niemand daar iets van zeggen) en voor zichzelf is begonnen transformeert hij zichzelf opeens in een kartelknuffelaar pur sang. Schandalig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jack Flash

  Goh Wybren, heb niet op je gestemd.
  Heb het wel eens overwogen.
  Noem het maar intuïtie.

  1. Forlan

   Jack Flash +1.

   “Waarom stem je dan niet op van Haga ipv de PVV?”

   “Die gozer is niet te vertrouwen”.

 2. Monty

  ”’transformeert hij zichzelf opeens in een kartelknuffelaar pur sang.”

  Misschien kan hij aanschuiven bij de formatie.
  Drie zetels kunnen misschien net genoeg zijn.

 3. Gebande K0K

  D66 is veruit de meest kwaadaardige partij van Nederland, bar none. Zelfs GroenLinks is niet zo kwaadaardig, zo ronduit slecht als de club van Sigrid Kaag.

  Als MvdG dat zegt, dan doe je het goed als partij.

 4. Beukman

  Haga is nu eenmaal de vleesgeworden opportunist. Opvallend dat FvD-ers dit niet doorhadden toen de man zich uit opportunisme bij Forum aansloot, maar het kwartje pas lijkt te gaan vallen op het moment dat hij zijn oude club tegen de antikartelschenen schopt.
  Haga is als een strandbal. Hij waait met alle winden mee. En soms pakt dat heel leuk uit.

 5. NO8DO

  Ooit beweerde DDS dat er gekeken moest worden wat er gezegd werd, niet door welke politieke partij.
  Voorstellen van PVV en FvD hoorden op waarde geschat te worden, niet op voorhand op politieke afkomst afgekeurd te worden.

  Maar als er iets over/van/door D66 gezegd wordt, slaan hier gelijk alle stoppen door.
  Aversie boven realiteit.

  1. Jack Flash

   Bij een eurofiele dictoriale onrealistische partij wordt mijn aversie ertegen inderdaad steeds groter.

   1. NO8DO

    een eurofiele dictoriale onrealistische partij?

    Gelukkig denken miljoenen goed opgeleide Nederlanders er anders over en vertegenwoordigt u een vele malen kleinere groepering.

    1. Jack Flash

     Hoogopgeleidheid zegt niet alles over levenswijsheid.
     Ik kom zelf uit zo’n nest en constateer helaas nog veel naïviteit onder de gelederen.

     1. NO8DO

      Ik kom zelf uit zo’n hoogopgeleid nest en constateer helaas nog veel naïviteit onder de gelederen.

      Mooi dat u uw eigen naïviteit onderkent.
      Zelfkennis siert de mens.

     2. rafi

      Nee, hij heeft het terecht over de dwaasheid in ‘hoog opgeleide’ kringen. Dat dat jou uitgelegd moet worden, bevestigt nu zijn gelijk.

     3. NO8DO

      Inderdaad Rafi.
      De portier is de enige die weet wie en wat er in en uit een bedrijf gaat.
      Kan hij het bedrijf dan niet beter runnen dan die doorgestudeerde econoom?

  2. Niet L niet R

   Daar gedraagt D66 zich ook naar!

 6. Jack Flash

  no&do blijkt bij nader inzien een dom sukkeltje die geen enkel gevoel voor relativiteit bezit.
  Snurk verder, je hebt je laten kennen.

  1. NO8DO

   Echt waar?
   Veel plezier met uw eigen realiteit.

 7. goedisfout

  Even naar aanleiding van de oproep van de redactie, mocht DDS goede moderatie toepassen op de reacties dan kan deze drie keer zo groot worden en dus waardevoller voor adverteerders.

 8. rafi

  En wat vinden die andere twee uit zijn groep hiervan? Laten die zich anders weer aansluiten bij FvD.

 9. Lampall

  T’is een VVD’er👈

 10. Niet L niet R

  Hij is een echte gluiperd!
  Maar de rekening krijgt hij eens aangeboden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.