Ernst Kuipers zorgt voor onrust: ‘Virus gaat niet meer weg, herhaalde vaccinaties goed mogelijk’

Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, mocht gisteren aanschuiven bij het praatprogramma Humberto waar hij zijn zorgen uitte over de toekomst. Het virus gaat niet meer weg, aldus een bezorgde Kuipers. Wat betekent dat herhaald vaccineren een werkelijkheid kan worden. Ondertussen is dit het zoveelste doemscenario dat door een expert wordt voorspeld – waarvan vele eerdere scenario’s ook nooit maar in de buurt gekomen zijn van een realiteit. Het begint toch steeds meer op paniekzaaierij te lijken. 

Terwijl het rap gaat met de Nederlandse vaccinatiestrategie kijkt Kuipers bezorgd naar de toekomst. De sfeer in Nederland is ten opzichte van de grauwige lockdownperiode 180 graden gedraaid. Veel Nederlanders genieten met volle teugen van de heropening van ons land. Maar Kuipers weet dit optimisme weer met de grond gelijk te maken, bij Humberto uitte hij zijn twijfels over de langdurige effectiviteit van de vaccinaties:

“Het virus gaat niet meer weg. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat je tegen herhaalde vaccinaties aanzit. We kijken nu heel blij als je eenmaal Janssen of tweemaal een van de andere hebt gehad, dan ben je klaar. Nou het zou goed kunnen dat je daarna opnieuw moet, of omdat de effectiviteit langzaam afneemt, of omdat er varianten komen waartegen ze minder goed beschermen.”

Nu zou het natuurlijk goed kunnen dat de huidige vaccins ons geen bescherming bieden voor de lange termijn, maar dat is nog uiterst onzeker. Wel valt deze opmerking in een duidelijk zichtbaar patroon wat we al gedurende de hele crisis zien. Het OMT en RIVM voorspellen met allerlei bombarie het ene na het andere rampscenario en keer op blijken er honderden variabelen en nuances te zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wellicht wordt het gewoon eens tijd dat ze minder snel aankomen met een doemscenario, want dit begint op deze manier meer op paniekzaaierij te lijken dan een waarschuwing. Ook ondermijnen de experts hun eigen geloofwaardigheid hiermee. Op deze manier wordt er alleen maar voor onrust gezorgd. Wacht het éérst kalm af, en dan zien we dán wel wat nodig blijkt te zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Appelstroop

  Wat gek, ik dacht dat het virus zomaar zou verdwijnen.

 2. september

  Virussen verdwijnen niet zomaar,er zullen altijd wel mutaties voorkomen.Dat is bij elk virus zo.We wachten maar af

 3. Branzino

  “… het zoveelste doemscenario dat door een expert wordt voorspeld – waarvan vele eerdere scenario’s ook nooit maar in de buurt gekomen zijn van een realiteit. ”

  Zo kun je het inderdaad presenteren. Een fundamenteel andere benadering is de volgende. Er wordt een vervelend scenario voorspeld. Maar de overheid is zo alert tijdig maatregelen te nemen, zodat het doemscenario wordt afgewend en de voorspelling niet of minder ernstig uitkomt.
  Als Covid19 niet als A-ziekte was aangemerkt, hadden er niet zoveel maatregelen genomen kunnen worden en waren er nu al meer dan 100.000 doden te betreuren gewest. Zo kun je het ook benaderen.
  Dus, heer Kuipers, ga alstublieft door met het benoemen van uw voorgevoelens. En beleidsmakers, blijf deze waarschuwingen serieus nemen.

  1. Emile Takma

   Ja, een feit is dat het virus niet meer weggaat en dat we alert moeten blijven over de vraag in welke vormen het de komende jaren gaat opduiken. Het is een goede zaak dat de Overheid alert is en burgers bewust maakt van de risico’s.

   1. Nostradamus

    Geen enkel virus gaat weg. Een gezond mens bouwt daar weerstand tegen op.
    Alleen maakt de voedingsindustrie ons ziek en houdt de farmacheutische industrie ons verslaafd. De (R)overheid doet mee in dat spel en ligt soms letterlijk met de industrie in bed.
    Een ander virus dat niet weg wil. Het ‘EmiliusTakketr0llus’ virus.

    1. september

     Die E.T. gaat toch niet weg,al zouden we het willen,we blijven maar kennis nemen van Takma

    2. Rood

     “Een ander virus dat niet weg wil. Het ‘EmiliusTakketr0llus’ virus.”

     Dat is juist, dat komt omdat hij gevoerd wordt.

   2. Mistgabel

    Na het vaccin was het weer hosanna.toch?

    Nog niet het hevoel.dat u in de shit bent genomen?

    Reken nou even.
    17000 hoeveel % is dat van 17000000 ?

    Dat zal wel moeilijk voor u zijn.
    Doe ik het wel voor u.

    Dat is 0,1%.
    D.w.z. dat 99,9% het overleeft.

    Begint er nu nog geen lampje te branden?

    1. Branzino

     @Mistgabel
     Knap stukje rekenwerk en het klopt ook nog. Maar het gaat niet om die cijfers en dat is dan weer jammer. We hebben 17.000 doden te betreuren. Dat is jouw cijfer, anderen schatten hoger, maar o.k., hier zijn we het dan in ieder geval over eens. Dat is dan toch weer winst. Naar die 17.000 zijn alleen maar zo laag gebleven, dankzij de getroffen maatregelen. dat wordt bestreden, weet ik, maar ik kijk ook naar landen en gebieden/steden waar men wat gemakkelijker deed met veel maar doden als gevolg.
     Die deels ontwrichte economie, achteraf valt het mee, maar toch, is de prijs die we betaald hebben voor het voorkomen voor die meerdoden.

     Inderdaad heeft, dankzij de maatregelen, 99,9% corona overleefd of het helemaal niet gekregen. Maar er waren een veelvoud aan zieken die het weliswaar overleefd hebben, maar vervolgens heel lang, soms meer dan een jaar, met de naweeën kampen en niet kunnen werken of een plezierig leven hebben. Het effect is veel breder dan die doden.

     1. usb3.0

      “Inderdaad heeft, dankzij de maatregelen, 99,9% corona overleefd of het helemaal niet gekregen.”

      Dikke onzin, mensen hebben er gewoon geen last druiloor, jullie, warme corona pleitbezorgende vaccinazi idioten moeten eens stoppen met die wappie verhalen..

     2. Mistgabel

      Cijfers kun je gewoon op de RIVM site vinden.

      Ook genoeg corona gevallen om me heen gezien.
      Van kuchje tot een weekje bed.

      Net als een goede griep zeg maar

      De cijfers zijn overigens vanaf de corona begon. das nu anderhalf jaar.

      Aan de griep overlijden ongeveer 9000 per jaar. Dus kunt u uitrekenen…

      Oja, de griep bestaat opeens niet meer.

      Weet u wat.
      U gelooft maar wat u wilt.

      Dus dat nog delen.

      Gisteren een collega met corona ziek gemeld. Zijn vrouw ook ziek.
      Hij is paar weken geleden 1x gevaccineerd, vrouw 2x….

     3. Rood

      “Net als een goede griep zeg maar”

      Inderdaad, dat is exact wat het is.

  2. Gerda2

   @ Als Covid19 niet als A-ziekte was aangemerkt, hadden er niet zoveel maatregelen genomen kunnen worden en waren er nu al meer dan 100.000 doden te betreuren gewest. Zo kun je het ook benaderen.

   Je mag de status van een ziekte veranderen (LIEGEN), om gewenste maatregelen te nemen.
   We hebben de Jonge pas gehoord, hij vertikt het om fatsoenlijk antwoord te geven als hierover kamervragen worden gesteld.
   Een vrijbrief voor de Jonge om te liegen of het gedrukt staat, evenals meerdere collega’s van hem.
   De media kunnen we voor een groot deel ook hieronder scharen.
   En wat de 100.000 doden betreft:
   Zo kun je het ook benaderen, wordt hier gezegd. Inderdaad, dat kan.
   Dus we nemen het maar als feit aan.

   @ Dus, heer Kuipers, ga alstublieft door met het benoemen van uw voorgevoelens. En beleidsmakers, blijf deze waarschuwingen serieus nemen.

   Hoe dom wil je het hebben.
   Voorgevoelens.
   Heel wetenschappelijk verantwoord.

   Het mag allemaal wat over de top zijn wat ik schrijf, maar waar het echt om gaat is dat we niet meer op een overheid kunnen vertrouwen, die de waarheid naar eigen hand zet als dat zo uitkomt.
   Wanneer liegt ze en wanneer niet.
   En wie bepaalt of je mag liegen voor een groter doel en wanneer?

   Gelukkig hebben ze de Coronaspoedwet nog achter de hand.

  3. Mistgabel

   Niet te geloven hoeveel gehersenspoelde mensen er zijn.

 4. leukeditter

  dat is verrassend!!!…elk jaar 2 spuiten KASSSAAAAAAAAAA

  1. vlekkenoplosser

   quote eukeditter 1 uur geleden Beantwoorden
   dat is verrassend!!!…elk jaar 2 spuiten KASSSAAAAAAAAAA end

   je dacht toch niet dat ome bill die 7 fabrieken tijdelijk gebouwd had toch ?

   follow the money
   corona is een hoax !

 5. Nostradamus

  Mooi om te zien hoe ‘wetenschappers’ elkaar tegen spreken. De beste (kuch) man heeft ook rekeningen te betalen en de industrie waar hij uitkomt zwemt in het geld. Misschien moet hij het boek ‘Rupsje nooitgenoeg’ eens lezen.

  1. Gebande K0K

   Welke industrie tracht u Kuipers in zijn schoenen te schuiven?

   nl.wikipedia.org/wiki/Ernst_Kuipers

   1. Nikita

    Vragen vragen vragen Prutlip is weer goed op dreef met zijn oneliners…

   2. vlekkenoplosser

    h**ps://www.ad.nl/tech/bill-gates-bouwt-zeven-fabrieken-voor-coronavaccins-voor-de-zekerheid~aec64d3d/141422710/

 6. Gebande K0K

  Ernst Kuipers zorgt voor onrust bij Bart Reijmerink: ‘Virus gaat niet meer weg, herhaalde vaccinaties goed mogelijk’

  Voor het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is dit een logische opmerking van Kuipers.

  1. Antihedo

   Bart Reijmerinck is hier onnodig paniek aan het zaaien. We moeten zo goed mogelijk met het virus dealen en daarbij moeten we vooruit kijken. We hebben allemaal liever het virus de wereld uit maar dat wil niet zeggen dat het dan ook per definitie gebeurd.

   1. vlekkenoplosser

    de politiek heeft influenza ook genezen. Lukt vast met corona ook , cynisme off

  2. Mistgabel

   Haha, de schapen bedoelt u.

 7. rafi

  Eens met teneur artikel. Eerst rustig afwachten. Kuipers ziet het al gebeuren dat het de kant van de niet-werkende griepprik opgaat (lekker cashen voor bigpharma overigens): elk jaar een nieuwe prik, maar dan nu voor de hele bevolking. Dit scenario is in lijn met de mening, dat het aspecifieke immuunsysteem levenslang plat is komen te liggen door de eerste prik, waardoor elke nieuwe variant met en specifiek ‘vaccin’ aangepakt zal moeten worden.

  1. Emile Takma

   “Dit scenario is in lijn met de mening, dat het aspecifieke immuunsysteem levenslang plat is komen te liggen door de eerste prik”

   Dit lijkt me apekool, maar mogelijk heeft Rafi een serieuze bron voor deze bewering.

   1. rafi

    Jazeker, maar ik heb geen zin om voor jou, geesteszieke, moeite te doen om die weer te geven.

    1. Emile Takma

     Dat was te verwachten: voor apekool bestaat geen serieuze bron.

     1. rafi

      Je gelooft maar waar je zin in hebt.

     2. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k heeft erg veel moeite met de waarheid.

      Er vallen nu meer gevaccineerde om door het virus dan ongevaccineerde.

      Hopelijk helpt het lot een handje om verlossing te brengen van de decadente tról

   2. september

    E r zijn er hier zoveel die apekool zeggen. Dat veranderd toch nooit. Ik neem er alleen maar kennis van.

  2. Gebande K0K

   “Dit scenario is in lijn met de mening, dat het aspecifieke immuunsysteem levenslang plat is komen te liggen door de eerste prik”

   Vertel Rafi, vertel.
   Geldt dit voor zowel de Pfizer als de AZ vaccins, ik ben razend nieuwgierig.

   1. rafi

    En dan ben JIJ zeker om? Rot op.

    1. Gebande K0K

     Vreemde reactie op een vriendelijke, normale vraag.

     1. vlekkenoplosser

      om vrvolgens de bron in twijfel te trekken micro zwetscockje !

      donder toch op !

     2. Gebande K0K

      Wie heeft er nu weer met de luieremmers gerammeld?

   2. Emile Takma

    Rafi is een fantast. Zijn bewering betreft wappie-apekool.

    Ik vroeg al naar een bron. Die kan hij uiteraard niet leveren.

    1. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k is een onwetende , de strónt vlé®k wil een link maar kent kennelijk het interview met kuipers niet , het artikl van Gaurdian is hem nog steeds vreemd.

     Het enige wat de onwetende decadente tról kan roepen is link of bron .
     zal hem nogmaals wat sturen

     h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

     is deze link wel goed of voldoet ie ook niet aan de kwalificaties van de strónt vlé®k. Je bent een walgelijke miesgasser wím

     1. Branzino

      @vlekkenoplosser
      Soms ben je echt wel grappig. Alleen heb ik zo maar het vermoeden, dat je meent wat je schrijft en dan is het zorgelijk.
      Wat lees je nu eigenlijk en lees je het hele artikel wel, desnioods tweemaal? Het klopt, dat The Guardian schrijft, dat de meeste mensen die nu in het VK sterven met covid19 gevaccineerd zijn. Maar dat is dan ook het enige dat klopt. Want al aan het begin van het artikel staat het volgende (het vetgedrukte is van mij): “Does this mean the vaccines are ineffective? Far from it, it’s what we would expect from an effective but imperfect vaccine, a risk profile that varies hugely by age and the way the vaccines have been rolled out.”

      Je opmerking is net zo idioot als de bewering dat AOW-uitkering zeer ongezond is, omdat de meeste mensen binnen 15 jaar na hun eerste AOW-ontvangst al sterven. Met dat besef zul jij die AOW vast weigeren.

    2. Rood

     FTO Van Velenamen

  3. Branzino

   @rafi
   “Dit scenario is in lijn met de mening, dat het aspecifieke immuunsysteem levenslang plat is komen te liggen door de eerste prik”

   Ik heb je bewering even op me laten inwerken om de reikwijdte ervan te kunnen vatten. Ik ga er heel voorzichtig vanuit, dat je zelf inmiddels ook de onzin ervan hebt begrepen. Want als dat aspecifieke immuunsysteem is plat komen te liggen, zijn de geprikten elke aangeboren afweer kwijt. Het betekent nogal wat als je immuunsysteem plat ligt. Dan ben je, denk ik als leek, vatbaar voor elke ziekte die je bedreigt. En dat zijn er nogal wat. Als dat speelt vanaf de start van de vaccinaties, na de eerste prik zoals je schrijft, liggen de ziekenhuizen natuurlijk vol, zijn de ziekmeldingen in organisaties niet bij te benen en wordt het als maar erger. Omdat de nedia er niet oiver berichten, de MSM niet en de kritische media evenmin, wordt het door de overheid natuurlijk onder de pet gehouden, zelfs bij de kritische media, zoals bijvoorbeeld DDS. Alleen een enkele verlichte geest, zoals jij blijkbaar, durft zich erover te uiten met het risico natuurlijk van levenslange verbanning naar een 100% geïsoleerd oord. Alleen op die manier blijft dit voor de geschiedenis verborgen, de grootste misdaad tegen de menselijkheid.
   Ik hou van humor, maar dit is volgens jou echt de werkelijkheid vandaag?

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Jammer, echt! Probeer het gewoon nog een keer te lezen en dan wat langzamer. Misschien begrijp je het dan wel. Ik kan echt niet voor jou alleen in Jip-en-Janneke-taal schrijven en plaatjes kunnen op DDS jammer genoeg niet. Anders hou je het vandaag gewoon bij Donald Duck. Is ook leuk, toch?

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla

     2. Mr.blauw.sky

      Schitterende on- inhoudelijke reactie weer poepChinees ! !

 8. Angelique1

  Ik ben niet bang voor een prikje. Beter dat dan een verblijf op de IC aan de beademing. Naar de tandarts moet je tenslotte ook.

  1. ElGuapo

   Je moet helemaal niet naar de tandarts..
   Echt een aap vergelijking!! Banaantje?

 9. JohanDijk

  Als je onder de 65 bent is het aantal doden sinds 1995 (26duizend) record low. Wie o wie kan de daling verklaren bij toenemende bevolking en pandemie?
  Jaar Sterfte 0-65 (CBS)
  2011 23.611
  2012 23.398
  2013 22.761
  2014 22.184
  2015 22.137
  2016 22.287
  2017 21.694
  2018 21.568
  2019 20.935
  2020 21.683

  1. Rood

   Niet aan Hugo Hoogmoed De Jonge vragen, hij geeft namelijk geen antwoord en verwijst naar zijn cirkelbrieven.

  2. Branzino

   @JohanDijk
   Ik zie geen daling tijdens de pandemie. In het eerste jaar van de pandemie, 2020, stijgt het aantal doden juist.

   1. JohanDijk

    Heeel goed gezien, naar nivo 2018… bij een bevolkingsgroei. Maar zet je dit in een grafiek vanaf 1995 met ruim 26duizend doden is de lijn schuin naar beneden.. of zelfs vanaf 2011 kan je dat al zien… als je dan 10 jaar later op school de pandemie moet ontdekken moet je een sort Hugo d Jonge zijn om dat te zien! Maar jij herkent daar dus een pandemie in zo te horen… ?

    1. Gebande K0K

     Welke conclusie trekt u uit een eenmalig verschil van 3,5%?

     1. Rood

      Aldus psychopaat en leugenaar Van Velenamen

    2. Branzino

     @JohanDijk
     Ik neem toch niet aan, dat met deze redenering het rampzalige effect van corona wilt wegcijferen. Dat lijkt dan op de aandoenlijke poging van Baudet die de hele oversterfte na zijn “briljante” rekenwerk zag verdwijnen.

     De corona-pandemie kun je gelukkig niet ontdekken in de sterftecijfers alleen. Met de oversterftecijfers kom je al wat verder. Je vat allerlei oorzaken van verandering in sterfte samen in het begrip bevolkingsgroei en pandemie.In die sterftecijfers zitten ook de effecten verstopt van beteregezondheidszorg, waardoor gezondere ouderdom en betere zorg voor ernstig zieken, en andere effecten. Verder bestaat de bevolkingsgroei bijna uitsluitend uit jongeren en volwassenen die een veel lagere sterfte kennen en dus het sterftecijfer so wie so drukken. Kortom het door jou gesignaleerde verschijnsel is herkenbaar en het compenseert inderdaad deels de corona-doden. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen, behalve aan Baudet, dat compenseren niet hetzelfde is als het niet-bestaan van die doden.

     1. Emile Takma

      De vergelijking slaat ook nergens op omdat je vergelijkt met een situatie waar het hele land is platgelegd en afgesloten teneinde de gevolgen van een pandemie te beperken.
      Een reële vergelijking zou zijn met een situatie waarin geen of weinig maatregelen zouden zijn getroffen. Dat kun je nooit precies weten maar de situatie in landen als Brazilië brengen tot de goed te onderbouwen stelling dat het een veelvoud aan sterftecijfers zou hebben opgeleverd.

     2. Rood

      Aldus psychopaat en leugenaar Van Velenamen.

     3. usb3.0

      Nee hoor tamil, je lült uit je vaccinazi nek, het ad heeft een artikel geschreven, ik meen in 2015 of2016 waarbij mensen op apegapen lagen op de ic’s.
      Je bent een domme jongen die als vaccinazidrammende corona mongool door het leven gaat…

     4. Branzino

      @usb3.0
      Dat artyikel is de afgelopen 1,5 jaar vaak genoemd. Het ging toen om een handvol IC-patiënten en dat was voor één ziekte toen heel veel. De IC-medewerkers moesten op hun tenen lopen. Maar de situatie was op geen enkele manier vergelijkbaar met de IC-bezetting tijdens het hoogtepunt van de corona-pandemie. In het Erasmus lagen toen wekelijks 3 à 5 patiënten uit de hele regio in kritieke toestand.
      Het artikel is overigens nog steeds te lezen: ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/

    3. usb3.0

     Maar Johan, dit willen onze fascistische vaccinazidrammende coronafetisjisten natuurlijk niet lezen of horen, deze gasten zijn echt bewust achterlijk…

     1. Branzino

      @usb3.0
      Net schelden krijg je echt niet meer gelijk, hoor. Je bereikt er alleen mee, dat meer mensen je niet meer serieus nemen. Ik doe dat overigens wel, maar ik moet er wel steeds meer moeite voor doen.

 10. usb3.0

  tamil komt gelijk klaar op z’n genderneutrale zolderkamertje als hij dit leest natuurlijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.