Belachelijk! ChristenUnie-moralisten boos op Van der Plas (BBB): ze roept boeren op Limburgers onderdak te verlenen

Het is eigenlijk ongelooflijk. BBB-leider Caroline van der Plas roept op Twitter mensen – met name boeren – op om Limburgers getroffen door de watersnoodramp onderdak te bieden. En hoe reageren ChristenUnie-jongeren daarop? Door te klagen dat dit niet goed is. Want klimaatverandering.

Zijn er mensen uit Limburg die huis en haard hebben moeten verlaten en geen onderdak hebben vannacht of komende dagen?” vraagt Van der Plas op Twitter. “Ik wil graag helpen onderdak te bieden of helpen onderdak te zoeken. Boeren, hebben jullie mss ook slaapplek over? Laat het me weten!”

Je zou denken dat dit een heel mooi initiatief is; een goede manier om mensen door deze vreselijke tijd te loodsen. Maar wat wekt de verbazing? ChristenUnie-jongeren vinden het idee van Van der Plas vre-se-lijk slecht. Als politica moet ze zich helemaal niet bezighouden met dit soort dingen, zeggen zij. Nee, het enige waar zij iets over zou moeten zeggen is… klimaat. Want, verzinnen de jongeren ook maar even, de ramp komt daar natuurlijk door (onzin, de we hebben altijd watersnoodrampen gehad).

“Lief aangeboden van Van der Plas maar in de praktijk vooral nuttig voor het Twitter-imago,” aldus Justin den Harder van PerspectieF (de CU-jongerenorganisatie) passief-agressief. “Gedegen klimaatbeleid is de enige langetermijnoplossing om meer natuurproblemen te beperken.”

Dit is natuurlijk totale gekkigheid. Ten eerste zijn er altijd watersnoodrampen geweest. De idee dat dit door “klimaatverandering” komt is niets meer of minder dan propaganda van groene totalitaire figuurtjes van het partijkartel.

En ten tweede: waar haalt zo iemand het gore lef vandaan om te zeggen dat een politica dit soort dingen niet met doen, maar zich moet focusen op “klimaatbeleid”? Als één getroffen Limburgs gezin op deze manier tijdelijk onderdak vindt dan is Van der Plas’ actie van onschatbare waarde. Je moet je voorstellen dat je zo’n gezin bent, dat je geen onderkomen hebt, maar nu wél iets vindt, door de bemiddeling van Van der Plas.

Natuurlijk hebben we het er dan nog niet eens over gehad dat Limburgers dit soort oproepen ook zien en zich erdoor gesteund voelen, wat voor hen natuurlijk van wezenlijk belang is.

Het is gek dat een partij die zich “christelijk” noemt dat niet begrijpt. Van der Plas schrijft dan ook terecht:

Maar, ja, types als die van de CU zouden ongetwijfeld het één en ander op te merken hebben aan de Barmhartige Samaritaan. Iemand zo even helpen, tussendoor? Nee, man! Hij had het politieke systeem moeten veranderen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is ongelooflijk dat deze mensen zichzelf christen durven te noemen. Want met het christendom hebben ze al heel lang niets meer te maken.

Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. HD

  Justin weet nog niet wat of wie hij is, hij, tegenwoordig het genoemd het is er nog niet uit , gewoon negeren.

 2. Fatsoen74

  Ieder goed idee wordt afgeschoten door politici van de andere vleugel.

  Volgens mij zijn politici er voor de burgers, maar daar begin ik aardig aan te twijfelen.

  Als de politiek de Limburgers net zo snel helpt als de Groningers, dan zal er ook wel niks gebeuren.

  Caroline komt met een goed idee, echte hulp.

  Klimaatdrammers weten dat weer in het negatieve te trekken.

  Ieder weldenkend mens zou het idee van Caroline moeten omarmen en steunen. Ik heb niet op haar gestemd, maar haar aanpak is oplossingsgericht zonder een hoop prietpraat.

  1. JoopvdJoop

   Zelfs door de linkse vaste kletsmajoors hier wordt elk idee van de rechter vleugel belachelijk gemaakt.
   Hoe kan dit toch?
   Zelf komen ze niet met ideeën,praten de linkse elite na(die lachen in hun vuistje met dit linkse stemvolk opdat ze het aan niks ontbreekt).
   Wie zijn toch die tussen de oren domme mensen?

 3. DubbelZout

  Ze zou ook haar vinger in de dijk kunnen steken
  Dat schijnt ook te helpen

  1. RvdBe

   Dubbelzout idd je hebt gelijk, je moet die Limburgers gewoon de moord laten stikken, zijn wss toch allemaal PVVstemmers.

 4. Emile Takma

  Het gereutel van malle Hendrika begint zo langzamerhand te vermoeien.

  1. usb3.0

   tamil is erg bang voor types als Caroline

  2. Cranehammer68

   Emile je zou een uurtje onder een boomstam moeten gaan zitten die door de Maas meegevoerd wordt

   1. Emile Takma

    Ik woon stroomopwaarts van de Maas, dus dat gaat niet lukken.

   2. siemoon

    niet erop zitten maar eronder

    1. Emile Takma

     Domme man toch!

     1. vlekkenoplosser

      spiegel reflectie strónt vlé®k !

  3. Arbeider65

   Zij doet nog wat. De rest is heel stil……Ik heb nog niemand gehoord van de linkerkant.

 5. Spoetnick

  Zonder boeren zouden en nauwelijks tractoren zijn voor de broodnodige hulpverlening.

  1. Mr.blauw.sky

   En zonder banken zou er geen geld zijn?…

   Onjuiste conclusie dus.

   1. usb3.0

    Jij bent gewoon te stom om het te snappen druipoor

 6. Branzino

  Mooi plan van Van der Plas. Maar het lost natuurlijk alleen het super-korte-termijn probleem van een aantal Limburgers op: een bed voor de komende dagen. Aan het onderliggende probleem doet die sympathieke oproep helemaal niets. Want dat probleem is het hoge water, nu en vooral in de toekomst. En de oorzaak daarvan zou aangepakt moeten worden. Steeds meer experts van verschillende achtergrond wijzen op de klimaatverandering als de uiteindelijke oorzaak van de problemen in Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Dat moet aangepakt worden en daar wordt de laatste tijd gelukkig heel intensief over gesproken en onderzocht. Timmermans doet daar heel goed werk door het heel dominant bovenaan de agenda te plaatsen.

  1. dumbfarmer

   Wie probeert er nou puntjes te scoren… degene die probeert nu direct hulp te bieden of degene die nu probeert hun klimaat agenda weer er in te drammen….
   Moet geweldig zijn je megalomane plan te kunnen promoten zonder enige vorm van sympathie of praktische kennis buiten het eigen bureau (dat waarschijnlijk hoog en droog staat in een gesubsidieert kantoor).

   Het zal best dat er een onderliggende oorzaak is, maar als je daar nu over begint te janken maak je jezelf meer een onderdeel van het probleem als de oplossing.

   Nu, op korte termijn, moet gewoon hulp en onderdak verzorgd worden voor iedereen. Volgende is een vorm van herstel waar alle getroffen families en bedrijven hulp kunnen krijgen bij het heropbouwen van hun leven.

   Daarna.. mogen al die bureautijgers weer zoveel drammen als ze willen, maar dan slaapt tenminste wel iedereen weer in een droog bed.

  2. dumbfarmer

   als een auto jou schept.. en je komt bij de ehbo terecht in het ziekenhuis..

   Wat heb je dan liever: eerst korte termijn denken en zorgen dat je het overleefd,

   Of dat er eerst gekeken en overlegd wordt over waarom jij op dat moment op die plek liep, en bekijken welke andere zaken er medisch in het verleden hebben gespeeld, om dan te wijzen naar het feit dat je misschien gerookt hebt, en daarom dus maar eerst daar naar gekeken moet worden?

   ik kies dan eerlijk gezegd voor het eerste, het andere zoeken ze dan later maar uit.

  3. ET007

   Zeker. Er zijn mensen die nu hulp nodig. Die vandaag ergens terecht moeten kunnen. De Koning gaat op vakantie, dus als de boerderijen niet lukken kunnen ze wel terecht in een van de paleizen. Mensen mogen zelf uitzoeken en de een lukt dat beter als de ander, maar ouderen verliezen vaak deel van hun kring en zijn aan lot overgelaten.

  4. usb3.0

   Was branzebinootje maar zo stellig met de illegale migranten die hier helemaal niets te zoeken hebben

   1. dumbfarmer

    weinig last van op het moment van illegalen.. iets met zinkend schip verlatend 😉

 7. ET007

  Praten en nog meer praten en ondertussen de burger aan hun lot overlaten. Hier wordt goed de hedendaagse politiek en management uitgevoerd.
  Het wordt eens tijd dat die kletskousen eens een keer buiten hun deur gaan en niet direct in Afrika, maar gewoon in NL. Zien ze ook eens een keer hoe de samenleving echt in elkaar zit.
  Goed initiatief met die boeren. Ik hoop dat de overheid hierop inspeelt een vraagt of ze de boerderijen kunnen voorzien van bedden, aggregaten en maaltijden.

 8. RvdBe

  Als Justin den Harder zijn huis in brand staat, gaat hij niet blussen, immers een terdege brandpreventie had beter geweest.
  Deze gristen zielepoot had wss het idee zelf willen hebben.

 9. toetssteen

  Zowel in Duitsland als in Nederland heeft de mens ingegrepen in de natuurlijke stroming van diverse rivieren die geen regenrivieren zijn, maar bronrivieren. Vroeger meanderde bijvoorbeeld de Maas, maar is nu gekanaliseerd. En als de bron (Maas ontspringt op het plateau van Langrès) goed en overvloedig gevuld raakt. dan spuit dat naar de rivier. Is de mens dan zo dom om dat niet meer af te laten vloeien naar waarden/uiterwaarden, dan zijn de rapen gaar.
  Alzo, het heeft meer te maken met menselijke domheid, dan met klimaat.

 10. usb3.0

  Zoals ik al heel vaak heb gezegd, jongeren moeten zich niet bemoeien met politiek, die hebben daar de hersens nog niet voor, overigens gaan we nu even kijken hoe snel Nederlanders geholpen gaan worden met een huis, eens zien of statushouders nu in de wacht worden gemieterd…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.