Blunderend kabinet blijft ondernemers benadelen: ‘Nog steeds vallen er ZZP’ers buiten de boot bij coronasteun’

Ondanks de vele beloftes vanuit het kabinet voor betere maatwerk en steunregelingen blijkt dat in de praktijk nog steeds niet helemaal te kloppen. De Nationale Ombudsman ziet nog steeds veel ZZP’ers die buiten de boot vallen wat betreft de coronasteun. We zijn nu meer dan ander half jaar verder én nog steeds heeft de overheid de steunfondsen niet op orde, het is een grove schande. 

Gedurende de crisis duiken er continu verhalen op dat bepaalde groepen of sectoren niet in aanmerking komen voor coronasteun door kromme regelgeving. Men zou verwachten dat op een gegeven moment zulke foutjes en problemen wel zijn opgelost, maar niet in Nederland hoor. Bij een meldpunt van de Nationale Ombudsman zijn er meer dan 500 meldingen binnen gekomen van ZZP’ers die nog steeds coronasteun mislopen.

Ombudsman Reinier van Zutphen pleit voor de zoveelste maal voor méér maatwerk vanuit de overheid. Aan de NOS laat hij weten dat veel ZZP’ers compleet door hun buffers zijn en dat voor velen de situatie enorm penibel is: “Zzp’ers en kleine ondernemers die niet in aanmerking komen voor coronasteun hebben het moeilijk. Buffers zijn op, pensioenpotjes zijn gebruikt, geld is geleend van familie en vrienden. Hier is echt maatwerk nodig, anders gaan veel ondernemers het niet redden.”

Het lijkt haast ‘normaal’ te zijn geworden dat de overheid groepen compleet over het hoofd ziet. Iets waar Tweede Kamerlid Van Haga zich ook al tijden aan ergert, keer op keer moet hij zich hard maken voor een vergeten sector, die door een gebrek aan maatwerk buiten de boot valt én economisch aan de afgrond staat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Door dit soort acties lijkt het er sterk op alsof de overheid gewoon maar ‘wat aan het doen is’. Er is geen peil op te trekken, het beleid is enorm inconsistent én van maatwerk heeft men nog nooit gehoord. Al sinds vorige zomer horen we keer op keer loze beloftes op een betere en efficiëntere aanpak – of de desbetreffende minister ‘zal er even naar kijken’ – maar uiteindelijk blijven er groepen belangrijke steun mislopen. Wat natuurlijk een grove schande is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. JoopvdJoop

  Je kan beter vluchteling zijn,is alles in de puntjes geregeld.

  1. dumbfarmer

   nee hoor.. voor de zzp-er is ook alles netjes geregeld om ze zo snel mogelijk de grond in te draaien en kwijt te raken 😉

  2. dumbfarmer

   Dat is toch niets nieuws bij deze club? die hele muppetshow daar denkt absoluut niet verder dan de maat van hun clownschoenen… er wordt constant gewoon paniekvoetbal gespeeld en effe snel een wetje in elkaar gedraaid zonder echt eens stil te staan bij het effect of de uitwerking/handhaving er van. Zolang hun er geen last van hebben, zal het ze worst wezen.
   Zodra hun er wel last van krijgen of als er puntjes mee te scoren zijn, dan komt er weer zo’n spastische stuiptrekking overheen die dan ook weer de plank totaal mis slaat en finaal uit de klauwen groeit of finaal faalt.

   1. vlekkenoplosser

    klopt , kijk maar naar de ovrtreding van grapjeshuis

    onder de oude wet moest ie aftreden met zijn strafblad dus passen we de wet aan

    stelletje schuin marcheerders

 2. vlekkenoplosser

  het demissionaire kabinet benadeelt iedereen behalve de grote bedrijven die miljoenen binnen harken aan NOW subsidies

  1. Human Beast

   +++++

  2. dumbfarmer

   vergeet de klimaatgroepen, blm jankerts en aanverwante subsidie/uitkering trekkers niet..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.