Boerenopstand 2.0! Woensdag opnieuw trekkers door het land, BBB-leider Van der Plas één van de sprekers in Den Haag

Aankomende woensdag staat het Malieveld in Den Haag weer bomvol met trekkers. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas zal dan één van de sprekers zijn die de protesterende boeren toe gaat spreken, heeft organisator Agractie bekendgemaakt. Farmers Defence Force (FDF) trekt ook het land in, maar vermijdt Den Haag.

Woensdag 7 juli zullen boeren in heel het land weer van zich laten horen om te protesteren tegen de belachelijke stikstof- en klimaatplannen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Actiegroep Agractie verwacht “zeker duizenden boeren” op het Malieveld in Den Haag, melden zij via RTV Oost.

Agractie vreest, volkomen terecht, dat het PBL-advies ertoe gaat leiden dat boeren gedwongen zullen worden uitgekocht en hele agrarische industrieën in provincies als Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant zullen worden geofferd aan het klimaataltaar van VVD, D66 en GroenLinks. Dat lijkt echter eenzelfde oproep als vorige keer te worden, opnieuw gericht aan partijen die hen juist weg willen hebben.

De boeren van Agractie lijken het nog met een zijden handschoen aan te willen pakken en pleiten ervoor om vooral in te zetten op technologische oplossingen, zoals luchtwassers, om uitstoot te verminderen. Ook moet volgens de woordvoerder van Agractie meer duidelijk worden over de stikstofuitstoot.

Op hetzelfde moment zal FDF in andere delen van het land acties organiseren. Zij nemen een veel activistischere houding aan en beweren zelfs een oplossing te hebben voor het ‘stikstofprobleem’: “Op locatie in Assen, Zwolle, Arnhem en Den Bosch zullen er geen dag lang speeches zijn waarbij aan het einde van de dag er nog steeds evenveel onzekerheid is als de dag er voor. Nee: 7 juli gaan we u uitleggen hoe we het recht en de wet voor ons gaan laten werken. Het recht dat ons tot nu toe wordt ontzegd, omdat we het niet afdwingen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

FDF lijkt, in tegenstelling tot Agractie, te hebben gekozen voor een ‘ijzeren vuist’-benadering. Het kon dus wel eens een flink spektakel gaan worden komende woensdag en de dagen erna! De boeren moeten alleen oppassen dat ze niet tegen elkaar uitgespeeld zullen worden. Maar wat de juiste aanpak ook is, één ding is duidelijk: de boeren zijn het écht zat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Ongekend dat een demissionair kabinet gewoon doorgaat me beleid invoeren wat onomkeerbaar is. Wat is rutte toch een enorme arrogante kwal en het stemvee ontzettend dom.

 2. Emile Takma

  “om te protesteren tegen de belachelijke stikstof- en klimaatplannen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). ”

  Het PBL heeft geen plannen, die rekenen slechts de consequenties door van de doelen die gesteld zijn in de Europese regelgeving waar Nederland zich aan heeft verbonden.

  De kaders liggen vast, nu moeten we de consequenties onder ogen zien en het PBL rekent die ons voor.

  1. Rood

   Tot zover fantast en psychopaat Van Velenamen

  2. vlekkenoplosser

   tot zover d huisdebiel van dds die liever koe importeert bij putin.

   Gas mogen we niet importeren van deze randdebiel want dan worden we afhankelijk.

   de strónt vlé®k is een klimaatfantast en dwaas , een soort don quichote maar dan vechtend voor windmolens

  3. leukeditter

   takkewijf ik hoop dat die trekkers heel de linkse kant van het kabinet ondersteboven rijden..klaar met die liegende troep

   1. Emile Takma

    Mag de rechtse kant van het Kabinet in leven blijven van leipeditter?

    1. vlekkenoplosser

     daar heb je de strónt vlé®k weer met het rechts – links spel omdat ie op inhoud vreselijk te kort schiet

     domme jongen de strónt vlé®k , populistische domme decadente tról die op geen dossier inhoudelijk kan discussieren. Best wel zielig

     1. september

      blablablablabla

     2. vlekkenoplosser

      nee domme jongen , het is ,

      blabla blaDIEblablabla

      Als je wilt imiteren doen het dag goed of anders niet

    2. Rood

     FTO psychopaat Van Velenamen

     1. september

      blá-blá-blá blaDieblablabla

     2. vlekkenoplosser

      kijk het trólletje luistert wel

    3. september

     Die leipeditter,vlekkenoplosser en Rood veranderen toch nooit Met die lelijke bekken

     1. vlekkenoplosser

      een lelijk bek kan je in de spiegel vinden mafklapper

     2. usb3.0

      septm,ber is tamil’s middlename

     3. vlekkenoplosser

      ik dacht zijn onderlegger

     4. Nikita

      Leg eens uit maandblad wat moeten die dan veranderen ???

    4. Nikita

     Herpes loopt hier al jaren rond, maar snapt nog steeds niet wat op deze site de bedoeling is. Eigenlijk best wel zielig toch ?

  4. usb3.0

   Ze zouden tamil eens flink aan moeten pakken met z’n gezuig en geïrriteer hier.
   Het lijkt er wel op dat tamil betaald wordt door de Nederlandse staat om hier zijn idiote minachting naar hard werkenden mensen tentoon te spreiden.

   “De kaders liggen vast”

   tamieltje vindt het echt geweldig dat mensen opgejaagd worden, ik heb bepaalde wensen voor dit soort mensen…

 3. DutchOutlaw

  Vergeet één ding niet: Boeren en vrachtwagenchauffeurs zijn de ruggengraat van onze economie. Als één van deze twee groepen het werk een weekje (of langer) neerleggen dan heeft Nederland een “Hell Of a Problem”….en het kabinet ook!

  Dus laten we hopen dat de boeren deze keer keihard de beuk erin gooien en dat er meer beroepsgroepen mee gaan doen. Dit kabinet met Rutte en zijn bandieten moeten op de knieën gebracht worden. We moeten Nederland terugveroveren.

  Lets kick some asses!!!!! Steun de boeren….

  En we gaan de stemming er alvast inbrengen. Daar gaat íe (klik op link:-))
  https://www.youtube.com/watch?v=I0qYdhkEBlk

 4. rexm

  Boerenopstand, de lege wijnflessen verzamelen met inhoud en doekje in de hals.
  Wat in Nederland weg gaat aan boeren, komt er in zuid Europa bij, men kan ook nog verkassen naar Hongarije, daar zitten ze op boeren te springen en onder gunstige voorwaarden.

  1. vlekkenoplosser

   goed voor het milieu om die producten uit Hongarije te betrekken

 5. Antihedo

  “De boeren van Agractie lijken het nog met een zijden handschoen aan te willen pakken en pleiten ervoor om vooral in te zetten op technologische oplossingen, zoals luchtwassers, om uitstoot te verminderen.”

  In het verleden zijn er al veel subsidies (geld van de belastingbetaler) gegeven aan de boeren om wassers te plaatsen. Het vervelende was toen dat een deel van de wassers vaak slecht onderhouden werden waardoor de werking niet goed was. Een deel van de wassers stond niet aan omdat het stroomverbruik van de wassers hoog is en een deel van de wassers niet eens gebouwd waren. Maar een beperkt deel van de wasser functioneerde naar behoren.

  Als je een biologische wasser een tijdje uit zet, kun je hem daarna wel weer aan zetten maar dan werkt hij niet meer goed omdat de bacteriën die voor de omzetting van de ammoniak moeten zorgen niet meer leven. De agrariërs moeten wel ook een beetje de hand in eigen boezem steken en niet alleen maar naar de regering wijzen.

  1. rafi

   Kijk, dit is nou een zinvolle bijdrage (ervan uitgaande, dat je niet liegt, maar dat lijkt mij ook zo). Jammer dat ze veel stroom kosten. Misschien dat de boeren subsidie kunnen krijgen die tot nu toe gaat naar de communisten van Milieudefensie, Urgenda etc. om de energierekening te betalen. Maar innovatie is altijd al de kracht en de redding geweest van het kapitalistische Westen! Het laatste wat onze boeren moeten doen is wel toegeven aan hun vijanden en zich uit laten kopen of emigreren. Want met beide opties geef je de commi’s hun zin. En dat is toch wel het LAATSTE wat we willen?

 6. Drostemannetje

  Ze kunnen beter dat import wat wekelijks binnen komt lopen en hun hand komen ophouden aanpakken. Dat scheelt een hoop stikstof.

 7. Levie

  Nog een reden het aantal boeren in te krimpen, ze zorgen voor teveel overlast.

 8. Emile Takma

  Van het boerenprotest lijkt niet veel terecht te komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.