Britse regering wil 4 jaar cel voor illegale immigranten die ondanks Brexit blijven komen

In Groot-Brittannië is dit jaar al een recordaantal illegale asielzoekers per boot aangekomen. Het gaat soms om honderden mensen per dag. De Britse regering is nu bezig met strengere asielwetgeving om de enorme toestroom een halt toe te roepen.

Een van de redenen voor Britse stemmers om voor de Brexit te stemmen was het stoppen van de illegale immigratie. Dat blijkt niet te hebben gewerkt, omdat de Britse regering hier schijnbaar nog te weinig aan heeft gedaan.

De regering van Britse premier Johnson lijkt hier nu wél werk van te willen maken. Zo hebben ze de Franse regering al 60 miljoen euro toegestopt om de migratie vanuit hun kant beter tegen te kunnen houden, maar ook dat is niet genoeg.

Priti Patel, de Britse minister van Binnenlandse Zaken, wil dat rechtbanken vier jaar celstraf op kunnen leggen voor illegale migranten. Mensensmokkelaars moeten volgens haar zelfs levenslang kunnen krijgen, meldt RTL Nieuws. Er is (natuurlijk) kritiek op de plannen, maar de Britse oppositie lijkt hier weinig tegen te kunnen doen.

Groot-Brittannië zou over een tijd wel eens een lichtend voorbeeld kunnen worden voor andere landen die ook last hebben van de eindeloze stroom illegale asielzoekers. De Britse regering zegt dat deze migratiewetgeving “de meest radicale verandering van de afgelopen decennia” is.

Er komt dus behoorlijk wat druk op de Europese Unie te liggen, want ‘als je uit de unie stapt kan het tegenhouden van illegalen kennelijk wél’, wordt dan de conclusie van velen. En geef ze tegen die tijd eens ongelijk!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daarnaast loopt de Europese Unie straks ook meer risico om de illegale asielzoekers zelf nergens meer kwijt te kunnen. Het komt ze namelijk behoorlijk goed uit dat ze door willen reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Als dat straks niet meer kan, dan blijven er nog meer hier rondhangen. Er is dus flink wat werk aan de winkel.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Emile Takma

  “In Groot-Brittannië is dit jaar al een recordaantal illegale asielzoekers per boot aangekomen. Het gaat soms om honderden mensen per dag.”

  De ironie wil dat de Britten door de Brexiteers werd voorgespiegeld dat met een Brexit de vluchtelingenstroom zou ophouden.

  Die vier jaar cel is natuurlijk geen oplossing, daarna zul je de immigranten toch moeten accepteren.

  1. ElGuapo

   “Die vier jaar cel is natuurlijk geen oplossing, daarna zul je de immigranten toch moeten accepteren.”

   Dat is een van voordelen van niet in de EU zitten….zelf het beleid bepalen…. ze moeten dus helemaal niks accepteren.

   1. Flengan

    Juist!

    🙂

  2. Harry Haller2

   “Die vier jaar cel is natuurlijk geen oplossing, daarna zul je de immigranten toch moeten accepteren.”

   ?????? Hier is een verdwaasde EU’er aan het woord.

   1. Emile Takma

    Daar zal het in de praktijk op neerkomen, Haller. Bootvluchtelingen zijn zelden nog in het bezit van een paspoort.

    1. ElGuapo

     Dat maakt terugsturen alleen maar makkelijker omdat er meer keuze is om een land te kiezen om ze heen te sturen.

     1. Emile Takma

      Denkt Gapo dat er landen zijn die statenloze vluchtelingen zonder noodzaak welkom heten?

      Zo wordt het nooit wat met dat vliegtuig, arme kerel.

     2. ElGuapo

      Ja schlemiel zo’n beetje elk land wat bij de EU is aangesloten tenzij ze een regering met ballen hebben.

      Nog steeds onder de indruk dat je gelijk hebt….elke van je meerdere persoonlijkheden heeft er dan gelijk aangezien het er schijnbaar erg veel zijn.

     3. Meriadoc Brandebok

      Je kletst uit je nek, Elguapo. EU-landen nemen onderling migranten over om de zuidelijke staten te ontlasten (voor zover ze niet door Frontex of Grieks/Spaans/Hongaarse hekken worden geweerd). Er is geen enkel EU-land dat van een niet-EU-land een groep stateloze migranten gaat overnemen als daar geen reden voor is.

      Je denkt toch ook niet dat EU-landen vluchtelingen opnemen voor de lol?

     4. ElGuapo

      Waar denk je dat de migranten heen gaan als ze uit een EU land een niet EU land binnen proberen te komen en niet geaccepteerd worden door dat land brandballetje? De eerste stop zal dan wederom een EU land worden.
      Je hebt het idee dat als ze doorstromen vanuit een EU land naar een niet EU land dat ze dat zomaar accepteren en er geen mogelijkheid bestaat om ze weer terug te sturen maar dat is te verwachten als je kop diep in schlemiel z’n an*s zit.

     5. Meriadoc Brandebok

      Je kletst weer uit je nek. De migranten zijn al in het Verenigd Koninkrijk, want anders kunnen zij daar ook niet worden opgesloten. Om hen niet te accepteren moet het VK ze terugsturen naar een ander land. Je zegt dat een EU-land ze wil opnemen, maar dat doen ze niet! Zeker niet in het geval migranten stateloos zijn.

    2. Harry Haller2

     Daarom is het ook stukken beter om de boten tot zinken te brengen op zee en alles met man en muis naar de bodem te jagen.

     1. Emile Takma

      Het vermoorden van mensen zal de Britse Regering toch te ver gaan, die denktrant troffen we de afgelopen tijd slechts bij ISIS aan.

     2. ElGuapo

      Schlemiel is net een dr*l die moeilijk doorspoelt….gelukkig lukt het uiteindelijk wel.

     3. Ab Infinitum

      Sink the Bismark ? De radeloosheid en reddeloosheid van anderen windt u erg op. U hebt een imago waar u niet meer vanaf komt. Het kan ook te ver gaan.

     4. Harry Haller2

      Nee hoor, we zijn in oorlog. En dan geldt het oorlogsrecht,

  3. halo1

   Je kan natuurlijk een afschrik-bajes ,met kakkerlakken, water en brood, voor ze maken..het zal enigszins helpen. Een Berlijnse muur + executie voor (herhaald) illegaal verblijf is de enige optie, wie het inhumaan vindt.. moet de(ze) consequenties accepteren..

   1. ElGuapo

    Ik zie allemaal kostenposten muur, kakkerlakken etc…retourtje op de boot waar ze mee kwamen of rubberbootje met 1 peddel lijkt me een beetje toch de beste financiële optie.

    1. halo1

     Retourtje boot..dan komen ze toch weer terug… en die 1-peddel-actie is slechte public relations.. her is net als bij een muizenplaag: alleen totale meedogenloosheid helpt.. anders : accepteren.

     1. ElGuapo

      Ik zie het nu in…ik ben te soft geweest.

   2. Emile Takma

    De komst van wanhopige vluchtelingen wekt bij sommige reaguurders hier moordlust en fantasieën over martelpraktijken op. Dat is pijnlijk om te zien.

    1. halo1

     Met deze kwalificatie bewijs je je linkse naiviteit: ze zijn merendeels helemaal niet “wanhopig”.. maar berekenend.. je laat je in de luren leggen Takma!

     1. Emile Takma

      Natuurlijk, halo, die gezinnen met kleine kinderen zo in de ellende zitten dat ze alles wat ze hebben verlaten en hun leven op het spel zetten om de laatste strohalm voor een menswaardig bestaan te grijpen zijn berekenende opportunisten.

      Wat ben jij een gewetenloze zak.

     2. Flengan

      Aldus Wappie proefkonijn, de leugenaar.

     3. Harry Haller2

      95% van de dobbernegers zijn jonge mannen in de kracht van hun leven, dramaqueen Takma. Je bent een verdwaasde idioot.

      Geen vrouw, kind of bejaarde te bekennen.

     4. Flengan

      Nee die komen later, bij de hereniging.

     5. vlekkenoplosser

      het gewauwel van de strónt vlé®k is tenen krommend. 70% van de dobbernegers zit in de bijstand en maakt geen aanstalte hun leven te wijzigen.

      Eruit trappen die leegvreters, neten worden larven!

     6. Emile Takma

      Mensen die de racistische term ‘dobberneger’ gebruiken voor wanhopige vluchtelingen zijn in hopeloze morele verwarring.

      Het is een afschuwelijk idee dat dit soort zwijnen gewoon in je straat kunnen wonen.

     7. Harry Haller2

      Het is al laat. We zullen het Takma dus maar niet kwalijk nemen dat hij een borreltje teveel op heeft.

     8. ElGuapo

      Welke gezinnen? Een gezin bestaat uit man, vrouw en kinderen. Deze 95% mannelijk tussen de 20-30 met gouden kettingen, dure horloges en merkkleding vallen niet onder gezin zoldekamerwijze. Wat ben je toch een naïeve zwakzinnige Pipo.

     9. Emile Takma

      “Deze 95% mannelijk tussen de 20-30 met gouden kettingen, dure horloges en merkkleding”

      Je vraagt je af waarom ze niet business-class reizen.

      🙄

     10. ElGuapo

      Nee zolderkamerimam ik vraag me eerder af waarom jij nog niet bent opgenomen in een gesticht.

     11. vlekkenoplosser

      misschien moet de strónt vlé®k even gaan uithuilen bij het linkse adept dat de term “dobbernegers “invoerde.

      wanhopige vluchtelingen zijn dobbernegers die mensen smokkelaars vele duizenden dollars betaald hebben om ze de weg naar het westen te wijzen strónt vlé®k. Niets zieligs strónt vlé®k maar gewoon een illegaal reisbureau

      je domme gewauwel is wederom tenen krommend debiel.

    2. Klaus Schwab

     Het zijn geen wanhopige vluchtelingen. Het zijn gelukszoekers bestaande uit jonge mannen. Er zit geen vrouw of kind bij.

   3. dumbfarmer

    misschien zoiets als de australiers al lang doen…
    probeer je illegaal binnen te komen? Wordt je gedumpt op een eiland ergens, dat niet hun grondgebied is, en je kansen zijn meteen verkeken om ooit geaccepteerd te worden als legale immigrant..
    De UK heeft vast ook nog wel een eiland ergens waar dat gemakkelijk kan.. waar geen boot te vinden valt 😉

  4. dumbfarmer

   nope, ze hoeven geen enkele immigrant meer te accepteren als ze hun eigen wetgeving aanpassen.
   Dat was ook het doel van brexit: zelf kunnen bepalen wat je doet in plaats van gekneveld te worden door idiote afspraken als marakesh….

  5. usb3.0

   En dat is nu het mooie dit kunnen ze zelf beslissen, en nee, ze moeten migranten helemaal niet accepteren wat jij ook zegt is gelogen

 2. ElGuapo

  4 jaar cel kost een hoop….een retourtje is een veel betere optie.

 3. Winfrida

  Het blijft raar, op deze manier een land binnenvallen. Zij brengen ook nog zichzelf in gevaar. Kansloos!

 4. Spoetnick

  Celstraf is onvoldoende.
  Dwangarbeid erbij.
  Dan heb je er nog wat aan.

 5. J. Punt

  Zeer gevaarlijke route. Ongetwijfeld kost dit talloze anonieme slachtoffers. De indruk kan niet gewekt worden dat deze heren bleu aan hun enkele reis beginnen. Veel schepen weten of merken een aan of overvaring niet of zogenaamd niet. Midden op de noordzee met NO 9 en 2-5 graden open doet men niet zo moeilijk om te deugen.

  1. J. Punt

   Als zelfs geharde beroepsduikers moeilijkheden krijgen op zee dan is de Noordzee zeker onverbiddelijk voor de afrikaanse zeebonken! Of ze varen zich te pletter tegen een windmolenmast en worden daarna alsnog naar buitengaats getrokken door de verraderlijke stroming hun ondergang tegemoet.

 6. allid

  Wat zijn ze toch een stelletje racisten, volgens slinks.
  4 jaar cel voor het illigaal binnentreden van een land.

  Het is dan ook beter deze gelukzoekers te concentreren in een kamp.
  Daar krijgen ze de mogelijkheid te werken voor de kost en de terugreis.

  Het minimum loon in Engeland is een rijkdom vergeleken waar ze vandaan komen.
  Ook de lonen in Nederland en de rest binnen Europa.

  Na een jaartje of twee werken, in het kamp, kunnen ze terug met een behoorlijk zakcentje.
  Kinderen in het kamp genieten van éducatie, hebben ze nog wat bij terugkomst.
  Gun ik ze. Je moet ouders en kinderen natuurlijk niet scheiden.

  Na drie maanden werken, bezitten ze al een enkele reis terug.
  We gaan ze natuurlijk niet exploiteren als slaven.

  Die twee jaar werken is op vrijwillige basis, en zal moeten worden gezien als een cadeau.

  Blijven is niet meer mogelijk. Economisch vol is vol.

  Nu nog westerse overheden en bedrijven op de vingers tikken die hun land van herkomst
  leegroven met de hulp van locale corrupte éliten die het volk onderdrukt.

 7. Marcel41

  Ze moeten hier gewoon hetzelfde doen als in Australië. De boten die aankomen terug de zee in sturen. Hoef maar een paar keer, daarna hebben de mensenhandelaren het wel begrepen en proberen ze het elders.

 8. J. Punt

  Gezien hun kennis van en over de noordzee zal de UK binnen de kortste keren een onvergetelijk effectieve Coast Guard operationeel hebben en zo hun kant luchtdicht afsluiten voor onbevoegden. De afrikaanse zeebonken zijn géén drenkelingen in de zin van het internationale scheepvaartrecht. Dus weghouden van de territoriale wateren is relatief makkelijk en automatisch afschrikwekkend als de stoffelijke resten aanspoelen in Zandvoort en Bloemendaal.

 9. Meriadoc Brandebok

  Groot-Brittannië had voor de Brexit reeds de mogelijkheid de grenzen voor migranten te sluiten. Het land had een opt-out op de Schengenzone. Daardoor was men niet gebonden aan de open binnengrenzen van Schengen, terwijl daartegenover wel stond dat men deel kon nemen aan het vrij verkeer van goederen, kapitaal en personen, de douane-unie en de Interne Markt.

  Enfin, de rechtse Conservatieve regeringen maakten een gigantische rotzooi van het migratiebeleid. Op den duur had men geen flauw idee meer hoe veel migranten er eigenlijk binnen de grenzen waren. De Tories gaven daar de EU de schuld van, zoals zo vaak als zij er weer een puinhoop van hadden gemaakt.

  Jaren na dato is nog steeds niet duidelijk welk voordeel de Brexit nu heeft gebracht.

  1. Jack Flash

   Dat ze gelijk de bak in vliegen in plaats van loslopen vind ik wel een groot voordeel MB.

  2. halo1

   Feit blijft, en daar schijn je blind voor te zijn, dat die massa-“ïmmigratie”(=penetratie) erg destabiliserend werkt,.. er ontstaan enorme zwarte, schimmige (niet alleen geld-) circuits.. je kan niet plannen.., woningnood, ruimtenood, land-verlelijking, weg-relativering van criminaliteit, gangs, oneerlijke concurrentie, verloedering, vrouwenbedreiging, islamiseringsbedreiging, taalverloedering: a la “mij gauw komen!”‘ enz… zie weinig voordelen.

 10. Morgan4321

  De Britten, als uitvinder van het concentratiekamp tijdens de Boerenoorlog uit 1901, zouden daar toch wel bruikbare oplossingen voor moeten hebben.

 11. Bes Tolen

  Elke godsdienst is een grof verzinsel bedoeld om mensen het slachtoffer te doen worden. Gezien dit verschijnsel is het logisch, dat de grofste leugens geloofd worden. Ook al gaan er hele volken en stammen aan ten onder. De politieke leiders zijn bijna allemaal godsgelovigen en daarmee onbetrouwbaar. Juist dit verschijnsel staat in Amerika en Europa nu op haar top. Zeker in Nederland. De argumenten om nergens wat aan het onheil te doen, worden het eenvoudigst ingegeven door godsgeloof. Hoe onzedelijk, onzakelijk, onlogisch en onhumaan dat in de gegeven situatie ook is. Dat maakt niet uit. Godsgeloof is overal en bij uitstek geschikt voor als dekmantel. Het is de bron van veel menselijk ondergang.

  1. Emile Takma

   “De politieke leiders zijn bijna allemaal godsgelovigen en daarmee onbetrouwbaar.”

   In dat geval zijn ze in hun mededelingen mogelijk onbetrouwbaar maar geen leugenaars omdat ze oprecht geloven in het waarheidsgehalte ervan.

   Bes hebben we niet leren kennen als iemand die logisch denkt dus ik vrees dat hij deze tegenstrijdigheid ook niet zal kunnen doorgronden.

   1. Harry Haller2

    Bes Tolen zegt nergens dat de godsgelovige politieke leiders leugenaars zijn.

    Hij zegt dat elke godsdienst een grof verzinsel is in dat kader de grofste leugens geloofd worden.

  2. usb3.0

   “Juist dit verschijnsel staat in Amerika en Europa nu op haar top.“

   Nee hoor, zij volgen slechts het menselijk denken, verheffen zichzelf, menen dat zij voor afgod kunnen spelen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.